hesap yaptım adet günüm tam düğünüme denk geliyor. doğum kontrol haplarının adeti geciktirdiğini duydum. ben 2-3 yıl çocuk istemiyorum. doğum kontrol hapı 1 ay öncesinden güvenilir midir, adeti geciktirir mi?
geciktirmezse, primolut adet geciktiriciyle birlikte kullanılması zararlı mıdır?
oncelıklen allh mutlu etsın
adtelıyken dgunde cok kotu
benımde son gunume gelmıstı ama sorun olmadı
ayrıca evet dogum kontrol hapı adetı gecıktırıor
ama 2 3 yıl korunmanı tavsıye etmem
burda herkes zamanında cocuk ıstemedıgı ıcın sımdı cok pişman
2 kutu bitmeden d. kontrol hapı güvenilir dğeildir
ikinci ay eşinde korunmalı
ilacı başladğın tarihle
adetini geciktirebilirsin
yada ikinci kutuya ara vermeden devam edersen o ay adet olmazsın otomatikman adetin gecikir
doğum kontrol hapıyla beraber geciktiriciyi kullanma bencelmaz: sadece geciktiriciyi kullan eşin korunsun çünkü 2 si birden ağır gelir zaten yeteri kadar ikisininde yan etki potansiyeli yüksek
canım adetini geciktirmek için doğum kontrol hapı kullanabilirsin... düğünden sonra kesersen adetin gelir zaten... ama korumaz... eğer çocuk istemiyorsan en az 2 ay eşin korunsun canım... hatta hep eşinin korunmasını tavsiye ederim... doğum kontrol haplarının yan etkileri olabiliyor maalesef...
sağlık ocağına gittim hemşire dedi ki, 1 ay korumaz diye birşey yok, onu biz evlilere söylüyoruz sen 10 gün kala bile kullanabilirsin dedi. bilemiyorum ne kadar güvenilir.
prezervatif istemiyoruz arkadaşlar, doğum kontrol hapına şimdi başlasam kullandığım müddetçe adet olmam mı yani?
dogum kontrol hapina öyle istedigin zaman baslayamazsin ki.
adetinin ilk gününden baslaman lazim,
adetini geciktirmek istemiyosanda, istedigin süre boyunca alabilirsin
kullandigin zaman sürecinde adetin olmuyor
hapa ara verdiginde 3-4 gün sonra adetin geliyor...
Ben yerinizde olsam bir jinekoloğa giderim.Hem muayene olur,hem hap tercihini doktora bırakır,hem de akılda yer eden sorularımı yöneltirim.Bence her bayan evlenmeden önce jinekoloğa gitmeli.