cey0404 reglim kürtajdan tam 40gün sonra geldi.doktorum 20-40 gün arasında gelir demişti. öyle de oldu biraz benim lekelenmem20gün gibi uzun bi süre oldugu için 40gün normalmiş.sonuçta kürtajda olsan logusa oluyorsun 20gün normal dedi doktorum.sonrası 6ay hamilelik öncesi regl düzeninde geldi
eslaa cım gerçekten senin için zor bi kürtaj olmuş.benim özel hastanede oldu.açıkcası anlamadımda niye ilaçla düşürmeye kalkdılar?????
bana anestezi verildi.20dk gibi süre zarfında işlem tamamlanmıştı.odama getirdiklerinde hemen uyandım.küçük bi serum takılmıştı.o bitince tuvalete kalkmak istedim kanamam oldugunu gördüm ama hiç bir acı ve sancı yoktu.yarım saat icindede hastaneden ayrıldım.benim lekelenmem 18 gün sürdü.doktor normal oldugunu söyledi 20gün sonraya kontrol verildi.orada da tekrar ultrason muayenesine bakıldım hersey temiz oldugu söylendi.
geçmiş olsun canım benimde ilk gebeliğimdi 5. haftamdan beri kanamam vardı en son kalp atışını duydu doktor 10 gün sonra tekrar gittiğimde kesem gelişiyordu ama bebeğimin kalbi durmuştu. ultrasonda görülmedi bile alttan tekrar bakıldı ozaman bebek görüldü ama düşük yapıyodum. o yüzden 5 gün hastanede yattım kan uyuşmazlığı olduğunu öğrendim ve ilaçlarla düşürmeye çalışıldı. 5 günün sonunda parça düşürdüm. ve kalan parçayıda doktor kürtajla aldı. vakumla çekti çok canım yandı malesef korkutmak istemem ama düşükten çekmedim fakat kürtajda resmen ağladım. uyuşturun dedim ilk başta sonra doktor yarım çay bardağı kadar kan kalmış onu alıcam dedi bende tamam madem bi saat daha hastanede durmak istemediğim için uyuşturmadan oldum ama keşke uyuştursaydı mahfoldum.her neyse şükür geçti. benim geçen pazartesiydi yani 8 gün oluyo kürtaj olalı 3 4 gün lekelenme tarzımda kan geldi. şimdide adet tarihimi bekliyorum ne zaman olucam bakalım. ve bana 3 ay bebek yapma dedi. rahmin dinlensin dedi. yani eğerki kürtaj olucaksan kesinlikle anestezi ile ol benim kan uyuşmazlığı iğnesi vurulduğum için hastanede yattım mecburen.devlet hastanesiydi benim ama doktorum çok iyiydi. hep yanımdaydı doğal yolla yarısı düşünce artık durma hastanede dedi alalım dedi tamam dedim. yani hep iyiliğim için uğraştı. anestezi ile özelde olursan rahat edersin. zaten kürtajdan sonra normal hayatına dönebiliyosun. ve 1 hafta ilişki yasak dedi benim doktorum. geçmiş olsun canım. biraz uzun yazdım ama bilgilen istedim. ben normalde 8 haftalık olmam lazımken kesem 6+6 olarak gelişmişti yani bebeğimin kalp atışı durunca oda durdu. rabbim bidaha böyle acılar yaşatmasın inşallah.
eslaa cım gerçekten senin için zor bi kürtaj olmuş.benim özel hastanede oldu.açıkcası anlamadımda niye ilaçla düşürmeye kalkdılar?????
bana anestezi verildi.20dk gibi süre zarfında işlem tamamlanmıştı.odama getirdiklerinde hemen uyandım.küçük bi serum takılmıştı.o bitince tuvalete kalkmak istedim kanamam oldugunu gördüm ama hiç bir acı ve sancı yoktu.yarım saat icindede hastaneden ayrıldım.benim lekelenmem 18 gün sürdü.doktor normal oldugunu söyledi 20gün sonraya kontrol verildi.orada da tekrar ultrason muayenesine bakıldım hersey temiz oldugu söylendi.
benimde normalde 8 haftalık olması lazım işte ama bazı keseler görünmeyebiliyormuş Kader Kısmet Hayırlısı bakalım Bu cumartesi ne olacak yada olmayacak Bilgi için çok teşekkürler
birde benim korkum düşük yaptıktan sonra tekrardan vakum ile temizlenmeye gerek kalacakmı?Bunu istemiyorum
Bakalım bu hafta cumartesi Dr tekrar gideceğim bir değişiklik varmı Özel Hasth. Dr biraz ümitsiz konuştu Ama diğer Hast. Dr biraz daha ümitli idi
Eşim beni hertürlü duruma hazırladı ben çok duygusalım İlk gebelikte bunu yaşamayı istemezdim Ama ALLAH ın istedği olur Plan ve Program ile maalesef olmuyor
6 sene gez toz sonra bebek yapmaya karar ver sonra böyle bir durum ALLAH hayırlı Gebelikler hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah
canım bana doktorum %90 ümitlenme demişti benim kesem çok güzeldi ve görünüyordu bunu hangi doktora gittiysem söyledi. ama malesef ne kalp atışı görüldü nede bebeğim. bebeğim en son alttan ultrasonla görüldü. yan yatmış bi şekilde doktor dediğim çıktı kalbi atmıyor dedi. hala o ultrason görüntümde duruyor diğerlerini attım dayanamadım ama onlarda bebeğim yoktu bunda azda olsa görünüyor. yani demem o ki kendini herşeye hazırla canım üzülme diyemem mutlaka üzülceksin 1 hafta öncesinde beni görenler tanıyamadı o kadar berbattı hem psikolojim hemde kendim. ama rabbim böyle hayırlı görmüş diyorum hep rabbime sığındım. her gecede dua ediyorum. senin içinde dua edicem inşallah doktorun dediği gibi kese geç görülür de diğer hiç birşeye gerek kalmadan kucağına almayı nasip eder rabbim.
genelde parça kalırsa ve kan çoksa vakumla çekiliyor diye biliyorum. inşallah ona gerek kalmazda ben anlamadım eğer kürtaja gerek kalırsa düşürülcekmi yoksa direk anestezi ile kürtajamı gireceksin. hapla düşürmelerini çokta isteme bende 5 gün de etki etti. kaç tane içtiğimi söylemiyorum bile. yani sen direk eğer ona gerek kalırsa anestezi ile ol derim.
Çok çok geçmiş olsun canım
birde benim korkum düşük yaptıktan sonra tekrardan vakum ile temizlenmeye gerek kalacakmı?Bunu istemiyorum
Bakalım bu hafta cumartesi Dr tekrar gideceğim bir değişiklik varmı Özel Hasth. Dr biraz ümitsiz konuştu Ama diğer Hast. Dr biraz daha ümitli idi
Eşim beni hertürlü duruma hazırladı ben çok duygusalım İlk gebelikte bunu yaşamayı istemezdim Ama ALLAH ın istedği olur Plan ve Program ile maalesef olmuyor
6 sene gez toz sonra bebek yapmaya karar ver sonra böyle bir durum ALLAH hayırlı Gebelikler hayırlı evlatlar nasip etsin İnşallah
canım benim doktorum biraz takıntılıydı hemen hamile kalmam için doğal yollarla düşmesini istedi. kürtajı ilk bende söyledim ama malesef bekletti zaten hastanede de yatmam gerekliymiş bissürü test filan yapıldı ayrıca hastaneye yatmadan kan uyuşmazlığı iğnesi yapılmıyormuş . ama çok kötüydüm o 1 2 gün hani kürtaja bile giremezdim o derece.keşke bende yaşadıklarımı bilmeden uyansaydım ama malesef her saniyesini acı dolu yaşadım rabbim yine düşüğün acısıyla sınamadı beni çünkü yavrum hiç yormadı yataktan bir kalktım parça geldiğini hissettim koştum tuvalete hemen hemşireye haber verdim maşallah dediler. ne kanamam oldu ne de ağrım sancım. yani olan biteni anı anına hatırlıyorum malesef acaba bumu bebeğim diye parçayı bile inceledim o derece sinirlerim bozuldu. ve en son çıkarken de kan uyuşmazlığı iğnesi herşeyden çok canımı yaktı. rabbim birdaha acılarını göstermesin kimseye. acıyı unuttum bitti gitti ama işte herkes geçmiş olsun yine olur gençsiniz demesi daha çok üzüyor insanı. benim zaten parça kalmamıştı kanı aldı içimdeki . vakumla o canımı yaktı. ultrasonlada baktı yoktu hiçbirşey. ama 18 gün uzun sürmüş benim 3 4 günde bütün sıkıntım bitti. hamilelikten dolayı acıyan göğüslerim filan hep geçti. şimdi yine eski esra olarak hayatıma devam ediyorum inşallah yine tadarım o güzel duyguları rabbim kimseye aratmasın
bende bebişimi pazartesi aldırmak zorunda kaldım hala çok üzülüyorum 8 haftalıktı geçen hafta kalbini duymuştuk sadece kese biraz küçük gelmişti doktora ama okadar korkmamıştım bi sızı sarmıştı içimi ama gene de olumlu baktım takiben perşembe hafif bir kanamam geldi sordum yerleşme olabilirler dediler rahatlar gibi oldum dr aradım progestan verdi içtim p.tesi kontrole gel dedi gittim malesef renkli ultasona baktı aktive yok dedi yıkıldım ama elden ne gelir 1 saat neden die sordum soruşturdum neticede kürtaj dediler oldum allah verdi allah aldı diyorum rabbim inşallh ççok bekletmeden gene yaşatır bu sonsuz mutluluğu
şimdi bende adet olmayı bekleyeceğim henüz ilaçlarım var haftaya cuma da kontrolüm bakalım zaman ne katacak bizlerehepimize RABBİM güç versin sabır versin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?