• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zor bi çıkmaz.. bu evlilik ne zor işmiş.. yardım lütfen

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2013
4.061
3.151
173
öncelikle merhaba yeni katıldım aranıza ve buranın samimiyetine inanıyorum. sıkıntımı kısaca anlatmak gerekirse; 1,5 yıldır erkek arkadaşım var evlenmeye karar verdik mayısta evlilik teklifi geldi ve konu ailelere açıldı.. erkek arkadaşım bir bilgisayar firmasında çalışıyor ve bizim çevremizde bu sektörde çalışan olmadığı için öncelikle ailemi buna ikna etmem baya zaman aldı neyse öyleydi böyleydi derken isteme günü geldi.. bizim amacımız 1 ay sonra nişan yapmaktı ama herşey burnumuzdan geldi :( isteme gecesi babam saçma sapan konular açtı altın vs gibisinden annem babam doğulu ufak yaşta gelmişler ama kafa hala orda erkek arkadaşım ise göçmen.. babam o gece beni verdi eller öpüldü vs. 1 hafta sonra biz gittik ve hayatımın en kötü gecesiydi.. erkek arkadaşımın annesi nişan gününü konuşalım dediğinde babam sizden kızım için güvence istiyorum dedi kadın kalakaldı bende tabi.. ne yapıcaksınız dedi babam kadında benim bi evim var onu vericem ister otursunlar ister kirasını alsınlar dedi babamda satılsın çocuklar başka ev alsınlar dedi kadın olmaz satttırmam dedi baban o zaman üstlerine yapın dedi kadın hayır ölünce ancak dedi babamda o zaman yarım kilo altın istiyorum nikahtan sonra gençlere verilmek için dedi erkek arkadaşımın ailesi orta halde insanlar.. o gece yerin dibine girdim çıktım rezil oldum derken erkek arkadaşım ailesini ikna etti ya ev satılcak yada üstümüze yapılcak kirasını alcaz.. kızlar 1 aydır ailemle tartışıyorum bu ne biçim şey erkek arkadaşıma herşeyi anlattım babamın isteklerinden haberim olmadığını hiçbirine katılmadığımı ya ben ne ev ne de başka bişey istemiyorum 2 mizde çalışıyoruz evelallah kurarız yuvamızı.. babama söyledim babam hala bilmiyom içime sinmiyo diyo ve biz ortada kaldık ne nişan zaman belli ne bişey.. napmalıyım nolur yardımcı olur musunuz?

öncelikle merhaba yeni katıldım aranıza ve buranın samimiyetine inanıyorum. sıkıntımı kısaca anlatmak gerekirse; 1,5 yıldır erkek arkadaşım var evlenmeye karar verdik mayısta evlilik teklifi geldi ve konu ailelere açıldı.. erkek arkadaşım bir bilgisayar firmasında çalışıyor ve bizim çevremizde bu sektörde çalışan olmadığı için öncelikle ailemi buna ikna etmem baya zaman aldı neyse öyleydi böyleydi derken isteme günü geldi.. bizim amacımız 1 ay sonra nişan yapmaktı ama herşey burnumuzdan geldi :( isteme gecesi babam saçma sapan konular açtı altın vs gibisinden annem babam doğulu ufak yaşta gelmişler ama kafa hala orda erkek arkadaşım ise göçmen.. babam o gece beni verdi eller öpüldü vs. 1 hafta sonra biz gittik ve hayatımın en kötü gecesiydi.. erkek arkadaşımın annesi nişan gününü konuşalım dediğinde babam sizden kızım için güvence istiyorum dedi kadın kalakaldı bende tabi.. ne yapıcaksınız dedi babam kadında benim bi evim var onu vericem ister otursunlar ister kirasını alsınlar dedi babamda satılsın çocuklar başka ev alsınlar dedi kadın olmaz satttırmam dedi baban o zaman üstlerine yapın dedi kadın hayır ölünce ancak dedi babamda o zaman yarım kilo altın istiyorum nikahtan sonra gençlere verilmek için dedi erkek arkadaşımın ailesi orta halde insanlar.. o gece yerin dibine girdim çıktım rezil oldum derken erkek arkadaşım ailesini ikna etti ya ev satılcak yada üstümüze yapılcak kirasını alcaz.. kızlar 1 aydır ailemle tartışıyorum bu ne biçim şey erkek arkadaşıma herşeyi anlattım babamın isteklerinden haberim olmadığını hiçbirine katılmadığımı ya ben ne ev ne de başka bişey istemiyorum 2 mizde çalışıyoruz evelallah kurarız yuvamızı.. babama söyledim babam hala bilmiyom içime sinmiyo diyo ve biz ortada kaldık ne nişan zaman belli ne bişey.. napmalıyım nolur yardımcı olur musunuz?

kızlar yok mu yardımcı olacak akıl verecek biri :((

İki farklı memleket, iki farklı düşünce yapısı, iki farklı kültür... ortada buluşturmak zor arkadaşım ne desem bilemedim...

baban istemediği için olayı zora koşuyor sanırım haklısın yanlış yapmışş söyleyiş tarzı istekleri yanlış ve abartı ki diğer aile de orta halli insanlar diyorsun ,

aslında bilmiyor ki bu şekilde davranarak evlendikten sonraki dönenmde erk. ark. ailesini sana karşı doldurmuş oluyor , sözlün ikna etmiş sanırım ailesini , sözlünle konuşup bir süre idare etmeniz gerektiğini evlendikten sonra kapınızı kapatınca herşey,in düzen e gireceğini söylesen , sana tavsiyem nişan süresini olabildiğince kısa tut derim, yoksa babanın istekleri bitmiycek gibi, sözlün en diyor

kızlar yok mu yardımcı olacak akıl verecek biri :((

Adınıza üzüldüm, ailenizin istekleri yüzünden siz arada kalıp, mahçup olmuşsunuz...
Bu durumda yapabilecek tek şey babanızı ikna etmek olmalı, kız evlendirirken böyle istekleri olacağını daha evvelden biliyor muydunuz? Hiç bu konuları açmamasını sağlamalıydınız.....
Bu devirde , başlık parası gibi , kız verirken birşeyler isteme mi kaldı, gençlere takı dahi takmadan, borçları da gençlerin üzerine yıkarak evlendiren nice aile var, sizin nişanlınızın ailesi sağolsunlar; size oturacak bir ev veriyor, sizi kira verme derdinden kurtarıyor ki ev verme gibi bir mecburiyetleri yokken ; babanızın evin üzerinize olması şartını koşması gerçekten çok garip olmuş....
nişanlınızın da sizin babanız illa ki istiyor diye; ailesine baskı yapması, evi ailesinin istemeyerek sizin üzerinize geçirmeleri ; size karşı uzun vadeli kırgınlıklara yol açabilir; umarım babanız bu isteklerinden vazgeçer ve tatlılıkla evlenirsiniz.....

İki farklı memleket, iki farklı düşünce yapısı, iki farklı kültür... ortada buluşturmak zor arkadaşım ne desem bilemedim...

merhaba, iş biraz ailelerin düşünce yapısını değiştirmesinde bitiyor. ben de nişanlıyım ve iki ailede farklı kültürde ama ne bneim babam şunu isteriz bunu isteriz dedi ne erkek tarafı şudur budur dedi. zaten hangi aile istemez ki oğlunun rahat bi yaşantısı olsun ama gücü yettiğince işte. babanız çok geride kalmış k.bakmayın ama iyice etraflıca konuşun babanızla.
sizi zor duruma soktuğunu anlaması lazım yarın öbür gün allah göstermesin eşinizle bi sıkıntı yaşasanız yüzünüze bunların çarpılmayacağı ne malum? burada bir sürü kaynana sıkıntısı çeken kadınların topiklerini okuyoruz gelini olduktan sonra parasını verdik aldık diye çirkin bi cümle kursa kayınvalideniz babanız ne diyecek acaba. çok ayıp çok bunların bilincine varsın bir an önce. çok şükür ikinizde çalışıyorsunuz yaparsınız her şeyi. tek sorun sizin babanız ki sizde farkındasınız bence babanızla konuşup sorunu çözmekten başka bi çare yok. kolaylıklar diliyorum.

Son düzenleme:
baban istemediği için olayı zora koşuyor sanırım haklısın yanlış yapmışş söyleyiş tarzı istekleri yanlış ve abartı ki diğer aile de orta halli insanlar diyorsun ,

aslında bilmiyor ki bu şekilde davranarak evlendikten sonraki dönenmde erk. ark. ailesini sana karşı doldurmuş oluyor , sözlün ikna etmiş sanırım ailesini , sözlünle konuşup bir süre idare etmeniz gerektiğini evlendikten sonra kapınızı kapatınca herşey,in düzen e gireceğini söylesen , sana tavsiyem nişan süresini olabildiğince kısa tut derim, yoksa babanın istekleri bitmiycek gibi, sözlün en diyor

sözlüm şuan bile babamdan nefret ediyor güveni kalmadı babama karşı geçen gün düğünde takıları napcaz dedi bilmem düşünmedim hiç dedim ben hayatta sizinkilere vermem baban el koyar dedi düşünün şimdiden daha babam için düşünceleri bu ki yerden göğe kadar haklı çünkü biz 1,5 yıldır hiç bu konularda fikir ayrılığına düşmedik çocuk böyle bişey yaşayınca şok oldu :((

Babanızın gönlü olsun diye evi üzerinize alın. Düğünden sonra da geri kayınvalidenize verirsiniz. Babanıza da söylemezsiniz.. Hem evlendikten sonra da bu kadar cüretkar konuşamaz..Hemde kayınvalidenizin gözünde evimi aldılar gibi görünmemiş olur.
İkinizde çalışıyormuşsunuz nasaılsa ne gerek var böyle şeylere...
Yarım kilo altın nedir ya hu.. Bizde damat tarafı ne kadar altın takalım dediler. Bize şu kadar takın demek yakışmaz. Bütçeniz neye uygunsa içinizden ne geliyosa onu yapın dedik..Arkadaşım Allah sabır versin sana. En çok arada kalan sen oluyosun..

Babanızın gönlü olsun diye evi üzerinize alın. Düğünden sonra da geri kayınvalidenize verirsiniz. Babanıza da söylemezsiniz.. Hem evlendikten sonra da bu kadar cüretkar konuşamaz..Hemde kayınvalidenizin gözünde evimi aldılar gibi görünmemiş olur.
Yarım kilo altın nedir ya hu.. Bizde damat tarafı ne kadar altın takalım dediler. Bize şu kadar takın demek yakışmaz. Bütçeniz neye uygunsa içinizden ne geliyosa onu yapın dedik..Arkadaşım Allah sabır versin sana. En çok arada kalan sen oluyosun..

benim de nişanlım aileler yokken sordu sizde adet nedir ne kadar takı takmamız gerek ya da başlık parası alınıyo mu sizde falan diye sordu kendi aramızda konuştuk ve tabiki başlık parası istemiyoruz dedim takı mevzusuna gelince de ona siz karar verin durumunuz neye müsaitse odur bizim için dedim sonuçta bu altın benim aileme verilecek değil eşimle benim olacak.

Adınıza üzüldüm, ailenizin istekleri yüzünden siz arada kalıp, mahçup olmuşsunuz...
Bu durumda yapabilecek tek şey babanızı ikna etmek olmalı, kız evlendirirken böyle istekleri olacağını daha evvelden biliyor muydunuz? Hiç bu konuları açmamasını sağlamalıydınız.....
Bu devirde , başlık parası gibi , kız verirken birşeyler isteme mi kaldı, gençlere takı dahi takmadan, borçları da gençlerin üzerine yıkarak evlendiren nice aile var, sizin nişanlınızın ailesi sağolsunlar; size oturacak bir ev veriyor, sizi kira verme derdinden kurtarıyor ki ev verme gibi bir mecburiyetleri yokken ; babanızın evin üzerinize olması şartını koşması gerçekten çok garip olmuş....
nişanlınızın da sizin babanız illa ki istiyor diye; ailesine baskı yapması, evi ailesinin istemeyerek sizin üzerinize geçirmeleri ; size karşı uzun vadeli kırgınlıklara yol açabilir; umarım babanız bu isteklerinden vazgeçer ve tatlılıkla evlenirsiniz.....

sözlüm ilk zamanlar benimde bu isteklere katıldığımı düşünmüş ve adım adım soğumuş benden.. ben ona belli etmedim her gece babamla tartıştım bu saçmalıktan vazgeçmesi için ama o diretti o ev üstünüze olmazsa bu iş olmıcak diye neler neler yaşadım :(( ve bi akşam sinir krizi geçirip sözlümü aradım herşeyi anlattım bunların benim isteğim olmadığını hepsi geri kafalı babamın istekleri olduğunu herşeyi itiraf ettim ve şok oldu değiştiğini düşünmüştüm falan dedi ve o günden beri benim yanımda herşeyi açıkca konuşuyoruz ailesinede anlatmış benim böyle düşünmediğimi annesi demiş ben anladım zaten babası o akşam bu konuları açtığında kızcağız ne yapcağını şaşırdı şok oldu ben gördüm demiş ailesi beni şuan için çok seviyo annesi sen canını sıkma baban ne duymak istiyosa bana söyle diyor baban anladığım kadarıyla kız tarafıyız biz pohpohlayın bizi diye düşünüyor diyor o akşam babam kızımın eşylarını ben alcam dedi kv söyleme gereği bile duymadım ben elbette oğlumunda eşyalarını ben alcam neden sürekli babası bunu gözümüze sokuyor demiş yani onlarda içten içe babama kuruldular ama benim gerçek kişiliğimin farkındalar

sorma arkadaşım berbat bi durum hayattan elimi eteğimi çektim işe ruh gibi gidip geliyorum ne tadım ne tuzum kaldı bi kendi ailemi idare et bi sözlümü onun ailesini derken psikolojim bozuldu.. eve en son olarak buna karar verdik sözlüm annesiyle konuşmuş kv ben o evi zaten size verdim kağıt üstünde ne yazdığı önemli değil ama ben sırf gelinim için bunu yapıcam demiş askerden gelince daha nikah kıyılmadan o tapuyu gelinim üstüne yapıcam babasıda görsün güvenceyi demiş ben sözlümle konuştum seninle tek şartla evlenirim dedim o ev nikahtan sonra balayından döner dönmez annen adına tekrar tapu edilcek diye annesine söylemiş sözlüm kabul etmem öyle şey mi olur ha sizin adınız yazıyo ha benim ne farkdeder ben ölünce zaten hepsi sizin demiş ( sözlüm tek çocuk )

canım kasımda asker sözlüm 5 ay yapacak eylül gibi nişan yapıcaz yani o burdayken 2 ay nişanlı kalcaz sonrasında asker zaten ve gelir gelmez hemen hazırlıklara başlamak istiyorum ben uzatmadan ama pişmanım keşke askerden geldikten sonra aileme açsaydım konuyu :((

sorma arkadaşım berbat bi durum hayattan elimi eteğimi çektim işe ruh gibi gidip geliyorum ne tadım ne tuzum kaldı bi kendi ailemi idare et bi sözlümü onun ailesini derken psikolojim bozuldu.. eve en son olarak buna karar verdik sözlüm annesiyle konuşmuş kv ben o evi zaten size verdim kağıt üstünde ne yazdığı önemli değil ama ben sırf gelinim için bunu yapıcam demiş askerden gelince daha nikah kıyılmadan o tapuyu gelinim üstüne yapıcam babasıda görsün güvenceyi demiş ben sözlümle konuştum seninle tek şartla evlenirim dedim o ev nikahtan sonra balayından döner dönmez annen adına tekrar tapu edilcek diye annesine söylemiş sözlüm kabul etmem öyle şey mi olur ha sizin adınız yazıyo ha benim ne farkdeder ben ölünce zaten hepsi sizin demiş ( sözlüm tek çocuk )
Allah bi taraftan sıkıntı verince bi taraftan da çözüm veriyo işte.. Ne güzel kayınvalideniz iyi niyetli bi hanım belli ki. Babanız güvenceden bahsedince sizin üzüldüğünüzü de görmüş.. Tek sıkıntınız babanızı susturmak. Onu da el birliğiyle halledersiniz inşallah..

Allah bi taraftan sıkıntı verince bi taraftan da çözüm veriyo işte.. Ne güzel kayınvalideniz iyi niyetli bi hanım belli ki. Babanız güvenceden bahsedince sizin üzüldüğünüzü de görmüş.. Tek sıkıntınız babanızı susturmak. Onu da el birliğiyle halledersiniz inşallah..

kayınvalidem benimle arkadaş gibi hani öyle oturup ağzını açmayan tiplerden değil zaten sözlüm tek çocuk kadın kendini oğluna adamış sözlüm konuşmuş annesine benim düşüncelerimin babamınkilerle aynı olmadığını demiş zate gelinimi tanımasam bi dk bile durmazdım o konu açıldığında hadi güle güle deyip uğurlardım demiş ama o an öle bi toparladıki kv tamam düşünelim biz o zaman dedi babama ve hala beyli konuştu hiç bozmadı ortamıı

babanızı anlamaya çalışıyorum ama ortak noktada buluşamıyorum.aslında kızım rahat etsin diye düşünen bi baba ama seçtiği yol yordam farklı.

umarım bu anları çabuk atlatırsınız fakat evlenince bu yaşadıklarınız sürekli önünüze gelecek .çok yakın arkadaşımında annesi sizin babanız gibi 10 tane bilezik iki takım koltuk herşeyi neredeyse oğlan tarafına yaptırdı kızımı vermem yoksa tehditleriyle şimdi arkadaşım ailesine 1 saatlik mesafedeyken 4-5 ayda 1 gidebiliyor onda da sıkıntı çekerek. ve her kavgada senin ailen böyle diyerek arkadaşımı aşağılıyor.

bunları sözlünüzle konuşun hiçbir kavgada bu olayları güdeme getirmesin .

kolay gelsin:16::16:

babanızı anlamaya çalışıyorum ama ortak noktada buluşamıyorum.aslında kızım rahat etsin diye düşünen bi baba ama seçtiği yol yordam farklı.

umarım bu anları çabuk atlatırsınız fakat evlenince bu yaşadıklarınız sürekli önünüze gelecek .çok yakın arkadaşımında annesi sizin babanız gibi 10 tane bilezik iki takım koltuk herşeyi neredeyse oğlan tarafına yaptırdı kızımı vermem yoksa tehditleriyle şimdi arkadaşım ailesine 1 saatlik mesafedeyken 4-5 ayda 1 gidebiliyor onda da sıkıntı çekerek. ve her kavgada senin ailen böyle diyerek arkadaşımı aşağılıyor.

bunları sözlünüzle konuşun hiçbir kavgada bu olayları güdeme getirmesin .

kolay gelsin:16::16:

çok sıkıntılıyım gerçekten artık o kadar bunaldım ki ailem demek bile istemiyorum.. herşeyime karışıyolar yok efendim evlenince anneme yakın oturcakmışım ben işime yakın oturmak isterken.. bilmiyorum bu olayın içinden nasıl çıkıcam ama çok bunaldım ne yapcağımı bilmiyorum hangi yoldan gideceğimidee

yazdığım sıkıntım ile ilgili yorumlarınız ve gösterdiğiniz yollar için teşekkür etmek istedim. tahminimce siz bu yolları aşıp görmüş geçirmiş birisiniz lütfen bana bi akıl verin ben sözlümü ve ailesini çok seviyorum hiçbirşey hayalimiz gibi olmadı haftaya nişanım olucaktı benim sözlüm ile planlarımız buydu şu halimize baktıkça yıkılıyorum adeta...

Bu kadar sıkıntı etme bunu kendine. Daha yolun başındasınız. İnşallah hayırlısıyla nişanı da düğünü de yaparsınız. Önemli olan sizin birbirinizi anlıyor olmanız. Aileler ne kadar sorun çıkarsalarda siz karşılıklı anlayışınızı koruduğunuz sürece her şey yoluna girer bir gün.Ben daha evlenmedim ama şu zamana gelene kadar pek çok sıkıntı atlattık aileler yüzünden. Hala da bu zorlukları çekiyoruz. Hatta benim büyük korkularım var ya evlendikten sonra daha kötü olursa diye.. Ama sevdiğim adamla birlikte olmak için bazı şeylere katlanmam gerekiyo. Aynı zamanda onunda...Sizin şimdi güçlü durmanız gerek. Daha ilk tümsekte tökezlemeyin.. Herşey hallolur inşallah..

babanızın davranışını uygun bulmuyorum..ama naçizane ailemden örnek vericem..ablamı geçen yıl evlendirdik..takısıdır ,altınıdır ,eşyasıdır hiçbir şey istenmedi , gayet güzellikle evlenildi falan..tabi insan olana bunlar yarar..ama bizim dünürler insanlıktan nasibini almamış çıktı biraz..
kızı aldılar bunlar ,erkek evi farklı bir şehirdeydi ,oraya gittik haliyle akşamına salonda düğün vardı çünkü..Oraya gittiğimizde ne hoşgeldiniz dediler ne başka bir şey, kişelediler bizi bi kenara,bilmediğimiz şehirde düğün salonu aradık durduk , biz onları el üstünde tuttuk ,mum olduk memnun olsunlar sorun olmasın diye..insan yerine konmadık..Kız verdiğimiz ailenin bir gelini daha varmış..daha evlenmemişler,nişanlılar..onlar da gelmiş düğüne , suratları beş karış , güya ağırlanması gereken dünürler bizken bir baktık millet o suratsız ailenin peşinde dolanıyo..

sonra öğrendik tabi nişanlı olan bir kardeşin daha olduğunu..biz gayette güneyde yaşayan bir aileyiz..suratsız aile de batılı..ama onların adetlerine göre ev sahibi olmayana kız verilmez ve çok yüklü miktarda altın istenirmiş..yani o aileden kızı almak için baya uğraşmışlar..

şimdi ne oldu bizim kız kirada,diğer gelinin evi alındı..kaynanalarıyla aralarını bilemiyorum,zaten kadın insan değildi pek müstehak olmuş süründürmeleri..

neyse şuraya gelicem , babanızın tavrı yanlış ama böyle zor alınan gelinler daha bi değerli oluyo..babadır, sizin kötülüğünüze bir şey istemez..tavrı yanlış olsa da..yapabileceğiniz ise babanıza tavrını biraz yumuşatması gerektiğini anlatabilmeniz..

şimdiden kolay gelsin..bak kayınvalide aklıma gelince yine sinirlendim..manyak kadın ya -.-

umarım evlendiğiniz kişi ve ailesi çok düzgün insanlardır..

Son düzenleme:
Ne kadar da guzel seyler yazmissiniz cok tsk ederim icim rahatladi yalniz degilmisim bunu gordum.. Dediginiz cok dogru allahtan ikimizde birbirimizi anliyoruz ben ona anlattim babamin sacma sapan isteklerinden haberim olmadigini ona hak vermedigimi anlattim ailenede bunu anlat dedim evlenincede o ev tekrar annenin ustune olucak dedim cunku ben arada kaldim kendimi ispatlamam lazim bi sekilde evlenince babam yuzunden cok laflar duyucam biliyorum cok sikintilar cekicem iste o zaman konusma sirasi bana gelicek.. Babam en basta sen ne istersen olcak diyodu simdi ben nisan yapmam milleti eglendirmem diyor bende evde yapmak istemiyorum anlayacaginiz herseyime kostek oluyorlar sizin yasadiklarinizda buna benzermiydi?

Back
X