- 31 Ekim 2019
- 80
- 24
- 30
-
- Konu Sahibi Bilgiliyz12
Yoğun bakımda şırınga ile verilme sebebi sizin emzirme surecinizin zor olmaması için. Kaşık biberonla verin alın eczaneden. Meme ucunuza alıştırmaya çalışın. Kilosu çok çok güzel masAllah nazar değmesin. Bende 36+3 te doğum yaptım 3100 gram dı yoğun bakımdan çıktıktan sonra 2800 lere inmişti bu çok önemli değil şişliği vardı bizimkinin kilosunu doktoruna sor daha rahat edersin.merhaba anneler. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Ben 37+6 da normal doğum yaptım. Bebeğim 3295 kg doğdu o gün 15 GR verdi 3280 kgydu. 5. Gün kontrolünde yüksek sarılıktan dolayı 8 gün yoğun bakımda kaldı. Bu 5 gün 100 GR vermişti 3180 grdı. 8 gün boyunca kızım orda doğum kgsuna geldi 3280 ila taburcu olduk. Kızım şu an 1 ay 1 günlük güncel kgsu 4040 GR. Sizce kgsu iyi mi. Bu arada memeyi tutmuyor silikon uçla yiyor , onunla da süt azalıyor ve bırakıyor biberonla veriyoruz bazen onu da reddediyor şırıngayla besleniyor. Düzenli bir beslenme durumumuz yok. Yoğun bakımda şırıngaya da alıştı. Mememi tutmadı asla çok ama çok denedim.
Memeyi tutarsa kg alımı da olacak ve ben mama da veriyorum. Günde 3 4 kez verdiğim oluyor bazen 5 bile veriyorum doysun diye. Çünkü çok ağlıyor açlıktan
Kaşık biberonla da denedik denemez olur muyuz. Onunla da boğuluyor. Asla istemiyor. Çok ama çok ağlıyor. 5 gün sadece 70 GR almıştı ve doktor bu çocuk aç bir şekilde besle demişti. Doktora sorduğumda geriden geliyor dedi. Bir göğsümden sütte gelmiyor ona ağırlık vermediğim için sağım da yapıyorum ama pek de işe yaramıyor. Sütten çok mamaya ağırlık vermişiz gibi oluyorYoğun bakımda şırınga ile verilme sebebi sizin emzirme surecinizin zor olmaması için. Kaşık biberonla verin alın eczaneden. Meme ucunuza alıştırmaya çalışın. Kilosu çok çok güzel masAllah nazar değmesin. Bende 36+3 te doğum yaptım 3100 gram dı yoğun bakımdan çıktıktan sonra 2800 lere inmişti bu çok önemli değil şişliği vardı bizimkinin kilosunu doktoruna sor daha rahat edersin.
Kilosu çok iyi benimki 39+3 3205 le dpgdu 37. Haftadna sonra kilo almamış sarılık oldu seninki maşallah. Ayda 600-900 gram almalı.merhaba anneler. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Ben 37+6 da normal doğum yaptım. Bebeğim 3295 kg doğdu o gün 15 GR verdi 3280 kgydu. 5. Gün kontrolünde yüksek sarılıktan dolayı 8 gün yoğun bakımda kaldı. Bu 5 gün 100 GR vermişti 3180 grdı. 8 gün boyunca kızım orda doğum kgsuna geldi 3280 ila taburcu olduk. Kızım şu an 1 ay 1 günlük güncel kgsu 4040 GR. Sizce kgsu iyi mi. Bu arada memeyi tutmuyor silikon uçla yiyor , onunla da süt azalıyor ve bırakıyor biberonla veriyoruz bazen onu da reddediyor şırıngayla besleniyor. Düzenli bir beslenme durumumuz yok. Yoğun bakımda şırıngaya da alıştı. Mememi tutmadı asla çok ama çok denedim.
Memeyi tutarsa kg alımı da olacak ve ben mama da veriyorum. Günde 3 4 kez verdiğim oluyor bazen 5 bile veriyorum doysun diye. Çünkü çok ağlıyor açlıktan
Belirli bir kriter vardir. Bebekler 15. Gün doğum kilosuna erişmesi beklenir. kilo alımına 600-1000gr arasidir. Kilo alımı iyi.merhaba anneler. Lütfen tecrübelerinizi paylaşın. Ben 37+6 da normal doğum yaptım. Bebeğim 3295 kg doğdu o gün 15 GR verdi 3280 kgydu. 5. Gün kontrolünde yüksek sarılıktan dolayı 8 gün yoğun bakımda kaldı. Bu 5 gün 100 GR vermişti 3180 grdı. 8 gün boyunca kızım orda doğum kgsuna geldi 3280 ila taburcu olduk. Kızım şu an 1 ay 1 günlük güncel kgsu 4040 GR. Sizce kgsu iyi mi. Bu arada memeyi tutmuyor silikon uçla yiyor , onunla da süt azalıyor ve bırakıyor biberonla veriyoruz bazen onu da reddediyor şırıngayla besleniyor. Düzenli bir beslenme durumumuz yok. Yoğun bakımda şırıngaya da alıştı. Mememi tutmadı asla çok ama çok denedim.
Silikon ucu ben doğum yapınca hemşeriler aldırttı göğüs ucum yoktur diye sonrası demediler daimi kullanma ben de hep onunla veriyorsun ve göğüs ucun çıkana kadar. Bu kez memeyi reddetti ki zaten 5, gün hastaneye yattık orda da silikon ucu tutmadı. Biberonu da sarılığı gitsin diye verdik çünkü 23 düBelirli bir kriter vardir. Bebekler 15. Gün doğum kilosuna erişmesi beklenir. kilo alımına 600-1000gr arasidir. Kilo alımı iyi.
Biberondan kaynaklıdır red. Silikon uclada bu yüzden tutuyordur. Biberon verdiğiniz surecede çok zor tutması. Emzirme danışmanlarından yardım alabilirsiniz.
Kaşık biberonla aslında biberon gibi dilinin üstüne oturtun emmmesi icin ve damla damla yanlardan yutkunma ritmine göre sıkın. Boca etmiyoruz kaşık gibi emmesini sağlıyoruz.
Anladım. Benim kızım kaşık biberonda başta çok tıkandı zamanla alıştı baş kısmını biraz yukarı da tutun demişti doktorumuz. Hatta yoğun bakım hemşiresi bir iki kez gösterdi doğrusunu yaptım sonunda. 13 gunluktu biz mamaya başladığımızdaKaşık biberonla da denedik denemez olur muyuz. Onunla da boğuluyor. Asla istemiyor. Çok ama çok ağlıyor. 5 gün sadece 70 GR almıştı ve doktor bu çocuk aç bir şekilde besle demişti. Doktora sorduğumda geriden geliyor dedi. Bir göğsümden sütte gelmiyor ona ağırlık vermediğim için sağım da yapıyorum ama pek de işe yaramıyor. Sütten çok mamaya ağırlık vermişiz gibi oluyor
Bu arada bir şırınga bir göğüs bir kasık biberon değişmesi durumunda da sinirlenip itebilir kaşığı bir kaç gün sabırlı olup kaşığa geçin. Yuttuğu an minik minik verin zamanla yapışacak onaAnladım. Benim kızım kaşık biberonda başta çok tıkandı zamanla alıştı baş kısmını biraz yukarı da tutun demişti doktorumuz. Hatta yoğun bakım hemşiresi bir iki kez gösterdi doğrusunu yaptım sonunda. 13 gunluktu biz mamaya başladığımızda( olsun doysun da. Geceleri süt hormonlarının devreye giriyor annesi gere alarm kurup kalk ve o ağırlık vermedigin göğsünü sağ.
Mamayı şırınga ile verin, aç kalmasın sakın. Memeyi de mutlaka teklif edin bir şekilde emzirmeye ikna edin bebişi.Kaşık biberonla da denedik denemez olur muyuz. Onunla da boğuluyor. Asla istemiyor. Çok ama çok ağlıyor. 5 gün sadece 70 GR almıştı ve doktor bu çocuk aç bir şekilde besle demişti. Doktora sorduğumda geriden geliyor dedi. Bir göğsümden sütte gelmiyor ona ağırlık vermediğim için sağım da yapıyorum ama pek de işe yaramıyor. Sütten çok mamaya ağırlık vermişiz gibi oluyor
Anladım . Emzirmenin meme başıyla alakası yok siyah bölgeyi mümkün olduğunca ağzına alması kafi emzirme için. Ucunu alırsa problem zaten yanma acıma yarılma yaralar oluşuyor öyle . Okadar hemşire olmuşlar nasıl böyle yanıltıcı bilgi veriyorlar.. silikon ucu çıkarıp teklif edin çıplak zamanla tutar uyuduğu anlarda yada yeni uyandığı. Agladiginda silikonu takarsınız daldığı zamanlar mutlaka olur zamanla uzar çıplak alma süresi daha çok minik . Emzirme danışmanlarından yardım alabilirsiniz yada sağlık ocağındaki hemsirelerde yardımcı oluyorlar. Kaşık biberonu sabredip kullanın emzikle kandiriyordum ben bir süre sonra alıyorlar. Mutlaka 2-3 saatte bir emzirin ve ardından 15 er dk iki memeye sağım yapın gece gündüz sütunuzun artması devamlılığı için .Silikon ucu ben doğum yapınca hemşeriler aldırttı göğüs ucum yoktur diye sonrası demediler daimi kullanma ben de hep onunla veriyorsun ve göğüs ucun çıkana kadar. Bu kez memeyi reddetti ki zaten 5, gün hastaneye yattık orda da silikon ucu tutmadı. Biberonu da sarılığı gitsin diye verdik çünkü 23 dü
20 gün alışamadı kiAnladım. Benim kızım kaşık biberonda başta çok tıkandı zamanla alıştı baş kısmını biraz yukarı da tutun demişti doktorumuz. Hatta yoğun bakım hemşiresi bir iki kez gösterdi doğrusunu yaptım sonunda. 13 gunluktu biz mamaya başladığımızda( olsun doysun da. Geceleri süt hormonlarının devreye giriyor annesi gere alarm kurup kalk ve o ağırlık vermedigin göğsünü sağ.
Süt gelmeyen göğsü 2 saatte bir sürekli sağsam gelir mi sütAnladım . Emzirmenin meme başıyla alakası yok siyah bölgeyi mümkün olduğunca ağzına alması kafi emzirme için. Ucunu alırsa problem zaten yanma acıma yarılma yaralar oluşuyor öyle . Okadar hemşire olmuşlar nasıl böyle yanıltıcı bilgi veriyorlar.. silikon ucu çıkarıp teklif edin çıplak zamanla tutar uyuduğu anlarda yada yeni uyandığı. Agladiginda silikonu takarsınız daldığı zamanlar mutlaka olur zamanla uzar çıplak alma süresi daha çok minik . Emzirme danışmanlarından yardım alabilirsiniz yada sağlık ocağındaki hemsirelerde yardımcı oluyorlar. Kaşık biberonu sabredip kullanın emzikle kandiriyordum ben bir süre sonra alıyorlar. Mutlaka 2-3 saatte bir emzirin ve ardından 15 er dk iki memeye sağım yapın gece gündüz sütunuzun artması devamlılığı için .