Zorunlu eğitim 5 yaşa inmiş

aceba bunu düşünenler verilen eğitim için ne çalışma yaptılar...bunu bi araştırmak lasım...CADIARZU

Kesinlikle Anuşkaya katılıyorum.Bu acelemiz niye?..Neye yetişmeye çalışıyoruz?..Bazı arkadaşlar sene kaybından falan bahsetmiş.Çocuğumuz 1 sene geç gitse okula ne olur yani?..7 yaş ne için geç ,yapmayın Allah aşkınıza..O minicik yavrular zaten uzun seneler okul sıralarında dirsek çürütecekler,tam oyun çağında ki bebeleri okula yollamanın ne alemi var.Bıkarlar okuldan..yasakkelime
Benim küçük oğlum bu sene 1. sınıfa başladı.Çocuk el yazısı yazıyor.Ama o el yazısını öğreneceğim diye o minicik elleri az ağrımadı..Neden 1. sınıfa indirdiler bunu ben anlamıyorum.Benim zamanımda el yazısı ayrı bir dersti ve yanılmıyorsam 3. -4. sınıfta öğrendik biz el yazısını..Ne oldu yani?..Gayet güzel el yazısı yazıyorum ben...:sm_confused:

Yazık yavrucuklara..Yaşla uğraşacaklarına ,bence eğitim sistemini bir oturtsunlar.Her sene ayrı bir uygulama çıkarıyorlar.Öğretmenler bile şaşkına dönmüş durumda...:1closedeyes:

bencede güzel bi uygulama.tamam eğitim sistemi çok iyi olmayabilir ama biyerden başlamak lazım.5 yaşındaki çocuğu 1. sınıftan başlatmayacaklar tabiki sadece ana okulu zorunlu olacak.ana okulundada çocuk oyun oynayarak öğrenecek ve ilk okula hazırlık yapmış olacak.zaten göndermek isteyen parasıyla gönderiyordu şimdi herkese bu hak tanınmış oluyor.neden eleştiriliyor anlamadım.o zaman isteyen "çocuğum hazır değil" diye geç başlatır çocuğunu okula.

Zaten sorun zorunlu olmasında......

silah zoruylamı alıyorlar canım."çocuğum ufak yapamaz" diye 8 yaşında çocuğunu okula başlatan çok aile biliyorum.buna bu kadar karşı olan herhalde göndermemenin resmi bi yolunuda bulur.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), gelecek yıl 15 ilde başlatacağı pilot uygulama ile seçilen illerde eğitim yaşını 5’e çekecek ve okul öncesi eğitimi zorunlu kılacak. MEB, 2013 yılına kadar uygulamayı Türkiye çapına yayacak.

MEB Okul Öncesi Eğitim Genel Müdürlüğü, hazırladığı yasa taslağı neticesinde okul öncesi eğitim zorunlu hale getirilecek. Ocak ayı başında onaylanması beklenen tasarı sonrasında, pilot olarak seçilen 15 ilde zorunlu eğitim yaşı 5’e çekilecek. Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürü Remzi İnanlı, 5 yıllık kalkınma planı çerçevesinde MEB'in 5 yaşındaki çocukların tamamının okul öncesi eğitime başlamasını hedeflediğini ve bu bağlamda bu tasarının hazırlandığını açıklarken, "Zoru başardık ve okul öncesi eğitimin konuşulmadığı zamanlardan bu zamana geldik" dedi.

İnanlı, zorunlu eğitimin 2013 yılına kadar 'hatasız' olarak geçişini sağlamak amacıyla 15 ilin pilot bölge olarak seçileceğini anlattı, Okul öncesi dönemde özellikle ‘5 yaş’ın önemli olduğunu söyleyen İnanlı, 2008 sonu itibariyle 5 yaşındaki çocukların yüzde 47’sinin okul öncesi eğitimde yer alacağını anlattı. İnanlı, tüm okul öncesi okulları da tek bir elde topladıklarını kaydederken, "Artık yaygınlaştırma kaygımızdan çok kaliteyi artırma kaygımız var. Zaten öğretmen kalitemiz ve araç gereç konusundaki durumumuz ile Avrupa Birliği standartlarını da yakaladık" diye konuştu.

tamam da arkadaşlar,burda hiç kimse işin eğitim boyutunu düşünmüyor.okul öncesi eğitim şart,çok yararlı,faydalarını anlatmakla bitiremem ama şu andaki durum buna uygun mu?ben anasınıfı öğretmeniyim,mevcut koşullarda zorunlu nasıl olacak?sınıflarımız küçük,öğretmen eksiği var,usta öğretici çalıştırıyorlar...şimdiki sınıflarda 35-40çocuğun olduğunu düşünemiyorum bile...ne oyun oynanır ne de doğru düzgün eğitim olur...bizim işimiz 1.2.sınıftan çok farklı,biz bire bir eğitim veriyoruz.35-40kişilik bir sınıfta o.ö.eğitimin hiç bir anlamı olmaz,bu 1.sınıf değil ki,oldu olacak ilkokul sıraları koyarlar artık sınıflara,o kadar çocuk anasınıfa nasıl sığar!şartlar iyileştirilmeden sırf olsun diye zorunlu olmasını çok yanlış buluyorum,eğitimin kalitesi düşecektir.yabancı ülkelerde anasınıfları zorunlu ama ideal çocuk sayısı da 15...ayrıca okul öncesi eğitimin amaçları ve yöntemleri çok farklı,kalabalık sınıflarda bu iş nasıl yapılacak?önce şartlar iyileştirilmeliydi

Çok güzel bir konuya değinmişsin gerçekten tebrik ederim...

Mutlaka bende eğitimin 5 yaşa indirilmesi konusunda hem fikirim...

Ama uygun şartlar sağlanmadan bu dayatma bencede sadece kargaşa getirir...

bence hiç iyi olmamış,önce yası düşüreceklerine eğitim sistemine bi düzen getirmeleri gerekiyor,çocuklar bu sekilde henüz oyun çağındayken bence daha çok sıkılacaklar ve okuldan soguyacaklardır..

bencede çok iyi olmuş 3 yaşnda bir oğlum bende çok sevindim bu duruma.....

sanki çocuk daha da sıkılacak gibi geliyor bana bunun ne kadar doğru ve nekadar yalnış olduğunu yaşamadan bilemeyeceğiz...ama anaokuluna giden bir çocukla gitmeyen arasında gerçekten fark var...haklarında hayırlısı olsun ne diyelim:)))
gerçi agaç gençken eğilir diyede belirteyim...

şimdiki çocuklar çok akıllı şaşırıyorum kac yasında baslıyorlr öğrenmeye oturup 5 yasındaki cocukla muhabbet yapabiliyosun ilginç.. o zamandan baslıyo cocuklar birsey kapmaya bence iyi olmus.

slm kızlar benimde 24,04,2004 doğumlu 1 oğlum var bende ana okuluna gönderiyorum 3,5 - 4 yaşında tüm sınıftaki öğrenciler gerçekten çok güzel vakit geçiriyor bende çok memnunum okuldaki davranışları evde de devam ettirirseniz yani öğretmenle yakından çocukla ilgili iş birliği yaparsanız gerçekten çok şey kazanırsınız kızlar örneğin öğretmeninin okulda kızdığı birşeye ewde taviz vermeyin ve o yavaş yavaş o huylarından vazgeçiyor ben öğretmenimize çok teşekkür ederim oğlumu tutturma huyundan vazgeçirdi:dance::dance:

şimdiki çocuklar çok akıllı şaşırıyorum kac yasında baslıyorlr öğrenmeye oturup 5 yasındaki cocukla muhabbet yapabiliyosun ilginç.. o zamandan baslıyo cocuklar birsey kapmaya bence iyi olmus.

bende senın gıbı dusunuyorumsımdıkı cocuklar cok zekı yanı onlar ıcın bır zorluk olacagını sanmıyorum

bence çok ıyı olmuş bır eğitimcı olarak..
eskıden cocuklar 7 ,8 yaşında olmalarına ragmen toplumda konuşamayan..kendını ıfade edemeyen cocuklardı..
sımdı 4 yaşındakı çocuklar bılgısyar kullanıyor konuşması muhteşem...
çocukların beyın gelışımın en yogun oldugu donem bunlar

ne kadar cok anlatılırsa anlatılsın aileler anaokuluna vermıyor cocuklarını...
bılınçlı aıleler verıyor...
5 yaşına dusurulup anaokuluda zorunlu olunca bır çok fayadası gorulecektır..
bn tarıh öğretmenıyım anaokulun bıldıklerını lıse son ogrencısı bılmıyor ya..
hem lıseler 4 yıl olduğu için 18 yaşında lıse bıtecekti..

en azından bır yaş daha erken bıtecek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…