0-2 yaş arası etkinlik, oyuncak ve kitap önerileri

Tutunamayanlar777

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2018
1.390
3.759
Herkese merhaba. Benim kızım 17 aylık ve şu dönemde onu evde oyalamak biraz zor. Burda 0-2 yaş aralığı için yaptığımız etkinlikleri , beğendiğimiz oyuncakları kitapları paylaşabiliriz. Fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Benim aktivite olarak önerilerim (tabi hepsi gözetim altında olmalı, ağızlarına sokabiliyorlar))
Oobleck hamurunu çok sevdi kızım, nişasta ile yapılıyor
Sonra makarna, un yada fasulye koyup aktarma oyunu oynuyoruz
Bir kutu ya delikler açtık bu tahta ağı çubuklarından aldık onları atıyor
Çift taraflı bir bant ın üzerine renkli ponponları yapıştırıyoruz onları topluyor
Metal bir süzgeç in deliklerinden spagetti makarnayı geçirmeye çalışıyor

Son düzenleme:
Kitap olarak( şu an aklıma gelenler)
İş bankası yayınlarının hareketli kitapları
Pötikare yayınlarının delikli kitapları
Doğan egmont Yayıncılık ilk adım seti ve ilk eğitim seti
İlk 100 sözcük kitabı
Hikaye kitabı olarak
Elmer serisi
Gergedanlar krep yemez
Sıkı dostlar
Nokta
Bir dakika
Pöti
Eşsiz bir an
Annemi neden çok seviyorum

Kitap önerileri devamı
Hikaye kitabı
Çiftlik öyküleri -korkuluğun sırrı
Küçük astronot doruk
Bil bakalım bu hangi hayvan
Eğitici kitaplar
Eva puzzle kitap orman hayvanları nasıl yaşar
Masalya yayınlar meslekleri öğreniyorum
Pearson yayıncılık bebek dokun ve öğren neşeli sesler
Net çocuk yayıncılık ilk adımlar dizisi (12-18 ay ve 18-24 ay olarak iki seçenek var sözcükler ve hayvanlar kitapları
İlk 6 ay da Q bebek in zeka kartları çok güzel

Aile gözetiminde yapılabilecek aktivite önerileri
Oyuncakları alüminyum folyo ile sarıp bir kutuya dolduruyorum o açıp içindekileri buluyor, çok eğleniyor bununla
Bir köpük tabağa tahta çöp şişler i saplıyorum delikli makarnaları geçirmeye çalışıyoruz
Sonra özellikle 1 yaş dan önce duyu kutusu hazırlanabilir içine pamuk, değişik cins kumaşlar, değişik dokular koyarak dokunmak sağlanabilir
Kilitli bir poşetin içine su ve boncuk gibi oyuncaklar konulup, poşetin her tarafı iyice kapatılır (banttan yardım alabilirsiniz) buna dokunması sağlanabilir (duyu poşeti)
Bir kaba su ve içine buz kalıpları konulup onlara dokunması sağlanabilir
Traş köpüğünü bir yere sıkıp oynatılabilir ( çok seviyorlar ama çok dikkatli olmak lazım ağzına götürmemesi için.o yüzden 1.5 yaş gibi daha uygun )

Kitap önerisi olarak Cırt cırtlı kitaplar var çiftlik hayvanları ve duygular diye 1.5 yaş gibi onlarda çok güzel. Aktif olarak okumaya katılıyor.
Oyuncak önerisi
Oyuncaklara daha fazla ilgilenmeye genelde genelde 1.5 yaş gibi başlıyorlar.
1 yaşa doğruaktivite masası olabilir ona tutunup ayağa kalkmaya çalışıyorlar
Bul tak oyuncakları
Halka oyuncağı
Kule kapları
Doktor seti (mış gibi oyunlar için güzel aşı öncesi tüm bebeklere evde aşı yapıyoruz ve işe yarıyor artık daha az ağlıyor)
Oyuncak arabalar bebekler , tabak bardak , tamir seti gibi evcilik oyuncakları
Kesilen meyve sebzeler
Bul tak yumurtalar (çok seviyorlar ve ilgilerini çekiyor
Akar toys puzzle var e bebekte 2 parçalı ve kocaman, küçük yaşlarda için çok güzel
Manyetik hayvan puzzle
Kum toys şeklini Keşfet(kapak takmayı seven bebekler bayılıyor)
Melissa dougs ın puzzlerı( biraz pahalı ama şekillerin altında da hayvan resimleri olduğu için onları sevdik başka markalarda zorlandı)
aktivite tahtası
Kilit aktivite tahtası (ahşap çilingir tahtası)
Lego duplo
Carioca boya (kesinlikle hem elden hem koltuktan, kıyafetler çabucak çıkıyor)
Ksilefon
Hayvan figürleri
Çıkartma kitapları
Balık tutma oyunu
Buz dolabına yapıştırılan manyetik hayvan ve sebzler

Halka ve bul tak puzzle lego oyuncaklarını çok seviyor. Bir de iş bankası yayınlarının hareketli kitaplarını almıştım onları çok seviyor. Küp oyuncaklar var, üst üste dizmeye başladı bugün. Şu sesli piyanoları da çok seviyor hani hem müzik hem hayvan sesleri olan oyuncak. Dokun hisset kitabı aldım o da güzel. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Bul takların farklı oyuncaklarınında almayı istiyorum.

Halka ve bul tak puzzle lego oyuncaklarını çok seviyor. Bir de iş bankası yayınlarının hareketli kitaplarını almıştım onları çok seviyor. Küp oyuncaklar var, üst üste dizmeye başladı bugün. Şu sesli piyanoları da çok seviyor hani hem müzik hem hayvan sesleri olan oyuncak. Dokun hisset kitabı aldım o da güzel. Şimdilik aklıma bunlar geldi. Bul takların farklı oyuncaklarınında almayı istiyorum.
Çok teşekkürler paylaşımız için, ufaklığa sevgiler. .
Bul takı seviyorsa şekilli yumurtalar var, yarımları birbirine takıyorlar
Şeklini Keşfet oyuncağını da sevebilir

Minipo aktivite kitabı (15-24 ay ) o da çok güzel.
Ahşap waldorf oyuncakları da çok güzel .çocuğun hayal gücü ile istediği oyunu kurmasını sağlıyor. Biz gökkuşağı, ev, ve küçük insan figürlerini aldık şimdilik

X