1 aylık evliliğimde görümcemle ipler koptu :(

benim kendimce fikrim...bu yaşta bu kadar mantıklı ve akıllı bir insan olmanızı takdir ediyorum...ayrıca sizin kendinize olan özgüveninize hayran kaldım..bence hiç kimseye aldırış etmeyin...doğru yolda ilerliyorsunuz....

güzel düşüncelerin için teşekkür ederim canım. özgüven meselesine gelince, ailem sağ olsun :) farklı düşünceleri değerlendirmeye almak da, insanın ufkunu açıyor diye düşünüyorum. hem insan tanımanın yolu dinlemekten geçmez mi? uygulamak elbette farklı :)

merhaba,
yeni açtığınız konuda eski konudan bahsettiğiniz içim bu konuyu okudum. Konudan ziyade kendinizi ve duygularınızı ifade edişiniz ve özgüvenli tavrınız ilgimi çekti. ister istemez kendimle ve size "alttan alsaydın, sükunetini korusaydın" diye cevap veren arkadaşlarla kıyasladım. Malesef yetiştirilme tarzı mı yoksa yaradılıştan mı bilemiyorum ama bizler insanlarla iyi geçinmeyi, sabırlı olmayı, susmayı "terbiyeli insan" özellikleri olarak bildik hep. kendim için söylüyorum, ikili yada çoklu ilişkilerde o nedenle kendi duygularımı kendim ifade etmektense beni anlasınlar diye bekledim. doğru anlaşılmayınca da hep üzüldüm niye yanlış tanıyolar diye. mesajınızın birinde ben kendimi ifade etmezsen nasıl tanıyacaklar sınırlarımı nasıl bilecekler diye yazmıştınız. çok doğru buldum gerçekten. bu saatten sonra kendim değişebilir miyim emin değilim ama en azından kızımı öyle yetiştirmek isterim. kendinden ve duygularından emin, ne düşünüyor ve hissediyorsa rahatlıkla ifade edebilen bir insan olmasını isterim. Merak ettiğim ailem böyle yetiştirdi demiştiniz ya anne ve babanızın size ve kardeşlerinize davranışı nasıldı nasıl yetiştirildiniz.
Burda yazılanlar olumlu olumsuz olsun farkında olsak da olmasak da etkiliyor gerçekten. Paylaşabilirseniz belki alabileceğimiz noktalar vardır diye düşünüyorum çocuk yetiştirirken.
teşekkürler şimdiden.
rahat bir hamilelik ve sağlıkla bebeğinizi kucağınıza almanızı dilerim.

canım bence aç çünkü k.validen gil gittiğinde görümcen mutlaka arar aklını falan doldurur anlata bildim mii??
bunun önelemi al tatlı dille annecim bak sende farkındasın ama olmadı diyerek anlat ben vazomda falan değilim diyerek konuya gir.. kendini de üzme anlattıgın kadarıyla senin yaptıgın bişey yokk
görümcenin fesatlıgıı sende güzel cevap vermişsin ayrıca eşinde k.validengilde yanında durmuş evi terk etme durumu falan olmamış o yuzden şanslısınn bizde olsaaa mutlaka kendi kızlarından tarafda olurlardı

canım, ya insanlar kendini ezdirmemenin yolunun edepsizlik, terbiyesizlik yapmaktan geçtiğini sanıyor ve kişiliğe saldırıya dahi susmayı da sabır olarak adlandırıyor

annem ve babamın bilinçli davranışlarını şimdi şimdi anlayabiliyorum. öncelikle kendimizi sözlü olarak ifade etmemizi hep desteklediler. saçma sapan, çocukça konulardan bile bahsetsek, sıkılsalar da ilgiyle dinlediklerini hatırlıyorum. üstelik annem ve babam bütün gün gençlerle çalışıyorlardı ve çok yoğundular. buna rağmen işim var, ne çok konuşuyorsunuz deyip susturulduğumuzu hiç hatırlamam. zamansız isteklerimiz olursa, bana şu kadar saat izin verirseniz yapabilirim şeklinde yaklaşırlardı. kızgınlığımızı, sitemimizi sonuna kadar dinliyorlardı. ancak ergen olduğumuzda bile, kapı çarpmak, saygısızca konuşmak vs bunlara izin verilmedi. sürekli takip vardı ama çokça müdahale yoktu. bir karar aşamasında paylaşırdık, onlar da düşüncelerini, olabilecek sıkıntıları olanca açıklığıyla söylerlerdi. her konuşmanın sonu, ne karar verirseniz verin arkanızda oluruz diye biterdi. ama bunu şımartmak olarak görmeyin. kararlarımızın sonuçlarına katlanmayı da öğrettiler. ilişkilere karışmamayı, had bilmeyi, had bilmez insanlarla terbiyemizi bozmadan konuşmayı da öğrettiler. bunlar tabiki sadece sözlü olarak olmuyordu, hareketleriyle, davranışlarıyla örnek oluyorlardı. en önemlisi de empati yapmak. arkadaşlarımızla tartışsak anlatırdık, onlar da bir de bu yönden bakmayı denediniz mi diye sorarlardı böylece düşünürdük.***

görümcem konusunda, ortada terbiyesizlik var ve susamazdım. üç günlük beş günlük mesele değil ki, nasıl susayım? davranışının kabul gördüğünü zannettiğinde, arkası mutlaka gelirdi. konuyu da tekrar tekrar ne eşimle, ne ailesiyle konuşmadık. sorunu çözmek için konuştuk ve kapandı. ta ki k.validemlerin gelmesi konusu çıkana kadar. şu anda kendime stresi kaldırabilme adına güvenemiyorum, görümceme tekrar yapmaz deyip hiç güvenemiyorum yardımcıyla şimdilik sorunu aşmaya çalışıyoruz.***

güzel dileklerin için de teşekkür ederim canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…