Doğuma Hazırlık Zumra, isminin anlamini bilen varmiiiii ???

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Mihriban_nl

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2009
1.028
0
116
41
Diğer
Kizlar,Zumra isminin anlamini bilen varmi, ben sozluklere baktim ama biliyorsunuz sozlukler herzaman dogru soylemiyor. Arapcasi iyi olan biri bu ismin manasini bana aciklayabilirmi???

Simdiden tsk ederim.... a.s.

Süheyl:
1. Yumuşak, iyi huylu ve kolaylaştırıcı kimse. Sahâbe-i Kirâm’ın isimlerindendir.
2. Semânın güney tarafında ve Yemenden daha iyi görülen bir yıldız adı.
Ve Kuran'da Süheyl Bin Amr var.

Zümra konusunda bende pek emin degilim.
Çünkü internette Arapça kökenli bir isim oldugu ve 'Ahlakli kadin' anlaminda oldugu yaziliyor.
Ama altindaki yorumlar öyle olmadigini gösteriyor.
Mesela böyle bir yorum var: Arapça bilen türklere ve arap arkadaşlara sordum böyle bir isim yok diyorlar. Zümre (topluluk) var diyorlar. Site yöneticimiz kaynağı söyleyebilir mi?.
Hmm.. emin olan biri varsa seni aydinlatabilir bu konuda.
Ama bence anlamindan emin olmadigin bir ismi çocguna koyma.

canım eşine sorarmısın ceylin tuana efşan minel bunların anlamları ne diye kafam iyice karıştı valla

canım eşine sorarmısın ceylin tuana efşan minel bunların anlamları ne diye kafam iyice karıştı valla

Arkadaşın yerine ben yazayım. O da sonra belirtir bana katılıyormu katılmıyor mu diye.
(çoğu bilgiyi alıntı yaparak yazıyorum ama, yoksa çok zamanimi alir,
ama verilen bilgilerin doğru olduğundan eminim.)

Ceylin:
Ceylin Farsça olan ‘ceyl’ kelimesinden gelir ve ‘yengeç’ anlamını taşır.
Ceylin ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmiyor, bu maalesef uydurulmuştur.
Kuran Arapça yazılmıştır ve içinde Farsça bir kelime barındırması imkansız.
Cennetin sekiz kapısı vardır: Salat, Cihad, Reyyan, Sadaka, Hac, Af, Eymen ve Zikir-İlim kapısı.
Ceylin diye bir Cennet kapısı olsaydı, bu neden yıllar önce bilinmiyordu da son senelerde ortaya çıktı?
Ceylin Farsçada da ‘Cennet kapısı’ anlamına gelmez.
Ceylin dediğim gibi ‘yengeç’ demektir.
Peki internetteki isim sözlüklerinde Ceylin’e neden ‘Cennet kapısı’ deniliyor?
Diye düşünenler vardır kesin.
Internetteki isim sözlüklerinin çoğunda yeni isimlere anlam uyduruluyor.
Her yeni ismin anlamı kesinlikle ya Cennete bir çicek ya Cennette bir kapı...
Bu gerçekten çok üzücü bir olay.
Hani Aslan, Ceylan gibi hayvan isimlerini vermek normalde..
Yengeç pek te hoş bir hayvan değil.

Tuana
Tuana’nın anlamı çogu insan tarafından beğeniliyor, çünkü bu ismin anlamını ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ sanıyorlar.
Fakat Tuana ‘Cennet bahçesine düşen ilk yağmur damlası’ anlamına gelmiyor!
Kuran-i Kerim'in Arapça yazıldığını herkes biliyor.
Tuana ise Arapça kökenli bir isim olmadığı için Kuran’da geçemez ve cennet ile ilgili bir anlam taşıyamaz!
Farsça olan Tevana kelimesinden gelir.
Tevana 'Güçlü, kuvvetli, iktidarlı' demek.

Efşan
Efşan Farsça bir kelime ve 'dağıtan, saçan' demek.
Mesela Gülefşan olarakta kullanılır.. Yani 'Gül saçan'

Minel
Çoğu sitede Minel’in anlamı ‘Cennetteki inci tanesi ‘ olarak geçiyor.
Bu anlamı okuduğumda resmen şok oldum..
Minel kesinlikle ‘Cennetteki inci tanesi’ değildir!
Bu anlamı maalesef bir kaç şahıs tarafından uydurulmuştur.
Minel Kuran-i Kerim’de geçen, fakat tek başına hiç bir ifade etmeyen bir kelimedir!
Minel kelimesinin anlamını anlamak için bir kaç örnek veriyorum.

Iki tane cümle: ‘Ben böceklerden korkmuyorum’ ve ‘Bu Allah’tan gelen bir iyilik’.
Bu cümlülerdeki ‘den’ ve ‘tan’,Minel’in Arapçadaki manasıdır.
Yani Minel’in bizim tarafimizdan isim olarak konulması son derece komik ve saçmadır.

Minel’in anlamını (anlamsızlığını) anlamak için size Minel’in geçtigi bir ayeti sunuyorum: بَرَاءَةٌ مِنَ اللَّهِ وَرَسُولِهِ إِلَى الَّذِينَ عَاهَدْتُمْ مِنَ الْمُشْرِكِينَ

(Berâetun minallâhi ve resûlihî ilellezîne âhedtum minel muşrikîn).
Türkçede anlamı: Müşriklerden, ahd aldığınız kimselere Allah'tan ve O'nun resûlünden bir beraattir.

Merhabalar ben Libya'da yaşıyorum,buralarda Zumra ismi epey yaygın.
Bildiğim kadarı ile türkçedeki zümre ismi ile aynı.Zümre de;topluluk,grup,birlik demek.. (yanılıyor olabilirim ; araştırıp tekrar yazarım inşaAllah)

Ayrıca Ceylin;cennet kapısı anlamına gelmiyor evet;yanlız (!) iddia edildiği gibi arapçadaki yengeç anlamına da gelmiyor.
Ceylinin aslı Jaylin,yani arapça veya farsça kökenli değil.Bu durumda gidip de arapçadaki ceyl kökü ile bu ismi birleştirmek mantıksız olur..
Jaylin de hem kız hem erkek olarak kullanılan ;duru,doğal,sakin anlamına gelen bir isim.
Ameller niyetlere göredir..

Rabbim hakkınızda hayırlısını versinyerimseniben

Son düzenleme:
Peki kizlar ama suheyl mi Süheyl mi ?? Benim bildgiim kadariyla araplar ü kullanmiyorlarki u olarak kullaniyorlar ben,hangi arapla konussam arapcada ü diye bi harf yok diye U var diyorlar.. ????? bu konuda ne dusunuyorsunuzzz??

bende Zümra isminin anlamini merak edenlerdenim internette cogu yerde
Anlam: 1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın
boyle yaziyor bir ismin bukadar cok anlami olmasi bana mantikli gelmedi acikcasi.
bende arastiriyorum bu ismi bakalim anlami ne cikacak:)

Kizlar,Zumra isminin anlamini bilen varmi, ben sozluklere baktim ama biliyorsunuz sozlukler herzaman dogru soylemiyor. Arapcasi iyi olan biri bu ismin manasini bana aciklayabilirmi???

Simdiden tsk ederim.... a.s.

libyacım zümranın anlamını bulabildin mi?

Tekrar merhaba gülüm..

Zümre:Önceden de belirttiğimiz üzere;topluluk;beraberlik anlamına geliyor..

Orijinali;Zümra'dır.

Kuran-ı Kerim'de de geçiyor.. Zümre ayeti var bilirsiniz ..

; “Hiç bilenlerle bilmeyenler bir olur mu? (Bunu) ancak temiz akıl sahipleri düşünürler” (Zümer Suresi, Ayet:9).''

(Zümer - Zümreler manasına gelir)

Yanılmıyorsam Saff suresinde de geçiyor..

Bir de TAHıR ile ZÜHRE var ya;Antep yöresinde Zühre isminin ağızdan ağıza dolaşarak Zümre - Zümra haline geldiği de söyleniyor..

Zühre:Çoban yıldızı demek tabi..

Bir arkadaşım -hani o bahsettiğim komşu teyzemizin torunuopuyorumnanaktan - kızına Zümranur ismini verdi.

Böylece anlamı nurlu;aydınlık;ışıklı topluluk olmuş oldu..

En hayırlısına karar verirsiniz inşallah..

Sevgiler

Son düzenleme:
benim yegenimin adı zümra anlamını bizde araştırdık..
ZÜMRA: (Arapça.) Kadın adı. 1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.

SÜHEYL: (Arapça.) Erkek adı. - Sema'nın güney yarımküresinde bulunan sefineyi Nuh burcundaki parlak ve büyük yıldızın adı.

merhaba arkadaşlar
zumra'ın anlamı tam olarak doğrumudur bilmiyrm ama bi sitede şu şekilde bir açıkma buldum umarım doğrudur. incelemek isterseniz bakabilirsiniz

linki

Sorularla İslamiyet | Çocuklara isim verirken nelere dikkat etmek gerekir? Zümra nur ismi...

Çocuklara isim verirken nelere dikkat etmek gerekir? Zümra nur ismi...
Soru
Zümranur ismi islami yönden uygun bir isim midir?

Kullanıcı: edasen | Tarih: 24-Mart-2008, Saat: 10:29:43
Cevap
Değerli kardeşimiz;

ZÜMRA: (Ar.) Ka. 1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.

NUR: (Ar.) Ka. 1. Aydınlık, parıltı, parlaklık, niran. 2. Mekke'deki Hıra dağı. Işığın bir şeye yansımasından meydana gelen parlaklık. Kur'an-ı Kerim'in 24. suresinin adı.

Zünnureyn: Hz. Peygamber (asv)'in iki kızıyla evlendiği için Hz. Osman (ra)'a verilen unvan, onur sahibi.

ZÜMRANUR isminin çocuklara verilmesinde bir sakınca yoktur.

Çocuklara isim verirken nelere dikkat etmek gerekir?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

26-Mart-2008 - 10:06:30

Okunma Sayısı: 2450

nasip olursa ben de kızıma zümra ismini koymayı düşünüyorum
çok arastırdım konulmasında bir sakınca yokmuş
yalnız iki isim olsun istiyordum ama yanına uygun bir isim bulamadım
önerisi olan var mı ? :S

nasip olursa ben de kızıma zümra ismini koymayı düşünüyorum
çok arastırdım konulmasında bir sakınca yokmuş
yalnız iki isim olsun istiyordum ama yanına uygun bir isim bulamadım
önerisi olan var mı ? :S