2023 Mayıs Ayı Burç Yorumları

mayyt (3).jpg

Bireysel ve toplumsal olarak çok önemli bir aya başlıyoruz. Yaklaşan seçimler, ekonomik durumlar, ülke gündemindeki çoklu konular hepimizi fazlasıyla etkileyebilir. Geçtiğimiz ay yaşanan Güneş tutulmasının henüz etkileri devredeyken bu ay yaşanacak Ay tutulması, Merkür retrosu, gezegenlerin burç değiştirmesi derken gökyüzü ve yeryüzü eşzamanlı olarak önemli yol ayrımlarına işaret ediyor. Özellikle ayın ikinci yarısıyla başlayan çok sert etkiler daha uyanık ve farkında olmayı, tahriklere kapılmamayı gerektiriyor. Bu gergin etkiler altında küçük bir kıvılcım büyük yangınlara sebep verebilir.

1 Mayıs 2023’de Plüton retrosuyla mayıs ayına başlangıç yapıyoruz. Yeni girdiği Kova burcunda adeta yaşayacağımız konularla ilgili bir ön gösterim yapan Plüton; şimdi 11 Haziran’da tekrar geçeceği Oğlak burcunda sistem ve düzen değişikliklerine vurgu yapacak. Şirketler, devlet ve resmî kurumlardaki işleyişlerin gözden geçirilmesi gerekecek.

5 Mayıs 2023’de ise Akrep burcunun 14 derecesinde Gölgeli Ay Tutulması yaşayacağız. Sert etkilere sahip bu tutulma aynı zamanda bazı gelişmelerin ortaya çıkacağı bir dolunay. Tutulmanın ortaya çıkaracağı konular arka plandaki gizli, saklı işler, sırlar, derin meseleler, ölüm ve cinayetler, cinsellik ve finansal konularla ilgili olabilir. En zorlayıcı etki ise Akrep burcundaki Ay’ın Zuben Elgenubi yıldızıyla kavuşum yapması olarak gözüküyor. Sert etkilere sahip olan bu yıldız kayıplar, ihanet, intikam, yıkımlar, suç ve yolsuzluklar, haksız suçlamalar, kazalar ve hastalıklarla ilgilidir. Açığa çıkan bilgiler, duyduklarımız ortalığı çok karıştırabilir. Tutulmanın yöneticisi Mars’ın krizleri işaret eden bir alanda Yengeç burcunda yerleşimi ve Jüpiter ile sert kontağı agresyon ve mücadeleyi daha fazla arttırabilir. Ailevi, vatan, millet konuları ön plana çıkabilir. (Detaylı yazıyı mayıs ayı içinde okuyabilirsiniz).

7 Mayıs 2023’de Venüs’ün Yengeç burcuna geçişiyle aile, sevdiğimiz insanlar, ülkemiz, topraklarımızla ilgili konular daha fazla vurgulanırken bu konularda çok hassas ve korumacı olabiliriz.

9 Mayıs 2023’de Güneş-Uranüs kavuşumu gerçekleşiyor. Bu kavuşum özgürlük ihtiyacı ve bağımsız hareket etme arzusunu ön plana çıkararak tüm kısıtlamalardan uzaklaşma isteği doğurabilir ancak beklenmedik bir şekilde ortaya çıkacağından rahatsız edici olabilir. Önemli kişiler ya da yönetici konumundaki kişilerle ilgili ilginç, şaşırtıcı durumlar da ortaya çıkabilir. Kişisel boyutta gelecek değişikliklere karşı koymamak gerekir. Ani kalp krizlerine de açık bir etkidir.

13 Mayıs 2023’de Venüs-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu olumlu açı kalıbı arkadaşlıklar, ortaklıklar, ilişkilerle ilgili olgunluk ve ciddiyet getirici bir etkidir. Özellikle romantik ve aile ilişkilerinde pürüzlerin törpülenmesi ve sağlam bağların inşası için uygundur. Belki duygularınızı apaçık sergileyemezsiniz ama ne kadar değer verdiğinizi gösterebilirsiniz. İş konuları ve parasal meselelerde de ilerleme sağlayabilirsiniz. Ciddi iş görüşmeleri, iş kurmak, ortaklık başlangıçları yapmak için iyi bir zaman sayılır.

15 Mayıs 2023’de Mars-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu ayın en tatlı kombinasyonlarından bu açı kalıbı hayal ettiğiniz, en çok uğraşmak istediğiniz şeyin ne olduğunu hissedebilmek ve ona motive olabilmek için uygun bir dönemdir. Hayal gücü ve yaratıcılığa ait yeteneklerin kolaylıkla ortaya çıkmasını sağlar. Duygusal konularda cesaretle hayallerinize adım atmayı deneyebilirsiniz. Ancak yüksek idealler peşine düşmemeye çalışın.

16 Mayıs 2023’de Jüpiter’in Boğa burcuna geçişi bu ayın en önemli etkilerinden biri olarak dikkat çekiyor. Geri hareketi dahil olarak 26 Mayıs 2024 yılına kadar bu burçta kalacak büyük iyicil Jüpiter maddi bereket getirirken kaynakları iyi yönetme ve büyük potansiyel barındıran yatırımlar yapabilme olanaklarını karşımıza çıkarabilir. İçinde bulunduğu burcun etkilerini çoğaltan Jüpiter; Boğa burcunda ekonomi, finans, üretim, yatırım, emlak, arazi, inşaat, moda, tasarım, yeme-içme sektörüyle ilgili konularda çoğalma, genişleme getirirken bazı değişikliklere de sebep olabilir. Jüpiter’in Boğa seyahatinde; öz değerimizin farkında olabilir, hayattan keyif aldığımız konulara yönelebilir, nasıl ve nereden daha fazla para kazanacağımızla ilgili kafamızı yorabiliriz. Ekonomik konular gündemimizden düşmeyebilir.

Ve Jüpiter’in Boğa burcuna geçer geçmez 18 Mayıs 2023’de Plüton ile gergin görünümü zorlayıcı bir enerji veren transit olarak daha da dikkat çekiyor. Zira Plüton’un dönüşüm enerjisini kontrolsüz bir şekilde çoğaltan Jüpiter; büyük dönüşümler sağlarken yıkımlar da getirebilir. Fanatik saldırılar ve suç oranlarında artış olabilir. Bankaların iflasları ya da el değişikliği veya banka sistemlerinde değişiklikler gündeme gelebilir. Ekonomide reform, yasalarla ilgili değişiklikler, mülteci veya yabancılarla ilgili krizler, eğitim alanında kökten değişimler bizi bekleyen konular olabilir. Plüton’un Kova burcunda ve geri harekete başladığını da dikkate alırsak bütün dünyada halk ayaklanmaları ve isyanların artacağını da gözlemleyebiliriz.

Bu etkiler altında 19 Mayıs 2023’de Boğa burcunun 28 derecesinde yeniay gerçekleşiyor. Bu bir yeniay olmasına rağmen bir burcun bitişleri işaret eden son derecelerinde meydana geliyor. Ancak Yengeç burcunda ilerleyen Mars’ın krizli 29 derecede olması ve sert bir açıyla 20 Nisan Koç Güneş Tutulmasını tetiklemesi tutulma etkilerini de daha fazla ortaya çıkaracaktır. Kendi haklarımızı korumaya çalışırken, isteklerimizle ilgili mücadele etmemiz gereken bir döneme başlıyoruz. İkili ilişkiler, ortaklıklar, evliliklerde yeni başlangıçlar ve bitişler söz konusu olabilir. Buna bağlı olarak miras, nafaka, ortaklaşa kazançlar, vergiler, borçlar gündemimize daha fazla gelebilir.

20 Mayıs 2023’de Mars Aslan burcuna geçiyor. Bu geçiş cesaret ve inisiyatif alma arzumuzu ön plana çıkarırken özgüven, irade ve kararlılığımızı da yükselecektir. Ancak aşırı rekabetçiliğe sebep olacağından karşı tarafa üstünlük sağlama, kazanma dürtüsüyle her türlü riski almaya sebep olabilir.

21 Mayıs 2023’de Mars-Plüton karşıtlığı gerçekleşiyor. Bu karşıtlık aynı zamanda Jüpiter’le birlikte sert bir açı kalıbı oluşturuyor. Ay Düğümleri ile de olumsuz bağlantıda olması kadersel önemli etkilerin devrede olduğuna işaret ediyor. İki kötücül gezegenin sert etkileşimine Jüpiter’in çoğaltan etkileri de dahil olunca şiddet, baskı, manipülasyon, öfke patlamaları görülebilir. Güç ve ego savaşları gergin ortamlara sebep olabilir. Dolayısıyla kalabalık yerlerde, gergin ortamlarda, hırçın ve öfkeli insanlara karşı daha dikkatli olmak gerekebilir. Bireysel ve toplumsal olarak sakin ve sağduyulu kalmaya çalışmak her zamankinden önemli olabilir. 23 Mayıs’ta Mars-Jüpiter karesinin de kesinleşecek olması patlamaya hazır agresyon enerjisinin artacağını, inanç çatışmaları, mülteciler ve yabancılarla ilgili krizlerin tetikleneceği durumları gösterebilir. Finansal konularda değişiklikler, banka sistemleriyle ilgili yenilikler ortaya çıkabilir.

21 Mayıs 2023’de Güneş İkizler burcuna geçiyor. Bu geçiş hayata ve olaylara karşı akli yaklaşımlar sergilememizi sağlayabilir. Yaşadıklarımızı farklı açılardan görebilir ve değerlendirebiliriz. Odak noktamızda bilgi arayışı ve iletişimsel konular olabilir.

21 Mayıs 2023’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu etki güç, kararlılık, kazanma hırsı ve derin kavrayış vererek yaşamınızdaki zorluklarla baş edebilmeyi, nerede nasıl etkili olabileceğinizi görmenizi sağlayabilir. Belki ani bir değişim getirmeyebilir ancak yavaş yavaş sağlam ilerlemenize, gelişmenize olanak sağlayabilir.

Belki önümüzde zor bir süreç olabilir ancak seçimlerimiz ve kararlılığımız ne yaşayacağımızla ilgili belirleyici olacaktır. Esas zor olan, zorluğu derinden kavramak ve gücünüzü nereye yönelttiğinizi fark etmektir.




Filiz Ünal
 

mayyt (2).jpg

KOÇ ve YÜKSELEN KOÇLAR​

Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleşen Akrep Ay Tutulmasıyla birlikte krediler, borçlar, nafaka, miras, prim, burs gibi konular gündeminizde olabilir. Tutulmaya sert bir etkileşim yapan retro Merkür kazançlarınızda gecikmelere, ödemelerle ilgili bazı hatalara sebep olabilir. Elektrikli ve elektronik cihazlarla ilgili sorunlar yaşayabilirsiniz. Krizli bir alanda gerçekleşen bu tutulma finansal konularda farkındalıklar getirebilir. Diğer taraftan ailenizden destek alarak ev, toprak yatırımına yönelebilir, bazıları ise taşınmak için harekete geçebilir. 16 Mayıs’tan sonra Jüpiter finansal kazançlarla ilgili hayat alanınızda ilerleyecek. Maddi ve manevi anlamda bolluk, bereket getirecek fırsatlar ve şans sizden yana olacaktır. Belki bir iş değişikliği sonrası artan maaşınız ya da bir alım-satım işinden yüklü miktarda kazançlar söz konusu olabilir. 19 Mayıs’ta yine bu alanda gerçekleşecek Boğa yeniayı gerçekten maddi anlamda yolunuzu açarken kendinizi daha mutlu, değerli ve iyimser hissedebilirsiniz. Hayata bakış açınızda yeni pencereler açılabilir. Ancak 21 ve 23 Mayıs günlerinde şartları zorlamamaya bakın. Gökyüzünde gergin görünümler var. Aile ilişkilerinizde gerginlikler, beklenmeyen gelişmeler yaşanabilir. Ani ve sert çıkışlar, abartılı tavırlar zorlayıcı olabilir.

BOĞA ve YÜKSELEN BOĞALAR​

Mayıs ayına karşıt burcunuzda gerçekleşen Akrep Ay Tutulmasının etkileriyle başlıyorsunuz. Bu etkiler ilişkilerinizde, evliliğinizde ya da ortaklıklarınızda duygusal krizleri ortaya çıkarabilir. Geri hareket eden Merkür’ün burcunuzda ilerliyor olması iletişimle ilgili sorunlara, elektronik cihazlarla ilgili problemlere ya da finansal konulardaki gecikmelere işaret edebilir. En çok kendinizi ifade etmek, yanlış anlaşılmamak için çaba göstermeye çalışacaksınız. Yeni projelere başlamak ya da imzalar için uygun bir dönem olmayabilir ancak yarım ve eksik, ertelenmiş işlerinizi tamamlamak için uygundur. Yakın çevre ve kardeşlerinizden alacağınız olumlu destekler kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır. Ve 16 Mayıs’ta şans ve talih gezegeni sizin burcunuza geçiyor. Maddi kazançlarınızda gözle görülür bir iyileşme gerçekleşirken, girişimlerinizde destekler bulmanız, yeteneklerinizi ortaya çıkarmanız mümkündür. Sağlıkla ilgili daha kolay çözümler bulabilir, varsa bir sağlık problemi iyileşme görülebilir. 19 Mayıs’ta burcunuzda bir yeniay gerçekleşiyor. Kişisel hedef ve isteklerinize yönelik yeni başlangıçlar, somut adımlar atabilirsiniz. Son derecelerde gerçekleşen bu yeniay bitirilmesi gereken iş, ilişkiler, evle ilgili konularda destekleyici olacaktır. Ancak 21 ve 23 Mayıs tarihlerindeki zorlayıcı görünümler biraz tedbirli olmanızı gerektiriyor. İş arkadaşlarınız, yakın çevre ya da ailenizle ilişkilerinizde aşırı baskıcı ve agresif olmamaya çalışın. İletişim ve ulaşımla ilgili aksaklıklara, gerginliklere açık olacağınız bu dönemde aşırı abartılı tavırlar gereksiz kırgınlıklara sebep olabilir.

İKİZLER ve YÜKSELEN İKİZLER​

Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleşen Akrep Ay Tutulması çalışma hayatınız, sağlığınızla ilgili birtakım zorlayıcı koşulları ortaya çıkarabilir. Yoğun bir iş temponuz olabilir, çok koşuşturabilirsiniz. Merkür retrosunu dikkate alarak her fikrinizi, projenizi, planlarınızı iş ortamında paylaşmamaya dikkat edin. Tutulmada Mars’ın desteği kazançlarınızı arttırabileceğiniz güzel projeler getirecektir. 16 Mayıs’ta Boğa burcuna geçen Jüpiter ruhsal olarak gelişmenizi sağlayacak şanslı fırsatları karşınıza çıkarabilir. Daha huzurlu ve kendinizi dingin hissedeceğiniz bu dönemde yaratıcı çalışmalar, meditasyon, yoga gibi konulara da yönelebilirsiniz. 19 Mayıs’ta yine bu alanda Boğa burcunda bir yeniay gerçekleşiyor. Sahip olduğunuz değerlerin daha fazla farkında olabilir ve kazançlarınızı artıracak yeni fikirler bulabilirsiniz. Bir atılıma geçmekten ziyade fikirlerinizi olgunlaştırma, ön hazırlık yapma dönemi olacaktır. 21 ve 23 Mayıs tarihlerinde gökyüzünde oldukça gergin açılar var. Bu etkiler finansal konular, harcamalar, miras, nafaka, kredi ödemeleri gibi konularda zorlanmanıza sebep olabilir. Yakın çevre ve kardeşlerinizle ilişkilerinizde agresif ve baskıcı tutumlar sergilememeye çalışın. Kontrol dışı harcamalar stres yaşamanıza sebep olabilir.

YENGEÇ ve YÜKSELEN YENGEÇLER​

Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleşen Akrep burcundaki Ay Tutulması özel hayatınız, çocuklar, yatırımlar, hobilerle ilgili konuları açığa çıkarıyor. Özel ve sosyal hayatınızla ilgili denge kurmaya çalışacağınız bu süreçte eski aşklar arayıp sorabilir, geri dönüşler yaşanabilir. Size keyif veren yarım bıraktığınız bir hobiye başlayabilirsiniz. Mars’ın verdiği olumlu destek yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanız için destekleyici olacaktır. Riskli yatırımlarda daha temkinli hareket etmeniz gerekebilir. 16 Mayıs’ta Boğa burcuna geçen bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter geleceğe yönelik isteklerinizle ilgili şanslı kısmetler getirecektir. Daha iyimser tavırlarda olacağınız bu süreçte sosyal çevre ve arkadaşlık çevreniz genişleyebilir, maddi ve manevi destekler bulabilirsiniz. Yer alacağınız projelerden büyük kazanç sağlayabilir, hedeflerinize ulaşacak fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. 19 Mayıs’ta Boğa burcunda bir yeniay meydana geliyor. Bu yeniay arkadaş ve dostlarınızla güven bağlarınızı sağlamlaştırırken hayallerinizi gerçekleştirmek üzere sağlam adımlar atmanızı kolaylaştıracaktır. Ancak ayın son günlerinde oldukça sert görünümler var. Finansal konularla ilgili dengeyi sağlamaya özen göstermelisiniz. Kazançlarınızdaki artış, harcamalarınızda aşırılıklara kaçmanıza sebep olabilir. Unutulmuş toplu ödemeler, gözden kaçan faturalar zorlanmanıza sebep olabilir.

ASLAN ve YÜKSELEN ASLANLAR​

Mayıs ayına Akrep burcundaki Ay Tutulması etkileriyle başlıyorsunuz. Aile ve evinizle ilgili konular gündeminizde olurken kariyerinizle ilgili geçmiş konular ve bilgi-iletişim aksamaları yaşanabilir. Belki ev almak, taşınmak, tamirat, bakım gibi işlerle ilgilenmek ya da aile içinde yaşanan iletişimsel krizlerle ilgilenmeniz gerekebilir. 16 Mayıs’ta Jüpiter’in Boğa burcuna geçişiyle kariyerinizle ilgili önemli fırsatlar karşınıza gelebilir. Kendi işinizi kurmak, işinizle ilgili konularda büyüme ya da toplumsal statünüzle ilgili yükseliş ve daha fazla tanınma fırsatı yakalayabilirsiniz. İşinizle ilgili özellikle yurtdışı seyahatler, eğitimler söz konusu olabilir. 19 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşen yeniay iş ve mesleki konularda yeni adımları destekliyor. Finansal açıdan da memnun olacağınız fırsatlar karşınıza çıkabilir. Ancak 21-23 Mayıs günlerindeki sert görünümler sağlık ve harcamalarla ilgili zorlayıcı şartları getirebilir. İşinizle ilgili tüm eforunuzu ortaya koymak zorunda kalabilir, çalıştığınız kişilerle ya da ikili ilişkilerinizde gerginlikler yaşayabilirsiniz.

BAŞAK ve YÜKSELEN BAŞAKLAR​

Yeni bir aya başlangıçta Akrep burcundaki Ay tutulmasının etkisiyle yakın çevre, kardeşler, eğitim, satış ve pazarlama konusundaki krizleri çözmeniz gereken durumlarla başlayabilirsiniz. Yönetici gezegeniniz Merkür’ün geri hareketi ve bu tutulmaya sert etkileşiminden dolayı iletişim sorunları, aksamalar, teknolojik cihazlarda sıkıntılar ya da seyahatlerde stresli durumlar söz konusu olabilir. Yeni bir şeye başlamak yerine yarım kalan projelere, eğitimlere devam etmek daha yararlı olabilir. Diğer taraftan sosyal hayatınızda hareketlenme, arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan olumlu destekler gelebilir. 16 Mayıs’ta Boğa burcuna geçen Jüpiter yurtdışı ya da yabancılarla ilgili işler, eğitim, seyahatler, hukuksal konularla ilgili şans ve olumlu sonuçlar getirebilir. Medya, tanıtım, halkla ilişkiler, iletişim veya yayıncılıkla ilgili işlerde güzel fırsatlar yakalayabilir, yurtdışına taşınmaya karar verebilir ya da daha fazla seyahat olanakları karşınıza çıkabilir. Hayatı fazlaca sorgulayacağınız bu süreçte bakış açınızda ve isteklerinizde büyük değişiklikler olabilir. 19 Mayıs’ta yine bu alanda gerçekleşecek Boğa yeniayı yurtdışı bağlantılı işlerinizle ilgili parasal konuları, harekete geçmeniz gereken yeni adımları getirebilir. Ancak 21 ve 23 Mayıs tarihlerinde Mars’ın sert görünümleri sosyal çevre ve arkadaşlarla ilişkilerinizde gerilimler ve işinizden gelen kazançlarınızla ilgili problemler yaşamanıza sebep olabilir. Diğer taraftan aşk hayatınızla ilgili kontrolü ele almak için daha fazla mücadele etmeniz gerekebilir.

TERAZİ ve YÜKSELEN TERAZİLER​

Mayıs ayına borçlar, krediler, vergiler, faizler, ortak kazançlar alanınızda gerçekleşen Akrep burcundaki Ay Tutulması ile başlıyorsunuz. Gözden kaçan faturalar, vergiler, bankalarla ilgili yaşanan krizleri çözmeniz gerekebilir. Alacak-verecek dengesini sağlamakla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Ancak Mars’ın olumlu desteği işinizden kaynaklanan maddi desteği bulmanızı sağlayabilir. Belki terfi alabilir, iş kurabilir ya da zam alabilirsiniz. 16 Mayıs’ta bolluk ve bereket gezegeni Boğa burcuna geçiyor. Finansal olarak rahatlayacağınız bu süreçte ortak kazanımlar, miras, nafaka gibi konulardan önemli fırsatlar elde edebilirsiniz. Eşiniz veya partnerinizin kazançları da artabilir. Ruhsal konulara daha fazla ilgi duymaya başlayabilir ve bu konularla ilgili araştırmalar yapabilirsiniz. 19 Mayıs’ta Boğa burcunda gerçekleşen yeniay finansal konularla ilgili somut adımlar getirebilir, beklediğiniz ödemelerle ilgili güzel gelişmeler kaydedebilirsiniz. Ancak ay sonuna doğru gerçekleşen sert görünümler çocuklarla ya da aşk hayatınızla ilgili krizli konuları gündeme getirebilir. Keyfi ya da lüks harcamalardaki artış zorlayıcı olabilir.

AKREP ve YÜKSELEN AKREPLER​

Mayıs ayına burcunuzda gerçekleşen Ay Tutulması ile başlıyorsunuz. Odak noktanız kendiniz ve sağlığınız, fiziksel görüntünüz olabilir. Ancak duygusal, aile ve anneyle ilgili konular da gündeminizde olabilir. Karşıt burcunuzda geri hareket eden Merkür ikili ilişkileriniz, ortaklıklarınız ya da evlilikle ilgili yanlış anlaşılmalara, iletişim problemlerine sebep olabilir. Diğer taraftan yurtdışı, yabancılarla ilişkili konular, eğitim, medya, seyahatlerle ilgili Mars’ın güzel bir desteği var. Girişimlerde bulunmak üzere harekete geçebilirsiniz. 16 Mayıs’ta bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter karşıt burcunuz Boğa’ya geçiyor. Karşınıza uzun soluklu ortaklıklar, şanslı anlaşmalar, iş birlikleri çıkabilir. Bekarlar için evlilik, birlikteliği olanlar için eşinden veya partnerinden çok güzel destekler gelebilir. Eşiniz ya da partnerinizle ortak girişimlerinizden maddi kazançlar sağlayabilir, seyahatlere çıkabilirsiniz. 19 Mayıs’ta bu alanda bir yeniay gerçekleşiyor. Uzun soluklu bir ilişkiye başlayabilir, yeni ortaklıklar, sözleşmeler, imzalar gündeme gelebilir. Ancak mayıs ayının son günlerine doğru oldukça sert görünümler var. Birlikte çalıştığınız kişilerle ilgili agresyon, rekabet ortamı kendinizi baskı altında hissetmenize sebep olabilir. Kendi inanç ve fikirlerinizi abartılı bir şekilde ortaya koymak, kabul ettirmek için mücadele etmek pek bir sonuç vermeyebilir. Tanıtım, pazarlama, satış konularında fikir ayrılıkları yaşanabilir.

YAY ve YÜKSELEN YAYLAR​

Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleşen Akrep burcundaki Ay Tutulması sizi ruhsal olarak zorlayabilir. Kendinizi huzursuz, kaygı, endişe içinde hissetmenize sebep olabilir. Elde olmayan sebeplerden dolayı finansal, duygusal ya da sağlıksal krizleri yönetmeniz gerekebilir. Çalışma hayatınızda birlikte olduğunuz insanlarla ve kullandığınız elektronik cihazlarla ilgili sorunlar oluşabilir. Yanlış anlaşılmaktan kaynaklanan iletişim problemleri yaşanabilir. Yine de Mars’ın olumlu görünümü maddi ve ruhsal destek sağlayacak olanakları karşınıza çıkarabilir. 16 Mayıs’ta bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa burcuna geçiyor. İş ve çalışma koşullarınız daha iyi hale gelebilir. İş bulabileceğiniz ya da kendi işinizi kurabileceğiniz fırsatlar karşınıza çıkabilir. Özellikle yurtdışı bağlantılı projeler gündeme gelebilir. Çalışma arkadaşları veya yardımcılarınızdan büyük faydalar görebilirsiniz. Sağlık olarak kendinizi daha iyi hissedebilir, spora veya yeni bir beslenme düzenine başlayabilirsiniz. 19 Mayıs’ta yine bu alanda gerçekleşen Boğa yeniayı yeni işler, yeni projelerle ilgili somut adımlar getirebilir. Günlük koşuşturmalarınız çok fazla artabilir. Mayıs’ın son günleri gökyüzünde sert görünümler var. Dolayısıyla iletişimsel konularda çok baskıcı ve agresif olmamaya bakın. Finansal konular ve beklenmedik harcamalar can sıkıcı olabilir.

OĞLAK ve YÜKSELEN OĞLAKLAR​

Mayıs ayı Akrep burcundaki Ay tutulmasının zorlayıcı etkileriyle başlıyor. Sosyal çevre, arkadaşlık, dostluk ilişkileriyle ilgili krizlerle uğraşmanız gerekebilir. Geri hareketteki Merkür’ün olumsuz etkileşimi yanlış anlaşılmalar, yanlış mesajlar gibi iletişimsel sorunlar yaşamanıza sebep olabilir. Özel ve sosyal ilişkilerinizle ilgili önemli kararlar almak için uygun bir zamanlama olmayabilir. 16 Mayıs’ta Boğa burcuna geçecek bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter aşk hayatınız, çocuklar, hobiler, yatırımlarla ilgili şanslı fırsatları karşınıza çıkaracaktır. Çoklu aşk ilişkilerine yelken açabilir ya da birlikte olduğunuz kişiyle iş yapmaya ve para kazanmaya karar verebilirsiniz. Çocukların eğitimleri, sağlıklarıyla ilgili güzel gelişmeler olabilir. Hayattan daha fazla keyif alacağınız bu dönemde yaratıcılığınızı ortaya çıkaracak işlerden, hobilerinizden kazanç sağlayabilirsiniz. 19 Mayıs’ta Boğa burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniay size yeni bir aşk, yeni başlangıçlarla ilgili somut adımlar getirebilir. Ailenizin gelirlerini arttıracak yatırım fırsatları yakalayabilirsiniz. Mayıs sonuna doğru gökyüzünde sert etkileşimler var. Bu yüzden finansal konular, ortaklaşa kazanımlarla ilgili krizlerle uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Maddi kazanımlarınızla ilgili gecikmeler, riskli yatırımlar zorlanmanıza sebep olabilir.

KOVA ve YÜKSELEN KOVALAR​

Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleşen Akrep burcundaki Ay Tutulması kariyer ve gelecek hedeflerinizle ilgili konuları gündeminize getirebilir. Yeni bir işe geçebilir, iş kurmak isteyebilir ya da önemli projelerde yer alabilirsiniz. Ancak geri hareketteki Merkür etkisi aile ve iş konularında kafanızın karışmasına, ne yapacağınıza karar vermekte zorlanmanıza sebep olabilir. Aile içinde finansal konular ya da çocuklarla ilgili harcamalardan kaynaklı iletişim sorunları yaşanabilir. Diğer taraftan Mars’ın olumlu desteği sağlığınızla ilgili konularda harekete geçmenizi ya da spora başlamanızı tetikleyebilir. Çalışma hayatınız veya günlük rutininizde çok yoğun olabilirsiniz. 16 Mayıs’ta bolluk ve bereket gezegeni Jüpiter Boğa burcuna geçiyor. Özellikle maddi konularda destekleneceğiniz bu dönemde ev, arsa, emlak alma şansı yakalayabilir veya sahip olduğunuz gayrimenkullerin değerinde artış olabilir. Evinizi yenilemeye karar verebilir ya da ailenizin yanından ayrılıp kendi evinize çıkabilirsiniz. 19 Mayıs’ta yine bu alanda bir yeniay gerçekleşiyor. Son derecelerdeki bu yeniay bir şeyleri tamamlayarak ev ve kariyerle ilgili konularda yeni başlangıçlar yapmayı destekliyor. Ev ve ailenizle ilgilenmek, evinizi yenilemek, aile köklerinizle ilgili araştırmalar yapmak bu dönem kendinizi keyifli hissetmenizi sağlayabilir. Ancak ayın son günlerine doğru oldukça gergin görünümler var. Karşınızdaki kişiler, ikili ilişkilerinizde gerginlikler oluşabilir, anlaşmakta zorlanabilirsiniz. Abartılı çıkışlar yerine sakin ve sağduyulu olmaya çalışın.

BALIK ve YÜKSELEN BALIKLAR​

Mayıs ayının ilk günlerinde gerçekleşen Akrep burcundaki Ay Tutulması yurtdışı ya da yabancılarla ilgili işler, eğitim, yolculuklar, ticaret veya hukuksal konularda ortaya çıkan gelişmelere işaret ediyor. Bu konularla ilgili krizler Merkür retrosundan kaynaklı aksamalar, gecikmeler, yanlışlıklar olarak yaşanabilir. Sözleşmeleri dikkatli okumak, evrakları kontrol etmek, verilerinizi yedeklemeniz gerekebilir. Diğer taraftan Mars’ın desteği aşk hayatınızda olumlu gelişmelere sebep olabilir. 16 Mayıs’ta yönetici gezegeniniz Jüpiter Boğa burcuna geçiyor. Odak noktanız yakın çevre ve kardeşlerle ilişkiler, iletişimsel konular, eğitim ve seyahatler olabilir. Satış, pazarlama, reklam, yayıncılık, ticaret gibi konulardan kazanç sağlayacak güzel fırsatlar karşınıza çıkabilir. Eğitim amaçlı ya da yeni yerler keşfetmek üzere bol bol seyahat edebilirsiniz. 19 Mayıs’ta yine bu alanda gerçekleşen yeniayda yeni fikir ve projelerinizi uygulamaya almak üzere somut adımlar atabilirsiniz. Ancak uzun vadeli düşünerek hareket etmenizde fayda var. 21 ve 23 Mayıs tarihlerinde oldukça gergin görünümler var. Özel ve sosyal ilişkilerinizde dengesizlikler olabilir. Girdiğiniz gruplarda abartılı davranışlarınızla dikkat çekebilir, arkadaşlarınızla aranızda sürtüşmeler yaşayabilirsiniz. Şartları fazla zorlamamanızda fayda var.

Sevgiyle,
Astrolog Filiz Ünal
 
mays (3).jpg

Koç.. Mayıs ayında küllerinden doğacak. Bu ara ailevi meseleler sizi yoruyor olabilir. Miras, ortaklaşa paylaşım ve iş konularında bir sonuca ulaşabilirsiniz. Bunun için biraz tepkisel ve duygusal davranabilirsiniz, buna dikkat.. Mayıs’ın ortasından sonra ise gücünüzü eline alacaksınız. 2023’te kendinize kattıklarınızın maddi olarak karşılığını alma zamanı başlıyor. İştahınız ve yaşam keyfiniz artıyor olacak..

Boğa.. Mayıs ayının en öne çıkan burcu sensin.. Bu ay bittiğinde yaşamında verdiğin kararlar olacak. İlişkilerinde bir sonuç elde edeceksin; partnerinin seni tutkuyla sevmesini bekliyorsun. Bunun için senin de onu iyice anlaman gerek. Uzun zamandır yaşadığın farkındalıklar bu ay en yüksek seviyeye ulaşıyor. Bir düşün, geçmişi kurcala ve sakinle… Artık sen eski sen değilsin ve bunu ifade etmeye yavaşça hazırlanıyorsun. Mayıs ortasından sonra hayat sana neye sahipsen daha fazlasını verecektir. Kendine ve sahip olduklarına inan…

İkizler.. Mayıs ayına iş koşullarında gerçekleşecek değişimlerle başlayacaksın. Bunlar senin elinde olmayan şeyler olacak. Ayrıca beslenme ve gündelik düzeninde köklü değişimler yapma ihtiyacın olabilir. Bu ay bol bol kendi kendine kalıp düşünecek ve bu düşünceleri de kendine saklayacaksın. Her şeyin bir zamanı var ve şu an işin içinde çıkamadığın kaoslar zamanla düzelecek. Özellikle Mayıs ortası sonrası maneviyatını arttırmak sana çok iyi gelecek. Bol seyahat edeceğin yeni bir süreç başlıyor.

Yengeç.. Mayıs ayının bana kalırsa en keyfi yerinde olanı sen olacak. Evet; gökyüzünde bir şeyler oluyor ve belki sen de biraz dişlerini gösteriyorsun ama sence de bunun zamanı gelmedi mi? Gücünü göster ve iddiaya gir.. Ay Tutulmasıyla bir aşk, bir çocuk haberi veya işinle ilgili bir ödül alabilirsin. Bu seni motive edecek. Bu ay güzelleşeceksin. Ne zamandır arkadaşlarınla yaptığın işlere ve teknolojiyi işini kullanman sayesinde ilerlemene odaklanacaksın. Burada gerekli düzenlemeleri yapman gerekir. Eski arkadaşlarını veya iş arkadaşlarını araman sayesinde önümüzdeki uzun süre şans senden yana olacak. Şans yüzüne gülmeye geliyor Yengeç! Özgün fikirlere yer ver!

Aslan.. Vov vov vov! Mayıs ayına belki biraz durarak ve duygusal krizlerle başladın. Bunların olması çok normal çünkü bir senedir yaşamın seni dürttüğü yerden bu ay resmen çekiyorsun. Birincisi Ay tutulmasıyla birlikte aile yaşamında, evinde ve duygusal ilişkilerde hissedeceğin yoğun duygular olacak. Bir ev değişimi, evde değişim veya bir ayrılık olabilir. Belki sana böyle derinden etki yapan duyguların sebebini daha derinden anlamak isteyebilirsin. Bunun yanında bu ay mesleğinle alakalı görüşeceğin kişiler ve almayı düşündüğün kararlar çok çok önemli. Çünkü kariyerinde ve hedeflerinde uzun bir süre bir büyüme yaşayacaksın. Ne zamandır burada yaptığın devrimleri büyütmenin tam zamanı ama ondan önce eski patronlarından veya bir otoriteden fikir almak iyi olabilir.

Başaklar.. Mayıs ayında geri giden yönetici gezegeniniz sebebiyle yaşam vizyonunu ve hayat felsefeni yeniden bir gözden geçireceksin. Eğitim ve medya gibi konularda para kazanmak için bazı arayışların olabilir. Ay Tutulmasıyla birlikte kararlarını verirken tamamen sezgilerin sana rehber olacak. Kardeş ve yakın çevrenle ilişkin derinleşebilir, bir kısa yolculuk yapmak sana ruhsal olarak iyi gelebilir. Önündeki yeni dönemde gideceğin bir sürü yeni yol ve tanıyacağın farklı insanlar ve diller olacak..

Teraziler.. Bu ay ailenizle ve evinizde çok sıcak gelişmeler olacak. Kendinizi iyi hissedecek ve ailenizle aranız iyileşecek. Ay Tutulmasıyla birlikte maddi konularda bazı değişimler olabilir; işinize daha çok asılarak ve kendinizi göstererek gelirlerinizi arttırabilirsiniz. Bu dönem başkalarından gelecek para ve eşinizin maddi konularında olacak ani değişimler sizi de etkileyecektir. Burada yanlış anlaşılmalardan kendinizi koruyun ve birileriyle borç işlerine girmeyin. Ardından buradaki değişimler ve yenilikler sizi zenginleştirecek.

Akrepler.. Mayıs ayının öne çıkan figürleri arasında siz varsınız. Burcunuzda bir Ay Tutulması gerçekleşiyor, yaşam ne zamandır size bir şeyler anlatmaya çalışıyor. O yüzden hislerinize ve duygularınıza yer vermelisiniz. Mayıs ayının ilk on gününde duygusal ve tepkisel olabilirsiniz. Bu durum ilişkide alacağınız kararları da etkileyecektir. Eski sevgililerle iletişim kurabilir ve ilişki seçimlerinizi gözden geçirebilirsiniz. Hiç beklemediğiniz biriyle bir ilişki başlayabilir. Bu kişi arkadaşınız veya internetten tanıştığınız biri olabilir. Ama tam karar vermek için 15 Mayıs’ı bekleyin. Göreceksiniz ilişkileriniz o kadar büyüyecek ki, karşınıza çıkan her kişi sizin uğurunuz olacak.

Yaylar.. Mayıs ayında bol bol çözülemeyecek gibi gözüken sorunlarla ve duygusal krizlerle uğraşacaksınız. Ama merak etmeyin; tüm bu karmaşalar sizi en sonunda daha güçlü kılacak. İkili ilişkilerde ve ortak yaptığınız projelerde bir süredir tüm gücünüzü ortaya koyuyor ve inisiyatif alıyorsunuz. Şimdi bunları yalnız başınıza sindirme zamanı..Bir yandan çalışma alanınızda ve sağlığınızda yapılan uygulamaları tekrar gözden geçireceksiniz. Burada yapacağınız müthiş ileri görüşlü hareketlerin sonuçlarını almaya başlayacağınız ay, işte bu ay..

Oğlak… Mayıs ayında birbirinden farklı gruplarda kendinizi bulabilirsiniz. Bunlar özellikle ruhsal olarak sizi etkileyecek gruplar ve arkadaşlıklar olacaktır. Arkadaşlıkları yeniden gözden geçirebilir ve bazılarıyla aranıza mesafe koyabilirsiniz. Bu ay aşk hayatınız biraz karışık olacaktır. Ne zamandır aşkı farklı yaşamanız artık ön plana çıkıyor ve burada kafanızı kurcalayan durumlara daha çok odaklanıyorsunuz. Henüz karar vermenin sırası değil, ama az kaldı..

Kova.. Bu ay epey çok konuşulacak ve fark edileceksiniz. İşiniz gereği yapacağınız değişimler olabilir. İşi bırakma, veya işte başka bir görev alma gibi durumlar olabilir. Bu sizi biraz huzursuz edebilir. Bunun yanında evinizde ve duygusal yaşamınızda ne zamandır konuşmak istediğiniz ama konuşulmayan durumlar ortaya çıkacaktır. Ani yer değişimleri veya ev halkına isyan etme gibi durumlar olabilir. Büyük değişimin ve dönüşümün ilk ayak seslerini tam olarak bu ay göreceksiniz.

Balık… Mayıs ayında kendinizi ve inançlarınızı öyle güzel savunacaksınız ki, bu ayın kazananı sanki siz olacaksınız. Kardeş veya yakın çevreyle bazı konular ve geçmişte konular tekrar ve tekrar tartışılması gereken meseleler haline gelebilir. Eski bir komşunuzu yolda görürseniz şaşırmayın.. Sizi eskiye götüren her filme ve kitaba açık olun. Bu ay yeni eğitimlere başlayabilir ve farklı yerler görebilirsiniz ve bunların hepsi sizi çok ileri götürecektir. Sizin için oldukça aktif bir ay olacak!
 
a33b47457f8993e352ca20fffd7a846686ae1a5b.jpg


Mayıs ayına oldukça hızlı bir başlangıç yaparak 1 Mayıs tarihinde Plüton Kova burcunda retro hareketine başlıyor. Kova burcundaki seyahati yeni bir düzen olarak da düşünebiliriz.

5 Mayıs 14 derece Akrep burcunda bir Ay tutulması gerçekleşecek. Özellikle Boğa,Aslan,Akrep ve Kova burçlarını derinden etkileyecek. Ana tema ise maddi konular ve atılacak adımlar olacak.

Merkür retrosu ise 21 Nisan 2023 – 15 Mayıs 2023 tarih aralığında gerçekleşecek.

19 Mayıs tarihinde ise Boğa burcunda bir Yeniay doğuyor. Boğa,Aslan,Akrep ve Kova burçlarını derinden etkileyecek. Kredi, borç, miras, alacak, verecek ev dava konuları gündeme gelecek.

İşte burçları aylık bekleyen durumlar:
  • KOÇ Çalışma ortamınız, sağlığınız ve günlük aktivitelerinizle ilgili yeni gündemler meydana gelecektir.
  • BOĞA Çocuklarla ya da aşk hayatıyla ilgili bazı gündemler meydana gelecektir.
  • İKİZLER Aile, ev ve yaşadığınız yerle alakalı bir çok gündem meydana gelecektir.
  • YENGEÇ Yakın çevreyle olan ilişkileriniz ve eğitim hayatınızla alakalı gündemler meydana gelecektir.
  • ASLAN Maddi konular, ev, emlak ve arsa ile alakalı yeni gündemler meydana gelecektir.
  • BAŞAK Kendi iç dünyanıza döneceğiniz ve kendinizi anlayacağınız yeni gündemler meydana gelecektir.
  • TERAZİ Ruh sağlığınız, düşünceleriniz ve hayat felsefeniz hakkında yeni düşünceler edineceğiniz gündemler meydana gelecektir.
  • AKREP Sosyal çevrenizle ve geleceğe dönük hedeflerinizle ilgili gündemler meydana gelecektir.
  • YAY İş hayatınızla ve maddi konularla alakalı yeni gündemler meydana gelecektir.
  • OĞLAK Yurtdışı bağlantılı konular, inançlar ve yüksek eğitimle alakalı bir çok gündem meydana gelecektir.
  • KOVA Kredi, borç, miras konularıyla alakalı gündemler meydana gelecektir.
  • BALIK Ortalıklar, evlilikler ve ikili ilişkilerle alakalı gündemler meydana gelecektir.




Benan Topbaş
 
tumblr_558fc83b22aafa5ceccef4b55e095998_8230dd50_400.jpg


Sevgili Koç’lar ve Yükselen Koç’lar,

Bu ay hukuki işlemler, miraslar, geçmişle ilgili konular oldukça gündeminizde. Kariyerinizle ilgili geçmişte kaçırdığınız fırsatlarla tekrardan karşılaşabilirsiniz. İş ve aşk hayatınızdaki bitmesi gereken ilişkiler bitebilir. Bu da sizin hayrınıza olur. 21 Mayıs itibari ile yeni işler, yeni aşklar, yeni fırsatlar sizleri bekliyor. Ayın sonuna doğru seyahatler, sosyal hayatınızın canlanması, dış görünüşünüzle ilgilenmek enerjinizi yükseltecek.






Sevgili Boğa’lar ve Yükselen Boğa’lar,

5 Mayıs’ta karşıt burcunuzda gerçekleşecek Ay tutulması sonucunda ilişkilerinizi sorgulayacaksınız. Evinizle ilgili taşınma, alım-satım konuları gündeminizde olabilir. İş hayatınızda rakiplerinizle rekabet halinde olacağınız bir dönem. Dikkatli ve soğukkanlı olmalısınız.

Merkür retrosu burcunuzda bu nedenle ani kararlardan özellikle istifalardan uzak durmalısınız. Aksi taktirde pişman olacağınız sonuçlarla karşılaşabilirsiniz. Jüpiter’in genişleten ve büyüten bir gezegen olmasından dolayı kilo almalara dikkat! Bir yıl boyunca Jüpiter burcunuzda hareket edecek. 21 Mayıs itibari ile yukarıda bahsetmiş olduğum konuları düzene sokmalısınız.






Sevgili İkizler ve Yükselen İkizler,

Hayatınızda size yük olan ve angarya gelen bütün işleri toparlamanız gerekiyor. Aile içi iletişim bozulması, sağlığınızla ilgili sorunlar, uykusuzluk, bağışıklığınızın düşmesi gibi konular evcil hayvanlarınız ile ilgili problemler gündemde olacak. 21 Mayıs itibari ile Güneş’in burcunuza geçmesi, bu konuları halletmenize yardımcı olacak. Aşk ile ilgili fırsatlar kapınızı çalabilir. Retrolar da bittiğine göre bu fırsatları değerlendirip hayatınıza birilerini dahil edebilirsiniz.







Sevgili Yengeç’ler ve yükselen Yengeç’ler,

Aşk hayatınız, evlilik hayatınız ve çocukları olanlarınızın, çocukları ile ilgili iletişimsel sorunlar Merkür retrosu ile birlikte gündemde. Ortak paydada buluşmakta zorlanabilirsiniz. Fevri olmak, bu kişilerle daha büyük krizler yaşamanıza sebep olabilir. Aman dikkat! 21 Mayıs’a kadar bu konulara mutlaka bir çözüm getirin. 21 Mayıs‘tan sonra toplumdaki yeriniz ,yetenekleriniz kariyeriniz , sosyal hayatınız güçlenecek ve canlanacak. Çabanız ve çeyreğiniz doğrultusunda güzel gelişmeler olası. Elinizdekilere sahip çıkıp hislerinize güvenin, kalbinizin sesini dinleyin.






Sevgili Aslan’lar ve Yükselen Aslan’lar,

Aile içi duygusal travmalarınız, geçmişe dayalı karmalarınız, kurtulamadığınız korkular ve kaygılar gündemde. Ay tutulması ve Merkür retrosu ile birlikte bu olaylardan kurtulmanın tam zamanı. Size tavsiyem geçmişinizden sıyrılıp çözemediğiniz düğümleri çözmekle uğraşmak yerine kesin! Plüto karşıt burcunuzda, bu da sizin ne kadar güçlü olduğunuzu fark etmenizi sağlayacak.

Geçmişte yapmak isteyip yapamadığınız hayalleriniz konusunda, başka bir ülkeye veya şehre yerleşmek, yeni bir eğitime başlamak, iş ile ilgili yeni bir atılım yapmak gibi konularda adım atmanız tavsiyemdir. Bunu yanı sıra 21 Mayıs’a kadar dengeyi de sağlamak zorundasınız. 21 Mayıs‘tan sonra beklediğiniz konularda adalet yerini bulacak. Şüpheniz olmasın!






Sevgili Başak’lar ve Yükselen Başak’lar,

Kardeşleriniz ve kardeşiniz gibi gördüğünüz eski dostlarınız ile geçmişte yaşadığınız ama yüzleşemediğiniz sorunlar, tutulma ve Merkür retrosu ile birlikte su yüzüne çıkıyor! Burada size tavsiyem, önceliğiniz kendiniz olsun. Bu konularda kalıcı bitişler olabilir.

Para konularında gelir kaynaklarınızda değişiklikler yapmanız gerekebilir, fakat Merkür retrosunun bitimini beklemeniz gerekiyor. 21 Mayıs‘tan sonra enerjiniz yükseliyor. Dostlarınızın çöpçatanlığı aşk ile ilgili sürprizlere yol açabilir. Evlilik hazırlığı içerisinde olanlarınız var ise, 21 Mayıs‘tan sonraki dönemde aile tanışması, organizasyon ve evlilik alışverişi için en doğru zaman. Her konuda sabitlemek hayrınıza olacak.






Sevgili Terazi’ler ve Yükselen Terazi’ler,

Gündeminiz para ile başlıyor… Elinizdeki paranız, parayı kazandığınız alanlar, 21 Mayıs’a kadar risk altında. Bu süreci iyi yönetmelisiniz ki zararsız çıkabilin. Kariyerle ilgili terfi bekleyen Terazi’ler, uzun zaman sonra beklediğiniz ve hak ettiğiniz terfiler gerçekleşebilir. İş arayan Terazi’lerin ise 21 Mayıs‘tan sonra şansları oldukça açık. Devlet daireleri ile ilgili işleriniz Merkür retrosundan dolayı aksayabilir. Vize, pasaport, eğitim vb. işlerinizi 21 Mayıs‘tan sonra yapmanızı tavsiye ediyorum.

Seyahatler gündeminizde olabilir. Yolculuklarda değerli eşyalarınızı veya kişisel eşyalarınızı unutmamaya veya kaybetmemeye dikkat edin. Gelelim aşk konusuna! Kalbinizi çalmak isteyenlere ve bu konuda çaba gösterenlere şans vermelisiniz. Ummadığınız anda ateş bacayı sarabilir.






Sevgili Akrep’ler ve Yükselen Akrep’ler,

Burcunuzda bir Ay tutulması gerçekleşiyor, Güneş karşıtlık yapıyor. İşin içinde bir de Merkür retrosu var. Bu durum, hayatınızdaki tüm iletişim alanlarınızı etkileyecek! Kadın, erkek, anne, baba, yönetici, çalışan kısacası hayatınızdaki birçok kişi ile iletişiminizde gerginlik yaşanabilir. Bu da kalıcı ayrılıklara neden olabilir.

21 Mayıs’a kadar kriz yönetimini en iyi şekilde yapmalısınız ki gökyüzünün etkilerinden en zararsız şekilde çıkın. 21 Mayıs‘tan sonra hayatınız yavaş yavaş düzene girmeye başlayacak. Gitmesi gereken gitmiş kalması gereken kişiler hayatınızda kalmış olacak. Gelelim maddi konulara ve yatırımlara, 21 Mayıs’tan sonraki dönem yatırımlarınız için güzel bir dönem. Ev almak, araba almak, iş kurmak gibi birçok konuyu gerçekleştirebilirsiniz. Aşk konusunda ise, ruh ikiziniz ile karşılaşma olasılığınız çok yüksek.






Sevgili Yay’lar ve Yükselen Yay’lar,

Geçmişe dönüp bakıyor, hayatınızı temize çekiyorsunuz. Arkanızdan dönen işlerin ifşası önünüze çıkabilir. İnsanların gerçek yüzü ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle bazı insanlar hayatınızdan ebediyete kadar çıkabilir…

Yurtdışı ile var ise, 21 Mayıs’a kadar krizler söz konusu. Gardınızı düşürmeden, sakinliğiniz ve kıvrak zekanızla bu süreci iyi idare edebilir, 21 Mayıs‘tan sonra krizi fırsata çevirebilirsiniz. 21 Mayıs‘tan sonra aşk hayatınız canlanacak. İlk defa kendinizi yuva kurma fikrine bu kadar yakın hissedebilirsiniz. İlişkisi olanlarınızın ise ilişkiyi ciddiye taşıma, tekliflerde bulunma veya teklif alma gibi konular ile karşılaşacağı bir dönem. Sağlık konularında ihmalkâr olmayın. Özellikle böbrekleriniz ile ilgili sorunlar sizi yorabilir.






Sevgili Oğlak’lar ve Yükselen Oğlak’lar,

Tutulmanın etkisi ile sosyal çevre, yaşadığın alan, şehir veya ülke değişikliği gibi konularda farkındalığınız artıyor. Artık kendiniz için bir şeyler yapmanın zamanının geldiğini düşünüyorsunuz. Bu konuda size tavsiyem iç sesinizi dinlemeniz. 21 Mayıs‘tan sonra, hayatınızda konfor alanlarınızı genişletmeye başlayacaksınız ve bu konuyla ilgili harekete geçeceksiniz. Aşk hayatınızda 21 Mayıs‘tan sonra cesur adımlar atmanız gerek. Kalbinizin pasından kurtulun. Aşkta koyduğunuz sınırları genişletin ve özgürleşin!

Maddi konularda ise, kazançlarınızı arttırmak için yeni fırsatları değerlendirmenin tam zamanı. Mesleki alan değişikliği veya ek kazanç elde etmek için yapılan yeni girişimler olumlu sonuçlanabilir.

Siz değişirseniz, dünyanız değişir…






Sevgili Kova’lar ve Yükselen Kova’lar,

Toplum önündeki duruşunuz değişiyor. Medeni halden tutun, adresinize kadar… Bu değişim bazılarınızı sıfır noktasına getirebilir. Hayalinizdeki işi yapmak üzere birçok rutininizden feragat etmek zorunda kalabilirsiniz. Plüto birinci evinizde ve kendinizde keşfetmediğiniz birçok yeteneğinizi fark etmenize sebep olacak. İçten dışa değişiyorsunuz, güçleniyorsunuz. Cesur olanlarınızın kazanacağı bir dönem.

O hayallerinize giden yola, 21 Mayıs itibari ile adım atıyorsunuz. Kimileriniz aşkta, kimileriniz iş hayatında, kimileriniz de eğitim hayatında yeniliklerle karşılaşacak. Sağlık konusunda ise gözlerinizle ilgili problemlerle, baş dönmesi, denge problemleri yaşamanıza sebebiyet verecek sağlık sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Aman sağlığınızı ihmal etmeyin!






Sevgili Balık’lar ve Yükselen Balık’lar,

İlahi adalet beklediğiniz bir dönemden geçiyorsunuz. Uğradığınız haksızlıklar, Merkür retrosu ve Ay tutulması ile birlikte canınızı daha fazla yakmaya başladı. Ruhsal anlamda en güçlü durmanız gereken dönemdesiniz.

Satürn de burcunuza geçti. Satürn çok iyi bir öğretmendir. 1.evinizden geçerken öğrettikleri, ilişkilere ve hayata bakış açınızı değiştirecek. Kangren olmuş, toksik ilişkilerinizi 21 Mayıs’a kadar bitirmelisiniz. Aksi taktirde sizde maddi ve manevi hasarlara yol açabilir. 21 Mayıs‘tan sonraki dönem iş, eğitim, yurtdışı konuları gibi bir çok konuda gelişmeler olası. Bu konularla ilgili gündeminiz var ise hızlı hareket etmenizde yarar var.

Para konusunda bu dönemde dostlarınız ile alışveriş yapmamaya özen göstermelisiniz. Ya paranızdan olursunuz ya da dostunuzdan. Sağlık konusunda, kilo vermekte sizi zorlayan hormonlarla bağlantılı tiroit, insülin direnci gibi hastalıkları fark edip tedavisine başlayabilirsiniz. Bu kilolarınızdan kalıcı olarak kurtulursunuz. Evli çiftlere de bu dönemde bebek müjdesi var!




Nurcan Vecigun
 
X