zorunlu kurtaj

cey0404

Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
18
1
16
İstanbul
Sevgili Kadinlar Kl üyeleri eminim benim durumumda olan bircokkisi vardir Ama ALLAH da yasatmasin.benim 6+3 gebeligim görülmedi Dr. um kese var fakat gelismiyor 2 hafta bekleyelim kendi kendine düsmez ise vakumlu kürtaj dedi daha snr bsk Dr.gittm kesin 2 hafta bekleyin dedi bazi keseler geride olabilr görünmeyeblr dedi.Benzer durum yasayan var mi?paylasimlar icin tesekkürler

6ay önce buna benzer bişey yaşadım.çok zor bi durum.6haftalık iken kese görüldü faka kalp atışı duyulamadı doktorum henüz küçük 2hafta sonrasına gün verdi.yani 2aylık hamile iken tekrar muayene gittim.doktorum ikiz gebelik oldugunu söyledi.çok sevindik daha sonra ama ile başlayan o cümleyi söyledi.kalp atışları yok.o gün test yaparlar diye bişey yememiştim o yüzden acil kürtaja aldılar.üzerinden 6ay geçti çabuk geçti fakat benim için hiç de öyle olmadı.şimdi doktorun verdiği dinlenme sürem bitti.eşim tekrar denememiz gerektiğini düşünüyor ama ben korkuyorum.
inşallah hiç bir kadın bunu yaşamaz.herşeyin hayırlısı olsun hep iyi şeyler düşün ALLAH böylesi bi mucizeyi nasip etmiş inşallah yaşatmayı da nasip eder

Son düzenleme:
Peki regl.ne zaman düzene girdi?birde kürtaj islemini özel hast.yaptirdin?benim ilk gebelik tecrübem hüsran ile sonuclanacak ama her şerde bir hayir vardir diye düsünüyorum ALLAH HAYIRLISINI VERSIN HERKESE

geçmiş olsun canım benimde ilk gebeliğimdi 5. haftamdan beri kanamam vardı en son kalp atışını duydu doktor 10 gün sonra tekrar gittiğimde kesem gelişiyordu ama bebeğimin kalbi durmuştu. ultrasonda görülmedi bile alttan tekrar bakıldı ozaman bebek görüldü ama düşük yapıyodum. o yüzden 5 gün hastanede yattım kan uyuşmazlığı olduğunu öğrendim ve ilaçlarla düşürmeye çalışıldı. 5 günün sonunda parça düşürdüm. ve kalan parçayıda doktor kürtajla aldı. vakumla çekti çok canım yandı malesef korkutmak istemem ama düşükten çekmedim fakat kürtajda resmen ağladım. uyuşturun dedim ilk başta sonra doktor yarım çay bardağı kadar kan kalmış onu alıcam dedi bende tamam madem bi saat daha hastanede durmak istemediğim için uyuşturmadan oldum ama keşke uyuştursaydı mahfoldum.her neyse şükür geçti. benim geçen pazartesiydi yani 8 gün oluyo kürtaj olalı 3 4 gün lekelenme tarzımda kan geldi. şimdide adet tarihimi bekliyorum ne zaman olucam bakalım. ve bana 3 ay bebek yapma dedi. rahmin dinlensin dedi. yani eğerki kürtaj olucaksan kesinlikle anestezi ile ol benim kan uyuşmazlığı iğnesi vurulduğum için hastanede yattım mecburen.devlet hastanesiydi benim ama doktorum çok iyiydi. hep yanımdaydı doğal yolla yarısı düşünce artık durma hastanede dedi alalım dedi tamam dedim. yani hep iyiliğim için uğraştı. anestezi ile özelde olursan rahat edersin. zaten kürtajdan sonra normal hayatına dönebiliyosun. ve 1 hafta ilişki yasak dedi benim doktorum. geçmiş olsun canım. biraz uzun yazdım ama bilgilen istedim. ben normalde 8 haftalık olmam lazımken kesem 6+6 olarak gelişmişti yani bebeğimin kalp atışı durunca oda durdu. rabbim bidaha böyle acılar yaşatmasın inşallah.

eslaa cım gerçekten senin için zor bi kürtaj olmuş.benim özel hastanede oldu.açıkcası anlamadımda niye ilaçla düşürmeye kalkdılar?????
bana anestezi verildi.20dk gibi süre zarfında işlem tamamlanmıştı.odama getirdiklerinde hemen uyandım.küçük bi serum takılmıştı.o bitince tuvalete kalkmak istedim kanamam oldugunu gördüm ama hiç bir acı ve sancı yoktu.yarım saat icindede hastaneden ayrıldım.benim lekelenmem 18 gün sürdü.doktor normal oldugunu söyledi 20gün sonraya kontrol verildi.orada da tekrar ultrason muayenesine bakıldım hersey temiz oldugu söylendi.

cey0404 reglim kürtajdan tam 40gün sonra geldi.doktorum 20-40 gün arasında gelir demişti. öyle de oldu biraz benim lekelenmem20gün gibi uzun bi süre oldugu için 40gün normalmiş.sonuçta kürtajda olsan logusa oluyorsun 20gün normal dedi doktorum.sonrası 6ay hamilelik öncesi regl düzeninde geldi

Çok teşekkürler

birde benim korkum düşük yaptıktan sonra tekrardan vakum ile temizlenmeye gerek kalacakmı?Bunu istemiyorum
Bakalım bu hafta cumartesi Dr tekrar gideceğim bir değişiklik varmı Özel Hasth. Dr biraz ümitsiz konuştu Ama diğer Hast. Dr biraz daha ümitli idi
Eşim beni hertürlü duruma hazırladı ben çok duygusalım İlk gebelikte bunu yaşamayı istemezdim Ama ALLAH ın istedği olur Plan ve Program ile maalesef olmuyor
6 sene gez toz sonra bebek yapmaya karar ver sonra böyle bir durum ALLAH hayırlı Gebelikler hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah

benimde normalde 8 haftalık olması lazım işte ama bazı keseler görünmeyebiliyormuş Kader Kısmet Hayırlısı bakalım Bu cumartesi ne olacak yada olmayacak Bilgi için çok teşekkürler

canım benim doktorum biraz takıntılıydı hemen hamile kalmam için doğal yollarla düşmesini istedi. kürtajı ilk bende söyledim ama malesef bekletti zaten hastanede de yatmam gerekliymiş bissürü test filan yapıldı ayrıca hastaneye yatmadan kan uyuşmazlığı iğnesi yapılmıyormuş . ama çok kötüydüm o 1 2 gün hani kürtaja bile giremezdim o derece.keşke bende yaşadıklarımı bilmeden uyansaydım ama malesef her saniyesini acı dolu yaşadım rabbim yine düşüğün acısıyla sınamadı beni çünkü yavrum hiç yormadı yataktan bir kalktım parça geldiğini hissettim koştum tuvalete hemen hemşireye haber verdim maşallah dediler. ne kanamam oldu ne de ağrım sancım. yani olan biteni anı anına hatırlıyorum malesef acaba bumu bebeğim diye parçayı bile inceledim o derece sinirlerim bozuldu. ve en son çıkarken de kan uyuşmazlığı iğnesi herşeyden çok canımı yaktı. rabbim birdaha acılarını göstermesin kimseye. acıyı unuttum bitti gitti ama işte herkes geçmiş olsun yine olur gençsiniz demesi daha çok üzüyor insanı. benim zaten parça kalmamıştı kanı aldı içimdeki . vakumla o canımı yaktı. ultrasonlada baktı yoktu hiçbirşey. ama 18 gün uzun sürmüş benim 3 4 günde bütün sıkıntım bitti. hamilelikten dolayı acıyan göğüslerim filan hep geçti. şimdi yine eski esra olarak hayatıma devam ediyorum inşallah yine tadarım o güzel duyguları rabbim kimseye aratmasın

benimde normalde 8 haftalık olması lazım işte ama bazı keseler görünmeyebiliyormuş Kader Kısmet Hayırlısı bakalım Bu cumartesi ne olacak yada olmayacak Bilgi için çok teşekkürler

canım bana doktorum %90 ümitlenme demişti benim kesem çok güzeldi ve görünüyordu bunu hangi doktora gittiysem söyledi. ama malesef ne kalp atışı görüldü nede bebeğim. bebeğim en son alttan ultrasonla görüldü. yan yatmış bi şekilde doktor dediğim çıktı kalbi atmıyor dedi. hala o ultrason görüntümde duruyor diğerlerini attım dayanamadım ama onlarda bebeğim yoktu bunda azda olsa görünüyor. yani demem o ki kendini herşeye hazırla canım üzülme diyemem mutlaka üzülceksin 1 hafta öncesinde beni görenler tanıyamadı o kadar berbattı hem psikolojim hemde kendim. ama rabbim böyle hayırlı görmüş diyorum hep rabbime sığındım. her gecede dua ediyorum. senin içinde dua edicem inşallah doktorun dediği gibi kese geç görülür de diğer hiç birşeye gerek kalmadan kucağına almayı nasip eder rabbim.

genelde parça kalırsa ve kan çoksa vakumla çekiliyor diye biliyorum. inşallah ona gerek kalmazda ben anlamadım eğer kürtaja gerek kalırsa düşürülcekmi yoksa direk anestezi ile kürtajamı gireceksin. hapla düşürmelerini çokta isteme bende 5 gün de etki etti. kaç tane içtiğimi söylemiyorum bile. yani sen direk eğer ona gerek kalırsa anestezi ile ol derim.

Herşeye hazırladım ama 26.12 de DR. gittim 2 hafta düşük bekleyeceğiz dedi (ilaç vermeyeceğim kendi kendine at dedi) bugün itibari ile bir değişiklik yok
göğüslerim hala ağrıyor ama şiş değil yani bunun dışında başka bir belirti yok zaten bu hafta sonuna kadar düşük olmaz ise Başka Dr tekrar gidip USG ile baktıracağım.
Çok teşekkürler ALLAH HAYIRLISINI VERSİN isteyen herkese

eğer düşük kendi kendine olmaz ise ALLAH KISMET eder ise Anestezi ile olurum acı yaşım kuvvetli değil .Dr umda ne diyecek tekrar bilemiyorum
HAKKIMIZDA HAYIRLISI İNŞALLAH

amin canım inşallah tekrarını yaşamayız.zor bi dönem kürtajda düşükde o derece acıtmıyor da onun senden ayrıldıgını hissettiğin an o acı hepsinden beter.herkesin kalıplaşmış cümlelerini dinlemek, hamile bayanlara bakıp iç geçirmek, sanki hala o içindeymiş gibi haftaları saymak, evde yalnızken yastıkları karnıma koyup aynalara bakmak,magazalarda inatla karşına çıkan bebek eşyalarını okşamak ....bunlar gibi daha neler yaşıyorsun 6ay bana çok uzun geldi ve hatırlamak hiç istemiyorum kimsenin konuşmasına izin vermedim eşimde çok anlayışlıydı benden önce herkesi uyarmış kimse bişey demedi ama yeni yeni artık düşünün lafları var o da sinir bozuyor.korkma hiç bir doktor sana 2 acıyı üstüste yaşatmaz senin için en doğrusunu yapacaklardır.bana doktorum eger için tam anlamıyla temizlenmezse tekrar sana anestezi verip bi işlem daha yapacagız dedi.yani onu da anlamayacaktım.doktorunla konuş en ince ayrıntısına kadar sor.kürtaj sırasında parça alıp patalojiye yollamışlar haberim yoktu.kontrolümde söyledi açıklama yaptı.genetik bi durum olup olmadıgını araştırdık gönlün rahat olsun tekrar böyle bişey yaşayacaksın anlamına gelmiyor demişti.

amin inşallah tekrar hamile kalıp sağlıklı olarak bebişlerimizi kucagımıza alırız.bende 18gün çok sürdü diye düşündüm doktor normal olabileceğini söyledi.benimikiz gebelikti.tek kese içindeydiler o yüzden 8 haftalıga göre az da kese büyüktü.belki ondan öyle sürmüştür.aslında ne kadar güzelmiş dimi acıyan gögüsler bulantılı sabahlar sürekli uyku eğilimleri ALLAH tekrar yaşamayı nasip etsin

bende bebişimi pazartesi aldırmak zorunda kaldım hala çok üzülüyorum 8 haftalıktı geçen hafta kalbini duymuştuk sadece kese biraz küçük gelmişti doktora ama okadar korkmamıştım bi sızı sarmıştı içimi ama gene de olumlu baktım takiben perşembe hafif bir kanamam geldi sordum yerleşme olabilirler dediler rahatlar gibi oldum dr aradım progestan verdi içtim p.tesi kontrole gel dedi gittim malesef renkli ultasona baktı aktive yok dedi yıkıldım ama elden ne gelir 1 saat neden die sordum soruşturdum neticede kürtaj dediler oldum allah verdi allah aldı diyorum rabbim inşallh ççok bekletmeden gene yaşatır bu sonsuz mutluluğu
şimdi bende adet olmayı bekleyeceğim henüz ilaçlarım var haftaya cuma da kontrolüm bakalım zaman ne katacak bizlere hepimize RABBİM güç versin sabır versin inşallah

ALLAH önce sabır versin.inşallah bu zor günleri en az hasarla atlatırsın.bende hamile oldugumu ilk duydugumda onu kucagıma alamıyacagımı kötü bişey olacagını hissetmiştim.herşeyin hayırlısı hep en kötüsünü düşünerek kendine teselli ver.ALLAH korusun ya engelli olsaydı mutlaka anne olarak bakardık evlatlarımıza ama ben hep ben öldükten sonra kim bakardı kısmındayım.ALLAHIM bize böyle sınavlar vermesin inan ki böyle bi durumun seçimini de yaşatmasın.inşallah sağlıkla kucaklarımıza alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…