öncelikle merhaba yeni katıldım aranıza ve buranın samimiyetine inanıyorum. sıkıntımı kısaca anlatmak gerekirse; 1,5 yıldır erkek arkadaşım var evlenmeye karar verdik mayısta evlilik teklifi geldi ve konu ailelere açıldı.. erkek arkadaşım bir bilgisayar firmasında çalışıyor ve bizim çevremizde bu sektörde çalışan olmadığı için öncelikle ailemi buna ikna etmem baya zaman aldı neyse öyleydi böyleydi derken isteme günü geldi.. bizim amacımız 1 ay sonra nişan yapmaktı ama herşey burnumuzdan geldiisteme gecesi babam saçma sapan konular açtı altın vs gibisinden annem babam doğulu ufak yaşta gelmişler ama kafa hala orda erkek arkadaşım ise göçmen.. babam o gece beni verdi eller öpüldü vs. 1 hafta sonra biz gittik ve hayatımın en kötü gecesiydi.. erkek arkadaşımın annesi nişan gününü konuşalım dediğinde babam sizden kızım için güvence istiyorum dedi kadın kalakaldı bende tabi.. ne yapıcaksınız dedi babam kadında benim bi evim var onu vericem ister otursunlar ister kirasını alsınlar dedi babamda satılsın çocuklar başka ev alsınlar dedi kadın olmaz satttırmam dedi baban o zaman üstlerine yapın dedi kadın hayır ölünce ancak dedi babamda o zaman yarım kilo altın istiyorum nikahtan sonra gençlere verilmek için dedi erkek arkadaşımın ailesi orta halde insanlar.. o gece yerin dibine girdim çıktım rezil oldum derken erkek arkadaşım ailesini ikna etti ya ev satılcak yada üstümüze yapılcak kirasını alcaz.. kızlar 1 aydır ailemle tartışıyorum bu ne biçim şey erkek arkadaşıma herşeyi anlattım babamın isteklerinden haberim olmadığını hiçbirine katılmadığımı ya ben ne ev ne de başka bişey istemiyorum 2 mizde çalışıyoruz evelallah kurarız yuvamızı.. babama söyledim babam hala bilmiyom içime sinmiyo diyo ve biz ortada kaldık ne nişan zaman belli ne bişey.. napmalıyım nolur yardımcı olur musunuz?
kızlar yok mu yardımcı olacak akıl verecek biri(
İki farklı memleket, iki farklı düşünce yapısı, iki farklı kültür... ortada buluşturmak zor arkadaşım ne desem bilemedim...
baban istemediği için olayı zora koşuyor sanırım haklısın yanlış yapmışş söyleyiş tarzı istekleri yanlış ve abartı ki diğer aile de orta halli insanlar diyorsun ,
aslında bilmiyor ki bu şekilde davranarak evlendikten sonraki dönenmde erk. ark. ailesini sana karşı doldurmuş oluyor , sözlün ikna etmiş sanırım ailesini , sözlünle konuşup bir süre idare etmeniz gerektiğini evlendikten sonra kapınızı kapatınca herşey,in düzen e gireceğini söylesen , sana tavsiyem nişan süresini olabildiğince kısa tut derim, yoksa babanın istekleri bitmiycek gibi, sözlün en diyor
Babanızın gönlü olsun diye evi üzerinize alın. Düğünden sonra da geri kayınvalidenize verirsiniz. Babanıza da söylemezsiniz.. Hem evlendikten sonra da bu kadar cüretkar konuşamaz..Hemde kayınvalidenizin gözünde evimi aldılar gibi görünmemiş olur.
İkinizde çalışıyormuşsunuz nasaılsa ne gerek var böyle şeylere...
Yarım kilo altın nedir ya hu.. Bizde damat tarafı ne kadar altın takalım dediler. Bize şu kadar takın demek yakışmaz. Bütçeniz neye uygunsa içinizden ne geliyosa onu yapın dedik..Arkadaşım Allah sabır versin sana. En çok arada kalan sen oluyosun..
Adınıza üzüldüm, ailenizin istekleri yüzünden siz arada kalıp, mahçup olmuşsunuz...
Bu durumda yapabilecek tek şey babanızı ikna etmek olmalı, kız evlendirirken böyle istekleri olacağını daha evvelden biliyor muydunuz? Hiç bu konuları açmamasını sağlamalıydınız.....
Bu devirde , başlık parası gibi , kız verirken birşeyler isteme mi kaldı, gençlere takı dahi takmadan, borçları da gençlerin üzerine yıkarak evlendiren nice aile var, sizin nişanlınızın ailesi sağolsunlar; size oturacak bir ev veriyor, sizi kira verme derdinden kurtarıyor ki ev verme gibi bir mecburiyetleri yokken ; babanızın evin üzerinize olması şartını koşması gerçekten çok garip olmuş....
nişanlınızın da sizin babanız illa ki istiyor diye; ailesine baskı yapması, evi ailesinin istemeyerek sizin üzerinize geçirmeleri ; size karşı uzun vadeli kırgınlıklara yol açabilir; umarım babanız bu isteklerinden vazgeçer ve tatlılıkla evlenirsiniz.....
Babanızın gönlü olsun diye evi üzerinize alın. Düğünden sonra da geri kayınvalidenize verirsiniz. Babanıza da söylemezsiniz.. Hem evlendikten sonra da bu kadar cüretkar konuşamaz..Hemde kayınvalidenizin gözünde evimi aldılar gibi görünmemiş olur.
İkinizde çalışıyormuşsunuz nasaılsa ne gerek var böyle şeylere...
Yarım kilo altın nedir ya hu.. Bizde damat tarafı ne kadar altın takalım dediler. Bize şu kadar takın demek yakışmaz. Bütçeniz neye uygunsa içinizden ne geliyosa onu yapın dedik..Arkadaşım Allah sabır versin sana. En çok arada kalan sen oluyosun..
baban istemediği için olayı zora koşuyor sanırım haklısın yanlış yapmışş söyleyiş tarzı istekleri yanlış ve abartı ki diğer aile de orta halli insanlar diyorsun ,
aslında bilmiyor ki bu şekilde davranarak evlendikten sonraki dönenmde erk. ark. ailesini sana karşı doldurmuş oluyor , sözlün ikna etmiş sanırım ailesini , sözlünle konuşup bir süre idare etmeniz gerektiğini evlendikten sonra kapınızı kapatınca herşey,in düzen e gireceğini söylesen , sana tavsiyem nişan süresini olabildiğince kısa tut derim, yoksa babanın istekleri bitmiycek gibi, sözlün en diyor
Allah bi taraftan sıkıntı verince bi taraftan da çözüm veriyo işte.. Ne güzel kayınvalideniz iyi niyetli bi hanım belli ki. Babanız güvenceden bahsedince sizin üzüldüğünüzü de görmüş.. Tek sıkıntınız babanızı susturmak. Onu da el birliğiyle halledersiniz inşallah..sorma arkadaşım berbat bi durum hayattan elimi eteğimi çektim işe ruh gibi gidip geliyorum ne tadım ne tuzum kaldı bi kendi ailemi idare et bi sözlümü onun ailesini derken psikolojim bozuldu.. eve en son olarak buna karar verdik sözlüm annesiyle konuşmuş kv ben o evi zaten size verdim kağıt üstünde ne yazdığı önemli değil ama ben sırf gelinim için bunu yapıcam demiş askerden gelince daha nikah kıyılmadan o tapuyu gelinim üstüne yapıcam babasıda görsün güvenceyi demiş ben sözlümle konuştum seninle tek şartla evlenirim dedim o ev nikahtan sonra balayından döner dönmez annen adına tekrar tapu edilcek diye annesine söylemiş sözlüm kabul etmem öyle şey mi olur ha sizin adınız yazıyo ha benim ne farkdeder ben ölünce zaten hepsi sizin demiş ( sözlüm tek çocuk )
Allah bi taraftan sıkıntı verince bi taraftan da çözüm veriyo işte.. Ne güzel kayınvalideniz iyi niyetli bi hanım belli ki. Babanız güvenceden bahsedince sizin üzüldüğünüzü de görmüş.. Tek sıkıntınız babanızı susturmak. Onu da el birliğiyle halledersiniz inşallah..
babanızı anlamaya çalışıyorum ama ortak noktada buluşamıyorum.aslında kızım rahat etsin diye düşünen bi baba ama seçtiği yol yordam farklı.
umarım bu anları çabuk atlatırsınız fakat evlenince bu yaşadıklarınız sürekli önünüze gelecek .çok yakın arkadaşımında annesi sizin babanız gibi 10 tane bilezik iki takım koltuk herşeyi neredeyse oğlan tarafına yaptırdı kızımı vermem yoksa tehditleriyle şimdi arkadaşım ailesine 1 saatlik mesafedeyken 4-5 ayda 1 gidebiliyor onda da sıkıntı çekerek. ve her kavgada senin ailen böyle diyerek arkadaşımı aşağılıyor.
bunları sözlünüzle konuşun hiçbir kavgada bu olayları güdeme getirmesin .
kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?