Bebek Beslenmesi 0-2 yaş arası çocuklara inek sütü içirmeyin.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

asibuz

Ne Mutlu TÜRKÜM Diyene!!!
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2008
386
4
96
Diğer
Bu gün derya gibi de çocuk beslenmesi ile ilgili bir doktor vardı ve çocuklara inek sütü yerine keçi sütü verilmesi gereçktiğini inek sütünde bulunan bir maddenin 2 yaş altı çocuklarda özellikle çok gaz yaptığı ve en önemliside çocuklar için en önemli olan da inek sütündeki bu maddenin bağırsaklarda ki demir emilimini engellediğine dair yani çocuklarda büyümeye karşı ilerde etkilerinin kötü olduğuna dairdi.
Anne değilim ama bilmeniz gerektiğini düşündüm.Doktorlarınıza danışmanızı tavsiye ederim.
Bilginin işinize yaramasını temenni ediyorum.

Doktor 0-2 dedi canım araştırın ama ben şahsen içirmeyi düşünmüorum iki yaşına kadar...

benim kızı sütten kestim ve artık keçi sütü içiriyorum çiflikten özel olarak sipariş ediyoruz hihoyyyt

inek sütünden yapılan yoğurt içinde geçerlimi bu arkadaşlar

hergün yeni bir şey çıkıyor,biz şans eseri büyüdük galiba!!!

ısteyen inek sütü içirsin isteyen keçi önemli olan bilinçlendirmek gerisi kimseye kalmaz zaten.

merhaba oğlum 19 aylık aksine süt içiremiyorum çok deniyorum içsin diye bende bebve bisküvisiyle yediriyorum akşam sabah.buarada keçi sütünü nerde bulayım.pastorize süt içiyorum

arkadaşlar gelişmiş ülkelerde 0-3 yaş arası bebeklere inek sütü vermiyolar..
benm kızım 18 aylık ben hala inek sütü vermedim içsin diye
aptamil ve bebelac junier kullanıyorum onların yerine..
keçi sütü de aptamiller gibi toz halinde satılıyo eczanelerde (bilmeyenler için)
büyük marketlerdede oluyo..
ben 2 yaşına kadar vermeyeceğim inek sütü
haa sütlaç mış bilmem neymiş çok gerekli besinler olmasada oldukça yediriyorum kızıma okadar abartmıyorum
sütlü tatlılar yediriyorum yani oldukça..

Hani hatırlarsanız bir ada halka mercimek yedirmek için ellerinden gleni yapıyorlardı. Yaşlı bir doktor teyzemiz çıkar vaazlar verirdi, mercimek şöyle yararlı, mecimek böyle vitaminli vs vs. Kanımca bu keçi sütü muhabbetini yapanlarda keçi çiftliği olan birileri. Millet inek sütünü bıraksın keçi sütüne hücum etsin. maksat reklam yapmak. Bazı şeyler karalanır, bazı şeyler ise övülür, yere göğe sığdırılamaz.

Biz köylerde yaylalarda büyüdük, babaannemin inekleri vardı süt sağılır sağılmaz içerdik lıkır lıkır. tabiri caizse öküz gibiyiz.sengözlerimebaksanab

Ha keçi sütü kötüdür demiyorum ama inek sütü niye karalanıyor anlamıyorum. Var bir bit yeniği bundasengözlerimebaksanab

:) zaten demir eksikliği çok fazla olan bir toplumuz bunun nedenide nenelerimizin dedelerimizin sağdıkları o sütler.Hepimiz içtk büüyüdük misler gibi yaşıyoruz diyeblirmiyiz belki şimdilik ama menepoza girince kemik erimesi vs gib sorunlar demir eksikliğinden özelliklede bebeklikteki demir alımının eksikliğinden oluyor.
Dediğim gibi herkes kendi istediği gibi büyütür çocuklarını ama içi rahat etmeyen anneler için tansaş ve migrosta var keçi sütü duyurulur.Sevgiler...

çok yanlış bir bilgi..
inek sütü kansızlık yapmaz,kırmızı et tüketmemek kansızlık yapar arkadaşım..
evet bilgi verilir isteyen uyar isteyen uymaz.
ben kızıma her gün inek sütünü veriyorum,bir topta çorbalarına et atıyorum..kızımın kanı maşallah çok güzel çıktı.nazar değmesin diye yazamıyorum burada..
ee hani kansızlık yapıyordu inek sütü?????????ki ben hiç demir kullandırmadım bebeğime..
bence kimse bu saçma düşüncenin peşinden gitmesin..

kesinlikle katılıyorum sana...
bir inek sütü propagandasıdır gidiyor..:ecrin_bebek:

kadir tuğcunun inek sütüyle ilgili şu mesajlarını bir okumanızı tavsiye ediyorum..
mantıklı gelecektir eminim..

ANNELER FORUMU: Arama Sonuçları: inek sütü

saruboceq aynı fikirdeyim canım,bir şeylerin çok üstüne düşüldüğü zaman ticari olduğu izlenimi oluyor bende,tabii ki herkes istediğini yapar,ona ne diyebiliriz ki,paylaşımın için sağol arkadaşım,sen de biz bilelim istiyorsun ki yazmışsın.Şunu da ekliyim demir eksikliğinde kemik zayıflığı görülür evet ama kemik erimesi deyince akla gelen mineral calsiyum olmalı,demir sadece onun emilimini kolaylaştırır ve demirin en iyi kaynağı ettir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…