zor bir karar yardımcı olun lütfen.....

gerçekten çok zor bir karar,Allah yar ve yardımcınız olsun...Yalnız bu işlem riskli mi?diğer bebeklerin sağlığını da tehlikeye atmasınlar,bir problem yoksa hepsi kalmalı bence,altız taşıyan kadın vardı mesela o daha zor değil miydi?ve hepsini de doğurdu.doktorları bazen anlamak güç...

biz de çok bekledik bu bebekleri o nedenle hepsini kaybetmektense birini durdurmayı tercih ettik başına gelmeden lütfen ahkam kesme kimse istemez böyle olsun artı embriyoyu koyarken 3 ününde tutacağını nerden bilsin insanlar o zaman 1 tane koydururuz ooh mis ama kaçıncı denemeler bunlar sence 1 embriyo ile bırakılır mı 2 koydurup 3 üz olan da var yani bu iş Allah a kalmış sen ne dersen de o nedenle bu durumu yaşamadıysanız bence yorum yapmamanız lazım çünkü ne hissedildiğini nerden bileceksiniz

canım burdakı herkes zor elde etmış bebeklerını..........sende bu acıyı yasadın bılıyosun...........dr lar yeterkı tutsun dıye dusunduklerı ıçın üç veya dort koyuyolar baska ulkelerde aslında tek emrıyo koyuluyo..........bazen ne varkı tutuyoo ıste........ama ınan dedıgın kadar basıt degıl aldıranlar ıçın cok zor gelgıtler yasanıyoo gunlerce yurekte ve dr dırek uç emrıyoyla işe gırmıyo yasa duruma bakıyolar ............yanı bu işler duşunuldugu kadar kolay veya basıte alınmıyo..........bebısın nasıl bu arada banada dua etmeyı unutmaaaaaaaa........

canım selın bu öle bıseykı o anı yasamayan gercekten bılemıyo...........ben gecen ıkızdı sorun cıktı alındı bırı öle zorkı anne ıçın ............bu kez ellemıcem yola devam dedım bılıyosun zaten erken geldı cadılar........ama hıç keske aldırsaydım demedım .......cok zor bı duygu ..............o yuzden bence kımse kımseye suçluymuş gıbı sozler sölemesın..........yasayan bılır dedın gıbı.........hadı ılerlemışsın canım vaktınde gelırler ınş.........bu konuda zaten daha once cok yazılar yazıldı herkes bısey söledı ve hala solenıyo........gercek sukı yasayan bılıyo ............o yuzden ıçınınden nasıl ne gecıyosa onu yapın kızlar .............rabbım herkesın yardımcısı ols.................kımse bu durumda kalmasın................ben dun üç melegıme baktım cok tatlılar.............dr sanırım en altta olanı en kuçuk olanıu akıvaktı eger sonlandırsaydık...........ve ınanırmısın o en ıyı olan ..........en hareketlı olan o...........ve cok tatlı kıyılırmıydı dedım ya sana .............cok zor yanı ............dua edın kızlar eve gelsınler saglıkla...................cok opt herkesı ..................bu mubarek gun tum dualarımız makbul ols...............sıkıntılarımız gıtsın ınş....

kimseye ahkam kesitğim yok fikrimi belirttim kimseyi ilgilendirmez burda bi soru sorulmuş bende cecvabını veiryorum yarası olan gocunur misali olmuş.. ayrıca başıma ne demek gelmedi değil bende iki emriyoyls hamile kaldım ve iki yavrumu 5.5 aylık kaybettim ve buna rağmen ikinci denemede de iki emriyo koydurmayı düşündüm ve yine ikiside tutsaydı aldırmayacaktım
BU BENİM FİKRİM SORU SORULMUŞ CEVABI SORANA !!!!!!!!

Muallimcim iyiyz cnm bebeklerine duacınız öptm

arkadaşlar yorumlarınıız okudum.inanın ne yapacağımı bilmiyorum.bunu yaşamayan kimse anlayamaz tek bildiğim bu.eğer evet dersem ömür boyu bunun yükünü taşıyıp vicdan azabı çekicem eğer hayır dersem ve ilerleyen aylarda üçünede birşey olursa kendimi ömür boyunca affetmiycem.işte durum bu.

ayrıca böyle ciddi ve yardıma ihtiyacım olan bir konuda nolur tartışmayın.hepimiz aynı yolda olan ve benzer acıları çekmiş insanlarız.

Evet geçkten ciddi arkadaşım Allah yardımcın olsun zorrr.. Ben sadece fikrimi beyan ettim kimsenin benim fikrime karışmaya hakkı yok..

Rabbim yavrlarını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

canım aynısını doktor bana söylemişti taşıyamazsın dedi redüksiyon yapmamız lazım dedi çok şükür benim ki bu işleme gerek kalmadan kendiliğinden yok oldu kötü birşey ama en azından bu işlemi yapmaya gerek kalmadı dilerim senin öyle olmaz zor bir karar ama doktorununda dediklerini sakın ihmal etme yoksa erken doğumla karşı karşıya kalabilirisin tatalım

bu işlemi pazartesi günü yaptırdım arkadaşlar.çok çok kötü bir durum.doktor üçüz gebeliğin risklerini anlattı,o zaman bile kararsızdım.sonra bana döndü ve TAŞIYAMAZSIN dedi.o anda ne yapmam gerektiğine karar verdim.tamam dedim.işlem çok kısa sürdü ve canım çok yandı.ama fiziksel bir acı değildi bu.sanki o işlem bana yapıldı.ben,eşim ve annem çok ağladık.daha bugün kendime gelebildim.o anları hatırlamak istemiyorum.Allah beni affeder mi bilmiyorum ya da ben bu vicdan azabını nasıl taşırım.ama bile bilede diğerlerini tehlikeye atmak istemedim.doktor doğru olanı yaptın dedi ama ben hiç birşey bilmiyorum.en kötüsüde hemen kendimi toparlamak zorunda olmam.çünkü strese girersem bebeklerime birşey olur diye korkuyorum.

seninde mi üçüz gebelikti?bir tanesi nasıl kendiliğinden kayboldu peki?en azından bu işlemi yaptırmamışsın.

canım artık üzerinde konuşulacak bişey kalmamış..o zaman bu anlattığın kötü anıları bir süreliğine düşünmemeye hatta unutmaya çalış ki diğer yavruların da etkilenmesin..ertele birazcık üzülme ağlama işini olur mu?hakkında hayırlısı olsun..Allah'ım kalan bebeklerini korusun ve sağlıkla, vakitlice aranıza katılmalarını nasip etsin inşallah..

ınşalah canım çok sağol.

bu arada özelden kimseye mesaj yazamıyorum arkadaşlar,mesaj sayım 50 yi geçmediği için.

artık gerıyee bakma canım .........ıkı bbebısın senınle.........ınş rahat gecer hamılelık......hersey yuregıne gore ols.............

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…