Zorunlu eğitim 5 yaşa inmiş

bana saçma geldi şu açıdan,tamam bazı bilgileri beyni o yaşta daha çabuk kavrayabilir ama bu çocuklar daha 14-15 yaşına geldiklerinde üniversite sınavlarının derdine düşüp hayatlarının mesleğini seçicekler,ve o yaşta verilen çoğu karar sağlıksız oluyo,o açıdan mantıksız buldum,ii bi şey yapalım derken bi çok çocugun büyüynce sevmediği mesleği yapmasına sebep olmaz umarım bu uygulama:1no2:

7 yaşından önce çocukta mantık kavramı tam oluşmaz bu yüzden çocuklara bazı çigi filmleri filmleri yasaklarlar...
örneğin kalkıp ben örümcek adamım diye kaç çocuk balkondan atladı biliriz..
anaokullar kreşler zaten var...
bence olmamalı...:1no2::1no2::1no2:

yabancı ülkelerde anasınıfları zorunlu ama ideal çocuk sayısı da 15...

Canim yaniliyorsun bizim burada da anaokul siniflarinda 30 civarlarinda cocuk var, tabi zor olur ama burda da beceriyorlar egitimciler turkiyede neden yapamasinlar. Kucuk siniflar tabiki idealdir ama buyuk sinifi da mudale etmesini ogrenmeli egitimciler.

Bizim burda zorunlu egitim 4 yasinda, bizler de hepimiz once iki sene anaokulu okuduk ve sonra birinci sinifa gectik, turkiyede de bunu yapmak istiyorlar bence cok ta iyi dusunmusler. Okul oncesi herhangi bir egitim gormeden birinci sinifa giden cocuklar daha zor kavrarlarlar herseyi.

Bir cogunuz da yanlis anlamisiniz 5 yasinda 1inci sinifi okumayacaklar 5 yasinda zorunlu ana okula gidecekler sadece.

anaokula gıden cocuklar bırıncı sınıfta zorluk yaşıyor..

öğretmen bırşey öğretiyor bız bunları bılıyoruz dıyor
bır şarkı öğretecek bunu anaokulunda gorduk dıyerek..sıkılıyorlar okuldan ...

ben cok desteklıyorum...

sana katılıyorum ve senın gıbı dusunuyorum tabı herkesın dusuncesı kendıne

keske türkiyede mecburu okul 12yil olsa hic deyilse kizlar icin liseyi bitirseler

bence eğitim yaşının 5 einmesi gerçekten çok güzel bir uygulama.ama bence bazı kişiler tarafından yanliş anlaşılmiş, evet 5 yaşında başlayacak ama bu demek değil ki okuma-yazma öğrenecek toplamayı öğrenecek.sadece bilinçli annne babaların çocukları değil, bütün çocuklarımız faydalanacak bu eğitimden. zaten çocuğa 5 yaşinda mümkün değil 7 yaş çocuğunun alabildiği bir eğitim vermek verebilmek.
gelelim ille de oyun oynasın diyenlere; zaten ana sınıfında oyun oynamadan çocuklara birşey öğretmek imkansız. bizler çocuklara herşeyi oyun şeklinde vererek öğretiyoruz.ve bu oyunlar eğitici ve öğretici amaçlı oyunlar. yani rast gele sussun oyalansın diye oynatılan oyunlar değil.
keşke herkes bilinçli çocuğuyla ilgilenebilse ama nerde?aç televizyonu cocuk baksın ayak altında dolanmasın.tabi cok iyi ilgilenen de vardır herkese söylemiyorum ama toplumun çoğunlugu böyle.anasıfı çocugu kesinlikle iyi bir uygulma....

sadece kendi çevremizi değil bütün toplumu düşünmeliyiz bence iyi olmuş kötü olmuş derken. sonuçta bilgisayara dokunmamiş, 1 kelime konuşmaktan utanan ,korkan haklarını savunamayan,kalabalık içine girince tırsan bi köşeye çekilen bende oynamak istiyorum diyecek kadar kendine güvenemeyen çocuklarımız varrr...bide onları düşünelim...

Okul öncesi eğitimin çocuklar, aileler ve toplum açısından birçok faydası vardır. 0-6 yaş arasını kapsayan erken çocukluk dönemi çocuğun en hızlı geliştiği dönemdir. Beyin yapısı ve fonksiyonlarının gelişiminin üçte ikilik bölümü 0-4 yaş arasında tamamlanmaktadır. Erken çocukluk dönemindeki deneyimler beynin çalışma biçimi için belirleyicidir. Yapılan çalışmalar okul öncesi eğitim alan çocuklarda okula devam oranlarının ve okul başarısının daha yüksek olduğunu göstermiştir. Okul öncesi eğitim sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını ve sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlar.
gerek yok diyen arkadaşlara....

ama devletin düşünemediği bir yer var var.anasınıflarını nereye acacaklar,bu sınıflar nasıl olacak.ortasından 2 stün geçen sınıflar bile var.düşünün burdaki oyunları.ee bütçe yok derken buraya hangi öğretmenleri alacaklar....çok problem var.ama bir yerden başlamak gerekir....

yaaa kızlar oğlum 4,5 yaşında bu sene anasınıfına gidecekti yani benim anlamadığım ana sınıfı zorunlumu oldu yoksa 1.sınıfamı gitcek oğluşum?teşekkürler

umarım uygulamaya gerçekten geçer bu:dance:
çünkü gerçekten de 7 çok geç
çocuklarımızın öğrenmeye en açık oldukları dönemlerde evde oturması bence asıl saçmalık

kızlar benım kızım okullar baslayınca 5,5 yasında oluyor o zaman anasınıfı mecbur mu oluyor cevap verırsenız sevınırım

bir anasınıfı ögretmeni olarak 5 yasında cocukların okulla tanısmaları taraftarıyım... ne gerek var anasınıfına diyenleri de anlamıyorum...

bencede 7 gec gibi geliyor 5 yaşı daha uygun geliyor bana zaten bu yaşta cocuklar cok meraklı oluyor yani öğrenmeye daha acık bence

5 te cok erken ya 7 de yolladık cocuklarıda ögretmen düzene sokana kadar kafayı yedi laf anlamazlar küçüçükler ya kıyamam ki 6 olsun bari
benim fikrim tabi
bunun vc egitimi de var ki bazı cocuklar toparlanamazlar diye düşünüyorum

bencede cocuklar ne verseniz alıyor benim kızım iki bucuk yasında olmasına ragmen bilgisayarı sayıları ve bir cok cocuk sarkılarını ezbere biliyor yani ben kafası karısmasın diye bazı seyleri ögretmek istemiyorum ama egitimini alsa cok cabuk ögrenecek bencede bes yas cok uygun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…