• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zonguldak'ta maden kazası! Mahsur işçiler var!

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.065
30.549
1.123
61
Konya
Zonguldak'ta Erci Madencilik'e ait maden ocağında meydana gelen göçükte ilk belirlemelere göre 9 madencinin mahsur kaldığı belirtildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ocak girişine yakın bir noktada ana galeri üzerinde tavan çökmesi sonucu oluşan göçükte mahsur kalan madencilerle irtibat sağlandığını ve sağ olduklarının düşünüldüğünü söyledi.

Alabaş, göçük açma çalışmalarının sürdüğünü belirtirken Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi, AFAD ve sağlık ekipleri de ocağa sevk edildi.

Erol Civelek'in sahibi olduğu Erci Madencilik Şirketi'ne ait kömür ocağındaki göçüğün saat 02.00 sıralarında meydana geldiği belirtildi.

Ocakta çalışan madencilerin, mahsur kalan 9 arkadaşlarını kurtarmak için göçük açma çalışmasına başladığı, ancak başarılı olamayınca öğleye doğru polise haber verilerek TTK tahlisiye ekibinden yardım istendiği bildirildi.

Ocakta mahsur kalan ve sağ oldukları belirtilen madenciler Yüksel Günbel, Ayhan Günbel, Cüneyt Karaünlü, Muhammet Kilitci, Mustafa Pazarbaşı, Murtaza Pazarcık, Taner Tutal, Müslüm Bayraklı ve Ferhat Mankır'ı kurtarma çalışmaları sürerken, yakınları da ocak önünde bekliyor.

'Mühendis göçüğü gizledi'Zonguldak Valisi Ali Kaban sorumlu mühendisin göçüğü yetkililere haber vermediğini, gizlediğini söyledi. Bu nedenle olaydan geç haberdar olduklarını anlattı:

"Göçük 03.00 sıralarında olmuş ancak maden ocağının sorumlu mühendisi konuyu gizlemiş. İçeride kalanlardan birinin babası saaat 11.40 civarında emniyetimize konuyu intikal ettirince haberdar olduk. Önlemler alındı. Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve AFAD ekiplerimiz orada çalışmalar hızla devam ediyor."

Vali Kaban, olayın geç haber verilmesiye ilgili maden ocağı yetkilileri hakkında soruşturma başlattıklarını ifade etti.

Şirket değil, baba haber verdiGöçükteki madencilerden Ayhan Günbel'in (30) babası Kemalettin Günbel, gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunun 00.00 ile 08.00 vardiyasında çalıştığını, eve dönmeyince merak ederek durumu araştırdığını söyledi.
Servis şoföründen saat 10.00 gibi ocakta kaza olduğunu öğrendiğini anlatan Günbel, "Saat 11.10'da maden ocağının önüne geldim. Burada göçük olduğunu öğrendim. Ocak yetkilileri polisi aramayınca, ben durumu bildirdim. Sanırım olayın medyaya yansımasını istemediler. Göçüğün haber verilmemesi sorumsuzluktur, burada endişeyle bekliyoruz" dedi.

http://www.baskahaber.org/2014/08/zonguldakta-madende-gocuk-9-madenci.html

Yine acı yine dram. Mühedisin olayı gizlemekteki kastı ne ki? Bir an önce göçükteki işçilere yardım çağırmak varken. Bunlarda Allah korkusu bile kalmamış.

Yine acı yine dram. Mühedisin olayı gizlemekteki kastı ne ki? Bir an önce göçükteki işçilere yardım çağırmak varken. Bunlarda Allah korkusu bile kalmamış.
bir korkusu olmasa gizlemezdi var bir bityeniği demekki..artık yardım olarak kömür verilmesin..yazık günah..bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesin insanlar..

bir korkusu olmasa gizlemezdi var bir bityeniği demekki..artık yardım olarak kömür verilmesin..yazık günah..bana dokunmayan yılan bin yaşasın demesin insanlar..
yardım olarak kömür verilmesin neder ya. sadece kömür yardım için mi çıkartılıyor. kömürün %70 sanayide kullanılıyor. ya önceki hükümetlerde yardımda kömür dağıtılmamış mı bi bak istersen. fakire yardım edilmesin mi yani. başka şeylere gelince konuşmayı biliyorsunuz. kışın ne yapsın yoksul ihtiyacı olan. bunun içinde istismar eden de vardır. ihtiyacı olmadığı halde alan vs. onlar yapıyor diye de yoksul vatandaşa vermekten vazgeçmemek gerekiyor .
işiniz makarna kömür başka derdiniz yok

yardım olarak kömür verilmesin neder ya. sadece kömür yardım için mi çıkartılıyor. kömürün %70 sanayide kullanılıyor. ya önceki hükümetlerde yardımda kömür dağıtılmamış mı bi bak istersen. fakire yardım edilmesin mi yani. başka şeylere gelince konuşmayı biliyorsunuz. kışın ne yapsın yoksul ihtiyacı olan. bunun içinde istismar eden de vardır. ihtiyacı olmadığı halde alan vs. onlar yapıyor diye de yoksul vatandaşa vermekten vazgeçmemek gerekiyor .
işiniz makarna kömür başka derdiniz yok
birilerinin göçük altında kalması sözkonusuysa yardım yapılmasın bir zahmet..birileri bedava kömür yakacak diye 3 kuruşa canları pahasına çalışmak zorunda kalıyorlar..evlerine ekmek götürecekler diye..ve yardıma ihtiyacı olmadığı halde faydalanan insanın cezasınıda bu insanlar ödemek zorunda değil..

birilerinin göçük altında kalması sözkonusuysa yardım yapılmasın bir zahmet..birileri bedava kömür yakacak diye 3 kuruşa canları pahasına çalışmak zorunda kalıyorlar..evlerine ekmek götürecekler diye..ve yardıma ihtiyacı olmadığı halde faydalanan insanın cezasınıda bu insanlar ödemek zorunda değil..
bak ne yazmışım %70 sanayide kullanılıyor. sanayi sektörünü de kapatalım ne dersin

Madenler sıkı denetlensin. Bu kaçıncı acı? Bir de mühendis denen utanmaz kurtarma ekiplerine haber vermemiş. Allahtan korkmaz adam. Bu madenlerin denetleyicileri nasıl denetlemişler? Bunların hepsi açıklanmalı?

bak ne yazmışım %70 sanayide kullanılıyor. sanayi sektörünü de kapatalım ne dersin
kömür yardımı yapılmasın diyorum okudunuzmu..yada çok iyi maaş versinler biz yardımımızı illa yapıcaz diyorlarsa

kömür yardımı yapılmasın diyorum okudunuzmu..yada çok iyi maaş versinler biz yardımımızı illa yapıcaz diyorlarsa
he tamam makarna fabrikalarını da kapatalım. kömür yardımına kafayı takmışsın başka birşey düşünmüyorsun. sanıyorsun ki kömür yardımıyla oy veriyor insanlar. hep haklısınız zaten
iyi maaş vs bunlarla olmaz . şartlar iyileştirilmeli mutlaka.

kömür yardımı yapılmasın diyorum okudunuzmu..yada çok iyi maaş versinler biz yardımımızı illa yapıcaz diyorlarsa..
umarım banada hakar
he tamam makarna fabrikalarını da kapatalım. kömür yardımına kafayı takmışsın başka birşey düşünmüyorsun. sanıyorsun ki kömür yardımıyla oy veriyor insanlar. hep haklısınız zaten
umarım banada hakaret ederek stres atmazsınız öğretmen hanım..çocuklarımızın örenek öğretmeni:)makarna yardımı yapsınlar onlar yerin 7 kat dibinde çalışmıyorlar:KK14:

D
umarım banada hakar

umarım banada hakaret ederek stres atmazsınız öğretmen hanım..çocuklarımızın örenek öğretmeni:)makarna yardımı yapsınlar onlar yerin 7 kat dibinde çalışmıyorlar:KK14:

Onlar anlar anlar işçiler yaralanmış mı ölmüş mü? Tek değer yargıları tayyipin oy alması Hiç tartışma muhatap olma

Yardım yapmayacaklarına madenlere kurtarma odası,çökmeyi önleyecek gerekli tedbirleri almak gibi şeyleri yapsınlar.Maden çökmelerindeki sebeb yapılan yardımlar mı?

Sen şu

Sen şu bilal lkan düştü konusunda utanma utanmama konusunda kime hakaret ettin? O konuya bir açıklık getir

Yardım yapmayacaklarına madenlere kurtarma odası,çökmeyi önleyecek gerekli tedbirleri almak gibi şeyleri yapsınlar.Maden çökmelerindeki sebeb yapılan yardımlar mı?
tabiiki yardımlar değil elif yardımlar demiyorum zaten..ama hepimizin bildiği gibi yedbirsiz çalışma ortamı..olay anında bildirmeme gibi durumlar varken bu şartlar altında insan çalıştırıp yapılan iş ne kadar makbul olur orasını bilemiyorum..

mühendis de korkmuştur çünkü kabak onun başına patlayacak, madeni işletenler ise sıyrılacak. esas sorumlulugu mühendisten önce şu şirket sahiplerine verseler ve takip etseler iyi olacak ama nerde... dogru düzgün maden işletemeyecek adam maden açmasın da, işletmesin de... olan yine işçilere oluyor hep. digeri de çıkıp ''bu işin fıtratında var'' diye saçmalar anca...

Merhaba,
Günlerdir yazayım mı yazmayayım mı çok düşündüm ama yazayım. Kömür makarna konusunda ciddi olarak bilgi eksikliğiniz var. Kimseye oy karşılığında ne kömür ne de makarna verilmez. Sosyal devletler hali vakti yerinde olmayan vatandaşlarına bu yardımı yapmakla sorumludur. Bu yardım seçim döneminde değil sürekli yapılır fakat nedense bu seçim döneminde dillendirilir. Bu devletin ve kaymakamlığın görevidir(Kadıköy Belediyesi bu yardımı düzenli yapmaktadır). Bu sebeple makarnaya oy verildi kömüre oy verildi komikliğine lütfen bir son verin. Oy satın alınmıyor mu derseniz alınıyor fakat bu makarna kömürle değil. Mahalleler çok daha ciddi rakamlara o mahallenin ileri gelenleri ile anlaşılarak yapılıyor. Buna bizzat şahit oldum.

Bana bir kişi getirin makarna aldım oyumu verdim kömür aldım oyumu verdim diye hep mişli muşlu cümeller kuruyorsunuz. yok kaynımın mahallesi, yok ablamların mahallesi. Eeee adama sormazlar mı ablan makarna mı aldı diye ? O mahallede yaşıyorsa durumu uygun değildir ve bu tür yardımlara muhtaçtır. Yok almadı ise diğer kişilerin demek ki böyle bir yardımı kullanıyordur bu hiç aklınıza gelmez mi ?

Sosyal devletin durumu iyi olmayanlara yardım etme zorunluluğu vardır. X 1 torba kömür veriyorsa Y 2 torba verir bu işi bitirir. Ayrıca tamam sana oy vereceğim diyip kömürü alıp Y partisine de oy verilebilir.

Muhalefet artık şapkasını önüne koyup bu hezimetin faturasını ödemelidir. Böyle makarna kömür saçmalıkları ile uğraşmaktan esas görevlerini yapmamakta ve haklarımızı savunmamaktadır. Eleştirecek olduktan sonra o kadar çok şey var ki ama böyle boş makarna kömürle uğraşıldığından muhalefette benim gibi yolsuzlukları tweeterdan benimle aynı anda öğreniyor. Benimle yanı anda öğreniyor ise orada ne işi var ? Neden seçildin diye adama sorarlar !

Soma olayında utandım inanın utandım ölen sayısı 300'den çok fazlaymış bunu hükümet örtüyormuş 1 can gitse ne olur 300 kişi ölse ne olur ? 1000 kişi ölse ne olur ? Giden canın sayısı çok büyük etken mi ? Canlar gitmiş, yazık

Allah aşkına biraz altı dolu cümleler kurun artık bu makarna da kömürde kabak tadı verdi.

hem nıhına hem mıhına...

Biride çıkıp hem muhalafetten hem de iktidardan bu hayat odalarına neden meclisten onay gelmedi bunu deşsin. Her kazada gündeme geliyor siyasi propagandalar yapılıyor 10 gün sonra unutuluyor.

tabiiki yardımlar değil elif yardımlar demiyorum zaten..ama hepimizin bildiği gibi yedbirsiz çalışma ortamı..olay anında bildirmeme gibi durumlar varken bu şartlar altında insan çalıştırıp yapılan iş ne kadar makbul olur orasını bilemiyorum..

iyide maden kaçak işletiliyomuş
devlet işletmiyo yani
zaten sabah haber vermelerinin sebebi de buymuş
saklamak amacıyla
insanlara birşey olmaz umarım

İşde kırpığım yani akp bunu oy için yapmıyor niyetini bilemem ama gerçek olan bişey var:O şartlarda çalışılmaz

Back