Kadın sağlığı için magnezyum almak için 5 neden

Etkileyici bir şekilde, magnezyum insan vücudundaki yüzlerce reaksiyonda rol oynar. Her yaştaki kadınlar için harika bir mineral. Kadınlar neden magnezyuma ihtiyaç duyabilir diye merak ediyorsanız okumaya devam edin...

Magnezyum almak için 5 neden​

magnezyum_almak_icin_nedenler.jpg

1. Kemik sağlığı​


Kadınlar, özellikle menopozdan sonra, kemik erimesi artmaktadır. Magnezyum, sağlıklı ve güçlü kemiklerin korunmasına yardımcı olan önemli bir mineraldir. Kalsiyum ile birlikte magnezyum, kemik sağlığının korunmasında ve kandaki kalsiyum seviyelerinin çok düşmesini önlemede çok önemlidir.

2. Adet krampları​


Magnezyum, ağrılı adet kramplarının giderilmesi için kullanılabilir. Magnezyumun kramplara ve ağrıya neden olabilecek sorunları azalttığı ve kas gevşemesine yardımcı olduğu düşünülmektedir. Hamileyseniz Gebelik ve magnezyum yazımıza göz atabilirsiniz.

3. Regl öncesi sendrom​


Adet öncesi şişkinlik, göğüs hassasiyeti ve kilo alma semptomları magnezyum alınmasıyla iyileştirilebilir. Adet öncesi günlerde anksiyete semptomlarına yardımcı olmak için magnezyuma B6 vitamini eklemek ek faydalar sağlayabilir.

4. Ruh hali ve kaygı​

kadin_sagligi_magnezyum.jpg
Kadınlar, muhtemelen hormonal dalgalanmalara bağlı olarak, yaşamları boyunca daha fazla düşük ruh halinden muzdariptir. Ve ne yazık ki, düşük ruh hali duyguları yaşayan bizler, vücutta daha yüksek miktarda ağrı ve iltihaplanma yaşayabilir.

Normalden daha düşük magnezyum seviyeleri, daha düşük dopamin seviyeleri ile ilişkilendirilmiştir. Dopamin gevşeme ve dikkat duygusuna yardımcı olurken, düşük dopamin seviyeleri kaygı ve sinirlilik semptomlarını artırabilir.

5. Menstrüel migren​


Migrenden muzdarip kadınların çoğu, migren baş ağrısı atakları ile adet döngüleri arasında bir bağlantı olduğunu ve bu süre zarfında daha uzun ve daha şiddetli atakların meydana geldiğini bildirmektedir. Magnezyum, kadınların yaşadığı menstrüel migren ataklarının sayısını en aza indirmeye yardımcı olabilir.

Oku: Menstrüel Migrene Ne İyi Gelir?

Magnezyum hangi yiyeceklerde bulunur?​

Magnezyum genellikle tahıllar, kabuklu yemişler, tohumlar ve tahıllar dahil olmak üzere çok çeşitli tam gıdalarda bulunur. Avustralya Gıda Standartlarından uyarlanan gıda tablosu;
magnezyum_iceren_yiyecekler.jpg
  • Ekmek, karışık tahıl 37 mg
  • Yulaf ezmesi (haşlanmış) 24 mg
  • Un, kepekli, sade 103 mg
  • Un, beyaz, sade 34 mg
  • Pirinç, kahverengi, haşlanmış, tuz ilave edilmiş 49 mg
  • Tuz ilave edilmiş beyaz pirinç 13 mg
  • Fındık 160 mg Susam tohumu 340 mg
  • Kaju fıstığı, çiğ 250 mg
  • Badem, çiğ 260 mg
Yüksek miktarda kalsiyum (örneğin 1000 mg'ın üzerinde) magnezyum emilimini engelleyebilir. Bu nedenle, yeterli magnezyum seviyelerini korumak için, sağlıklı kemiklerin korunmasına yardımcı olmak için kalsiyumunuzla birlikte magnezyum almak önemlidir.