1 aylık bebeğim uyumuyor

simge kurt

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2025
1
0
1
31
Merhaba arkadaşlar

1 aylık bir bebeğim var gazlı bir bebek neyapsak gazina çözüm bulamadık ve uyumuyor . Kucakta zar zor uyutuyoruz yerinde yatirdigimizda 10 dakka sonra kalkıyor bazen o kadar bile sürmuyor .
Bu durumu yaşayan var mı? Bu aylarda normal mi

Benim de kızım 2 aylık ve 2 aydır bahsettiğiniz sebepten uykususuz. Gereksiz dediğim her şeyi 2. Ayında aldırdı sağolsun. Titreşim özellikli ana kucağı çok güzel gaz çıkartıyor hem de sırtına masaj yapıyor pıt diye uyutuyor 🤣 bir de hamak.. Şu 2 şey sayesinde uyku yüzü gördüm.

Merhaba arkadaşlar

1 aylık bir bebeğim var gazlı bir bebek neyapsak gazina çözüm bulamadık ve uyumuyor . Kucakta zar zor uyutuyoruz yerinde yatirdigimizda 10 dakka sonra kalkıyor bazen o kadar bile sürmuyor .
gaz çıkarma yöntemlerini mutlaka deneyin.. ikinci bebeğimde 3 ay çektim o zaman bu kadar incelik yoktu video izleyip öğrenemiyorduk..her bebekte farklılık gösteren yöntemler var..emziriyorsanız yediklerinize dikkat edin..ayaklarınızı sıcak tutun .bu konu da görüş ikiye ayrılmış olsa da anne sütünden herşey bebeğe geçiyor..üçüncü bebeğim de dikkat ettim gaz yapan şeylerden uzak durdum..yine de gaz sancıları oluyor ama daha hafif geçiyor bazen ayaklarının altına çok sıcak olmayacak şekilde ılık su koydum şişeyle..yüz üstü masajları düzenli yaptım besledikten sonra gaz çıkarmayı ihmal etmedim..yukarıda ki gaz bağırsaklara iniyor zamanla

Merhaba arkadaşlar

Bu o kadar ucu açık bir konu ki. Destan yazarım vaktim olsa. Gaza sebep olan birsürü şey var. Birincisi evet bu aylarda normal. Sizden herşey bebeğinize geçiyor. Yediklerinize dikkat edin. Anne sütü vermiyorum dersen de biberon da aşırı gaz yapıyor hava yuttuğu için. İkincisi de küçük bir gaklama beklemeyin bir kere gak yapınca kesmeyin gazı çıkarmaya devam edin.
Ortamı sıcak tutun ayağını sıcak tutun. Sürekli yan ve reflü yatağında yatırın.
Ve yemeklerinizin ardından 1 bardak kimyonlu su için tavsiye.
Ben bazı zor gecelerde bebeğime de veriyordum kimyonlu su.
Siz verin diye demiyorum herkes kendi bebeğinden sorumlu ama onda bile işe yarıyordu o yüzden kendiniz kimyonlu su içmeyi ihmal etmeyin.

Back