1 aylik ev sahibi evden çıkin diyor

Oglusumubekliyorum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2017
1.877
993
73
1 ay önce yeni eşya alıp yerleştiğim ev sahibi ya kırayı elden öde ya evden cik diyor. 18 daire var butik site gibi bir bina. Herkes kabul etmiş elden ödemeyi ama biz kontrat yaparken kabul etmedik iban numarasi da aldık. Dün parayi yatırdık akşamına apartmanda oturan ortagi eşimi çağırıp demis ya elden verin ya çıkın diye.
En iyi ihtimalle seneye kontrat yenilemezler ama ben herseyi buraya göre aldım ufak çocuğum var bu stresle yaşamak istemiyorum.
Tekrar tasinma masrafı da ağır gelecek. Suç işliyor elden istemekte vergi ihbarı dışında maddi manevi tazminat davası açabilir miyiz diye bugün eşim adliyeye gidip danışacak ama çok moralimiz bozuldu.
Neden boyleleri mal sahibi oluyor anlamıyorum.
Evde telefon da çekmiyor bu arada biz taşınmadan sorduk inkar ettiler anlık problem dediler çok vakit yoktu inceleyemedik.
Şimdi ben tekrar mı ev arayacağım vallahi bezdim

Yanlış bilmiyorsam alo maliye diye bir hat var ve kirayı elden alan ev sahibi oraya şikayet ediliyor. Bunu yaparsanız da yine eninde sonunda çıkmak zorunda kalacaksınız çünkü hızur vermeyecekler.

benzer durumu ben de yaşamıştım sana tecrübemi ve bildiklerimi aktarayım:
bunu tabi ki vergi ödememek için yapıyor. sen zamanında ve eksiksiz kirayı yatırdığın sürece sizi evden çıkarması neredeyse mümkün değil. bu tür durumda bizi dava et diye resti çekin ve düşeceği komik durumu izleyin :) borçlar kanununa göre ev sahibi kirayı eksiksiz ve zamanında yatırdığı sürece çıkarması neredeyse imkansız, tabi ki istisnai durumlar var ama bunu ispatla yükümlü. adam sizi nasılsa dava da edemeyecek, mahkemeye gidip te ben vergi kaçırmak için bunları çıkarmak istiyorum mu diyecek :)

Nasıl bir huzursuzluk verirler bilmiyorum.
Lakin huzursuzluk verirler onu biliyorum. Taşınırsanız iyi olur,
Sonra da Vergi dairesine şikayet edeceksiniz.
Çünkü O ödemediği kira gelir vergilerini faizi ile ödeyecek devlete ve böylelikle sizde golünüzü atmış olacaksınız.
Bir şey yapmazlar diye düşünmeyin yaparlar. (Devletimizin %65 geliri toplanan vergilerdir.)

Kira 1300 tek eşim çalışıyor bir daha tasinma masrafı bulmamız imkansız. Düzenli ödesek bile seneye çıkaracak o zaman ne olacak

O zaman siz de diğer kiracılar gibi O kapitalist herifin kurallarına uyacaksınız.
Nasıl bir çözüm yolu sunmamızı bekliyorsunuz ?

Back
X