zor dönem

badem85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2011
109
1
46
İstanbul
hanımlar size göre bebek yada çocuklarda en zor dönemler ne zamanlar? neden? bu da sınav sorusu gibi oldu ama idare edin

bence tatlım her aşaması zor meşakkatli ben çok zor bi hamileleik geçirdim doğumdan sonrada aksilikler yakamızı bırakmadı anlayacağım bebeğin dünyaya geldiği an başlıyor zorluklar.

bana en zor zamanlar yalnizca anne sütü ile beslendigi zamanlar geliyordu. gögüs ucu yarasi , saatlerce emzir yemek yerken bile cocuk memede , bu cocuk doyuyor mu ? sütüm yetmiyor mu ?
yani ilk aylar , ilk bes ay diyelim.

Allah yardımcınız olsun. evet hayatımıza eklenen tatlı varlıklarla hayatımız elbetteki öncekinden çok farklı, kimi zaman çok daha zor oluyor. ama hani çocuk açısından emeklediği dönem mi zor? yürüdüğü dönem mi? 3 yaş mı, 5 yaş mı? v.s benim kızım 11 ayın içinde dediğiniz gibi doğduğundan beri - doğal olarak- koşturuyoruz. acaba bizim de rahata ereceğimiz zaman olacak mı? o zaman hiç olmayacak mı, yoksa çook mu uzak?

yazan: yorgun anne

Benim bebeğim aşırı gazlı bir bebek olduğu için ilk 3 ayı çok zor gelmişti. Ama o kadar gazlı olmasa öyle olmazdı herhalde.

bana en zor zamanlar yalnizca anne sütü ile beslendigi zamanlar geliyordu. gögüs ucu yarasi , saatlerce emzir yemek yerken bile cocuk memede , bu cocuk doyuyor mu ? sütüm yetmiyor mu ?

emzirirken memede yara mı oluyor...

ilk bir hafta yara ve korkunc bir ağrı oluyor
sonrasında gecıyor
şahsen ben emzirirken kızımı hüngür hüngür ağladıgımı bilirim
o denli yani...
bünyeden bünyeye değişirmi orasını bilemem...
ama geneli böyledir...

o dönemler çok zor geçti benimde. sütüm dolar taşar hatta kızım emmediği için göğüste süt birikmesinden dolayı süt ateşi denen illeti çok çektim. buna rağmen üç aylık olunca bıraktı ufaklık emmeyi. göğüs ucu yarasına hiç girmiyorum bile. çok sıkıntılıydı o günler.

yani benim olmustu , görünürde öyle kanli canli bir yara yoktu ama , bebek saat basi memede yarim saat emiyorsa oluyor. genellikle olur bu benim bildigim.
benim gögüs ucumda yoktu , bü yüzden hastenede plastik verdiler. gögüs ucu gibi , cocuk ancak onla emebildi. kremde verdiler her defasinda da sürüyordum ama baya bi cektim gögüslerimden .

arkadasim bebegin yürümeye baslasin biraz rahatlarsin, yani tam anlamiyla yürüdümü, aman düstü mü bi yerini mi vurdu ondan korkuyorsun, bi de benim ki, kimi tutuyorsa yeni gezdigi zamanlarda elimizi birakmiyordu sabahtan aksama kadar evde tur at artik
simdi 16 ayini bitirdi, uyku düzeni oturdu, daha kolay uykuya geciyor, öglen uykulari 3 saat i bulur. ki bu cocuk 45 dakika uyuyup kalkan bir cocuktu.

istahi daha iyi, mesala 9 aylik istahi kötüydü mamalari püskürtmek hobisiydi. camasir makinesi hic durmuyordu valla , birde kis memleketi günesde yok burda .
büyüdükce biraz daha bagimsizlasiyorlar , ama tabi bi 5 ,6 yasindaki cocuk gibi degil. 12 aylik oldu mu, bu cocuk ne zaman anne baba diyecek diye bekliyorsun. her ayin her yasin bir derdi var...

benimde sol gögsümde cok oldu , atesten yere basamiyordum , cok kötü bisey yardimci kimsede yok bu yüzden ikinci cocuk istemiyorum.

benim bebeğim 10,5 aylık yürüyemiyor emekliyor. her yere gitmek istiyor sürekli kucakta taşımakta zor geliyor. dediğiniz gibi biraz dilinden anlayalım yürümeye de başlasın biraz daha rahatlayacağız sanırım. bu arada açıklamanız için teşekkürler.

benimde sol gögsümde cok oldu , atesten yere basamiyordum , cok kötü bisey yardimci kimsede yok bu yüzden ikinci cocuk istemiyorum.

o dönemde yardımcısız olmak çok daha zor. resmen sütün sıtması tutuyordu. battaniye altında tir tir titriyordum. benim kayınvalidem baktı bana o dönemde saolsun. o olmasa işim çok zordu.

benim oğlum 17 aylık olacak neredeyse,her dönemi,n kendine göre zorluğu var.her çocuk başka her anne başka...
bneim oğlum kolikti ilk 6 ay devamlı ağladı uyumadı ve sadece emdi...ben meme ucu yarasını geçtim,apse oldu..ameliyat oldum...3 aylıkken çalışmaya başladım,sıkıntıdan zona bile geçirdim..
çok şükür şimdi daha iyiyim.uykusuzluğa alıştım..oğlumunda gece uyanmaları azaldı.eskiden max. 40.dk.da bir uyanırdı şimdi 3-4 e düştü...gerçi bu sefer de gece uykuya dalmamak için çabalıyor,uyumasıs 11-12 yi buluyor...
dedim ya biri bitip biri başlıyor...
sevgili yorgun anne ,sizi çok iyi anlıyorum,ben de hala yorgunum ve 1-2 günlük dinlenme bile bize fazla...:)o yüzden tavsiyem alışmakkkkk..

Şu an benim bebeğim 6 buçuk aylık.İlk dört ay gerçekten çok zordu.Sürekli emziriyorsun,gaz problemi,uyku problemi,ilk günlerde sürekli altını değiştirme,vs..Ama tüm bu sorunlar doğduğu günden itibaren azalarak devam ediyor ve farklılaşıyor.Şimdi oturuyor önüne oyuncaklar koyuyorum 5-10 dk oynuyo sonra sıkılıp ağlamaya başlıyo.Buna da şükür diyorum en azından sürekli kucağımda emzirme pozisyonundan kurtuldum. Şimdiki problemimiz ise ek gıdalara alışamama.Yarın okula gidecekler dersleri problem olacak vs vs.Çocuklarımız var oldukça yani hayat boyu koşturmamız hiç bitmeyecek.Her yaşın her dönemin farklı zorlukları olacak.Ayrıca çalışan anne olmak çok zor,bence ev hanımları ellerindeki nimetin kıymetini bilmeliler.Çocuğumu başkasına bırakmak zorunda kalmadan büyütmeyi çok isterdim.Herşeye rağmen iyi ki doğurmuşum.Allah eksikliğini vermesin.

haklısınız. bazen o kadar çok yoruluyorum ki. (bu arada bende çalışan bir anneyim) özellikle hafta içi sinirlerim çok zayıf oluyor. her şey zor geliyor bana. yine de Allah eksikliklerini göstermesin, Allah sağlık prob. vermesin yeter ki.

hani hamileyken sen artık doğsa dersin; anneler de der ya keşke içimde dursaydı diyceksin doğunca diye... zaman zaman söyleniyo harbiden bu cümle... başlı başına zor çocuk büyütmek. gazıydı, emzirmesiydi, hastalığıydı, ateşiydi, dişiydi, düşmesi kalkması...... uzayııııp gider. ama koluna yatıp da derin uykusuna dalınca onu izlemenin keyfi hiç bişide yok. ya da yarım yamalak konuşmasıyla anne değişine dünyaları değişmezssin.

emzirirken acıyo mu diyosanız evet göğüs ucunuz küçükse zorlanıyosun. ama ilk emzirmeden önce ılık suyla bi yıkayıp nemlendirmek iyi gelebilir. bi de aktarlarda KAKAO YAĞI var. ama bu sıvı olan değil. katı bi yağ. hani kimyasal kremleri her emzirmede silmek gerekiyo ya bunu silmeniz de gerekmiyo tamamen doğal ve kesinlikl etkili bi çözüm. hamilelikte karnınıza sürerseniz çatlak oluşmasını da engelliyor. ALLAH hepimize kolaylık versin...

kesinlikle memede yara oluyor tatlım. hatta emziremiceğini falan düşünüyosun. ben çok çektim. korkutmak değil tabi amacım. benim tavsiyem doğumdan 2-3 hafta önce göğüs kremi kullanmaya başla. ben kullanmadım uyaran olmadığı için. sonrasında yaralarımı geçirmek için her şeyi denedim. internetten ne bulduysam karbonatlı su vb, türlü türlü kremler ama nafile. en sonunda sadece kakao yağı ile kurtuldum. sen en başından kakao yağı kullan bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…