babanızın davranışını uygun bulmuyorum..ama naçizane ailemden örnek vericem..ablamı geçen yıl evlendirdik..takısıdır ,altınıdır ,eşyasıdır hiçbir şey istenmedi , gayet güzellikle evlenildi falan..tabi insan olana bunlar yarar..ama bizim dünürler insanlıktan nasibini almamış çıktı biraz..
kızı aldılar bunlar ,erkek evi farklı bir şehirdeydi ,oraya gittik haliyle akşamına salonda düğün vardı çünkü..Oraya gittiğimizde ne hoşgeldiniz dediler ne başka bir şey, kişelediler bizi bi kenara,bilmediğimiz şehirde düğün salonu aradık durduk , biz onları el üstünde tuttuk ,mum olduk memnun olsunlar sorun olmasın diye..insan yerine konmadık..Kız verdiğimiz ailenin bir gelini daha varmış..daha evlenmemişler,nişanlılar..onlar da gelmiş düğüne , suratları beş karış , güya ağırlanması gereken dünürler bizken bir baktık millet o suratsız ailenin peşinde dolanıyo..
sonra öğrendik tabi nişanlı olan bir kardeşin daha olduğunu..biz gayette güneyde yaşayan bir aileyiz..suratsız aile de batılı..ama onların adetlerine göre ev sahibi olmayana kız verilmez ve çok yüklü miktarda altın istenirmiş..yani o aileden kızı almak için baya uğraşmışlar..
şimdi ne oldu bizim kız kirada,diğer gelinin evi alındı..kaynanalarıyla aralarını bilemiyorum,zaten kadın insan değildi pek müstehak olmuş süründürmeleri..
neyse şuraya gelicem , babanızın tavrı yanlış ama böyle zor alınan gelinler daha bi değerli oluyo..babadır, sizin kötülüğünüze bir şey istemez..tavrı yanlış olsa da..yapabileceğiniz ise babanıza tavrını biraz yumuşatması gerektiğini anlatabilmeniz..
şimdiden kolay gelsin..bak kayınvalide aklıma gelince yine sinirlendim..manyak kadın ya -.-
umarım evlendiğiniz kişi ve ailesi çok düzgün insanlardır..
Cok guzel aciklamissiniz evet zor alinan gelinler daha degerli olur ama benim oyle bi cabam yok ki cunku ben tek gelin olucak sozlum tek cocuk cunku ve basindan beri kv ile cok iyi anlasiyoruz arkadas gibiyiz desem yeridir sozlum ile diger yari gibiyiz cok seviyor ve anlasiyoruz bu zor gunlerimde hep yanimda hep guldurmeye calisiyor baska bi erkek olsa bu baban ne diyor ben boyle bi babanin kiziyla evlenenem diyebilirdi yada ailesi kusura bakmayin dediklerinizi kabul etmiyoruz deyip bizi gonderebilirdi arada kaldim mahcup oldum kendimi anlatmaya calissamda yasananlari silmeye yaramicak (