1.ci sınıfa yeni başlayan oğlumla ilgili

Damla098

Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2016
151
159
23
Bu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim

Cumleleriniz duzgun olmadigi icin anlayamadim pek.
Kimin elinin ustu beyazli?
Arkadasinsa o hastaligin adi vitiligo. Cocugunuza guzelce anlatin bunun korkulacak bir durum olmadigini.
Omur boyu hasta veya engelli insanlardan kacan hatta alay eden bir cocuk mu yetirstirmek istiyorsunuz?
Arka sira meselesini nasil cozersiniz bilmiyorum illa ki birileri en arkaya oturacak.

İlk olarak çocuğunuza arkadaşının elinden kormamasını bunun bir cilt hastalığı olduğunu anlatın. Aynı şeyin onunda başına gelebileceğini ve herkesin ondan korkabileceğini bunun ne kadar üzücü bir şey olacağını ona iyice gösterin. Yani oğlunuza empati yapmayı öğretin. Arkada oturması ders dinlemesi ve takibi anlamında onu kötü etkiler diye öğretmenine ricada bulunabilirsiniz.

Öğretmenlerin işine karışmazsanız daha iyi olur.
Belki sizin oğlunuzla ilgili fark edemediğiniz bir durumu öğretmeni fark etmiştir bu nedenle oğlunuzu oraya oturtmuştur.
Herkes çocuğunu öne oturtmak isterse düşünsenize öğretmen ne yapsın ?
Ayrıca oğlunuza farklılıklara saygı duymayı öğretmeninizin tam sırası.
Vitiligo bulaşıcı bir hastalık değil(ki belki çocuk vitiligo bile değildir)çocuğunuzun korkmasına gerek yok.

Bu gun ogretmen oğlumun yerini değişmiş en arkaya koymuş. Ve cocuğun elinin üstü beyazlı . Cocuğuma sordum arkadaşınla konustunmu hayır anne korkuyorum elinden . Cocuğum uysaldir . Heryere uyum saglar sessizdir. Öğretmenle nasıl bir konuşma yapsam . Cocuğumun yerini değiştirsin on sıralara oturtsun . Cunku öğrenciyirse rencide etmek istemiyorum . Ve ilk günden sorun yasamak istemiyorum ogretmenle . Yardımcı olursanız sevinirim

O oturmayacak bu oturmayacak kim oturacak arkada? Bir de ilk gunden sirasi fark eder mi? Belki ogretmenin aklinda farkli bir uygulama var? Belki surekli yer degistirecek? Daha bişey bilmiyosunuz ki.
Bir de gercektenher veli cocugum arkada oturmasin derse arkada kim oturacak?
Sinif yonetimi iyi olan bir ogretmenin sınıfında arkada ya da onde oturuyor olmak hic sorun degildir.
Cocugunuzun görme problemi var ise onde oturmasini rica edebilirsiniz. Yoksa bu kadar müdahil olmayin ilk gunden

Arkadasinsa o hastaligin adi vitiligo. Cocugunuza guzelce anlatin bunun korkulacak bir durum olmadigini.
Omur boyu hasta veya engelli insanlardan kacan hatta alay eden bir cocuk mu yetirstirmek istiyorsunuz?
Arka sira meselesini nasil cozersiniz bilmiyorum illa ki birileri en arkaya oturacak.
Anlattım guzel bir sekilde arkadasindir konus . Hayır anne konuşmak istemiyorum diyor sevmedim . Daha öğrenciyi görmedim nasıl bisey olduğunu görmedim . Zaten okulun ilk günleri cocuğa okulu sevdirmek icin elimden geleni yapıyorum . Ama suan boyle bir sorunum var

vitiligo o bulaşıcı değil oğlunuza önce bunu anlatın ayrıca hayatı boyunca kendisi gibi olmayan insanlarla karşılaşabileceğini ama görünüş olarak farklı olsalarda aynı olduklarını anlatın..
arka sıra meselesine gelince daha ilk günler daha değişir yerleri ayrıca her veli sizin gibi bir taleple gelirse öğretmenede yazık..
artık sabit sıra yok zaten değişe değişe oturuluyor..

O oturmayacak bu oturmayacak kim oturacak arkada? Bir de ilk gunden sirasi fark eder mi? Belki ogretmenin aklinda farkli bir uygulama var? Belki surekli yer degistirecek? Daha bişey bilmiyosunuz ki.
Bir de gercektenher veli cocugum arkada oturmasin derse arkada kim oturacak?
Sinif yonetimi iyi olan bir ogretmenin sınıfında arkada ya da onde oturuyor olmak hic sorun degildir.
Cocugunuzun görme problemi var ise onde oturmasini rica edebilirsiniz. Yoksa bu kadar müdahil olmayin ilk gunden
Yanında oturduğu cocuktan çekiniyor cnm . Hic konuşmuyor bakmıyor bile . Anne cnm cok sıkılıyor . Zaten ilk gunler okulun . Öğretmenle nasıl konuşmalıyım ilk günden zaten dikkat çekmek istemiyorum

Anlattım guzel bir sekilde arkadasindir konus . Hayır anne konuşmak istemiyorum diyor sevmedim . Daha öğrenciyi görmedim nasıl bisey olduğunu görmedim . Zaten okulun ilk günleri cocuğa okulu sevdirmek icin elimden geleni yapıyorum . Ama suan boyle bir sorunum var

Peki senin cocugunda vitiligo oldugunu ve arkadaslarinin bu yuzden kactigini ve yalniz kalmakta oldugunu dusun.

Belki ogretmen cocugunuzda isik gorup anlasacaklarini dusundu. Bilemiyorum ama kacmak cozum degil asla.

Umarim ogretmen biraz olsun duyarlidir da bir ayar versin size. Anladigim kadariyla cocuk vitiligo hastasi. Bu hastalik bulasici DEGILDIR. Gorunusu yuzunden zaten zor durumda kalan bir cocuk umarim sizin yuzunuzden bir kez daha uzulmek zorunda kalmaz.

vitiligo o bulaşıcı değil oğlunuza önce bunu anlatın ayrıca hayatı boyunca kendisi gibi olmayan insanlarla karşılaşabileceğini ama görünüş olarak farklı olsalarda aynı olduklarını anlatın..
arka sıra meselesine gelince daha ilk günler daha değişir yerleri ayrıca her veli sizin gibi bir taleple gelirse öğretmenede yazık..
artık sabit sıra yok zaten değişe değişe oturuluyor..
Benim ilk cocuğum başlıyor okula fazla bilgim yok zaten okulla ilgili. Oturma düzeni suan nasıl hic bilmiyorum . Sadece amacım cocuğum okuldan sogumasin

Siz öğretmeniyle konuşmak yerine çocuğunuzla konuşun normal oldugunu anlatın...çocuğu daha nasıl rencide edebilirsiniz merak ettim...sahte iyi niyet insanı en çok rencide eden şeylerdendir...

senin yorumun olmasa konuyu anlamayacaktım..
yerini değiştirmeyin ileride engelli bir süürü insana rastlayacak hepsinden kaçamaz

X