2024 Mart Ayı Burç Yorumları

mart3.jpg


"Kişinin yarattığı her etki kişiye bir düşman kazandırır. Toplumda gözde olmak için orta karar olmak gerekir."

AYIN GÜNDEMİ

10 Mart saat 07:03’de Merkür, Koç burcuna geçiyor. Düşüncelerin çok hızlı olacak. Bu astrolojik olayı lehine çevirmek için kullanmalısın. Bilgilerini, iletişimini ve düşünce gücünü en üst seviyeye çıkarmak için bu fırsatı değerlendir. Zekanla ve sözcüklerin gücüyle sınırlarının ötesine geçebilirsin. Bu geçiş seni yaratıcılığa çağırıyor, bu maceraya ortak ol!

10 Mart saat 12:00’da Balık burcunda 20 derecede bir Yeni Ay gerçekleşiyor. Bu Yeni Ay ile tüm hayallerine kanat takabilir, denizin derinliklerinde kaybolabilir ve kendine yoğun bir oksijen sağlayabilirsin. Hem Balık burcunun doğasına uyan, hem de içindeki gücü serbest bırakan bir gökyüzü var. Kendine inan. Kalbinin sesini dinle. İdeallerini paylaşmak için harika bir zaman!

12 Mart saat 00:51’de Venüs, Balık burcuna geçiyor. Bu hareketle birlikte romantizm ve duygusallık enerjileri artacak gibi görünüyor. İnsanlar ilişkilere daha fazla odaklanabilir ve sevdikleriyle daha derin bağlar kurabilirler. Aşk dolu günler seni bekliyor olabilir, bu yüzden kalbine kulak verip keyfini çıkarmanı öneririm. Venüs Balık burcunda olduğu süre boyunca hayatındaki güzellikleri takdir etmek için onlara zaman ayırmayı ihmal etme.

20 Mart saat 06:07’de Güneş, Koç burcuna geçiyor. Yeni bir başlangıcın habercisi olan bu olay, enerjik ve hareketli bir döneme giriş yapmak demektir. Güneş'in Koç burcuna geçişiyle beraber motivasyonun yükselecek ve yeni hedeflere odaklanacaksın. Bu geçiş İlkbaharın habercisi, tadını çıkar.

23 Mart saat 02:48’de Mars, Balık burcuna geçiyor. Mars'ın Balık burcuna geçmesi ilginç bir dönem olabilir. Balık burcu, duygusal ve hayal gücü yüksek bir burçtur, bu yüzden Mars'ın etkisiyle kendini daha hassas ve duyarlı hissedebilirsin. Bu süre zarfında içsel yolculuklar yapmak, kreatif projelere odaklanmak veya duygusal bağlantıları güçlendirmek için harika bir zaman olabilir. Unutma ki astroloji sadece bir yol gösterici, gerçek yaşam deneyimlerine dayanan kararlarını önemsemeyi unutma!

25 Mart saat 10.13’de Terazi burcunda 5 derecede bir “Ay Tutulması” gerçekleşiyor. Terazi burcunda gerçekleşen bu tutulma, ilişkiler ve denge konularında odaklanmanı sağlayabilir. Kendine ve başkalarına adil davranma, iletişimde uyum sağlama gibi konular ön plana çıkabilir. Eğer bu alanda değişiklikler yapmak istiyorsan, bu tutulma enerjisini kullanabilirsin. Umarım gökyüzündeki bu etkileyici olay sana pozitif bir etki yapar!



Aygül Aydın
 
Sevgili Koçlar ve yükselen burcu Koç olanlar, Merkür'ün 10 Mart itibariyle burcunuzda hareket etmesiyle yeni başlangıçların kapısını aralıyorsunuz. Bir yıl değerlendirmesi yapar gibi düşünebilir ve geldiğiniz noktayı, bunun getirilerini anlamaya çalışabilirsiniz. Güçlü olduğunuzu bilseniz de bunu kullanacak bir ortam arayışı sizi durdurmuş olabilir. Artık durağanlık dönemi bitti! Beklettiğiniz işler, görüşmeler, ilişkiler, kararları hayata geçirmek için önünüze fırsatlar çıkabilir. Çıkmasını beklemeyip bu fırsatları bizzat oluşturmak isteyebilirsiniz. Her türlü imzaya açık olduğunuz bir dönem olabilir. Canlı, enerjik, yüksek motivasyonlu ve heyecanlı olabilirsiniz. Bu hisler başarı ve mutluluk için önemli ve gerekli olduğu kadar, kontrol altında da tutulması gerekebilir. Yanlış anlaşılmalara, kırıcı konuşmalara, farklı yerlere gidecek ifadelere karşı dikkatli olmalısınız. İletişim gücünüzü ortaya koyarken bunun olumsuz bir intiba bırakmaması için de gayret göstermelisiniz. Açığa çıkmak sizin her zaman gündeminiz olsa da, bu kez üzerinizde daha fazla ışık ve göz olduğunu unutmadan hareket edin.

10 Mart'ta Balık burcunda gerçekleşecek yeniayı ile beraber perde arkasına odaklanabilirsiniz. Siz hayatınıza yeni bir akış getirmeye çalışırken hayatın veya hayatınızdaki bazı insanların da getirebileceği konular olabileceğini unutmayın. Kaçmak, saklanmak ya da tam tersi büyük tepkiler vermek yerine neler olduğunu anlamaya çalışmalısınız. Arkanızdan dönen olayların açığa çıkması, size insanlarla dostluk ve işbirlikleri kurmak konusunda yeni dersler verebilir. Gözünüzün ve kalbinizin açılacağı bir dönem olabilir. Bunu bir fırsata dönüştürün. Kendinizi fiziksel ve psikolojik olarak üst seviyeye taşıyın. Hayaller gerçeklerin arasında gezinir, bakış açınızı değiştirirseniz onları görebilirsiniz.

Venüs’ün 12 Mart'ta Balık burcuna geçişi ile beraber bazı konuları arka planda tutmak isteyebilirsiniz. İlişkileriniz, kazancınız, sonraki adımlarınız konusunda daha temkinli olabilirsiniz. Çevresel faktörler kendi isteklerinizi ve kalp sesinizi duymanızı engelleyebilir. Dolayısıyla daha izole olmayı tercih edeceğiniz, farklı gündemler seçeceğiniz bir dönem olabilir. Bu tutumunuz, size bazı gerçekleri daha net görmeyi sağlayabilir. İnsanların saygı sınırını anlamanız açısından bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Gizli kalan konuların açığa çıkması kadar bunu kimin nasıl çıkardığını daha fazla önemseyebilirsiniz. Bu da size başta aldığınız gizlilik ve izole kararının bir sağlaması olacaktır. Yeni iş birlikleri, görüşmeler, ortaklıklar ya da çalışmalar konusunda kesinlik kazanmadan sevinmemelisiniz. Heveslerinizi bir zemine oturtmalısınız. Psikolojik açıdan daha dingin bir zihninizin olması daha iyi hissetmenize yardımcı olabilir. Yardım demişken, motivasyonunuzu ihtiyaç sahiplerine yönlendirebilirsiniz. Bu sadece maddi anlamda değil, manevi olarak da birilerine destek olabilirsiniz. Yetkinliklerinize göre ücretsiz danışmanlıklar yapabilir, ilgilendiğiniz konulara ulaşmak isteyen kişiler için projeler üretebilirsiniz. Alma verme dengesini yeniden kurmanız gerektiğini fark ediyorsunuz.

20 Mart'ta Güneş'in burcunuza geçmesiyle hayat motivasyonunuz artabilir. Kendinizi daha enerjik hissedebilir, daha yüksek bir heyecan içinde olabilirsiniz. Bunu nasıl kullanacağınıza dair birçok fikriniz olabilir. Ama hepsinin temelinde bir yenilik yatması gerektiğinin farkında olmalısınız. Bu yüzden kendini bilmenin önemini göz ardı etmeden hareket etmeye çalışın. Sorumluluk alıyorsunuz ve bunu sonuna kadar götürmelisiniz. Bu sona doğru giderken mental ve fiziksel olarak güçlü, yeterli olmalısınız. "Nasılsa yaparım.." düşüncesine kapılmanız her zaman iyi sonuç vermeyebilir. Fiziksel değişiminiz, sağlığınız, tarzınız duruşunuzun etkisini arttırabilir. Katıldığınız ortamlarda dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz. Parlıyorsunuz. Sönük kaldığınız, böyle hissettiğiniz ya da hissettirildiğiniz dönemlerin karşılığını vermek için ortaya çıkmalı, rutinlerinize ve alışkanlıklarınıza yenilerek geri dönmelisiniz.

23 Mart'ta yönetici gezegeniniz Mars'ın Balık burcuna geçişi içinizden geldiği gibi davranma konusunda bazı sınırlamalar getirebilir. Duygularınızı anlamlandırmak, insanların tepkilerini gözlemlemek için buna ihtiyacınız var. dolayısıyla reddetmemeli ve buna direnç göstermemelisiniz. Zihninizi yormamalısınız. Aksi takdirde algınız düşebilir, bilinçaltınızın ya da rüyalarınızın yanlış yönlendirmesiyle hataya düşebilirsiniz. Düşman sevindirecek davranışlardan uzak durun. Kendinize ve planlarınıza yönelin. Sizi oyuna getirmeye çalışanlara en iyi yanıtı başarı ile verebilirsiniz. Karamsarlığa kapılma huyunuz olmasa da yine de etkisinde kalabilirsiniz. Sorumluluklarınızı ve alışkanlıklarınızı gölgede bırakmamak için o etkiyi hızlıca terk etmelisiniz.

25 Mart'taki Terazi burcundaki Ay Tutulması ile bazı defterleri yeniden ama son kez açabilirsiniz. Geride kalan yılda yaşadıklarınız, bozulan ortaklıklar, bunlara rağmen kurulan hayaller ve yapılan işler konusunda yeni bir yol belirleyebilirsiniz. Daha profesyonel olma yolundasınız. Samimiyetinizden ödün vermeden ancak insanların bunu kullanmayacağı, değersizleştirmeyeceği, laubaliliğin oluşmayacağı bir tutum sergileyebilirsiniz. Yaşadıklarınızdan ders çıkarma biçiminizle ilgi odağı olabilirsiniz. Bu da bir döngünün, bir devrin kapanmasını beraberinde getirebilir. Zira bunun tetiklendiğini, artık zorunlu olduğunu fark edeceğiniz olaylar yaşayabilirsiniz. Sosyal, hukuksal ve ticari anlamda hareketli bir dönem başlayabilir. Haklının haksızın ortaya çıkması, bu konunun artık gündeminizde yer işgal etmesi son bulabilir. Adil tutumlarınızdan, doğrularınızdan, kendinize de başkalarına gösterdiğiniz anlayışı ve saygıyı gösterme alışkanlığınızdan vazgeçmemelisiniz. Neden vazgeçmemeniz gerektiğini, bunun ödüllendirildiği konulardan daha iyi anlayabilirsiniz. Ortaklı ya da ekiple çalışacağınız işler konusunda sonuç almaya başlayabilir, insanların hizmetine sunabilirsiniz. Bu, bu hafta içerisinde olmayabilir ama zeminini oluşturup sıranın ona geldiğini gösterebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: "Gerçekliğe karşı çıkmayı bıraktığımızda, eylem basit, akıcı, nazik ve korkusuz hale gelir."





Sevgili Boğalar ve yükselen burcu Boğa olanlar,
10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile beraber daha farklı ve güçlü bir enerji hissedebilirsiniz. Bunu hemen açığa çıkarmak yerine nerede, ne şekilde kullanmanız gerektiğini iyi araştırmalısınız. Girişimcilik fikirleri, kazanç ve sosyal hayatla ilgili tereddütlerinizi aşmak adına önemli bilgiler edinebilirsiniz. Bu konuda size yardımcı olabilecek insanlarla tanışabilir, farklı görüşler dinleyebilirsiniz. Kendinizi bir çaresizliğin içinde görmekten sıkıldığınızı fark edebilirsiniz. Bu farkındalık günlük hayatınıza da olumlu katkılar sunabilir. Spora başlamak, beslenmenize ve hareketliliğinize daha çok özen göstermek, anın değerini bilmek yeni yaşam motivasyonunuz olabilir. Psikolojik konular, kendinize ile itiraf edemediğiniz hisler ve alamadığınız kararlar teker teker gün yüzüne çıkabilir. Bu konuda çevrenizin söylemleri ve hareketleri de etkili olabilir. Kimin dost kimin düşman olduğunu daha net göreceğiniz bir zamandasınız. Yalnızlığa üzülmek yerine yolunuzdan bir taş daha kaldırmış olduğunuza sevinmelisiniz.

10 Mart'ta Balık yeniayı dostluk ve arkadaşlık konusundaki gelişmeleri daha da netleştirebilir. Sizin için havada kalan, suya yazı yazmak gibi hissettiren konulardan, hislerden ve insanlardan vazgeçebilirsiniz. Bunun kolayca olduğunu düşünebilir ya da size bu şekilde aksettirildiğini düşünüp üzülebilirsiniz. O anda, bugüne kadar neleri tolere ettiğinizi de düşünün. Yanlış anlayabilir fakat yanlış hissedemezsiniz. Bunu yabana atmamanız gereken bir süreçtesiniz. Hamle yapmak için acele etmeyin. Her şeyin ani ve hızlıca gelişmesi bazı kararları da aceleye getirebilir. Yanlış anlaşılma ve yanılgı payını da göz önünde bulundurmalısınız. Projelerinize son şeklini verebilir, sosyal ortamlara dahil olarak gözlem yapabilirsiniz. Tanışacağınız kişilerden duygusal ve profesyonel açıdan etkilenebilirsiniz. İtiraf ve desteklenmelere hazırlıklı olun. Dargınlık ya da yalnızlık hissi, yerini sevince bırakabilir.

12 Mart'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile beraber motivasyonunuzun ve hayata bakış açınızın değişeceği bir dönem yaşayabilirsiniz. Kısa süreli anların uzun etkiler bırakacağına şahitlik edebilirsiniz. Hayatınıza yeni gündemler katabilirsiniz. Geleceğinize daha umutlu bakmak, yeteneklerinizi kullanmak adına bazı girişimleriniz ve bunların planlarıyla ilgilenebilirsiniz. Bakış açınızı bu şekilde değiştirmek, sosyal ortamlarınızı ve ilişkilerinizi de değiştirebilir. Bazı insanlara karşı koruma kalkanı oluşturmanız gerekebilir, mesafeleri yeniden düzenleyebilirsiniz. Kendinize karşı da başkalarına olduğu gibi koruyucu yaklaşmalısınız. Sizi yanılgıya uğratan, şüphede bırakan arkadaşlıklarınızla ilgili nihai bir karar vermeniz gerekebilir. Bunları hallettiğinizde daha sakin ve açık bir zihinle hareket edebilirsiniz. Ortaklı işler, sosyal sorumluluk projeleri, girişimler, kar amacı gütmeyen çalışmalar yapmak isteyebilir ya da bunları yapan kişilere katılabilirsiniz. Hayatın sizin yaşadıklarınızın dışında kalan kısmında neler olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Bu da kendi tutumlarınızı, hedeflerinizi, üzüntülerinizi ve hatta sevinçlerinizi bile yeniden gözden geçirmenizi sağlayabilir. Baştan aşağıya bir değişimin ve özgürlük hissinin sizi saracağını görebilirsiniz.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişi ile beraber size ayrılacak süre öncesi hazırlık döneminiz başlıyor. Bunu sahne öncesi kulisi gibi düşünün. Sahnede ortaya ne koyacağınızı, nasıl hazırlanacağınızı, neler anlatacağınızı düşünüp belirlemek için iyi bir zaman olabilir. Aceleci ya da hırslı olmamalısınız. Bu dönemi ne kadar iyi geçirirseniz şansınız o kadar yüksek olacaktır. Planlamalar yapmak, sosyal ve mental olarak temizlenmek, negatiften uzaklaşmak adına önemli gelişmeler yaşayabilirsiniz. İnsanların düşüncelerini net bir şekilde öğrenebilir, bazı tavırların sizi ne kadar rahatsız ettiğini fark edebilirsiniz. Sağlığınızın ve hayatınızın akışının bozulmaması için bunları göz ardı etmeyin. Geride bırakmanız gereken bunlar değil, bunları bozan insanlar ve konulardır.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişi ile sosyal alanlarda daha çok çalışacağınız bir dönem başlayabilir. Aktif, hareketli, bilinçli birine dönüşerek motivasyonunuzu yükseltebilirsiniz. Etkinlikler, organizasyonlarla başkalarına fayda sağlayacağınız çalışmalar yapabilirsiniz. Ruhsal olarak herkesin kendini iyi hissetmesini sağlayacak fikirlere önem vermelisiniz. Bunu kendiniz düşünemediğiniz için suçlu hissedebilirsiniz. Hayatta her şeyi tek başınıza üstlenmemelisiniz. Bunu yapmaya zorladığınız için bazı işlerden istediğiniz sonucu alamamış olabilirsiniz. Bu yüzden destek alacağınız insanlarla aynı ortamda bulunmaya, arkadaş seçimlerinizi de bu bilinçle yapmaya özen göstermelisiniz. Çünkü her arkadaş gerçek manada bir arkadaş olmayabilir. Bununla yüzleşmeniz gereken durumlar yaşayabilirsiniz.

25 Mart'ta Terazi burcundaki Ay Tutulmasıyla beraber hayatınızı ve aldığınız kararları sorgulayabilir ve değerlendirebilirsiniz. "Ben buradan devam!" diyebileceğiniz çıkarımlar yapabilirsiniz. İnsan ilişkilerinde yeni mesafeler söz konusu olabilir. Bu da çalışma koşullarınızı, buradaki beklentilerinizi etkileyebilir. Hak ettiğiniz değeri görme konusunda daha istekli ve heyecanlı olabilirsiniz. Yeni gündem başlıkları oluşturabilir, bir düzenlemeye gidebilirsiniz. Bir yemeğin malzemelerini tamamlayıp hazırlamak gibi düşünebilirsiniz. Aynı özenle, aynı keyif ve istekle hazırlık yapacağınız konular varsa bunları daha fazla ertelememelisiniz. 2023 yılının son aylarında bu konuda yaşadığınız durumları, karşılaştığınız engelleri ve ortaya çıkmanızı gerektiren konuları yeniden düşünün. Bu düşünceler size devam etme motivasyonu sağlayabilir. Fiziksel duruşunuza, cildinize ve sağlığınıza özen göstermelisiniz. Bazı alışkanlıklarınızın değişmesi gerekiyorsa korkunun, reddetmenin bir anlam ifade etmeyeceğini unutmayın.

Motivasyon Sözü: “Bizi geride tutan geçmiş değil, gelecek ve bugün onu nasıl baltaladığımızdır.”








Sevgili İkizler burçları ve yükselen burcu İkizler olanlar, 10 Mart'ta yönetici gezegeniniz Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle beraber sosyal ortamlarda adınızdan sıkça söz ettirebilir. Etkilemeye, iknaya ve öncülük etmeye çok açık olacağınız bir dönemdesiniz. Dolayısıyla seçimleriniz, fikirleriniz ve istekleriniz son derece önemlidir. Hayatınıza neler katacağınızı fark etmek için çok zamanınız olmayabilir. Hızlı gelişen durumlara aşina olsanız da bu hareketliliği anlamaya karşı bir çabanız olması gerektiğini unutmayın. Yeni arkadaşlıklar kurabilir, birilerine yoldaş olabilirsiniz. İletişim gücünüz ve sosyal mecraları kullanma becerinize ihtiyaç duyabilirsiniz. Bu alanlarda işler yapmak adına şanslı etkiler altındasınız. Ne yazdığınızdan, ne söylediğinizden ve bunların nereye varacağından emin olmaya çalışın. Canlı yayının geri dönüşünün olmadığı gibi ifadelerinizin de bir dönüşü olmayabilir. Şans sizden yanayken kendinizi toplumda, yolculuklarda ve yapacağınız işlerde korumaya odaklanın. Çünkü sıkça plan yapacağınız ve bunları uygulamaya geçireceğiniz bir zamandasınız. Hayattan beklentileriniz konusunda daha umut dolu olduğunuzu fark edebilirsiniz.

10 Mart'ta Balık burcunda gerçekleşecek olan yeniay ile kariyerinizde yeni bir ivme yakalayabilirsiniz. İş görüşmeleri, sorumluluk ve kazanç değişimi gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Beklentilerinizin karşılandığını, emeklerinizin görüldüğünü görmek motivasyonunuzu arttırıyor. Boşuna emek vermediğinizi anlıyorsunuz. Bu da size yeterliliklerinizi görmek ve geliştirmek adına yeni fırsatlar getirecektir. Daha doğrusu, bu fırsatların zaten var olduğunu ama sizin yanlış yerde durduğunuzu fark edeceksiniz. Geçmiş işlerinizde yaşadıklarınız, bulunduğunuz ortamlarda karşılaştığınız zorluklarla ilgili konular gündeminize gelebilir. İlahi adaletin çalıştığına şahitlik edebilirsiniz. Maddi ve manevi olarak haklarınızın teslim edileceği bir dönem olabilir. Burada bu cümlelere bir nokta koyup artık yeni şeyler öğrenme vaktine geldiğinizin bilincinde olmalısınız.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile beraber kariyerinizin maddi ve sosyal getirileriyle ilgilenebilirsiniz. Artık yeteneklerinizi, becerilerinizi konuşturma zamanındasınız. Öğrendiklerinizi paylaşmak, kullanmak için fırsat kollamanıza gerek kalmayabilir. Önünüze bununla ilgili yeni gelişmeler gelebilir. Zarif tutumlar, aklı başında fikirler ve bunları hayata geçirebilecek yöntemler parlamanızı sağlayacaktır. Duygularınızı ve hislerinizi doğru ve yerinde kullanmayı deneyimleyebilirsiniz. Bunun sizi eksiye düşürdüğü zamanlardan dersler çıkarmalısınız. Bir seçim yapmanıza gerek kalmadan, aynı anda hem profesyonel hem de samimi olabilirsiniz. Bunun yapılacağını, buna ihtiyaç olduğunu ve bu tutumları dengeleri değiştirebileceğini gösterebilirsiniz. Bu kadar ilgi odağı olacağınız bir dönemde maddi kazanım haberlerinin yanı sıra duygusal konularda da etkileşimler yaşanabilir. Evlilik, ilişki, tanışmalar, aile görüşmeleri gibi konular gündeminize gelebilir. Topluma sunacağınız yeni bir haberiniz var.

20 Mart'ta Güneş Koç burcuna geçiyor ve özünüze döndüğünüzü hissettiğiniz günlere ulaşıyorsunuz. İş stresi, yoğunluk, uzun mesailer derken kendinize ve sosyal hayata zaman tanımamış olabilirsiniz. Şimdi biraz dinlenmek, yaşadıklarınızı anlamlandırmak ve değerlendirmek için kendinize zaman açmalısınız. Arkadaşlarınızla bir araya gelebilir, etkinlikler düzenleyebilir, yardım faaliyetleri ya da farklı organizasyonlarda yer alabilirsiniz. Yeteneklerinizi göstereceğiniz alanlar sizi daha çok çekebilir. Çevrenizin de desteğiyle bunu bir girişime dönüştürebilirsiniz. Standart hedeflerinizin dışında kendinize yeni bir hedef ya da öncelik oluşturmak isteyebilirsiniz. Bu sadece iş, kişisel gelişim gibi bir alanda değil ikili ilişkilerle de ilgili bir hedef olabilir. Duygusal ve sosyal arkadaşlıklara önem verebilir, hayatınızda yeni insanlar olmasını isteyebilirsiniz.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçmesiyle tavırlarınız ve yaptıklarınızla ses getirebilirsiniz. İnisiyatif almak sizin için zor olsa da bunu yapmanız gereken durumlarla karşılaşabilirsiniz. Bir karara varmak ve buna uygun bir hareket planı oluşturmak, işinizde gidebileceğiniz noktalar konusunda etkili olabilir. Kendinizi göstermek ve daha iyi şartlar elde etmek için bu tempoyu hakkıyla göğüslemelisiniz. Ailenizin ya da iş arkadaşlarınızın desteğini alabilirsiniz. Arayışlarınız olumlu neticelenebilir ya da farklı alanlara yönelmeyi düşünebilirsiniz. İş kazalarına karşı dikkatli olmanız bireysel ve hukuksal olarak bunun tedbirlerini almanız önemlidir.

25 Mart'ta Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması ile beraber duygusal konuların sizin için önemini daha çok düşünebilirsiniz. İnsanlara ne kadar yer ayırdığınız, bu yerin son şekli önemlidir. Verdiğiniz değerin heba edildiğini gördüğünüz durumlar karşısında daha fazla sessiz kalmamalısınız. Tepki göstermediğinizde, hakkınızı aramadığınızda suistimale ve kandırılmalara açık hale gelebilirsiniz. Geçmişte bunun örneklerini yaşadıysanız o günkü ruh halinize bir daha dönmemek için bugün daha farklı davranmalısınız. Geçmişi değiştirmek, onu yaşamış olmayı silmek mümkün değildir. Ancak bugün için hep bir şansınız vardır. Bu tutulmayla beraber bu şansı en iyi şekilde kullanmaya hazırlanmalısınız. Duygusal konularda kararlar alabilir, evlilik, ailenizi büyütmek gibi gündemler oluşturabilir. Sizi mutlu eden şeylerin değiştiğini görebilirsiniz. Yeni bir alana, hobiye yönelmek sizi yeni çevrelere ve fikirlere götürebilir. Bir şeylerin değişmeye başladığını hissettiğinizde, bunun boşuna olmadığını ve artık zamanınızın geldiğini göreceksiniz.

Motivasyon Sözü: “Her şey içsel değişime bağlıdır; bu gerçekleştiğinde, o zaman ve ancak o zaman dünya değişir.”



Aygül Aydın​
 
Sevgili Yengeçler ve yükselen burcu Yengeç olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile beraber iş konusundaki beklenti ve hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Arayışlarınız olumlu sonuç verebilir, zam ve terfi gibi haberler alabilirsiniz. Bir yere bağlı olmanın dışında kendi girişimlerinizle de ses getirebilirsiniz. Bu yönde planlarınız varsa uygulamaya geçebilir, evrak işlemlerinizi tamamlayabilir ve resmiyete dökebilirsiniz. Çevreniz her şeyin aniden geliştiğini düşünse de, sizin için her şeyin uzun süreli bir emek içerdiğini onlara gösterebilirsiniz. Aile içi ilişkileriniz, ev ve aile dengeniz konusunda da bazı kararlar almanız gerekebilir. Evlilik, taşınma, aile desteğini alarak hareket edeceğiniz konular gündeminizde yer bulabilir. Çok çalışmanız, çok konuşmanız, çok enerjik olmanız gerekebilir. Günün sonunda fiziken yorgun düşseniz bile ruhen mutlu hissedeceğinizden emin olun. Aceleci tavırlardan ve hareketlerden uzak durmanız, fiziksel ve psikolojik kazaların önüne geçecektir.

10 Mart'ta Balık yeniayı ile birlikte sınırlarınızı değiştiriyorsunuz. Kendinizi hapsettiğiniz ya da size dayatılan her şeyin farkına vardığınızda, burası değişimin başladığı yer olacaktır. Size hayal gibi gelen ama apaçık bir gerçek olan her şeyle yüzleşebilirsiniz. Bunun bir güçlenme işareti olduğunu unutmayın. Yeni bir hayat tarzına, bakış açısına ve yaşam alanına yelken açabilirsiniz. Hem ruhunuzu hem düzeninizi taşıyacağınız durumlar söz konusu olabilir. Deniz yolculukları ya da denizi olan yerlere yerleşmek, yurtdışı çalışmaları gibi konularda kararlar almanız gerekebilir. Size zararı dokunan, hakkınızı gasp eden durumlar karşısında hukuksal mücadele vermeniz gerekebilir ya da var olan davalarınızla ilgili olumlu sonuçlar alabilirsiniz. Enerjinizi yükseltecek pek çok konuyla karşılaşabilirsiniz. Düşünce biçiminizin değişmesiyle bunları ortaya koyacağınız, bu yeni tarzınızla iş yapacağınız alanları tercih edebilirsiniz. Hayal gücü gerektiren işler, psikolojik alanlar, danışmanlık gibi konularda şansınız yüksek olabilir.

12 Mart'ta Venüs Balık burcuna geçiyor ve sizi biraz derinlere götürüyor. Bu kez daha aklı başında, daha farkındasınız. Hayatınızın iplerini elinize almadan bir kapsam oluşturmanız gerektiğini görebilirsiniz. Eğitiminiz, yaşam şekliniz ve yaşadığınız yer, deneyimleriniz hepsi bir bütün halinde size hizmet edebilir. Karşılıksız olan her şeyin karşılığını bulacağı bir dönemdesiniz. Beklentilerinizin önünüze serildiğini görmek bir şeyleri doğru yaptığınızı gösterebilir. Deyim yerindeyse "kendinizi yemeye" gerek kalmadan da hayatınızı kazanacağınız bir döngüdesiniz. Bu yüzden hayatın getirileriyle isteklerinizi ortak bir paydada buluşturabilirsiniz. Yeni hedefler koyacağınız, yeni kazançlar elde edeceğiniz düşünceler hakim olabilir. Buna müsaade etmelisiniz. Açık konuşmanın, net olmanın ve buna odaklanmış olarak yaşamanın yükünüzü hafiflettiğini görebilirsiniz. Yurtdışı işlemleri, sosyal mecralar ilginizi çekebilir. Fiziksel bir yer değişikliği olmasa bile psikolojik olarak yönünüzü ve sınırlarınızı değiştirmeniz mümkün olabilir. Sürecin nasıl biteceğine değil, o süreci nasıl yaşayacağınıza odaklanın ve hayatı kaçırmayın.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişi size yeni sorumluluklar getirebilir. Gözünüzü korkutmayın. Çünkü bunca sorumluluğun, yoğunluğun bir karşılığı olacaktır. Yeni bir düzene girdiğinizi hissedebilirsiniz. Burada en iyi şekilde yer almak ve üzerinize düşenleri tamamlamak için motivasyona, cesarete ve zamana sahipsiniz. Telaşa, heyecana veya hırsa kapılmadan ilerlediğinizde hepsini kullanabileceksiniz. Yasal süreçler, resmi işlemler, başvurular, iş kurmakla ilgili fikirler, ailenizin istekleri ya da ihtiyaçları gibi konular gündeminizde yer bulabilir. Tıkanan, ilerlemeyen veya sonuç vermeyen her şeye müdahale ederek hakkınız olanı, merak ettiğinizi alabilirsiniz. Zam, terfi, yer değişikliği, düzen kurma gibi konularda beklediğiniz haberler gelebilir. Fark edilmediğinizi düşünürken herkesin gözünün sizde ve yaptıklarınızda olduğunu görebilirsiniz.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişi ile beraber mesleki ve kişisel düzeyde yeni kazanımlarınızın olmasını isteyebilirsiniz. Bu her zaman bir istekle gelmeyebilir. Sorumluluk almanız beklenen durumlarda da karşılaşabilirsiniz. Her iki durumda da buna kayıtsız kalmamanız gerektiğini unutmayın. Doğru bilgiye ulaşmak, bunu doğru şekilde kullanmak ve değerlendirmek için çaba sarf etmeniz gerekebilir. Hayatınızın nasıl bir şekil almasını istiyorsanız ona göre hazırlık yapmalısınız. Becerilerinizi geliştirin, işiniz ya da eğitiminizle ilgili gereklilikleri tamamlayın. Deniz yolculukları hava koşulları nedeniyle doğru tercih olmayabilir. Ulaşım tercihlerinizde romantizmi, dinginliği tercih ederken güvenliği ve sağlığınızı da düşünmeniz gerektiğini unutmayın.

25 Mart'ta Terazi burcundaki Ay Tutulması beraberinde önemli kararlar getirebilir. Her seçim bir vazgeçiştir ve her vazgeçiş bir kararın altyapısıdır. Kendinizi bu yönde geliştirdiğinizde eskiden korktuğunuz, kaçtığınız durumların bir anlam ifade etmediğini görebilirsiniz. Bu yılın sonuna kadar yaşayacaklarınızı, bunları yaşayacağınız ortamı ve o yuvayı hazırlayacağınız bir döneme girdiniz. Aile ilişkileriniz, eş seçiminiz, yaşam tarzınız ve koşullarınız konusunda eskisinden farklı bir sistem üzerinde gitmeniz gerekebilir. Çünkü eskinin bir faydasını göremediğiniz ya da size ihtiyacınız olanı vermediğini fark ettiğinizde bunu daha fazla zorlamamalısınız. Bunu deneyimleyediğiniz günlere, gündemlere kısa süreliğine geri dönün, neler yaşadığınızı hatırlayın ve bugüne gelin. Özellikle duygusal kararlar alma noktasında kendinizi hazır hissetmeye çok ihtiyacınız olabilir. Tek taraflı bir çaba sunmadığınız her şeyin sizin hayrınıza olacağını unutmayın. Bu hafta içerisinde bu yönde düşünceleriniz ağır basabilir. Gayrimenkul işlemleri, ev sahibi olma, evde değişiklik, dekorasyon gibi konularla ilgilenebilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Ne olursa olsun, bunu kendi lehime çevirmek benim elimde.”






Sevgili Aslanlar ve yükselen burcu Aslan olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile beraber eğitimler ve bunlarla ilgili çalışmalar konusunda hızlı bir döneme girebilirsiniz. Sınavlarınızın ve başvurularınızın sonuçlanmasıyla hayatınıza dair yeni kararlar almaya başlayabilirsiniz. Yaşamınızın bundan sonraki kısmına nasıl bir vizyonla devam etmeniz gerektiğini düşünebilirsiniz. Çünkü burada bir değişiklik, bir başlangıç yapma zorunluluğu olduğunu fark edeceksiniz. Taşınma, yer değişikliği, seyahat gerektiren işler, dil bilgisi ve dil gerektiren çalışmalar zamanınızı doldurabilir. Bunların resmi işlemlerini de hızlıca tamamlamanız gerekebilir. Zaman herkes için aynı sürede işliyor fakat bu süreye neler sığacağı herkese göre değişiyor. Vizyonunuzu geniş tutmalısınız. Öğrenmek ve öğrendiklerinizi kullanmak adına yeni bir dönemdesiniz. Sosyal mecraları, haberleşme kanallarını tercih edebilirsiniz. Bu alanda yeni olmanızı bir avantaj olarak görün ve aynılaşan, birbirini tekrar eden içeriklerin arasından sıyrılacak konular hazırlayın. Bu farkındalığı aşılamak ve herkesin kendi yolunu belirlemesine önayak olmak için şanslı, destekli bir etki altındasınız.

10 Mart'taki Balık yeniayı ile duygusal ve ekonomik açıdan güçleneceğiniz gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Maddi durumunuzu toparlamanın yanı sıra bu konuda yeni adımlar atmaya da hazır olabilirsiniz. Eşinizin/ailenizin desteği söz konusu olabilir. Miras, alacak verecek, banka işlemleri, ortaklı kazançlar ve işlerle ilgilenebilir, başvuru ve ödemelerinizi yapabilirsiniz. Üzerinizde bir yük bırakmamak adına maddi sorumluluklarınızı yerine getirme noktasında daha dikkatli olmalısınız. Dalgınlık, yorgunluk söz konusu olduğunda bazı yanılgılara, yanlışlıklara da açık bir dönem olabilir. Çocuk sahibi olma, kendinizin ya da ailenizin sağlık durumuyla ilgili konular ön plana çıkabilir. Hem beklediğiniz sonuçları alabilir hem de yeni bir yaşam düzenine geçiş yapabilirsiniz. Yaşarken fark edeceksiniz ki çekindiğiniz, engelleyemediğiniz durumlarda önünüze yeni fırsatlar çıkacak. Hiçbir şeyin sandığınız gibi olmadığını görmek, bu fırsatlara daha iyi ve yapıcı bir bakış açısıyla bakmanızı sağlayabilir. Sakinliğin keyfini sürebilirsiniz.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile beraber kendiniz için yeni seçenekler oluşturmak isteyebilirsiniz. Hem maddi hem de duygusal olarak gelişime açık olduğunuz bir dönemdesiniz. Uyumlu olmanın, saygı duymanın önemli olduğunu görecek ve tavırlarınızla bunu çevrenize de gösterecektir. Yeni kazanç kaynaklarınızı nerede, nasıl aramanız gerektiğini düşünebilir ve bunları araştırabilirsiniz. Başarılı sonuç aldığınız işlere yeniden yönelebilir ya da bunlarla ilgili yeni haberler alabilirsiniz. Bir karşılık, bir çıkış yolu bulabildiğiniz görmek sizi daha da yüreklendirebilir. "Demek ki oluyormuş" diyebileceğiniz gelişmeler gündeme gelebilir. Ailenizin destekleriyle elde edeceğiniz bazı haklar doğabilir. Burada işin maddi boyutundan ziyade değer görmenin, sıra verilmesinin ve hak tanınmasının daha önemli olduğuna odaklanabilirsiniz. İyi niyetinizi ve sabrınızı koyduğunuz her şey size bir kapı açabilir. Sadece psikolojik olarak değil, fiziksel olarak iyileşebilirsiniz. Sağlık sorunlarınıza çözüm olabilir, operasyonları gündeminize alabilirsiniz. Bu konuyla ilgili ailenizin desteği ya da sizin ailenize destek olacağınız durumlar da söz konusu olabilir.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişi sizi motive eden, ilerleten düşünceler ne ise bunları geliştirmeyi, uygulamayı ve sonuç verir hale getirmeyi hedefleyebilirsiniz. Şansınızın yüksek olduğu bir dönemdesiniz. Bunu değerlendirmek için çok vaktiniz olduğunu düşünürken günlerin geçtiğini, fırsatların kaçtığını görebilirsiniz. Bu yüzden yaşadığınız her anı doğru bir şekilde değerlendirmeye odaklanmalısınız. Dinlenmek, gezmek ve eğlenmek besleyicidir fakat aç karnına tatlı yiyerek kendinizi tıkamak gibidir. Bu yüzden başka öncelikleriniz olmalıdır. Eğitiminizi tamamlamak, dil bilginizi geliştirmek, yeteneklerinizle ilgili çalışmalar yapmak adına bazı düzenlemeler yapabilirsiniz. İnsanların dikkatini ne ile çekeceğinizi doğru seçmelisiniz. Kalıcı ve iyi bir etki bırakmak için bu önemlidir. Resmi işlemler, seyahat planları ve hukuksal konularda hızlı sonuçlar alabilirsiniz. Beklemede kalan her şeyin önü açılıyor. Yeni yerler görmek, yeni fikirler edinmek yaşam koşullarınızla ilgili değişiklik isteğinizde size fikir verebilir.

Mars'ın 23 Mart'ta Balık burcuna geçmesiyle ekonomik konularda yeni düzenlemelere gidebilirsiniz. Borçlarınızı ödemek, açıkları kapatmak ve elde kalana göre hareket etmek daha doğru olacaktır. Bu konuda bir stres yaşamamak için ayağınızı yorganınıza göre uzatmalısınız. Hızlı ve büyük harcamalardan da mümkün oldukça kaçınmalı, daha tutarlı olmalısınız. Bir yerlerden destekleneceğinizi düşünerek, olmayan bir şeye güvenerek yaşayamazsınız. Kendi kişisel önlemlerinizi alın. Şayet mantıklı ve gerçekçi ilerler, iş seçimlerinizi doğru yaparsanız yorganı değiştirme imkanı da bulabilirsiniz. Ek iş ve gelir konusunda önemli ve iyileştirici etkiler altındasınız; gözünüzü ve kapasitenizi açık tutun. Hayat yersiz endişelere, kurgulara harcanacak kadar uzun değildir.

25 Mart'ta Terazi burcundaki Ay Tutulmasıyla beraber hayatın birçok alanında dengeleri değiştirebilirsiniz. Uyumlu olmaya, özen göstermeye çalıştıkça elinize yüzünüze bulaştırdığınızı düşündüren, emeklerinizi boşa çıkaran durumlara daha fazla boyun eğmemelisiniz. Seçiciliğiniz ağır basabilir. Çevrenize ve yakınlarınıza karşı olan bu tutumunuzu, kendinize de yansıtabilirsiniz. Düşüncelerinizi değiştirin. Eski alışkanlıklarınızdan kurtulmayı deneyin. 2023 yılından bu yana bunu yapmayı başardığınız durumların neticelerini görebilirsiniz. Girişimcilik, sosyal medya, içerik editörlüğü, yapay zeka, el becerisi gerektiren işler, sanatsal faaliyetler konusuna daha fazla ağırlık verebilirsiniz. Hayatınıza yeni bir soluk gelmesini istiyorsanız yeniliklerin peşinde olmalısınız. Onay ve takdir bekleme dürtünüzü törpüleyin. Bunlar olmadan yapabilecekleriniz sizi zaten takdire şayan noktaya getirecektir. Önceliklerinizi ve beklentilerinizi değiştirin.

Motivasyon Sözü: “Başarı için gerçek fırsat, işte değil, kişinin içindedir.”






Sevgili Başaklar ve yükselen burcu Başak olanlar, 10 Mart'ta yönetici gezegeniniz Merkür Koç burcuna geçiyor ve size sevindirici haberler getiriyor. Parasal konuda bir çıkmazın içinde olduğunuzu düşünebilirsiniz. Buradan nasıl çıkacağınızı, kendinizi nasıl toparlayacağınızı göreceğiniz bazı imkanlar doğabilir. Karşılaştığınız durum her ne olursa olsun, tamamen teslim olmak yerine buna nasıl müdahale etmeniz gerektiğine odaklanabilirsiniz. Yeni planlar ve hazırlıklar gündeminizde yer bulabilir. Aceleye getirilmiş işlerden uzak dursanız da, çevrenizde veya ailenizde olup sizi etkileyebilecek durumlar da yaşayabilirsiniz. Soğukkanlılığınıza ve mantığınıza daha fazla ihtiyaç duyabilirsiniz. İş kurma, mevcut işinizi geliştirme, hem maddi hem manevi açıdan kendinizi daha iyi hissedeceğiniz bir yan alan, beklemede ve belirsizlikte kalmış fikirler gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Kendinizi garanti altına alacağınız, ailenizi de düşünerek bir birikim/yatırım fonu oluşturacağınız imkanlar doğabilir. Sigorta, toplu para, alacak verecek düzenlemesi, miras, emeklilik gibi konuların işlemlerini başlatabilirsiniz. Ruhunuzun canlandığını hissedebilirsiniz. Hayata dair hala bir umudunuzun olduğunu bilmekle bu umudu yaşamak farklıdır. Bu farkı yoğun, enerjik ve yüksek bir motivasyonla hissedeceğiniz bir dönemdesiniz.

10 Mart'ta Balık burcunda gerçekleşecek yeniay ile birlikte hayatınızdaki insanları ve onların hayatınızdaki yerini düşünüp bazı kararlar alabilirsiniz. Artık kalbinizde yeri olmayan duygulardan emin oluyorsunuz. Ruhunuzun ışığını söndüren insanlara kendinizi yakarak karşılık verme, yeniden alevlendirme zamanının sonuna geldiniz. Sabrınızı, sevginizi, yardımseverliğinizi ne ölçüde yansıtmanız gerektiğini daha iyi bildiğiniz için ilişkileriniz noktasında daha aydınlık bir döneme giriyorsunuz. Evlilik, ortaklık gibi birebir ilişkilerin olduğu alanlarda şüphede bırakan, belirsizlik taşıyan durumlar hakkında konuşabilirsiniz. Bazı ilişkiler resmiyete taşınabilir. Evlilik süreci ve bunun hazırlıkları gündeminize gelebilir. Aydınlık ve yüksek bir bilinçle ilerliyor olmak, sorun yaşadığınız kişilerle de uzlaşmanızı, davalarınızı sonlandırmanızı sağlayacaktır. Psikolojik olarak üzerinize gelecek pek çok faktör olsa da artık sizin kesin kriterleriniz ve çizgilerinizin olması, en az hasarla çıkmanızı kolaylaştırabilir. Ticari konularda yeni adımlar atabilir, danışmanlık, halkla ilişkiler, sosyal medya, el becerisi, psikoloji gibi sezgilerinizi de devreye koyacağınız alanlar tercih edebilirsiniz.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile beraber ilişkilerinizle ilgili konularda neyi önemseyip önemsemeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Bazı durumlara fazla takıldığınızı, bir mantığa oturtmaya çalıştıkça çıkmaza girdiğinizi fark edebilirsiniz. Bunları görüp tutumlarınızı değiştirmeye çalışabilirsiniz. Hayatınızdaki insanlardan bu konuda destek alabilirsiniz. Sevgisini, iyi niyetini size sunan ve sizi gerçekten destekleyen insanlarla çevrili olmanın getirdiği rahatlığı kabulleniyorsunuz. Sezgilerinizi daha doğru kullanmayı, hayatınıza bunları yansıtırken karşınızdaki kişinin hislerini de düşünmeyi daha çok deneyimleyebilirsiniz. Kendinizle çeliştiğinizi zannederken aslında ihtiyaç duyduğunuzu fark ettiğiniz gelişmeler olabilir. Bu da beklentilerinizi geliştirebilir, iyi yönde sonuçlandırabilir. Parasal konularda şansınız yüksek olabilir. İyi gelir elde edeceğiniz, sorunlardan uzak kalabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu ruh hali size doğru seçimler yapma konusunda alan oluşturabilir. Akışın gücünün sizi güçlendireceğini unutmayın.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişi ile beraber parasal konularda yüzünüz gülmeye başlayabilir. Neden yeterli gelemediğinizi, istediğiniz sonuçları neden alamadığınızı daha iyi görebilirsiniz. Bu farkındalık hareket edeceği yeri ve yönü gösterebilir. Cesaretinizi toplayın ve bu sorumlulukları yerine getirmeye odaklanın. Ödemelerinizi tamamlamanız ve düze çıkmanızın yan sıra daha iyi koşullara ulaşmanızın anahtarını bulabilirsiniz. Eşinizden/ailenizden gelecek destekler, miras, gayrimenkul gibi konularda hızlı gelişmeler yaşanabilir. Beklentilerinizin karşılanacağı, yaşam koşullarınızın bu değişimden faydalanacağı bir dönemdesiniz. Bu yüzden işaretleri ve olasılıkları iyi takip edin. Gözünüzden bir şeyin kaçmayacağı kadar dikkatli, onu kullanacak kadar hızlı olmayı ve bunları uyumla yapmayı denemelisiniz. Eliniz güçleniyor. Bu zorlukları aşmak psikolojik olarak rahatlamanızın en büyük tetikleyicisi olabilir.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişi ile beraber bazı insanlarla fazla muhatap olmanız gerekebilir. Kendini kanıtlama, aklama gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Olayları bir savaşa dönüştürmeden hareket etmelisiniz. Hukuksal ve resmi yollarla çözeceğiniz hiçbir şeyi aleyhinize çevirmeyin. Bu konuda işi profesyonellere bırakın ve kendi gündeminize dönün. İşbirlikleriniz, ortaklı çalışmalarınız, bireysel sorumluluklarınız alanında yoğunluğunuz olabilir. İş kurma ya da geliştirme noktasında yeni gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Evlilik ve ilişkiler hakkındaki fikirlerinizi netleştirmek isteyebilirsiniz. Nasıl bir yol izlemeniz gerektiğini bilemediğinizde sakinleşip düşünmeyi tercih edin. Beklentilerin, davranışların nereye vardığını iyi anlamalısınız. Çözemeyeceğiniz sorunları değil, sorun olarak görmedikleriniz daha önemli olabilir.

25 Mart'ta Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasının ardından değer görmek, kazanmak ve kendini ispatlamak adına verdiğiniz çabaları sonlandırabilirsiniz. Kendinizi heba ettiğiniz ama sonucu yine de değiştiremediğiniz durumlara daha fazla gözünüzü kapatmamalısınız. Kendi yolunuzu çizmeye, değerlerinize öncelik vermeye odaklanmanız gerekebilir. Parasal konularda bunu daha çok deneyimleyeceğiniz gelişmeler olabilir. Her şey bir anda değil ama yavaş yavaş hayatınıza sızacaktır. Bu sızıntıların hayatınıza dahil olmasını, o boşlukları ve delikleri ne kadar iyi görüp işlediğiniz belirler. Bu yüzden çalışmaya, öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye ve hayatı fark etmeye devam etmelisiniz. Bir yanılgı, suistimal, yalnız bırakılmışlık hissi içindeyseniz işler tersine dönebilir. Bunu bireysel olarak yapacağınız işlerle ortaya koyacağınız gibi hakkınızın teslim edilmesiyle de görebilirsiniz. İlahi adaletin ve kendi vicdanınızın sorgusuna düşebilirsiniz. Doğru, samimi, etik hareketlerin dışındaki hiçbir şeyin buna hizmet etmeyeceğini unutmayın. Beslenme ve yaşam alışkanlıklarınız, iş yapma biçiminiz ve alanlarınız değişebilir. Buna ayak uydurmaya ne kadar erken başlarsanız o kadar kazançlı çıkarsınız. 2023 yılının bu yöndeki öğretilerini yakalayıp önlem almaya başladıysanız bu tutulma ile 1-0 öne geçtiniz demektir.

Motivasyon Sözü: “Hayat en sade ifadesiyle irade savaşıdır.”




Aygül Aydın​
 
Sevgili Teraziler ve yükselen burcu Terazi olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile beraber hayatınıza yeni heyecanlar ve aksiyonlar dahil olabilir. Adım atmak, konuşmak konusundaki cesaretinizin farkına varıyorsunuz. Size yol gösterecek kişilerle birlikte olmanın yan ısıra siz de yol gösterici bir rol alabilirsiniz. Fikrine güvendiğiniz insanlardan bu konuda destek, danışmanlık alabilirsiniz. Duygusal ve sosyal anlamda bu gelişimi tamamlamak adına bazı planlarınız olabilir. Meslek ve çevre seçimlerinizi değiştirebilir farklı ilgi alanlarına yönelebilir, daha aktif ve iş bitirici niteliğinizi göstereceğiniz işler yapabilirsiniz. Durağan, bir akışın olmadığı, maddi ve manevi açıdan umduğunuzu bulamadığınız ya da bunun için uzun süre sabrettiğiniz bir dönemin artık sonu, şimdi şansınız dönüyor. İkili ilişkiler konusunda da yeni gündemleriniz olabilir. Evlilik, yeni ilişki gibi duygusal heyecanlara açık olduğunuz bir zaman dilimindesiniz. İmzalı işler, ticari ortaklıklar, hukuksal konulardaki geri dönüşler zamanınızı alabilir. Özgüveninizin yükselmesi ve kendinizi daha iyi hissetmeniz, konuşmalarınıza ve tarzınıza da yansıyacaktır. Bunun hukuksal sorunlar doğurmaması adına dengenizi kaybetmeden hareket etmeniz önemlidir.

10 Mart'ta Balık burcunda gerçekleşecek yeniay ile yeni defterler açabilirsiniz. Bedensel ve ruhsal olarak iyileşmeler yaşayacağınız, beklediğiniz sonuçları alacağınız, tedavi ve iyileştirici desteklerin sonuç vereceği bir dönem olabilir. Bir ivme yakalamışken bunun altına düşmemek için kontrollerinizi aksatmamalı, profesyonel tavsiye ve uygulamaları günlük hayatınıza daha çok yerleştirmeli ve bunu bir yaşam tarzına dönüştürmelisiniz. Özellikle beslenme konusundaki hassasiyetlerinize karşı önlem almanız ve buna uygun yaşamanız gerekebilir. Eliminasyon, intolerasyon, alerji testleri yaptırabilirsiniz. Bu düzenlemeleri çalışma koşullarınıza ve buradaki tutumlarınıza da taşımalısınız. İşleri gereksiz büyütmek, sorumluluğunuzun dışına çıkmak gibi alışkanlıklarınızı terk etmelisiniz. Profesyonel olma yolunda ilerlemek, arayışlarınızı da belli bir kapsam dahilinde olmak hem uzmanlaşmanızı hem de ne istediğinizi bulmanızı kolaylaştırabilir. Tekliflere ve görüşmelere açık olacağınız, mevcut işinizle ilgili iyileştirmeler alacağınız gelişmeler söz konusu olabilir.

12 Mart'ta yönetici gezegeniniz Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile hayatın her alanında kendinizi rahatlamış, ferahlamış ve huzurlu hissedebilirsiniz. Olaylara ve insanlara daha sakin, daha ılımlı yaklaşabilirsiniz. Yorgunluklarınız geçiyor. Bu da üzerinizdeki stresi azaltacağı için yaşantınızın içindeki imkanları, iyilikleri daha iyi fark edebileceksiniz. Çalışma koşullarınızda değişimler gündeme gelebilir, bir karar aldıysanız sonuçlandırabilir, ödemelerinizi alabilirsiniz. Ortaklı işler, yeni sorumluluklar, paylaşmanın ve konuşmanın etkin olacağı süreçler gündeminize gelebilir. Elinizden geleni yapmış olmanın vicdani rahatlığı kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Bunun yanısra ekonomik anlamda da şanslısınız. Zam haberleri, unutulan bir ödemenin gelmesi, bir işin ya da yardımın geri dönüşü elinizi daha da güçlendirebilir. Sağlığınıza, rutinlerinize daha çok özen gösterebilir ve yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz. Kendinizi yormadan da sorumluluklarınızı yerine getirebildiğinizi göreceksiniz. Günün sonunda hayal kırıklığı yaşatan konulardansa süreci ve sonucu belli olan konulara yönelmek isteyebilirsiniz. İç sesinize kulak verin ve daha sade bir yaşam tarzı benimseyin.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişi ile beraber kendinizi özgüvenli hissedeceğiniz, buna destekler bulabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Harekete geçmek, adım atmakla ilgili tereddütleriniz geride kalıyor. İkili ilişkiler noktasında şansınızı kendiniz oluşturmak isteyebilirsiniz. Yeni başlangıçlar yapmanın, hayatınızı örnek bir hale getirmenin zamanı geldiğini düşünebilirsiniz. Girişimci ruhunuz ön plana çıkabilir, bu yönde çalışan kişileri örnek alarak kendi yolunuzu çizebilirsiniz. Ancak ani kararlardan, fevri çıkışlardan uzak durmanız önemli olacaktır. Ne istediğinizden, bunun için neyin gerekli olduğundan emin olduktan sonra hareket etmeniz daha akıllıca olur ve daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Sosyal ortamlarda fark ediliyorsunuz. Duygusal etkileşimlere açık olduğunuz bir zamandasınız. Açık ve dürüst bir iletişimin açamayacağı kapı yoktur. Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişi hayal gücünüzü ve sezgilerinizi kullanacağınız alanlarda daha başarılı olmanızı sağlayabilir. Planlarınızı yürürlüğe koyabilirsiniz. Kararsızlığın, duygusallığın esiri olmayı reddetmelisiniz. Hala yapabilecekleriniz var ve hiçbir şey için geç kalmış sayılmazsınız. Bedensel olarak daha zinde hissedebilirsiniz. Ancak yine takviyelere, günlük tüketmeniz gereken su miktarına özen göstermenizde fayda var. Sağlıklı beslenmek, güvenilir yerlerde yemek yemek, yüzme ve su sporlarına zaman ayırmak gerekebilir. Sevdiğiniz ve sizi stresten uzaklaştıran konulara yönelin. İşiniz gereği tanıştığınız kişiler sosyal arkadaşlarınız olabilir. Bu yüzden her koşturmacanın arkasında sizi bekleyen iyi şeyler olacağına dair inancınızı yitirmeyin.

25 Mart'ta burcunuzda gerçekleşecek Ay Tutulmasıyla hayatınızın bu yeni döngüsünü geliştirmenin yollarını arayabilirsiniz. Bu yönde arayışlarınız zaten varsa şimdi görme, bulma ve uygulama zamanındasınız. Size keskin kararlar aldıran, gözünüzü açan bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bunları geçmişteki tutumlarınızla değil şimdiki aklınızla karşılamalısınız. Güzellik ve eşitlik algınız değişebilir. Hak etmenin önemli olduğunu düşünüp buna daha çok öncelik verebilirsiniz. Kendinizi yormak, birilerine ya da bir şeylere emek vermek konusunda daha seçici olabilirsiniz. İki yönlü bir mutluluk, iki yönlü bir kazanç isteyebilirsiniz. Bu her şeyi ayağınıza beklemek değil, emek vermenize değer durumlar istemektir. Bunu yanlış anlayıp sizi eleştiren, desteklemeyen insanlarla muhatap olabilirsiniz. Artık takılmamanız gerektiğini biliyorsunuz. Zamanınızı iyi insanlara ve iyi konulara ayırmalısınız. Tarzınız, kullandığınız eşyalar ve ürünler konusunda bazı değişikliklere gidebilirsiniz. Estetik işlemleri yaptırmak için aceleci olmayın; doğru işlemi ve size yakışanı bulduğunuzda bunu hakkıyla yapacak insanlarla çalışmanın önemli olduğunu unutmayın.

Motivasyon Sözü: “Yapmak istediğin şeyi yapmaya şimdi başla. Sonsuzlukta yaşamıyoruz. Sadece elimizde bir yıldız gibi parıldayan ve bir kar tanesi gibi eriyen bu an var.”






Sevgili Akrepler ve yükselen burcu Akrep olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçmesiyle beraber iş hayatınızla ilgili tıkanıklıklar açılabilir. Alan değişikliği, yeni fikirler ve çalışmalar konusunda çok heyecanlı ve istekli olabilirsiniz. Yeni bir motivasyona ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz. Hem fiziksel olarak hem de kişisel düzen anlamında bu motivasyonu değerlendireceğiniz gelişmeler olabilir. Hayatınıza hareketi daha fazla yerleştirebilir, ulaşım tercihlerinizi değiştirebilir, spor ve yürüyüşe başlayabilirsiniz. Hızlı tüketim alışkanlıklarınızı değiştirmek için önemli bir zamandasınız. Yine hızlı olan ama faydası daha fazla olan seçenekler ilginizi çekebilir. Odaklanma sorununuzu çözecek yeni hedefler koyabilir, sorumluluklarınızı arttırabilirsiniz. Günün yetmeyeceğini düşünecek kadar yoğun bir süreç olabilir ama maddi ve manevi açıdan kazançları da yüksek olacaktır. Bu anlamda sizi etkileyen, destekleyen birçok insanla tanışabilirsiniz. Sosyal dürtülerinizin yükselmesi, daha girişken ve dışa dönük tavırlar sergilemeniz bu kişilerden ve onların getireceği imkanlardan daha fazla feyz almanıza yardım edebilir. Beslenme ve spor alışkanlıklarınızı düzenlerken, ev veya iş kazalarına, ani hareketlerin getireceği sakarlıklara karşı da dikkatli olmalısınız.

10 Mart'taki Balık yeniayı ile beraber duygusal konularda kararlar almaya hazırlanabilirsiniz. Hissettiklerinizden emin olduğunuz ve size karşı hisler için de şüpheleri ortadan kaldırabildiğiniz bir dönem olabilir. Yaşadığınız belirsizlikler, hayal kırıklıkları bu konuda motivasyonunuzu düşürse de size yeniden inanacağınız sebepler ödül olarak gelebilir. Gerçekçi, nitelikli, farkındalığı yüksek insanlarla bir arada olmak isteyebilirsiniz. Bu anlamda hobilerinizi, ilgi alanlarınızı, uğraşlarınızı değiştirmeniz gerekebilir. Artık peri masallarına ihtiyaç duymadığınızı, bunların adı üstünde bir masal olduğunu fark ediyorsunuz. İnanmanın bir adım ötesine geçerek bunun gereklilikleri ve sonuçlarına da odaklanabilirsiniz. Konsantrasyon sorununuz çözülüyor. Aile ortamında bu değişiminiz fark edilebilir, ilişkilerinizdeki pürüzleri ortadan kaldırabilir, maddi anlamda iyi haberler alabilirsiniz. Çocuk sahibi olmak, çocuklarla ilgili kararlar ya da onların istekleri ile ilgili gündemleriniz olabilir. Duygusal ve ekonomik açıdan bunun hazırlığını yapabilirsiniz.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile hayatın sizin için sakladığı fırsatları görebilirsiniz. Her şeyin zamanını beklediğine olan inancınız artabilir. Tam ihtiyaç duyduğunuz anlarda gelen bir insan, bir destek, bir ekonomik kazanç bunda etkili olacaktır. Yeni arayışlar içinde olabilirsiniz. Birçok konuya ilgi duyduğunuzu düşünerek seçim yapmakta zorlanabilirsiniz. Kendinizi bir zorunluluğa sıkıştırmayın. Hayatı gelişine yaşamanız gerekebilir. Değişmeyecek olan tek şey sizin mutluluğunuzdur. Bunu sağlayabildiğiniz, gerçekten yaşayabildiğiniz durumlar sizin için doğru bir tercihtir. Çevrenizdeki bazı kötü niyetli kişilerin bu yöndeki fikirlerine ya da eleştirilerine kulak asmamayı, bunlara takılmamayı öğrenmelisiniz. Eşinizden ya da ailenizden gelecek bir destekle bir hobiyi işe dönüştürebilir, bunun üzerine planlar yapabilirsiniz. Geleceğiniz için bir şeyler yapabilmenin getireceği özgüvenle beraber bazı sorunların da çözümünü hızlandırabilirsiniz. Yaşadıklarınızı bir belirsizlik olarak değil devam eden süreçler olarak değerlendireceğiniz gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bakış açınız değişiyor.

20 Mart'ta Güneş Koç burcuna geçiyor ve gündelik yaşantınız hızlanıyor. Yoğun ve keyifli bir temponuz olabilir. Çalışma ortamınızda dikkatleri çekebilirsiniz. Yaptığınız işlerin görülmesi, iyi etkiler bırakması ve başkalarını da teşvik etmesi sizi motive edecektir. Bu yüzden daha fazlasını yapmaya, koşulları iyileştirmeye hevesli olabilirsiniz. İş arayışları, yenilikler ve planlar gündeminizde yer bulabilir. Enerjinizin yüksek olduğunu düşünebilir ve bunu değerlendireceğiniz alanlar arayabilirsiniz. Spora başlamak, daha hareketli bir yaşam tarzı benimsemek isteyebilirsiniz. Baş ağrısına, migrene sebep olan durumları netleştirmek için doktor kontrolünde olmanızda fayda var. Önerileri takip etmeyi ve ani hareketlerden uzak durmayı ihmal etmeyin.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişiyle artık mutluluk için bir sebep aramayı bırakıyorsunuz. Çünkü sebebin kendiniz olduğunun farkına varacaksınız. Hislerinizi takip edin ve bunu en güzel şekilde yaşayacağınız adımlar atın. Hayatınızı ve mutluluğunuzu ertelememelisiniz. İlişkilerle ilgili kararlar alabilir, yeni başlangıçları hayatınıza dahil edebilirsiniz. Eskinin yükünü attığınızda hayatınızdaki her şeyin sizin mutluluğunuz için çalıştığını görebilirsiniz. Tatil planları, sosyal etkinlikler gündeminizde yer bulabilir.

25 Mar'ta Terazi burcundaki Ay Tutulmasıyla beraber bazı soru işaretleriniz ortadan kalkabilir. İçinizi kime açtığınız, kimin sırlarını sakladığınız konusunda yeni kararlar alabilirsiniz. Her şeyin yükünü sizin omuzlarınıza bırakan insanlara karşı bir duruş sergilemelisiniz. Gözünüzü gerçeklere ve adil olana dikin. Arkanızdan dönen işleri görebilir, bazı insanların gerçek niyetlerini yeni fark edebilirsiniz. Özellikle eski ilişkilerinizle ilgili konularda bunu daha yoğun bir şekilde yaşayabilirsiniz. Artık hayatınızda yeni olana yer açmanız gerektiğini bildiğinizde, bunun sizin için bir haber değeri kalmayacaktır. Sağlığınıza, özel alanlarınıza, düşünce ve hislerinize, hatta endişelerinize bile olumsuz bir bakış açısıyla yaklaşan herkesten uzaklaşmalısınız. Bu konuda bir özeleştiri yapın ve aynı döngünün içinde sıkışıp kalmaktan vazgeçin. Gündelik hayatınızı yeni bir düzene taşımak için hazırlık yapabilirsiniz. Planlarınızı gizli tutmanız gerektiğini unutmayın.

Motivasyon Sözü: “Bulutların arkasında güneş hala parıldıyor.”







Sevgili Yaylar ve yükselen burcu Yay olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile beraber hayatın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. İş yoğunluğu, evinizle ve ailenizle sorumluluklar bazı konuları askıya almanıza neden olabilir. Kendinize zaman ayıracağınız, yenilikler deneyeceğiniz ve hayatınıza önemli insanlar, konular dahil edeceğiniz hızlı bir döneme giriyorsunuz. Tatil ve dinlenme programları yapabilir, bunların işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Enerjiniz her zamankinden daha yüksek, sözleriniz her zamankinden daha etkileyici olabilir. Bu yüzden katıldığınız ortamlarda dikkatleri üzerinizde toplayabilirsiniz. Sosyal ve duygusal etkileşimlere açık olduğunuz bir dönemdesiniz. İlginizi yaratıcılık isteyen ve bunları geliştireceğiniz konulara yöneltebilir, yatırım ve gelecek planları yapabilirsiniz. Bu konuda yaptığınız işlerin geri dönüşler, yeni işler, aile destekleri de sizden yana olabilir. Şansınızı fikirlerinizle ve uygulamalarınızla arttırabilirsiniz. Beklentileriniz karşılanıyor. Kırıldığınız yerden güçlenmenin ve fark edilmenin sizi beslediğini görebilirsiniz.

10 Mart'taki Balık yeniayı ile ev alma hayalleri, yaşadığınız yeri güzelleştirmek, ailenizle daha iyi koşullarda yaşamak üzerine bazı gelişmeler yaşayabilirsiniz. Ucu açık konulardan ziyade her şeyin daha belirgin olduğu bir dönem olabilir. Buna önem verdiğinizi gösterebilirsiniz. Mesela bir hedef koyuyorsanız, bunu en ince ayrıntısına kadar tasarlayabilirsiniz. Bu da size yeni bir motivasyon kazandırabilir. Bugüne kadar yapamadığınız, yenildiğiniz ya da yanıldığınız şeyler için üzülmeyi bırakıyorsunuz. Sorumluluk alıyor ve yaşam standartlarınızı, koşullarınızı iyileştiriyorsunuz. Yorucu ve ciddi bir dönem olabilir ancak duygusal açıdan güçlü olduğunuzda bunu aşmanız da kolaylaşacaktır. Taşınma, aileyle ilgili sorunları çözme, maddi yükümlülükler, evinizin veya ailenizin ihtiyaçları gibi konulara kafa yorabilirsiniz. Bazı zorunluluklar doğabilir, planlarınızdan farklı durumlar gerçekleşebilir ya da planlarınızın aslında yanlış ya da eksik olduğunu görebilirsiniz. Bunun stresini değil iyi yanlarını, içindeki mesajı görmeye ve taşımaya çalışmanız sizi daha iyi sonuçlara götürebilir.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçişi ile beraber daha rahat ve huzurlu hissedeceğiniz bir düzen kurabilirsiniz. Bu yöndeki girişimlerinizi sonuçlandırabilir, isteklerinizi karşılayabilirsiniz. Ne istediğinizden emin olmanın burada belirleyici olacağını unutmayın. Ekonomik açıdan destekler bulabilir, gayrimenkul satışlarınızla ilgili gelişmeleri takip edebilirsiniz. Bu destekle yapmayı düşündüğünüz işleri bir sıraya koymanız gerekebilir. En acil olandan başlayarak sıkışmadan, aşırıya kaçmadan bir süreç oluşturabilirsiniz. Heyecana, hayallere kapılmaya açık olabilirsiniz. Bu size zaman ve para kaybettirebilir. Bu yüzden düşüncelerinizi ve hayatın gerçeklerini aynı düzlemde tutmaya çalışmalısınız. Konfor ve huzur, aldığınız eşyalar değil evinizde yaşadıklarınızla sağlanır. Aile içi ilişkilerinizde bunu öne çıkarabilirsiniz. Aşmayı, geride bırakmayı, buna zemin oluşturan durumlara ya da insanlara müdahale etmeyi hep beraber deneyimliyorsunuz.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişine en çok sevinenlerden biri olabilirsiniz. Motivasyonunuzun yüksek olması kadar bunun sebeplerini de önemseyebilirsiniz. Çünkü bunun devamını getirmek isteyeceksiniz. Sosyal hayatınız hareketlenebilir, yeni insanlarla tanışabilir, hobileriniz ve ilgi alanlarınızla, yapmak istediklerinizle çevrenizin dikkatini çekebilirsiniz. Öneriler alacağınız ve vereceğiniz bir dönem olabilir. Hayatınızın boşa geçtiğini düşünmemek ve gerçekten dolu dolu yaşamak için yeni projeler başlatabilir, maddi girişimlerde yer edinebilirsiniz. Aileden gelen destekleri kullanacağınız gelişmeler gündeme gelebilir. Heyecanın sizi sabırsızlaştırmamasına dikkat etmelisiniz.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçmesiyle beraber manevi konulara, duygusal rahatlığa daha çok önem verebilirsiniz. Evinizde kaldığınız zamanları iyileştirmek isteyebilirsiniz. Duygularınızın incinmemesi ve bu yüzden aile içinde kriz oluşmaması için özenli olmaya çalışabilir, aile üyelerinizden da bu yönde beklentilere girebilirsiniz. Sezgilerinizle hareket etmek isteyebilirsiniz. Gözlem ve muhakame yeteneğiniz burada önemli ve belirleyici olacaktır. Evinizle ilgili değişiklikler, imzalı işler, taşınma, satın alma gibi konularda her zamankinden daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. Dalgınlığın, unutkanlığın ya da boşvermişliğin sizi üzebileceğini unutmayın.

25 Mart'taki Terazi burcundaki Ay Tutulmasıyla beraber sosyal alanlarda ve arkadaşlıklar konusunda değişime gidebilirsiniz. Gerçek arkadaşlarınızın kim olduğunu göreceğiniz bir süreç olabilir. Siz herkese koşarken sizin sesinizi duymayan kişilere karşı tavrınızı koymalısınız. Kapılarınız artık sadece gelene açık, zile basana açık olmalıdır. Herkese her zaman açık olan kapılar cereyan yapabilir, bu yüzden kapatmak en iyi çözümdür. Bir amaç edinmeli, bunları gerçekleştirmek için çalışmalısınız. Zamanınızı en iyi şekilde değerlendirmek adına bazı olumsuz tecrübeler yaşamış olabilirsiniz. Bundan bir ders çıkarın ve hayatınızı bir düzene sokun. Seçimlerinizi ve beklentilerinizi yeniden yapılandırmalısınız. Ekonomik koşullarınızı iyileştirecek planlar yapabilir, işlerinizin geri dönüşlerini isteyebilirsiniz. İstemelisiniz, çünkü artık hakkınızdan ve payınızdan vazgeçmemeyi öğrenmelisiniz. Sosyal çevrelerde daha sık bulunmak yerine gerçekten değer verip değer gördüğünüz yerlere daha çok zaman ayırmanız gerekebilir. Bu ikisinin farkını, bu değişimi yaptığınızda karşılaştığınız insanlarla ve onlardan gördüğünüz muameleyle daha net görebilirsiniz. Duygusal konulardaki eksikler tamamlanabilir.

Motivasyon Sözü: “Kendinize ve olduğunuz şeye inanın. İçinizde herhangi bir engelden daha büyük bir şey olduğunu bilin.”



Aygül Aydın​
 
Sevgili Oğlaklar ve yükselen burcu Oğlak olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile beraber daha önce denemediğiniz, sizin için bir ilk sayılacak konular gündeminize gelebilir. Aile hayatınızı ve ev düzeninizi etkileyecek durumlar yaşayabilir ya da bu durumları bizzat oluşturabilir. İş gereği taşınma, kendi işinizi yapma, aile imkanlarını kullanıp büyütme gibi konularla ilgilenebilirsiniz. Maddi konforu ve psikolojik rahatlığı yükseltmeyi hedefleyebilirsiniz. Bunların hepsi size aşırı yorulacağınıza dair hisler verebilir. Yorulacaksınız fakat kurduğunuz düzen bunu aşmanızı kolaylaştıracaktır. Evinizde daha rahat edeceğiniz küçük ev aletleri satın alabilir, eşyalarınızı düzenleyebilir ya da değiştirebilir, dekorasyon bakım ve tadilatlarla ilgilenebilirsiniz. Bu işlemler sayesinde ev kazalarına, sakarlıklara ya da evle ilgili teknik sorunlara da önlem almış olabilirsiniz. Araştırma yaparken, daha iyisini ararken taşınma ve satın alma konularıyla ilgili yeni fikirler edinebilirsiniz. Şu dönemde olmasa bile ilerleyen süreçler için bu yönde planlar yapabilirsiniz. Kuralları taşımayı, onların da sizi ileriye taşımasını deneyimleyebilirsiniz.

10 Mart'taki Balık yeniayı fikirlerinize önem vermenin ve bunları kullanmanın gerekliliğini getirebilir. Düşüncelerinizi açığa çıkarmalı, değerlendireceğiniz ortamlar ya da işler oluşturmalısınız. Bilgi edinme, yeni deneyimler elde etme gibi konularda aktif olabilirsiniz. Araştırmacı yönünüzü ortaya çıkaracak görüşmeler yapabilirsiniz. Kendinizi ifade etme biçiminizi değiştirebilir, ayrıntılarda kaybolmayan ve sonuç odaklı bir vizyon benimseyebilirsiniz. Var olan vizyonunuzu geliştirmek adına da iyi bir dönem olabilir. Yakın çevrenizin bu konuda desteğini alabilirsiniz. Birlikte hareket edeceğiniz, onları etkileyip sizin peşinizden gelmelerini sağlayacağınız gelişmeler söz konusu olabilir. İletişim ve ulaşım araçlarınızla ilgili işlemler, değişiklikler, seyahat planları, daha çok hareket edeceğiniz işler gündeminizde olabilir. Şeffaflığın her zamankinden daha fazla önem kazandığını görebilirsiniz. Bu yüzden, en ufak bir karanlığa ya da belirsizliğe karşı tahammülünüz olmayabilir.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçmesiyle daha ılımlı ilişkiler kurup birbirini destekleyen ve önemseyen insanlarla dolu bir çevre edinebilirsiniz. Mevcut arkadaşlıklarınızda bu göremediğiniz, eskisi gibi hissedemediğiniz durumların üstesinden geliyor. Hayatta her sorunun bir çözümü olduğunu göreceksiniz. Sadece bunun için doğru yerde olmanız gerektiğini unutmayın. Esnek ve anlayışlı olmak, empatiye önem vermek sizi bu doğru yere götürecek insanlar ve imkanlar bulmanızı hızlandırabilir. Şansınızın döndüğünü hissedebilirsiniz. Meraklı, konuşkan, yardımsever tutumlar sergileyebilirsiniz. Bu yönde ilgi çekmek duygusal arkadaşlıkları da beraberinde getirebilir. Tanışma, görüşme gibi konularla bazı heyecanları yeniden hatırlayabilirsiniz. Ekonomik konularda da önemli haberler alabilirsiniz. Ticarete girmek, bunun hazırlığını yapmak, tasarım ürünler, butik işletmecilik gibi konulara ilgi duyabilirsiniz.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçmesiyle beraber aile ve ev düzeninizi gözden geçirebilirsiniz. Kendinizi burada daha iyi hissedebilir, dolayısıyla da bazı değişiklikler yapmak isteyebilirsiniz. Eşyalarınız, yaşam koşullarınız sizin benliğinizi yansıtacağı için seçimlerinizi de buna göre yapabilirsiniz. Evden çalışabilir, bu modeldeki işlerde daha başarılı olduğunuzu görebilirsiniz. Ancak bunun da dezavantajları olduğunu, rahatlık ya da işkolik olma arasındaki dengenin şaşabileceğini unutmayın. Bazı dengelerin şaşmaması, bazı çizgilerin aşılmaması aile huzurunuz için önemlidir. Evlilik kararları almak, ailenizin görüşlerine başvurmak için iyi bir dönem olabilir.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişi ile beraber duygusal açıdan hassasiyetiniz artabilir. Kendinize bile söyleyemediğiniz, hatta farkında olmadığınız durumların etkisinde kalmak ve buna göre hareket etmek sizi zorlayabilir. Ancak hiçbir zorluk kendinizi yaşayabileceğiniz güzelliklerden uzak kalmanız kadar ağır değildir. Bu yüzden sabırla, mantıkla ilerlemeye devam etmelisiniz. Yakınlarınızla çok konuşacağınız bir dönemdesiniz. Hislerinizi paylaşıp bir çıkış yolu ararken aynı zamanda farklı imkanlar olduğunu da fark edebilirsiniz. Kendinizi bir hazırlığa adayabilirsiniz ama bu karamsarlığa davetiye çıkaran bir süreç olmamalıdır. Yaratıcı çalışmalar, sezgisel konularda size bir yol haritası çizebilir. Çevrenizdeki insanlarla bu duygu durumunuz yüzünden sorun yaşamamaya dikkat etmelisiniz.

25 Mart'ta Terazi burcunda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor ve kariyerinizle ilgili dönüm noktalarına ulaşıyorsunuz. Siz iyi niyetle hareket ettikçe bunun sonuçlarını olumsuz bir şekilde alacağınıza inandırılmış olabilirsiniz. İnandıklarınız değişiyor. Değmeyen insanlara ve konulara karşı bu sonuçları görebilirsiniz ama aklınızın, değerlerinizin farkında olduğunuz sürece sonuçları değiştirmek sizin elinizdedir. Artık bu süreç başlıyor. Ortaklı işlerden ziyade kendi girişimleriniz daha çok önem kazanabilir. Özellikle aile ile ortak hareket ettiğiniz işler ya da konularda bu değişikliği daha hızlı başlatabilirsiniz. Sektör değişiklikleri, mevcut işle ilgili sorumluluk değişimi gündeme gelebilir. Hatır gönülle profesyonelliğin her zaman yürüyemediğine şahitlik edebilirsiniz. Fedakarlıklarınızı göz önünde bulundurduğunuzda bu gerçekle yüzleşmek zor olabilir. Ama zoru başarmanız gereken bir döneme giriyorsunuz. Kendinizi daha fazla kandırmaya ya da ikna etmeye çalışmamalısınız. Siz bu duruşu önce kendinize gösterdiğinizde çevreniz de bundan etkilenecektir.

Motivasyon Sözü: “Bir duvara çarparsan arkanı dönüp pes etme. Ona nasıl tırmanacağını bul.”






Sevgili Kovalar ve yükselen burcu Kova olanlar, 10 Mart'ta Merkür'ün Koç burcuna geçişi ile birlikte hayatınıza hareket ve ışıltı geliyor. "Bu zaten vardı" diyorsanız şimdi açığa çıkarabilirsiniz. İyi iletişimler kuracağınız, kendinizi ifade edeceğiniz alanlar tercih edeceğiniz, sosyal ortamlarınızı değiştireceğiniz bir tarz benimseyebilirsiniz. İlgi alanlarınıza göre eğitim ve çalışmalara katılabilir, sertifikalı programlar bulabilir, yazılı işlerinizi ve resmi başvuru süreçlerinizi tamamlayabilirsiniz. Özellikle vize, pasaport, seyahat veya iş planlaması noktasında sürüncemede kalan konuların çözüldüğünü görebilirsiniz. Üzerinizden bir yük kalkmışçasına rahat edeceğiniz, esneyeceğiniz ve daha iyi motive olacağınız bir dönem olabilir. Uzak hedefler yerine küçük küçük adımlarla ilerleyebileceğiniz planları devreye sokabilirsiniz. Hızlı ve enerjik oluşunuz birçok işin üstesinden gelmenize yardımcı olsa da bazı kazaları, yanlış anlaşılmaları da beraberinde getirebilir. Gözünüzdeki perdeyi kaldırdığınız gibi hayatınızdan da bu engelleri kaldırmayı denemelisiniz. Elektronik cihazlarınızın kullanımına karşı daha dikkatli olmanızda fayda var.

10 Mart'ta Balık burcunda gerçekleşecek yeniay ile beraber emeklerinizin karşılığını maddi ve manevi yönden almaya başlayabilirsiniz. Hayatınızın her aşaması yoğun çaba ile geçebilir ancak bazı aşamalar da bunların getirisini sunar. Şimdi o getirilerin zamanı geldi! Fırsatların, koşulların sizin lehinize olacağı bir dönemdesiniz. Borçlarınızı kapatmak, ihtiyaçlarınızı tamamlamak, harcamalarınızı kontrol altına almak sizi rahat ettirebilir. Bundan sonraki süreçte kazanımlarınızı doğru yönetmek ve kullanmak için uğraşmalısınız. Bu konuda profesyonel destek almanız daha doğru olabilir. Kulaktan dolma fikirlere itimat etmemeyi öğrenmek için dolandırıcılık, kandırılma gibi konularla muhatap olmanıza gerek yok. Önleminizi erkenden ve akıllıca almalısınız. İşbirlikleri, iş görüşmeleri, ortaklıklar, bireysel girişimler, uzun süredir hayal ettiğiniz bir şeye erişmek, bunun alt yapısını oluşturmak adına kısmetiniz açık! Değerli olanı bulmak, değerli olmak önceliğiniz olabilir.

12 Mart'ta Venüs'ün burcunuzdan ayrılıp Balık burcuna geçmesiyle beraber hayatın getirilerini kendi imkanlarınızla birleştirebilirsiniz. Bu konuda zorlandığınız, çıkış bulamadığınız, imkan yakalayamadığınız durumlar sizde hayal kırıklıkları oluşturmuş olabilir. Hepsini bir kenara bırakıp yeni bir sayfa açıyorsunuz. Beklentileriniz ve düşünceleriniz ne ise ona göre sonuçlar görebilirsiniz. Algıda seçicilik, çekim yasası gibi konuları araştırabilir ve bunların kullanımına, neticelerine göre hareket edebilirsiniz. Sezgisel bir süreç yaşamaktan korkmayın. Gerçek olan her şey bir düşünceden ibaretti. Bu görüşe siz de kendi düşüncelerinizle katkı sunabilir, ilham olabilirsiniz. Üretim, sanat, yetenekler, hizmet sektörü, psikoloji ve toplumla ilgili konular bu yönde ilginizi çekebilir. Kendinize değer vermenin daha güzel ve farklı yollarını bulabilirsiniz. İkili ilişkilerinizden çıkardığınız dersler bunu daha çok önemsemenizi sağlayabilir. Para trafiğiniz hareketlenebilir, birikim yapmayı hedefleyebilirsiniz. Alacak verecek konularında iyi niyetinizin suiistimal edilmemesi için gözü açık olmanızda fayda var.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçişi sosyal hayatınıza renk katabilir. Bağımsız, özgür ruh halinize destek bulabilirsiniz. Fikirlerinizi ortaya koymak, duruşunuzla fark yaratmak adına önemli etkiler altındasınız. Sevdiklerinizle vakit geçirmek isteyebilir, hem keyfi hem de ticari ortaklıklarda bulunabilirsiniz. İş ve eğitim konularına zaman ayırabilirsiniz. Yeterliliğinizin olduğu alanlarda belge almak, resmi girişimler yapmak isteyebilirsiniz. Danışmanlık ve yaşam koçluğu gibi alanlar ilginizi çekebilir. Dikkat dağınıklığını, fevriliği aşmaya çalışmalısınız. Bunu özellikle yazışmalı işlerde ve trafikte daha fazla önemseyin.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçmesiyle düşüncelerinizin, hislerinizin gücünü hafife almayı bırakabilirsiniz. Daha dikkatli ve bilinçli olma yolunda ilerliyorsunuz. Hem işinizde hem de duygusal konularda gözden kaçan durumlar olduğunda bundan pişmanlık duyabilirsiniz. Zamanında yaşadığınız pişmanlıklara yenisini eklememek için bu dönemi daha dikkatli geçirmelisiniz. Para alışverişleri, alacak verecek konuları, banka işlemleri, ortaklı kazançlar gibi konularda büyük ve gereksiz riskler almaktan kaçınmalısınız. Önemli harcamalarınız olabilir, istediğiniz ya da ihtiyaç duyduğunuz şeyleri alabilirsiniz. Ancak bunların maddi ve manevi faturaları olacağını düşünerek hareket etmenizde fayda var. İmkanlarınızdan yararlanmak isteyen kişilere karşı uyanık olmalısınız. Özellikle bankacılık işlemleri, şifreler, mobil konular noktasında önlem alabilirsiniz.

25 Mart'ta Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulması sizi kısa bir geçmiş turuna götürebilir. Yaşantınıza ortak etmeniz gereken durumları, insanları daha iyi seçebilirsiniz. Çünkü artık kriterleriniz değişiyor. Sizi buna mecbur bırakan bazı olaylar yaşamış olabilirsiniz. Bu yüzden şimdi dönüştüğünüz kişiden rahatsızlık duymak yerine onun sesini, size anlatacaklarını duymalısınız. Kulağınızı başka türlüsüne kapatmanızda fayda var. Eğitim hayatınızda yarım kalan konuları tamamlayabilir, işlerinize daha çok asılabilir, mesleki ve kişisel gelişiminizi destekleyecek çalışmalara katılabilirsiniz. Taşınma, farklı bir hayat sürme gibi düşünceleriniz yeniden peyda olabilir. Zamanında buna önem vermemenin, sıra vermemenin pişmanlığını hissedebilirsiniz. Bu hisse kapıldıysanız yeniden gündeme getirip değerlendirmeniz gerekebilir. Yaşayamadıklarınızdan kaynaklanan pişmanlığı ve üzüntüsüyle vaktinizi geçirmeyin. Çabayla geçen vakit her zaman kazanç getirir. Hukuksal süreçleriniz sonuçlanabilir, ekonomik haklarınızı almaya başlayabilirsiniz. Hızlı bir şekilde gelişmese de haberlerini almaya başlayabilirsiniz.

Motivasyon Sözü: “Eğer bir stratejiniz yoksa, başka birinin stratejisinin bir parçası olursunuz.”








Sevgili Balıklar ve yükselen burcu Balık olanlar, Merkür'ün 10 Mart'ta burcunuzdan ayrılıp Koç burcuna geçişi ile enerjiniz değişiyor. Hareketlenebilir, işinizi ve motivasyonunuzu canlandırabilirsiniz. Beklettiğiniz işleri piyasaya sürmek, halka açılmak, hedef kitlenizle buluşmak, sosyal mecralarda ve fiziksel ortamlarda kendinizi göstermek adına iyi bir dönemdesiniz. Bazı prangaların kırıldığını görebilir, bundan alacağınız cesaretleri kırılmayanları da bizzat kırabilirsiniz. Mental olarak bir üst noktaya çıkmaya hazır olduğunuzu fark edebilirsiniz. Farkındalık sizin hayatınızı her zaman şekillendirdi. Şimdi yeni şekiller, yeni işler ve kazançlar zamanına geldiniz. Maddi güvence planları, emeklilik ya da sigorta işlemleriyle ilgilenebilirsiniz. Daha ileriye dönük düşüncelerinizin olması, bugünü daha iyi yaşama gayretiyle buluştuğunda kendinizi daha iyi hissedebilirsiniz. Bunun daha önce mümkün olmadığını düşündüğünüz günlere üzülmek yerine, bugünlerin keyfini çıkarmaya başlayın. Sevmek ve sevilmenin eşzamanlılığı size geçmişi unutturabilir.

10 Mart'ta burcunuzda gerçekleşecek yeniay ile beraber hayatınıza yeni bir soluk gelebilir. Kimliğinizi, tarzınızı, hayat amacınızı sorgulamanın bir adım ötesine geçiyorsunuz. Yeni kararlar alabilir ve bunları hızla uygulayabilirsiniz. Arındığınız, kurtulduğunuz ve etkisinden çıktığınız her şeyin yerine şimdi daha iyi ve geliştirici konular gelecektir. Aşk hayatınız, sosyal çevreniz, kariyeriniz, kişisel bakımınızla ilgili konularda parlamaya başlıyorsunuz. Kendinizi ve yapabildiklerinizi göstermekten çekinmediğiniz bir dönem olabilir. Daha iyi hissedeceğiniz işler yapmak isteyebilirsiniz. Oyalanmak, geçiştirilmek yüzünden acı çektiğiniz durumların ardından şimdi üretmeye, hayata katılmaya niyetlenmelisiniz. Fiziksel olarak daha güçlü ve iyi bir görüntü elde etmek isteyebilir, tarzınızı yenileyebilir, estetik değişimleri düşünebilirsiniz. Sadece görüntüyü değil, ötesini de düşünerek sağlıklı alışkanlıklar kazanmaya başlayabilirsiniz. Bağışıklık sisteminizin iyi çalışması için doktor tavsiyesiyle hareket etmeniz önemli olacaktır. Beslenme ve uyku gibi konularla beraber kullandığınız kozmetik ürünlerde de bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir. İhtiyacınızı ve kendinizi tanımanız buradaki seçimlerinizi kolaylaştıracaktır. İkili ilişkilerle ilgili beklentileriniz değişebilir, bu değişim beraberinde bazı kararlar da getirebilir. Yeni çevrelere girmek ve burada yeni insanlarla tanışmak, kararlarınızın temelini ve gidişatını oluşturabilir.

12 Mart'ta Venüs'ün Balık burcuna geçişi kendiniz için aldığınız kararları ortaya çıkarmanızı ve uygulamanızı kolaylaştırabilir. Bu konuda daha yapıcı olmaya başlıyorsunuz. Sosyal ortamlara daha çok dahil olabilir, kendinizden söz ettirebilirsiniz. Fiziksel olarak da kendinize daha çok yatırım yapabilir, yeni ürünler ve giysiler tercih edebilirsiniz. Duygusal konulardaki etkileşimi bu yeni tarzınızla arttırabilirsiniz. Neyin yakışıp yakışmadığı konularında destek alabilir ya da bu konuda destek alan siz olabilirsiniz. Daha dışa dönük bir tutum sergileyebilirsiniz. Bunun önemini ilerleyen günlerde, ekonomik koşullarınız söz konusu olduğunda daha iyi anlayacaksınız. Artık kaygılanmanın, aşırı düşünmenin ya da tam tersinin hüküm sürmesine değil, hayatın içindeki tüm duygulara gerektiği kadar yer vermeye çalışmalısınız. Bedeniniz giysinizi, tutumlarınız ise sizi ayakta tutar.

20 Mart'ta Güneş'in Koç burcuna geçmesiyle beraber hedefe odaklanmanın önemini fark edebilirsiniz. Çabalarınızı ortaya koyduğunuz her şey için bir şansınız ve kazancınız olabilir. İnsanların dikkatini çekecek işler yapabilir, birilerine öncü olabilir, kazancınızı katlayabilirsiniz. Bireysel ve toplumsal alanlarda başarılı olma hissi, sizi yüreklendirecektir. Bu motivasyonu korumalı, maddi ve manevi açıdan doğru değerlendirmelisiniz. Yeni kazançlar kaynakları bulma, girişimler, kendi isteklerinizi ve önceliklerinizi belirleme gibi konularda öne çıkmalısınız. Herkesin nasibi kendinedir ancak herkes kendi nasibini kendi çabasıyla gündeme getirir. Gündeme neler getireceğinizi düşünün ve düşündüklerinizi uygulamaya başlayın.

23 Mart'ta Mars'ın Balık burcuna geçişiyle kendinize yönelebilirsiniz. Zaman geçerken bu zamana neler kattığınızı önemsemelisiniz. Aksi halde zamanın sizden götürdüklerine üzülebilirsiniz. Bedeniniz, ruhunuz ve hayatınız için gerekli olanı görmezden gelmemelisiniz. Kendiliğinden bir şeyler olmasını beklemek döneminde değilsiniz. Sağlığınıza ve bunu korumaya yönelik önlemler, alışkanlıklar gündeminizde yer bulabilir. Yüzmeye başlayabilir, resim veya müzikle ilgilenebilirsiniz. Biraz ince düşünmeniz ve detaylara önem vermeniz gereken bir süreç olabilir. Bu inceliği kendinize gösterdiğinizde aynı karşılığı hayatınızdan ve hayatınızdaki insanlardan da alabilirsiniz. Duru ve sade bir yaşam tarzı için fazlalıklardan kurtulmaya başlayabilirsiniz.

25 Mart'ta Terazi burcunda gerçekleşecek Ay Tutulmasının beraberinde bazı endişelerinizden uzaklaştığınızı fark edebilirsiniz. Özellikle duygusal ilişkiler konusuna verdiğiniz önemi yeniden değerlendirebilirsiniz. Bir adım atmanızı engelleyen durumlar netleşebilir, bunların bu noktaya nasıl geldiğini daha doğrusu buna nasıl ve neden izin verdiğinizi görebilirsiniz. Kendi sonunu hazırlamak gibi düşünmemelisiniz. Hayatınızın bazı dönemleri hatalarla bazı dönemleri telafiler ve bunların geri dönüşümleriyle geçer. Artık bu telafi ve geri dönüşüm dönemindesiniz. Ruhsal olarak kendinizi güçlü tutmalısınız ve kendinize yaslanmayı öğrenmelisiniz. Hayatı birilerinin varlığı, maddi desteğiyle sürdürmek bağımlılık oluşturur. Bu bağımlılıklar minnetle başlayıp mecburiyetlerle devam eder. Ta ki, siz bu bağı koparana kadar... Artık bazı bağları koparıp kendi çabanızla hayatınıza değer katmaya başlıyorsunuz. Sağlık sorunları ya da estetikle ilgili işlemler gündeminizde yer bulabilir. Sizin ya da ailenizin bu gündemleri maddi ve manevi olarak hazırlıklı olmanız gereken bir süreç getirebilir.

Motivasyon Sözü: “Değişim sadece yaşam için gerekli değildir; o yaşamın kendisidir.”




Aygül Aydın​
 
mart6.jpg


Koç Burcu: Sevgili Koç, mart ayında hayatınızda bir dönemin kapanışı gerçekleşiyor. Ayın son haftasına kadar hayatınızla ilgili bir hesaplaşma, duygusal ve zihinsel arınma süreci yaşayacaksınız. Hem beden hem de ruh sağlığınıza özen göstermeniz gereken bir ay var önünüzde. Yakın akrabalarınız, yakın çevrenizdeki insanların sağlığıyla ilgili konular gündeme gelebilir.
Bu ay ticari faaliyetlerde daha aktif olacaksınız. İletişim konuları daha fazla ön plana çıkıyor. Konuşmaya anlatmaya ihtiyac duyabilirsiniz. Ilişkiler konusunda terapi yöntemleri deneyebilir veya çevrenizdeki insanlar ile konuşma ihtiyacı içinde olabilirsiniz. Mahkemeler, hukuksal sorunların meydana gelebileceği bir ay olacak. Ortaklı iş yapanlar bir ayrılma süreci yaşayabilir, maddi gelirlerinizi arttırabilmek ve bireysel kazançlarınızı yönetmek adına yeni planlar oluşturacaksınız.


Boğa Burcu: Sevgili Boğa, mart ayında sosyal çevreniz, arkadaşlarınızla ilgili önemli gelişmeler meydana gelecek. İnancınız doğrultusunda girdiğiniz topluluklarda yeni dostluklar, arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Yeni arkadaşlarınız kendinizi iyi hissetmenize, motive olmanıza yardımcı olacak. Bilinç temizliği, olana teslim olma arzunuz yükseliyor. Sağlık konularına diikat etmelisiniz. Susuz kalmadığınıza emin olun, dönem dönem bu konuda rahatsızlıklar meydana gelebilir. Çalışma ve kariyer hayatınızla ilgili önemli gelişmeler olacak. Bazı projeler sonlanabilir veya çalışma ortamınız, arkadaşlarınız değişebilir.



İkizler Burcu: Sevgili İkizler, mart ayında kariyer hayatınızla ilgili önemli gelişmeler meydana gelecek. Bir süredir hayalini kurduğunuz şeylerin gerçekleşmesi, hem mücadele gücünüzü kaybettiğiniz hem de ilahi yardımın geleceği güzel gelişmeler olacak. Işiniz nedeniyle daha fazla görünür olduğunuz, sosyal çevrenizin büyümesi, genişlemesi gibi etkiler yaşayacaksınız. Bazı arkadaşlıklar, dostluklar sona erebilir. Özellikle birlikte iş yaptığınız arkadaşlarınızla yol ayrımı yaşayabilirsiniz. Üretkenliğinizin arttığı, sanatla ilgilenenlerin yaratıcılık konusunda oldukça verimli olacakları bir ay olacak. Partnerinizle ilişkinizin geleceği ile ilgili önemli konuşmalar yapacaksınız. Ayın sonunda alacağınız kararlara, yapacağınız başlangıçlara dikkat etmelisiniz.


Yengeç Burcu: Sevgili Yengeç, mart ayı sizin için oldukça hareketli olacak. Yurt dışı seyahatler, yeni eğitimler, uluslararası ticari ilişkilerin gelişimi, fiziksel imaj değişimleri, hayallerinizi gerçekleştirebileceğiniz bir ay karşınızda. Özellikle 10 Mart tarihinde gerçekleşecek olan Balık yeniayı ile hayatınızdaki sürprizlere açık olun. Bu ay kariyer yaşantınız ve ev yaşantınızla ilgili değişiklikler söz konusu olacak. Taşınmak, mülk satışı ve alımı ile ilgili konular gündeminizde olacak. Gebelik haberi bekleyenler güzel haber alacaklar.


Aslan Burcu: Sevgili Aslan, mart ayında yeniden doğduğunuzu hissedeceğiniz olaylar sizi bekliyor. Hayatınızdaki bazı insanlar ile artık görüşmeme kararı alabilir, ayrılıklar yaşayabilirsiniz. Sağlık konusunda dikkat etmelisiniz, cerrahi müdahale gerektiren rahatsızlıklar yaşanabilir. Miras ve sigorta konuları gündeminizde olabilir ve bu konuda yakın çevreniz ile gerilim yaşayabilir hatta mahkemeye taşımanız gereken durumlar oluşabilir. Kısa yolculuklar, yer değişimleri çok sık yaşanacak. Eğitim başvuruları, seyahat planlama ve seyahat etme gibi gelişmeler de sizi bekliyor.



Başak Burcu: Sevgili Başak, mart ayı ilişkileri şifalandırmaya geliyor. Partnerinizle romantik bir tatile çıkabilir, ilişkinizi farklı bir boyuta taşıyabilirsiniz. Partnerinizle hayatınızı birleştirmek adına bir başlangıç yapabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızı arttırabilmek için yeni projeler geliştirebilir, ortaklıklı işlerden gelir elde edebilirsiniz. Hukuk ve adalet ile ilgili konularda size para kazandıracak mevzular olabilir. Bir mahkemeden sonuç bekliyorsanız olumlu gelişmeler görebilirsiniz. Iş ve kariyer hayatınızda uzun süredir beklediğiniz gelir artışı bu ay yapılabilir. Iş konusunda başarılı bir ay sizi bekliyor.


Terazi Burcu: Sevgili Terazi, mart ayında çalışma hayatınızda yenilikler meydana gelecek. Beraber çalıştığınız ekibiniz değişebilir veya çalışma ortamınız değişebilir. Sağlığınızla ilgili konular gündeminizde olacak. Genel sağlık kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. Hayatınızla ilgili bir yol ayrımına gelebilirsiniz. Ortaklıklar ve evliliklerin bitişi ile ilgili süreçler yaşanabilir. Diğer insanlar ile uzlaşı sağlamak, orta noktada buluşmak zor olabilir. Haksızlığa uğradığınız konular olabilir. Ayın sonunda gerçekleşecek tutulma hayatta yalnız kaldığınızı düşündüğünüz her insandan ve ortamdan uzaklaşmanıza neden olacak.


Akrep Burcu: Sevgili Akrep, mart ayı bekar olan akreplere aşk geliyor. Kendi yaratıcılığınızı arttıracağınız ve daha çok duygusal konulara daha ağırlık vereceksiniz. Çocuğu olan akrepler onların hayatıyla ilgili güzel haberler alacaklar. Aile içinde ve evlilik hayatınızda yaşanan sorunlar çözülmeye başlıyor. Çalışma ortamınıza katılan yeni iş arkadaşlarınız ile kariyer hayatınızda hızlı değişimler meydana gelecek. Eşinizin veya iş ortaklarınızın sizden gizlediği herhangi bir konu varsa bunun ortaya çıkmasına sebep olacak bir ay tutulması gerçekleşecek. Aynı zamanda sağlığınızla ilgili konulara dikkat etmelisiniz. Sağlığınızla ilgili kontrollerinizi aksatmamalısınız. Çocuk sahibi olmak isteyen akrepler için şanslı etkiler mevcut.



Yay Burcu: Sevgili Yay, mart ayı ev ve aile yaşantınızla ilgili değişimleri gösteriyor. Aile içindeki sağlık konuları, sorumluluklarınızın arttığı bir süreç sizi bekliyor. Evinizde su tesisatı ile ilgili sorunlar meydana gelebilir. Harekete geçmekte zorlanabileceğiniz bir ay olabilir, bütün zamanınızı evinizde geçirmek isteyebilir ve melankolik bir süreç yaşayabilirsiniz. Mart ayını gücünüzü toparlamak ve içsel bir hesaplaşma yaşayacağınız bir ay olarak düşünebilirsiniz. Geçmişe yolculuk etmek, köklerinizle bağlantı kurmak, geçmişinizi arındırmak için spiritüel çalışmalara katılabilirsiniz.
25 Mart tarihinde gerçekleşecek tutulma ile beraber, sosyal çevrenizdeki bazı insanlara veda edebilirsiniz. Bazı ilişkilerin bitişi bazı ilişkilerin başlangıcına neden olabilir. Kariyer hayatınızla ilgili yeni konulara, projelere eğilim gösterebilir yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Çocuklarınızın eğitimi ile ilgili yeni öğretmenler, eğitimciler ile tanışacaksınız. Şubat ayında kafanızı kurcalayan pek çok konuyu artık geride bırakıyorsunuz. Sizi arafta bırakan her insanı veya olayı hayatınızdan uzaklaştıracaksınız.


Oğlak Burcu: Sevgili Oğlak, mart ayında yakın çevrenizdeki insanların desteğini alabilecek ve bir süredir yapamadığınız seyahatleri gerçekleştireceksiniz. Ruhunuza iyi gelecek eğitimlere katılmak ve görünenin ötesindeki bilgiyi araştırmak isteyebilirsiniz. Aileniz ile iletişimiz yoğunlaşıyor. Etrafınızdaki insanlar ile iş yapabilme potansiyelinize odaklanacaksınız. Kardeşleriniz, akrabalarınız, ailenizin desteğini alacaksınız ve büyük bir özgüven ile kariyer hayatınızdaki dengeleri tekrar oluşturacaksınız.
Bir süredir sizi kısıtladığını düşündüğünüz insanların aslında sizin hayatta yol katedebilmeniz için en büyük destekçiniz olduklarını gözlemleyeceksiniz. Belki de kariyer rotanızı farklı alanlara çevirecek fırsatlar ile karşılaşacaksınız. İş yaşamınızda en çok adalet konusu önem kazanacak. Size bir haksızlık yapıldığıysa karşılığını alacak veya siz bir kimseye haksızlık yaptıysanız bunun bedelini ödeyeceğiniz bir ay var karşınızda. Karmik anlamda tüm hesaplaşmaların gerçekleşeceği bir ay var karşınızda, yaşananları daha derinlemesine düşünüp nisan ayında alacağınız kararlar ile hayatınızdaki dengeler değişecek.



Kova Burcu: Sevgili Kova, mart ayında finansal konularda bir süredir tıkanan, gelmeyen ödemeleriniz gelecek. Kendi değerinizi tekrar fark edecek ve size teslim edilmeyen hakkınızın ne olduğunu çözümleyeceksiniz. Aslında size teslim edilmeyen bu değerin, kendinizle ilgili olduğunu fark edeceksiniz. Eğer siz kendi değerinizi belirleyebilirseniz, etrafınızdaki insanlarda bunun farkına varabilecek.
Bu ay ilahi adaletin tecelli ettiği bir ay olacak. Haksızlığa ne kadar başkaldırdıysanız, karşılığını o kadar göreceksiniz. Yurt dışına seyahatler, yurt dışıyla ilgili iş ortaklıkları, iş kuruluşları yapabilirsiniz. Hukuk mekanizmasında kendinizi savunmanız gereken mevzular gündeme gelebilir. Ancak konu sizin iyiliğinize çalışacak belki biraz bu konuda harcama yapmanız gerekebilir. Maddi kazançlarınız artıyor, hayallerinize kavuşmanıza çok az zaman kalıyor. Nisan ayı ile beraber hayatınızda yapacağınız yeni anlaşmalar sizi farklı bir pozisyona taşıyacak.



Balık Burcu: Sevgili Balık, mart ayı yenilenmeniz ve geçmişte çözümlenemeyen pek çok şeyin çözümlenmesi konusunda size yardım edecek. Uzun süredir sizi uyuşturan, hareket etmenizi engelleyen pek çok konu kendiliğinden çözüme kavuşacak. Şubat ayında iç dünyanızda yaşadığınız hesaplaşmayı artık sonlandırıyorsunuz ve hayata tekrar bağlanmak için yeni nedenler bulacaksınız. Kendinizi yenileyecek ve size zarar veren şeyleri fark edip uzaklaşmaya başlayacaksınız. Bir süredir bağımlılı olduğunuz şeylerin farkına varıp vazgeçmeniz gereken noktaya ulaşacaksınız.




Gülnihal Öztürk
 
X