Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Benim yıllarca öyleydi. Adetim zaten 10 gün sürüyordu. 5-6 gün sonra tekrar oluyordum. Kaç doktora gittim hem bekar hem evliyken. Hiç sebep bulunmadı.Kızlar adetim bittikten sonra yani 17 gün sonra yine aynı yoğunlukta adet oldum hormon testlerim yapıldı birşey çıkmadı bu durum normal mi
Bende yeni verdim kan tahlili ve hormon testi 6 aydır çocuk deniyoruz düzenliken birden böyle bişey oldu bu ayda kontrolde yumurta göremedi doktor adetim sorduğumda cevap alamadım Sanada geçmiş olsun canımBenim yıllarca öyleydi. Adetim zaten 10 gün sürüyordu. 5-6 gün sonra tekrar oluyordum. Kaç doktora gittim hem bekar hem evliyken. Hiç sebep bulunmadı.
Sonra hamilelik yaşadım olumsuz sonuçlandı ama sonrasında 30 -33 gün sonra olmaya başladım.
Ve yeni öğrendim ki polikistik over mışım. Çok sık olmak da çok geç olmak da ondan oluyormuş
Teşekkür ederim. Çok şükür şimdi hamileyim. Pko olduğumu öğrendikten sonra gynositol ve çatlatma iğnesi ile nasip oldu.Bende yeni verdim kan tahlili ve hormon testi 6 aydır çocuk deniyoruz düzenliken birden böyle bişey oldu bu ayda kontrolde yumurta göremedi doktor adetim sorduğumda cevap alamadım Sanada geçmiş olsun canım
Selamlar, geçmiş olsun. Bende de pko sendromu mevcut. 2014'te kriz niteliğinde bir sancı sonrası doktora gittim ve kistim olduğunu ama şükür ki patlamadığını, takip eden adet dönemimde düşüreceğimi söyledi. Sonra tedbir amaçlı doğum kontrol hapına başlattı çünkü hormonlarımda da sıkıntı gördü. 2-2.5 yıl kadar d.k hapı kullandım ve bu süreçteki rutin kontrollerimde de maalesef pko olduğumu gördü doktor (doğum kontrol hapları kısır döngü maalesef, kullanmadan hormonların falan düzenlenemiyor ama kullanınca da böyle sendromlar tetiklenebiliyor).Bende yeni verdim kan tahlili ve hormon testi 6 aydır çocuk deniyoruz düzenliken birden böyle bişey oldu bu ayda kontrolde yumurta göremedi doktor adetim sorduğumda cevap alamadım Sanada geçmiş olsun canım
Neredeki dokto canım peki il ilçe ben menmun değilim kadın doğumdanTeşekkür ederim. Çok şükür şimdi hamileyim. Pko olduğumu öğrendikten sonra gynositol ve çatlatma iğnesi ile nasip oldu.
Benim pko olduğumu tek bir doktor dışında tespit eden doktor olması. Amh testi ile doğrulanmış oldu.
Çok teşekkür ederim ben kadın doğumundan menmun değilim geçen ay yumurtalıklarıma baktı rahim ağzın tertemiz dedi bu ayda öyle dedi geçen ay sağda 11cm yumurtan var solda 9 dedi eşimin spem hızı problemli olduğu için sorun çıktı bu ay yine kontrole gittim yumurtan yok hatta çatlamış bitane de sönmüş yumurta görünüyor anlamadım dedi kafamı karıştırdı hormon testlerim yeni verdim gayet iyisin dedi ovilasyon takip yapıyorum yumurtlama döngüsü deyim ama yumurtlamam pik olmadı testtede alabora oldum yani sizce dediğiniz polikistik varsa kanda ve yumurtaları görüntülerden çıkmaz mı? Filmi 1 yıl geçince çekicez dediSelamlar, geçmiş olsun. Bende de pko sendromu mevcut. 2014'te kriz niteliğinde bir sancı sonrası doktora gittim ve kistim olduğunu ama şükür ki patlamadığını, takip eden adet dönemimde düşüreceğimi söyledi. Sonra tedbir amaçlı doğum kontrol hapına başlattı çünkü hormonlarımda da sıkıntı gördü. 2-2.5 yıl kadar d.k hapı kullandım ve bu süreçteki rutin kontrollerimde de maalesef pko olduğumu gördü doktor (doğum kontrol hapları kısır döngü maalesef, kullanmadan hormonların falan düzenlenemiyor ama kullanınca da böyle sendromlar tetiklenebiliyor).
2018 ekim ayında hapı kendi kararımla bıraktım yeterince uzun süre kullandığım ve yan etkilerinden korktuğum için, hem de çocuk sahibi olmak istediğim için. başta tıpkı hap kullandığım zamandaki gibi düzenli gidiyordu adetim. hemen hamile kalmadım, aylar boyunca denedik ama çok şükür ki korkularıma rağmen bebek sahibi oldum bu süreçte.
Gelgelelim son 3-4 aydır maalesef bir ay içerisinde 2 kez denk geldiği de oluyor reglimin. Dediğiniz şekilde 17 gün kadar kısa periyotlarda değil ama 23-24 günde bir olduğu da oldu. Hormonlarınız normal aralıklarda çıkmış olsa bile adet düzensizliğinde PKO (polikistik over) için mutlaka detaylı testlerinizi, ultrason analizlerinizi yaptırın ve yine mutlaka yumurtalık rezervlerinizin durumu hakkında doktorunuzdan bilgi alın. Özellikle çocuk sahibi olma planınız varsa. Tekrar geçmiş olsun, mutlu günler.
rahim duvarı olduğundan ince olunca oluyor benimde başıma geldi zamanında ve pco çıktıKızlar adetim bittikten sonra yani 17 gün sonra yine aynı yoğunlukta adet oldum hormon testlerim yapıldı birşey çıkmadı bu durum normal mi
İstanbul Ümraniyede özel bir klinikte. Şehir uyuyorsa paylaşabilirim.Neredeki dokto canım peki il ilçe ben menmun değilim kadın doğumdan
Doktor rahmine baktı yumurtalıklarıma kan testi de hormonlar için aldılar bu kontrollerde çıkmazmıydı peki bilginiz var mı?rahim duvarı olduğundan ince olunca oluyor benimde başıma geldi zamanında ve pco çıktı
Bilmiyorum ki adım adım gidiyor şuan eşimde de spem sorunu çıktı sorunları gidermeye çalışıyor ama ben izmirdeyim uymuyor adet görürsem 3.gün gidicem o zöan ben isterim filmi bize zaman kaybıİstanbul Ümraniyede özel bir klinikte. Şehir uyuyorsa paylaşabilirim.
Diğer mesajınızda gördüm de film neden 1 yıl sonra?
Belki eşinizdeki sorundan sonra gerek kalmayacaktır. Yaşınız çok yoksa adım adım da olabilir tabii.Bilmiyorum ki adım adım gidiyor şuan eşimde de spem sorunu çıktı sorunları gidermeye çalışıyor ama ben izmirdeyim uymuyor adet görürsem 3.gün gidicem o zöan ben isterim filmi bize zaman kaybı
Bilmiyorum ama yaşım 33 çokta genç değilim hayırlısı diyorum artıkBelki eşinizdeki sorundan sonra gerek kalmayacaktır. Yaşınız çok yoksa adım adım da olabilir tabii.
Doktorunuz size güven vermiyorsa farklı bir doktora daha giderek emin olmanızı tavsiye ederim çünkü kesinlikle geçiştirilebilecek konular değil bunlar. Benim bildiğim kadarıyla evet çıkması lazım muayenelerde pko varsa, ekstra bir test yapılmadı bana ama doktorunuzun bir ay her şey yolunda diyip diğer ay yumurtan yok demesi benim de kafamı karıştırdı. Bu öyle bir anda olacak bir şey değil çünkü yumurtalık rezervlerinizi görüyor doktor, pat diye biteceğini sıfırlanacağını sanmıyorum. Tabii her hasta ve her metabolizma farklıdır, yanlış yönlendirmek de istemem sizi.Çok teşekkür ederim ben kadın doğumundan menmun değilim geçen ay yumurtalıklarıma baktı rahim ağzın tertemiz dedi bu ayda öyle dedi geçen ay sağda 11cm yumurtan var solda 9 dedi eşimin spem hızı problemli olduğu için sorun çıktı bu ay yine kontrole gittim yumurtan yok hatta çatlamış bitane de sönmüş yumurta görünüyor anlamadım dedi kafamı karıştırdı hormon testlerim yeni verdim gayet iyisin dedi ovilasyon takip yapıyorum yumurtlama döngüsü deyim ama yumurtlamam pik olmadı testtede alabora oldum yani sizce dediğiniz polikistik varsa kanda ve yumurtaları görüntülerden çıkmaz mı? Filmi 1 yıl geçince çekicez dedi
hastane ve doktorunuzdan memnunsanız isim verebilir misiniz rica etsemDoktorunuz size güven vermiyorsa farklı bir doktora daha giderek emin olmanızı tavsiye ederim çünkü kesinlikle geçiştirilebilecek konular değil bunlar. Benim bildiğim kadarıyla evet çıkması lazım muayenelerde pko varsa, ekstra bir test yapılmadı bana ama doktorunuzun bir ay her şey yolunda diyip diğer ay yumurtan yok demesi benim de kafamı karıştırdı. Bu öyle bir anda olacak bir şey değil çünkü yumurtalık rezervlerinizi görüyor doktor, pat diye biteceğini sıfırlanacağını sanmıyorum. Tabii her hasta ve her metabolizma farklıdır, yanlış yönlendirmek de istemem sizi.
Ben iş dolayısıyla özel sağlık sigortam olduğu için ankarada bir özel hastanede gidiyorum uzun zamandır. Siz de imkanlarınız ve mümkünse tavsiye doğrultusunda şehrinizdeki iyi doktorlardan birine daha görünün derim.
Bende olmuştum. Doktor olabilir demişti testlerde filan hiç bişe çıkmamıştı arada olur böyle normal regl günün değişmiş demişti bidaha da olmadı zatenKızlar adetim bittikten sonra yani 17 gün sonra yine aynı yoğunlukta adet oldum hormon testlerim yapıldı birşey çıkmadı bu durum normal mi
Ankara medicana hastanesi, Doç. Dr. Ayla Aktulay'a gidiyorum. Detaylı ilgileniyor ve muayeneden sonra ders anlatır gibi Pko nedir, süreç benim metabolizmamda nasıl seyrediyor ve riskler nedir, tek tek anlatan bir hoca. Ben memnunum, umarım siz de en kısa zamanda hem şifa bulursunuz hem de net bilgiler alarak içiniz rahat eder.hastane ve doktorunuzdan memnunsanız isim verebilir misiniz rica etsem
17 gün sonra adet olmandan daha doğal birşey yok ki neden telaşe yapıyorsun anlamadımKızlar adetim bittikten sonra yani 17 gün sonra yine aynı yoğunlukta adet oldum hormon testlerim yapıldı birşey çıkmadı bu durum normal mi