• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zorunlu eğitim 5 yaşa inmiş

kedicik81

işte yanlızlık ben buyum
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.682
4
683
İstanbul
dün aksam haberlerde izldım seneye baslayacak olan bu uygulama hosuma gıttı hem maddı ımkanlar yuzunden cocugunu ana sınıfına yollayamayanlar ıcın cok ıyı bırsey ayrıca bır programda ızlemıstım ve bılenlerde vardır belkı çinde egitim 3.5 yasında baslıyormus nedıyelım ınsallah guzel bırsey olur cocukların encok ogrenmeye verımlı oldugu yas 5 miş.

teşekkür ederiz de yetkiliere bunu geçen sene düşünselermiş ben daha çok sevinirdim.oğlum şu anda ana sınıfında ve okuma yazma biliyor.bu sene birinci sınıfta olsaydı bir sene kaybımız olmazdı.neyse paylaşım için teşekkürler canıma.s.

ben çok saçma buldum:kahve:
cocuk oyuna doymadan hoop okul yollarına düşüyo sonrada okuldan nefret ediyo
bknz : ben tatlicadiarzu
alt komşumuzun 4 yaşında bi kızı var daha konuşmayı bilmiyo
allaşkına o okula gitse ne gitmese ne:1closedeyes:

benimde kendi fikrim arkadaşlar zorunlu eğitimin 5 yaşa indirilmesi çok iyi oldu.çünkü çocuklarımız 3 yaşından itibaren öğrenmeye başlıyorlar ve öyle bir beyinki onlardaki sanki kayıt altına alıyorlar ve üzerinden zaman geçsede unutmuyorlar.mesela çocuk 3 yaşından itibaren iyi veya kötü her duyguduğu şeyi öğrenmeye ve söylemeye çalışıyor.zaten 5 yaşına kadar da bilinçli bir çocuk oluyor.o yaştan sonrada kreş eğitimi derken zaten bir anlamda okullu oluyor. 6 yaşa kadar ana sınıfları mevcuttu okullarımızda sadece bir yıl daha düşürdüler bence çocukların daha çabuk kavrama ve öğrenmeleri açısından çok daha iyi olduğunu düşünüyorum.

bana da çok saçma geldi tamam benim de kardeşim var 1 e gidiyo ama çocuklardan çok ileride yanı okuma yazması var ama eğitim çok kötü hiç beğenmiyorum yaşı indireceklerine eğitim şekillerne düzen getirsinler.....
5 yaşından bir çocuk okula gider mi yaaa daha yeni yeni kendi ihtiyaçlarını görüyooo saçmaaaaa

arastırmalara gore cocukların en verımlı yası 5 ıs bence guzel bır uygulama 4 yasında bır oglum var ve ben sevındım acıkcası

yaş önemli mi eğitim ve eğitmenler geri olursa, istersen 1 yaşında başla...önce eğitim sistemini kaliteli hale getir sonrada eğitimcilerin kendini geliştirmesine olanak ver, işi basite alıp yaşı çekiyorlar uyanıklar

dün aksam haberlerde izldım seneye baslayacak olan bu uygulama hosuma gıttı hem maddı ımkanlar yuzunden cocugunu ana sınıfına yollayamayanlar ıcın cok ıyı bırsey ayrıca bır programda ızlemıstım ve bılenlerde vardır belkı çinde egitim 3.5 yasında baslıyormus nedıyelım ınsallah guzel bırsey olur cocukların encok ogrenmeye verımlı oldugu yas 5 miş.

Bence iyi bir uygulama.Ağaç yaşken eğilir.Beyinleri küçük yaşta çalıştırmak iyi olacak:))Oyun meselesine gelince, okula giden çocuklarda oyun oynuyor ya teneffüslerde ve okul saatlerinin dışında.a.sa.s

bana da çok saçma geldi tamam benim de kardeşim var 1 e gidiyo ama çocuklardan çok ileride yanı okuma yazması var ama eğitim çok kötü hiç beğenmiyorum yaşı indireceklerine eğitim şekillerne düzen getirsinler.....
5 yaşından bir çocuk okula gider mi yaaa daha yeni yeni kendi ihtiyaçlarını görüyooo saçmaaaaa

sana katılıyorum çok haklısın benimde oğlum 5 yaşında kreşe bile zorla gidiyor hele ilk okullu düşünemiyorum kafamçokkarıştı ilerde okulldan bıkarlar zaten a.s

arkadaşlar bildiğimiz ana okulu gibimi olacak 1 sınıf 5 yaşındaki çocuklar için yoksa şu andaki sistemdeki gibi normal eğitimmi olacak?...eger ana okulundaki gibi eğitim verilecekse iyi ama normal sistemdeki gibi eğitim verilecekse kötü,,,benimde 4 yaşında bir oğlum var,zorlanır diye düşünüyorum...dogru düzgün konuşamıyor bile....

ben kızımı 3 yada 4 yaşında zaten kreşe,anaokuluna vermeyi düşünüyordum demekki doğru olan buymuş.
heryerde bangır bangır bağırıyorlar 7 çok geç diye
çok güzel bir uygulama

okul öncesi eğitim zorunlu hale gelecek sadece yani çocuklar 5 yaşında ilkokul 1 e başlamıyacak.Bir nevi anaokulu eğitimi görecekler Bence uygulama güzel zaten beklenen bir uygulamaydı çocuk zaten 7 yaşında okula başladığı zaman bocalıyor ne yapacağını şaşırıyor Hele bazı anneler o kadar eğitimsizki çocuğu 7 yaşına gelmiş elıne kalem kağıt vermemiş en azından böyle çocuklar için çok güzel bir uygulama özellıklede tek çocuklar için de iyi paylaşmayı öğrenmeleri açıısından

kızım 5,5 yaşında . anasınıfına gidiyor . yani bu sene 2002 lileri aldılar anaokullarına. şimdiye kadar bu isteğe bağlıydı, ebeveynler isterlerse gönderiyorlardı. bildiğim kadarıyla artık bu zorunlu hale geldi. yerinde bir karar bence. ilkokula başlamış fakat el kasları gelişmediği için kalem tutamayan çocuk biliyorum. o çocuk anasınıfına gönderildi öğretmenini yeterli görmediği için hem sosyal hem fiziksel gelişimi açısından çok iyi olacak çocuklara...

Ya arkadaşlar bu uygulama bu sene eylüldemi başlayacak?anlamadım?benim kızım 2003 lü ana sınıfı yerne 1.sınıfamı gidecek?

Ya arkadaşlar bu uygulama bu sene eylüldemi başlayacak?anlamadım?benim kızım 2003 lü ana sınıfı yerne 1.sınıfamı gidecek?
Hayır filizim. kızın yine anasınıfına gidecek şu an için 15 pilot il seçilmiş ve bu illerde anasınıfına göndermek mecburi olacak .daha sonra diğer illerede yayılacak.

Zorunlu eğitimden kasıt, anasınıfına başlangıç ise sorun yok. Ama 5 yaşında bir çocuğu ilköğretim birinci sınıfta düşünemiyorum...

Önceki yıllarda da okula başlama yaşı 6 olmuş, sonrasında çıkan sorunlar yüzünden geri çekilmişti. Olan da 6 yaşında başlayan bebelere olmuştu.

Her şeyin bir zamanı var. Mesele yalnızca "öğrenebilme" meselesi değil ki. 1 yaşındaki bebek de öğrenebiliyor. Burada sözkonusu olan okuma yazma öğrenmek ve 5 yaş bunun için çoook erken.

6 ders, bir sınıfın içinde tahta bir sıranın üzerinde oturmaktan, saatlerce el yazısı çalışması yapmaktan sözediyoruz burada.

Yazık olur çocuklarımıza, hem de çok yazık olur...

Hımmm.Anladım canım saol.Zaten gidicekti anasınıfına,bana 1.sınıfa gidecek dedilerde....

araştırmalara göre en verimli yaş 5 miş arkadaşlar ve ben buna katılıyorum tabi herkesın düsüncsı farklıdır onu bılemem ama 7 gercekten cok gec

Back