1 aylık bebeğim çok ağlıyor hiç uyumuyor ne yapacağım?

mujdeakyol

Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2024
37
11
8
28
Merhaba kk ailesi içim içimi yiyor psikolojikmende çok yoruldum fizikende artık anlatmalıyım yeni doğum yaptim bebeğim 1.5 aylik çok.zorlu bir doğum süreci yasadim.hem.gurbeteyim.hemde 2 hafta hastanede yattim tansiyonum çok çıkmıştı diye o esnada bebeğim 3 gun gözlem.altinda kaldi sezeryan olmuştum ve onun yanina gidip emzirmek aklima gelmedi öyleki süt pompalamak ve götürmek bile aklima goturdukleri ertesi gün geldi kimse söylemedi hastanede yanlizdim bu sürecte esim yanimda olmaya çalıştı kisaca kötü bir süreç neyse 2.5 haftanin sonunda eve geldik ve bebeğe bakmak konusunda gene yanlizdik bebeğim bir türlü meme tutmadı halen bile süt pompalıyorum şimdi bebeğimiz çok ağlıyor çok diretiyor uyumamaya doktor normal diyor ebe geliyor.kontrole oda normal diyor ama şöyleki sabah 6 da uyanıp toplasan 2 saat uykuyla bütün gecede uyutmamaya diretiyor artı kucak istiyor ve agliyor napacağımı şaşirdım gazı vardir diye kimyon cayida verdim kendimde içtim.ama nafile.bazen öyle agliyorki içim parçalanıyor dediğim gibi gurbeteyim ve kimsem yok burada sadece bir yan komşum var anne kız yaşıyor samimiyiz ama kadın sürekli bebeği ver sana yardimci olayim bakiminda diyor bir kac kere götürdüm yanina bugün bebeğim çok ağladı kızı geldi annem ver biraz ilgilenelim diyor dedi çok teredütte kaldim neyse hayır demeye utandim verdim yarim.saat geçmeden içim rahat etmedi gittim hemen almaya bebeğim uyuyordu ben gidince kaldirdim yerinden birden uyandi ve hiç olmadığı kadar ağladı ben çok korktm hemen eve getirdim kadin ben uyutum iyidi dedi ama içime bir şüphe düştü ki vurdumu korkuttu mu diye kadinin gunahinimi aliyorum bilmiyorum ama bebeğim ilk defa bu kadar agladi ve içimde felfecil bir şüphe bende ağladım kendimi sucladim sizce boşunamı evhamı yapiyorum yani içim.doldu doldu taşacak umarım okur bana akil verirsiniz kafamda aklimda alak bulak oldu

Merhaba kk ailesi içim içimi yiyor psikolojikmende çok yoruldum fizikende artık anlatmalıyım yeni doğum yaptim bebeğim 1.5 aylik çok.zorlu bir doğum süreci yasadim.hem.gurbeteyim.hemde 2 hafta hastanede yattim tansiyonum çok çıkmıştı diye o esnada bebeğim 3 gun gözlem.altinda kaldi sezeryan olmuştum ve onun yanina gidip emzirmek aklima gelmedi öyleki süt pompalamak ve götürmek bile aklima goturdukleri ertesi gün geldi kimse söylemedi hastanede yanlizdim bu sürecte esim yanimda olmaya çalıştı kisaca kötü bir süreç neyse 2.5 haftanin sonunda eve geldik ve bebeğe bakmak konusunda gene yanlizdik bebeğim bir türlü meme tutmadı halen bile süt pompalıyorum şimdi bebeğimiz çok ağlıyor çok diretiyor uyumamaya doktor normal diyor ebe geliyor.kontrole oda normal diyor ama şöyleki sabah 6 da uyanıp toplasan 2 saat uykuyla bütün gecede uyutmamaya diretiyor artı kucak istiyor ve agliyor napacağımı şaşirdım gazı vardir diye kimyon cayida verdim kendimde içtim.ama nafile.bazen öyle agliyorki içim parçalanıyor dediğim gibi gurbeteyim ve kimsem yok burada sadece bir yan komşum var anne kız yaşıyor samimiyiz ama kadın sürekli bebeği ver sana yardimci olayim bakiminda diyor bir kac kere götürdüm yanina bugün bebeğim çok ağladı kızı geldi annem ver biraz ilgilenelim diyor dedi çok teredütte kaldim neyse hayır demeye utandim verdim yarim.saat geçmeden içim rahat etmedi gittim hemen almaya bebeğim uyuyordu ben gidince kaldirdim yerinden birden uyandi ve hiç olmadığı kadar ağladı ben çok korktm hemen eve getirdim kadin ben uyutum iyidi dedi ama içime bir şüphe düştü ki vurdumu korkuttu mu diye kadinin gunahinimi aliyorum bilmiyorum ama bebeğim ilk defa bu kadar agladi ve içimde felfecil bir şüphe bende ağladım kendimi sucladim sizce boşunamı evhamı yapiyorum yani içim.doldu doldu taşacak umarım okur bana akil verirsiniz kafamda aklimda alak bulak oldu
Sizin onu bıraktığınızı hissettiği için aglamıstır geçecek bunlar eşinizden yardım alın komşuda destek olmak isterse evinize davet edin çocuğunuzu bırakmayın . Gaz için bunu bi deneyin .

Eklentiler

• IMG_8452.webp
    IMG_8452.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 10
1.5 aylık bebek sadece kokunuzu istiyor. Süt pompaladığınızı okudum ama nasıl besleniyor anlayamadım. Aç mı çocuk, ne veriyorsunuz?

Kolik olabilir, alerjik olabilir, aç olabilir,az-çok giyinmiş olabilir. Biz hiç ayrılmazdık. Zordur eminim ama ayrılmamaya çalışın.

Memeyi doğru tutturma videoları, fotoları var. Kendinize doğru bebeği getirin, siz eğilmeyin. Tamamen yan yatsın alttaki kolu rahat, ağzını tamamen açmasını sağlayın. Burnuna çenesine dokunarak. Memeyi inceltin ağzına uygun, kahverengi bölümün verebildiğiniz kadarını ağzına verin. Enseden başını tutun ağzı ucuna kaymasın. Uyku sersemiyken deneyin. O zaman alabilir. Bol bol çıplak-üstsüz sarılın. Ten tene temas da işe yarar. Yılmayın. Küçük daha. Alır inşallah.

Komşunuzun kötü niyetli olmadığını düşünüyorum ama yine de bakmak isterse siz eve davet edin çocuğu bırakmayın, hem size de öğretsin bebek bakimiyla ilgili bilmediğiniz bir şeyler varsa eşinize de öğretsin sonrasında siz bebegi eşinize bırakıp gidip dinlenebilirsiniz. Eşinize de bebek bakimiyla ilgili sorumluluk verin herseyi siz yüklenmeyin. Erkekler bazen gerçekten annelerden güzel bakıp bebeği sakinleştirebiliyorlar. Merak etmeyin bu günler geçecek sonra bebeğiniz büyüdüğünde bu günlerinizi ona gülerek anlatacaksınız.

Sistemi çok basit aslında bu bebeklerin bende çok bunalmıştım 10 aylık şu an Allah’a sukur.
Ağlıyorsa aç gazi var altı kirli uykusu var bezi çok sıkmış pişik olmuş bezi iyi gelmemiş üşüyor sicaklamis çok giydirilmiş olabilir. Birde ben bu zamanlarında patikli alt giydiriyordum meğer tırnaklarında batık olmuş çocuğun sonra çorapları ters çevirip giydirmeye başladım.
Size dost tavsiyesi I LOVE U masajı var onu yapın. Yaglayin çocuğu muhakkak
Mümkünse her gün akşam olmadan duş yaptirin
Duşa ayaklardan başlıyoruz.
Evin ısısı 22-24 olsun biz dolduğundan beri 22 yapıyoruz

Öncelikle sakın ol sen onun annesisin. Bebeğini kimseye verme yardımcı olmak isterse gelsin senin evinde olsun. Güveniyorsan başka odada ona bakarken 1 saatte olsa uyu. Çocuk mama içiyor mu. Gaz içinde dere otunu al suda kaynat suya tadı çıkana kadar. Sonra süz temizce. 3 4 vaktine 1 çay kaşığı ile bebegine içir. Çokta verme ama. Gazına iti gelecektir. Anne sütü alıyorsa sende ye dere otunu. Göbek bağı düşmüştür. Bol bol karın üstüne yatır gazına iyi gelecektir. Bebek için rahatlatıcı sesler var beyaz gürültü vs onları dene. Annem hep der bir çocuğun bor sorunu yoksa bir yeri ağrımiyorsa. Küçük bebek çoğu vaktini uyuyarak geçirir diye. Bir sorunu var ki ağlıyor bulmaya çalış. Mesela ne yapıyorsan sıra sıra değiştir hangisinde sakinliyor. Bol bol duş aldır bebeğe çok iyi gelecek. Bide her beslenmeden sonra üst gazini çıkart. Sırtına pat pat vurarak. Ben hiç denemedim ama burda çok duydum. Bebegin gazı için acı elma yağını ayak altın sürmek gazına iyi geliyormuş. Bide bir Küçük havluyu ütüde ısıt karnına koy sıcacık olsun iyi gelir. Kundak yapmiyorsan dene mutlaka.

Arkadaşın dediği gibi masaj da iyi gelecek

Bebek açlıktan ağlıyor ve uyumuyor muhtemelen. Sürekli memenizde tutup, memeye alıştırmaya çalışın.
Doyduğuna eminseniz ve hala ağlıyorsa gaz sancısıdır. Kucağınızda gazını çıkarın.
Hala ağlıyorsa bezini açın, rahatlasın.
Tüm bunlara rağmen hala ağlıyorsa koliktir, ona çözüm yok, zamanla geçecek.
Ayrıca bebeği asla bırakmayın kimseye. 1 aylık bebek bırakılır mı?
Gurbet demişsiniz, hangi ülkedesiniz?

1.5 aylık bebek sadece kokunuzu istiyor. Süt pompaladığınızı okudum ama nasıl besleniyor anlayamadım. Aç mı çocuk, ne veriyorsunuz?
Süt pompalayıp biberona koyuyorum ve içiyor kilo alimi gayet iyi hatta doktor bana 2 saate bir degilde 3 ,4 saate bir ver süt dedi ama bebek bu acikirsak veriyorum açıkçası

• Beğen
Reactions: Gao
Kolik olabilir, alerjik olabilir, aç olabilir,az-çok giyinmiş olabilir. Biz hiç ayrılmazdık. Zordur eminim ama ayrılmamaya çalışın.

Memeyi doğru tutturma videoları, fotoları var. Kendinize doğru bebeği getirin, siz eğilmeyin. Tamamen yan yatsın alttaki kolu rahat, ağzını tamamen açmasını sağlayın. Burnuna çenesine dokunarak. Memeyi inceltin ağzına uygun, kahverengi bölümün verebildiğiniz kadarını ağzına verin. Enseden başını tutun ağzı ucuna kaymasın. Uyku sersemiyken deneyin. O zaman alabilir. Bol bol çıplak-üstsüz sarılın. Ten tene temas da işe yarar. Yılmayın. Küçük daha. Alır inşallah.
Teşekürler meme tutması için herşeyi denedim sadece silikon meme ucu kaldi onuda sipariş ettim gelecek bir daha asla bir yere yolamam onu

Komşunuzun kötü niyetli olmadığını düşünüyorum ama yine de bakmak isterse siz eve davet edin çocuğu bırakmayın, hem size de öğretsin bebek bakimiyla ilgili bilmediğiniz bir şeyler varsa eşinize de öğretsin sonrasında siz bebegi eşinize bırakıp gidip dinlenebilirsiniz. Eşinize de bebek bakimiyla ilgili sorumluluk verin herseyi siz yüklenmeyin. Erkekler bazen gerçekten annelerden güzel bakıp bebeği sakinleştirebiliyorlar. Merak etmeyin bu günler geçecek sonra bebeğiniz büyüdüğünde bu günlerinizi ona gülerek anlatacaksınız.
İnsallah gecer ya bu bir gerçek bazen bende çok agliyorsa babasina gidince hemen sakinlesiyor

Sistemi çok basit aslında bu bebeklerin bende çok bunalmıştım 10 aylık şu an Allah’a sukur.
Ağlıyorsa aç gazi var altı kirli uykusu var bezi çok sıkmış pişik olmuş bezi iyi gelmemiş üşüyor sicaklamis çok giydirilmiş olabilir. Birde ben bu zamanlarında patikli alt giydiriyordum meğer tırnaklarında batık olmuş çocuğun sonra çorapları ters çevirip giydirmeye başladım.
Size dost tavsiyesi I LOVE U masajı var onu yapın. Yaglayin çocuğu muhakkak
Mümkünse her gün akşam olmadan duş yaptirin
Duşa ayaklardan başlıyoruz.
Evin ısısı 22-24 olsun biz dolduğundan beri 22 yapıyoruz
Teşekkürler o masaja bakacağım ve yapacağım bende ilkten sıkı sıkı giydiriyordum ama ebe bu iyi degil onu dışarı çıkar sen nasil bunalirsan oda bunaliyor elbiselerde dediği günden beri bana çok sıcak gelince onuda havalandiriyorum ve dikkat ettim hoşuna gidiyor

Canim bebeklerimiz aglayinca hele ki lohusayken dunya basimiza yikiliyor gibi hissederiz kim ne dese bos gelir o kadar iyi anliyorum ki. Bu surecte ne kadar mantik agirlikli ve pozitif olmaya calisirsan o kadar iyi. Inan hepsi gececek. Hele ki 3-4 aydan sonra gazida aglamasida bi anda azalacak. Endiselenme. Yalniz degilsin buradaki herkes seni anlar. Bence komsunu eve cagir hem gozlem yapip ogrenme sansinda olur onada oyle dersin. Bebekte tanidik ortamdanda anneden de uzaklasmamis olur. Verme bir daha bence senden uzaklasacagi sekilde.ne oldu etti diyede dusunme daha fazlada. Alerji, kaka duzeni, gaz, aç kalma, sicaklama ya da uşüme hepsinden aglar bebek. Aglama bir sey isteme seklidir bizimde maalesef sadece bu aglama ile bunu bulmamiz gerekiyor bir kac ay en azindan. Sonrasinda zaten gozunden anlayacaksin bebeginin. Bu ilk zamanlar ne kadar sabirli olur yakin temas kurar bag kurar ve pozitif enerji basarsan bebek ileride o kadar kolaylasiyor. Sakin pes etme. Surekli tensel temas, kucagina al dans et ve kulagina sarki soyle yaylanarak kisik sesle. Basini omuzuna koydugunda yuzunun kafanmamasina basini yan koymus olmasina dikkat et. Bak bunun zamanla ne kadar ise yaracagina inanamazsin. Bebek her agladiginda bir tusa basilmis gibi susuverecek buna alisinca. Guvende hissedecek cunku. Sirtinada masaj yap tabi dans ederken. Bu arada yatarken bagirsak cikis yonune gore masaj yap karnina hafifce i love you masajini arastir mesela videolari var cok ise yariyor ama aman diyeyim masajin yonunu karistirma 🤣 birde probiyotikli gaz damlalari mucizeler yaratabiliyor eger bebegin sorunu gaz ise yenudogana uygun ama mutlaka probiyotikli damlalardan tavsiye ederim turkiyede benik favorim myflor ve alfenix ama sizin orada ne var ne yok bilmiyorum doktora sorman en iyisi bebegin cok kucuk cunku. Ayrica sirt masajinida ayakta gezdirirken yap mide yonunden yukari olacak sekilde ovala sirtini hafifce besledikten bi 10 dk sonra falan. Bebegin rahat ettigi pozisyonlari sevdigi muzikl3ri kesfet. Tani bebegini oda seni taniyacak. O uyurken uyu uyanikken taniş keyfini sur. Agladi diye strese girme varsay ki o seninle konusuyor ve bir ihtiyacini belirtiyor. Guzelce dene neye ihtiyaci varmis anlarsin sonunda. Doktorlar iyi diyorsa sen bebeginin konforuna odaklan korkma. Zaten bir sorunu olunca oyle yada boyle fiziksel bir belirtide verir. Gaz sancisi gibi senin cozebilecegin seylerden kaynakli aglar tabi.

Ben bebeğimin 40 gün gözünü görmedim desem yeridir sonra gaz sorunu başladı asla uyuyamadım tuvalete dahi gidemedim, hatta bi gün yorgunluktan kucağımda uyumuştu bende aşırı yorgundum su alayım kendime diye (5saniye bırakamıyordum uyanacak diye) kafasını dolaba hafif çarptım koştur koştur hastaneye gittim sonra, çok şükür bişey olmamış ama o kadar yorgundum ki çarpmanın şiddetini bile anlamadım. Meğer çocuk alerjikmiş. Şimdi 5,5 aylık hala süper değil durumumuz ama en azından ben alıştım o biraz uyuyor falan derken biraz dinleniyorum. Eğer bunu doğumdan hemen sonra yaşasaydım sanırım daha çok zorlanırdım.

Eşinizle bebeği paslaşmanız gerekiyor. Hiç bir iş yapmayın sadece bebeğinize odaklanın, o uyuyunca siz uyuyun. Yemeği gerekirse dışardan söyleyin yapacak bişey yok. Kucakta uyuyorsa veya rahatlıyorsa kesin gazı vardır. Ben geceleri çoğu zaman dümdüz uzanıp bebeğimi yüz üstü göğsüme yatırıp uyuyorum gaz yüzünden.
Emzirme konusunda zorlanıyorsanız silikon göğüs ucu kullanın, beni çok iyi idare etti. Bebek güçlenince ve meme ucunuz şekil alınca bırakırsınız yavaş yavaş.

Kimyon rezene gaz damlaları vs hiç bir şekilde işe yaramıyor bence eğer gaz içeriden oluşuyorsa yani alerjikse, diğer bebeklerde işe yarar mı bilmiyorum

Teşekkürler o masaja bakacağım ve yapacağım bende ilkten sıkı sıkı giydiriyordum ama ebe bu iyi degil onu dışarı çıkar sen nasil bunalirsan oda bunaliyor elbiselerde dediği günden beri bana çok sıcak gelince onuda havalandiriyorum ve dikkat ettim hoşuna gidiyor
Uyku tulumu giydirin birde geceleri çok işinize year

Ben bebeğimin 40 gün gözünü görmedim desem yeridir sonra gaz sorunu başladı asla uyuyamadım tuvalete dahi gidemedim, hatta bi gün yorgunluktan kucağımda uyumuştu bende aşırı yorgundum su alayım kendime diye (5saniye bırakamıyordum uyanacak diye) kafasını dolaba hafif çarptım koştur koştur hastaneye gittim sonra, çok şükür bişey olmamış ama o kadar yorgundum ki çarpmanın şiddetini bile anlamadım. Meğer çocuk alerjikmiş. Şimdi 5,5 aylık hala süper değil durumumuz ama en azından ben alıştım o biraz uyuyor falan derken biraz dinleniyorum. Eğer bunu doğumdan hemen sonra yaşasaydım sanırım daha çok zorlanırdım.

Eşinizle bebeği paslaşmanız gerekiyor. Hiç bir iş yapmayın sadece bebeğinize odaklanın, o uyuyunca siz uyuyun. Yemeği gerekirse dışardan söyleyin yapacak bişey yok. Kucakta uyuyorsa veya rahatlıyorsa kesin gazı vardır. Ben geceleri çoğu zaman dümdüz uzanıp bebeğimi yüz üstü göğsüme yatırıp uyuyorum gaz yüzünden.
Emzirme konusunda zorlanıyorsanız silikon göğüs ucu kullanın, beni çok iyi idare etti. Bebek güçlenince ve meme ucunuz şekil alınca bırakırsınız yavaş yavaş.

Kimyon rezene gaz damlaları vs hiç bir şekilde işe yaramıyor bence eğer gaz içeriden oluşuyorsa yani alerjikse, diğer bebeklerde işe yarar mı bilmiyorum
Öncelikle sizede geçmiş olsun bebeginize sağlıklı yaşlar diliyorum Hepsini yapacağım meme ucunda deneyeceğim umarim umarim.düzelir bu günlerde geçer bakalim annelik ne büyük sorumlulukmus Ah anam.anam annemin değerini dahada anladim

Bebek açlıktan ağlıyor ve uyumuyor muhtemelen. Sürekli memenizde tutup, memeye alıştırmaya çalışın.
Doyduğuna eminseniz ve hala ağlıyorsa gaz sancısıdır. Kucağınızda gazını çıkarın.
Hala ağlıyorsa bezini açın, rahatlasın.
Tüm bunlara rağmen hala ağlıyorsa koliktir, ona çözüm yok, zamanla geçecek.
Ayrıca bebeği asla bırakmayın kimseye. 1 aylık bebek bırakılır mı?
Gurbet demişsiniz, hangi ülkedesiniz?
Almanyadayım zamana biraktim umarim düzelir

Back
X