Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zorunlu eğitimden kasıt, anasınıfına başlangıç ise sorun yok. Ama 5 yaşında bir çocuğu ilköğretim birinci sınıfta düşünemiyorum...
Önceki yıllarda da okula başlama yaşı 6 olmuş, sonrasında çıkan sorunlar yüzünden geri çekilmişti. Olan da 6 yaşında başlayan bebelere olmuştu.
Her şeyin bir zamanı var. Mesele yalnızca "öğrenebilme" meselesi değil ki. 1 yaşındaki bebek de öğrenebiliyor. Burada sözkonusu olan okuma yazma öğrenmek ve 5 yaş bunun için çoook erken.
6 ders, bir sınıfın içinde tahta bir sıranın üzerinde oturmaktan, saatlerce el yazısı çalışması yapmaktan sözediyoruz burada.
Yazık olur çocuklarımıza, hem de çok yazık olur...
bencede güzel bi uygulama.tamam eğitim sistemi çok iyi olmayabilir ama biyerden başlamak lazım.5 yaşındaki çocuğu 1. sınıftan başlatmayacaklar tabiki sadece ana okulu zorunlu olacak.ana okulundada çocuk oyun oynayarak öğrenecek ve ilk okula hazırlık yapmış olacak.zaten göndermek isteyen parasıyla gönderiyordu şimdi herkese bu hak tanınmış oluyor.neden eleştiriliyor anlamadım.o zaman isteyen "çocuğum hazır değil" diye geç başlatır çocuğunu okula.
tamam da arkadaşlar,burda hiç kimse işin eğitim boyutunu düşünmüyor.okul öncesi eğitim şart,çok yararlı,faydalarını anlatmakla bitiremem ama şu andaki durum buna uygun mu?ben anasınıfı öğretmeniyim,mevcut koşullarda zorunlu nasıl olacak?sınıflarımız küçük,öğretmen eksiği var,usta öğretici çalıştırıyorlar...şimdiki sınıflarda 35-40çocuğun olduğunu düşünemiyorum bile...ne oyun oynanır ne de doğru düzgün eğitim olur...bizim işimiz 1.2.sınıftan çok farklı,biz bire bir eğitim veriyoruz.35-40kişilik bir sınıfta o.ö.eğitimin hiç bir anlamı olmaz,bu 1.sınıf değil ki,oldu olacak ilkokul sıraları koyarlar artık sınıflara,o kadar çocuk anasınıfa nasıl sığar!şartlar iyileştirilmeden sırf olsun diye zorunlu olmasını çok yanlış buluyorum,eğitimin kalitesi düşecektir.yabancı ülkelerde anasınıfları zorunlu ama ideal çocuk sayısı da 15...ayrıca okul öncesi eğitimin amaçları ve yöntemleri çok farklı,kalabalık sınıflarda bu iş nasıl yapılacak?önce şartlar iyileştirilmeliydi
şimdiki çocuklar çok akıllı şaşırıyorum kac yasında baslıyorlr öğrenmeye oturup 5 yasındaki cocukla muhabbet yapabiliyosun ilginç.. o zamandan baslıyo cocuklar birsey kapmaya bence iyi olmus.
pilot illeri açıklayabilirmisiniz çooook teşekkür ederim şimdiden.