bana en zor zamanlar yalnizca anne sütü ile beslendigi zamanlar geliyordu. gögüs ucu yarasi , saatlerce emzir yemek yerken bile cocuk memede , bu cocuk doyuyor mu ? sütüm yetmiyor mu ?
yani ilk aylar , ilk bes ay diyelim.
o dönemler çok zor geçti benimde. sütüm dolar taşar hatta kızım emmediği için göğüste süt birikmesinden dolayı süt ateşi denen illeti çok çektim. buna rağmen üç aylık olunca bıraktı ufaklık emmeyi. göğüs ucu yarasına hiç girmiyorum bile. çok sıkıntılıydı o günler.bana en zor zamanlar yalnizca anne sütü ile beslendigi zamanlar geliyordu. gögüs ucu yarasi , saatlerce emzir yemek yerken bile cocuk memede , bu cocuk doyuyor mu ? sütüm yetmiyor mu ?
yani ilk aylar , ilk bes ay diyelim.
emzirirken memede yara mı oluyor...
o dönemler çok zor geçti benimde. sütüm dolar taşar hatta kızım emmediği için göğüste süt birikmesinden dolayı süt ateşi denen illeti çok çektim. buna rağmen üç aylık olunca bıraktı ufaklık emmeyi. göğüs ucu yarasına hiç girmiyorum bile. çok sıkıntılıydı o günler.
benim bebeğim 10,5 aylık yürüyemiyor emekliyor. her yere gitmek istiyor sürekli kucakta taşımakta zor geliyor. dediğiniz gibi biraz dilinden anlayalım yürümeye de başlasın biraz daha rahatlayacağız sanırım. bu arada açıklamanız için teşekkürler.yani benim olmustu , görünürde öyle kanli canli bir yara yoktu ama , bebek saat basi memede yarim saat emiyorsa oluyor. genellikle olur bu benim bildigim.
benim gögüs ucumda yoktu , bü yüzden hastenede plastik verdiler. gögüs ucu gibi , cocuk ancak onla emebildi. kremde verdiler her defasinda da sürüyordum ama baya bi cektim gögüslerimden .
arkadasim bebegin yürümeye baslasin biraz rahatlarsin, yani tam anlamiyla yürüdümü, aman düstü mü bi yerini mi vurdu ondan korkuyorsun, bi de benim ki, kimi tutuyorsa yeni gezdigi zamanlarda elimizi birakmiyordu sabahtan aksama kadar evde tur at artik
simdi 16 ayini bitirdi, uyku düzeni oturdu, daha kolay uykuya geciyor, öglen uykulari 3 saat i bulur. ki bu cocuk 45 dakika uyuyup kalkan bir cocuktu.
istahi daha iyi, mesala 9 aylik istahi kötüydü mamalari püskürtmek hobisiydi. camasir makinesi hic durmuyordu valla , birde kis memleketi günesde yok burda .
büyüdükce biraz daha bagimsizlasiyorlar , ama tabi bi 5 ,6 yasindaki cocuk gibi degil. 12 aylik oldu mu, bu cocuk ne zaman anne baba diyecek diye bekliyorsun. her ayin her yasin bir derdi var...
benimde sol gögsümde cok oldu , atesten yere basamiyordum , cok kötü bisey yardimci kimsede yok bu yüzden ikinci cocuk istemiyorum.
emzirirken çok mu acıyo korktum yaa bende hamileyim de :S
Şu an benim bebeğim 6 buçuk aylık.İlk dört ay gerçekten çok zordu.Sürekli emziriyorsun,gaz problemi,uyku problemi,ilk günlerde sürekli altını değiştirme,vs..Ama tüm bu sorunlar doğduğu günden itibaren azalarak devam ediyor ve farklılaşıyor.Şimdi oturuyor önüne oyuncaklar koyuyorum 5-10 dk oynuyo sonra sıkılıp ağlamaya başlıyo.Buna da şükür diyorum en azından sürekli kucağımda emzirme pozisyonundan kurtuldum. Şimdiki problemimiz ise ek gıdalara alışamama.Yarın okula gidecekler dersleri problem olacak vs vs.Çocuklarımız var oldukça yani hayat boyu koşturmamız hiç bitmeyecek.Her yaşın her dönemin farklı zorlukları olacak.Ayrıca çalışan anne olmak çok zor,bence ev hanımları ellerindeki nimetin kıymetini bilmeliler.Çocuğumu başkasına bırakmak zorunda kalmadan büyütmeyi çok isterdim.Herşeye rağmen iyi ki doğurmuşum.Allah eksikliğini vermesin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?