• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları 1. çocuğun kıyafetleri 2. ye saklansın mı?

benim bebeğim henüz olamadı ama kıyafetlerini vermeyi düşünmüyorum , zaten aldığım şeylerin çoğunu hem kız hem erkek bebek kullanabilir , oda takımını , bebek arabasını , küvetini bile her iki cinsiyete uygun aldık biz...
ikinci bebiş ne zaman olur Allah bilir henüz birinciyi doğuramadım daha ama olsun dünya hali bu , kimin ne zaman neye muhtaç olacağı hiç belli olmaz...

eğer maddi durumun iyiyse saklamayın ihtiyaç sahiplerine verin...hem bebeğinizin başına gelebilecek kazayı belayı önler sadaka niyetine...
benim 5 yaşında kızım var ve neredeyse hepsini dağıttım..2. hamileliğim ve bu da erkek olacak inşallah...iyiki vermişim diyorum...
bu arada ben 2. çocuktum ve hep ablamın eskilerini giyerdim kendi kendime çocuğum olursa 2. ye de hep yeni alacağım derdim:))kısmet...

aslına bakarsan haklısın...2.cinin ne eksiği var..o da yeni giysin...ama insan yepyeni şeyleri vermeye de kıyamıyo...

Peki ya emzikler biberonlar....
Benim oğlan ne biberon emdi ne de emzik bir sürü biberon emziği var, 3-4 yıl beklermi acaba.

Bende herşeyi sakladım biberon,emzik,anakucağı,yürüteç,ayakkabı.ilk bebeğim kızdı ikincisi oğlan 2.Hamileliğimde erkek olacağını öğrenince pembele eşyalardan kaliteli olanları ayırdım kardeşlerimin kızı olur diye.Yeşiller,sarılar,beyazları giydirdim zaten ben ilk çocuğumda genelde 2.farklı olur düşüncesiyele herşeyi özellikle battaniye,nevresim çanta türü eşyaları ara renk aldım.Yeni kıyafetlerde aldım misafirlikte giyebileceği nede olsa diyerleri yıkana yıkana deforme oluyor.Ama lekeli olanları ben saklamadım.Biberonlarında çok yıpranmışları attım ama kapak kısımlarını ve suyu dışarıya vermeyen iç kapaklarını alıp sakladım.Bir arkadaş farklı zamanlarda olur diye saklamıyorum demiş benim 2 çocuğum ayrı cinsiyet ve farklı aylarda oldu ama yinede o eski(eski bile sayılmaz bebek kıyafetleri eskimeye fırsat kalmadan küçülüyor.) kıyafetler okadar işime yaradıki bazen çocuğunuza 3-4 kez kıyafet giydiriyorsunuz.Ama bu saklama işi tercihmeselesi ben sakladım iyikide saklamışım.

bırak 2 yılı senelerce saklanır.
senin hiç bebeklikten kalma bi kıyafetin yokmu ya da bi yakınının
kullanacağın zaman tekrar yıka sadece bu kadar

bencede saklanmalı
ikinci bir kere masrafa ne gerek var
zaten çocuk çabuk büyüyor
bir atasözümüzde der ki çocuğun yediği helal, giydiği haram

Ben bütün kıyafetlerini yatapını yürütecini hep ara renk aldım, misafirlerim bile hem yeşil sarı beyaz geirdiler oğlumun 3 takım mavisi var. Kız olursa hepsini rahatlıkla giyer. Tabi hastane çıkışını yeni alırım ve misafire gidecek kıyafetlerini de. Ek gıdaya başlanılan dönemde günde 7-8 kez elbise değiştirdim, teyzemin oğlunun kıyafetlerini bile giydi paşam. Maddi durmumuz allaha şükür iyii ama ben kıyafete verilen paraya acırım, ama besinler konusunda hiç acımam en kalitelisinin yediririm oğluma.

biraz alakasız olacak ama tecrübeli anneleri bulmuşken sorayım dedim.Hastane çıkışlarını bebekler ne kadar giyebiliyorlar.ıdil de bir takım beğendim. iki tane alt üst takım var içinde biri patikli biri patiksiz ne kadar giyer ki çok çabuk mu küçülür?

biraz alakasız olacak ama tecrübeli anneleri bulmuşken sorayım dedim.Hastane çıkışlarını bebekler ne kadar giyebiliyorlar.İdil de bir takım beğendim. iki tane alt üst takım var içinde biri patikli biri patiksiz ne kadar giyer ki çok çabuk mu küçülür?

Doğum kilosuna bağlı. Benimki 2700 doğdu 4. aya kadar giydi. Patiksiz pantlanu daha uzun giyer. Ama çabuk küçülecek diye büyük almak anlamsız oluyor. Yeni doğan 0-3 aylık kıyafetlerde bile kaybolup gidiyor, 3 ayllıkken anca dolduruyor içini. Hastane çıkışı 2 takım al bence, patikli kıyafetleri tercih et, yenidoğan çok üşüyor, patikli pantolon korur.

Doğum kilosuna bağlı. Benimki 2700 doğdu 4. aya kadar giydi. Patiksiz pantlanu daha uzun giyer. Ama çabuk küçülecek diye büyük almak anlamsız oluyor. Yeni doğan 0-3 aylık kıyafetlerde bile kaybolup gidiyor, 3 ayllıkken anca dolduruyor içini. Hastane çıkışı 2 takım al bence, patikli kıyafetleri tercih et, yenidoğan çok üşüyor, patikli pantolon korur.

teşekkür ederim, alayım o zaman ben de, yoksa aklım kalacaktı zaten ama hastane çıkışlarını 15-20 günde kaldırdık diyenler de var tecrübesizlik işte gereksiz yere masraf yapmak da istemiyorum.

teşekkür ederim, alayım o zaman ben de, yoksa aklım kalacaktı zaten ama hastane çıkışlarını 15-20 günde kaldırdık diyenler de var tecrübesizlik işte gereksiz yere masraf yapmak da istemiyorum.

Hastane çıkışı nasıl 15 gün giyiyormuş ki, içinde tulum, çıtçıtlı atlet içlik patikli pantolon var, e çocukta bundan başka ne giyecek merak ettim, zaten alınacak kıyafetlerde bunlar.
Boydan tulum alma çok zahmetli oluyor giydirmesi. Patikli pantolon ve önden çıkçıtlı badiler çok iyi. Çocuğun kafasından geçirmeli şeylerde zor oluyor en prtiği ceket gibi giyilen kıyyafetler.

çok sağol yardımcı olduğun için insan ne alacağını bilemiyor dün aldıklarıma baktım çoğu 0-3 ay bundan sonra 3-6 ve 6-9 almam lazım herhalde gözüme minikler daha sevimli geldi artık hastane için güzel bi takım alıcam başka 0-3 almıyım diyorum

sakla canım niye veresinki
benim 3 kızım var 1. kızımın bazı kıyafetlerini 2. yi bırak 3. kızım bile giydi.yani aynı elbiseyi 3 kızada giydirdimkaydirigubbakcemile3

VAlla teyzem kızının herşeyini saklamıştı... bazıları hiç giyilmemiş gibi....
Ama lekeli olanları da saklamıştı... 2.ye gene kızı oldu.. Ama lekeli olanları giydirmek içine sinmedi... Ama tabii daha 1-2 giydirip de ufalan yepyeni duran şeyleri kullandı...
Şimdi 2. kız da 1 yaşında.. be nhamileyim diye bana getirmiş herşeyi içinden kuşşanacakların varsa al yoksa hepsini ihtiyaç sahiplerine vericem dedi...
Ana kucağı ve süt pompasını aldım.. bebek telsizi çokcızırtılıydı bozulmuş artık diye almadım... 1-2 tane iç zıbınını aldım yıkanamış bile belli... hiç giyilmemiş....2 tzne de kot salopet biri 12 aylık diğeri 6-9 ay.. ikisini de aldım.. erkek çocuk için de uygun kot sonuçta...
Diğerlerini de sığınma evine götürdük.. çok da makbule geçti, hamileyken şiddet gördüğü için sığınma evine gelmiş, orada erken doğum yapmış bir kadın vardı... O kadar mutlu oldu ki eşyaları görünce...

ınsan hatıra olarak bkaç takım bişeyler saklamalı tabii ki, ama durumu varsa da lekeli falan şeyler saklamanın bir anlamı yok.. emzik dediğiniz 3liralık şey onu evde saklasak ne olur saklamasak ne olur, saklarsak 2.ye yeni ezik alamayacakmıyız... Ama alamayacak olan insanlar var...
O lekeli bodyleri 2. çocuk doğduğunda büyük ihtimal giydirmek istemeyeceksiniz ve yenileri alacaksınız... Ama siz onları evde sakladığınız 2-3 yıl boyunca o lekeli bodye hatta yırtık kusmuk bezine bile muhtaç olan anneler ve bebekler var....

bende saklıyorum ne var ne yok atıyorum hurca..
tamam evde kalabalık yapıyo ama 2.için o kadar herşeyi sil baştan almak mantıksız geliyo bana..

Ben çok sevdiğim kıyafetlerini ayırdım...Bir çoğunu verdim..Yengem hemşire çok ihtiyaç sahibi insanlar geliyormuş sağlık ocağına,çocuklarına giydirecek kıyafetleri bile yok...Onlar böyle ihtiyaç içindeyken saklamanın bir alemi yok çok sevilenler ayrılıp gerisi verilmeli bence...

eğer maddi durum yeterli geliyorsa bende çok saklanması tarftarı değilim çok iyi sevdiğin bikaç bişey olur belk ama sen 2 sene onları saklıycam derken ihtiyaç sahibi biçok insanın duasını kaçırmış oluyorsun .

Back