Magnezyum Eksikliği Ve Magnezyum Eksikliği Belirtileri

Kadınlar kulübü editörleri olarak araştırdık, magnezyum eksikliği ve magnezyum eksikliği belirtileri makalemizi hazırladık. Magnezyum yetersizliği bedenimizde bazı sorunlara yol açar. Magnezyum vücudumuzdaki tüm organların özellikle kaslar, böbrek ve kalbin düzgün işlemesi için gerekli bir mineraldir.
magnezyum_eksikligi_nedir_magnezyum_eksikligi_belirtileri.jpg
Magnezyumun en önemli özelliği, vücudumuzdaki enzimleri aktive etmesi ve enerji üretiminde yardımcı olmasıdır. Magnezyum minerali, vücudumuzdaki kalsiyum, potasyum, çinko, vitamin D gibi besin maddelerinin dengesini korumaya yardımcı olur. Yeşil sebzeler, tam tahıllı gıdalar ve kuruyemişler önemli magnezyum kaynaklarındandır. Magnezyum yetersizliği çok sık rastlanılan bir durum değildir fakat kimi kişilerde görülebiliyor.

Magnezyum eksikliği yetersiz beslenme ve kronik ishal gibi durumlarda ortaya çıkabiliyor. Alkol tüketimi de magnezyum eksikliğini tetikleyen durumlardandır.

Magnezyum Eksikliğini Nasıl Anlarız?​

magnezyum_eksikligini_nasil_anlariz.jpg
Magnezyum eksikliğinin belirtileri şunlardır;
  1. Uykusuzluk: Magnezyum eksikliğinin en sık yol açtığı sorunlardan biri de uykusuzluktur. Düzensiz uyku, sürekli uykulu bir ruh hali magnezyum yetersizliğinde görülen durumlardandır. Magnezyum yönünden zengin gıdalarla beslenerek ve takviye magnezyum hapları ile tedavi olunabilir.
  2. Hipereksitabilite: Hipereksitabilite sinirlerle ilgili bir sorundur. Sorun tedavi edilmezse, kişide anormal davranışlara yol açabilir.
  3. Kas Zayıflığı : Kaslardaki güçsüzlük ve ağrı magnezyum yetersizliğinin yol açtığı durumlardandır.
    magnezyum_eksikligi.jpg
  4. İştahsızlık: Yorgunluk, enerji düşüklüğü, bitkinlik insan vücudundaki magnezyum eksikliğinin belirtilerindendir.
  5. Hipokalsemi: Bu durum vücuttaki kalsiyum oranın düşmesi sonucu oluşur. Magnezyum eksikliğiden kalsiyum seviyesinde bir dengesizlik meydana gelir.
  6. Hipokalemi: Magnezyum eksikliği potasyum seviyesinin düşmesine de neden olup hipokalemi ile sonuçlanabilir.
    magnezyum_eksikligi_nasil_belli_olur.jpg
  7. Diyabet: Diyabet de magnezyum eksikliği ortaya çıkabilen durumlardandır. Magnezyum yetersizliğini en iyi tedavi yolu, magnezyum açısından zengin gıdalarla beslenmek veya doktor kontrolünde magnezyum hapları almaktır.