Zlynda doğum kontrol hapı

mor_r

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2023
5
0
37
Merhaba kızlar.
Zlynda doğum kontrol hapı kullanan oldumu aranızda. Menopoz tedavisi için başladık doktorum zlynda verdi ama kafamda bazı sorular var zararı açısından. Yaş 36 bu arada çok erken menopoza girdim tedavi süreci biraz kafamı karıştırdı açıkçası buraya yazıp fikir almak istedim sizlerden.
İlk once tarlusal verdi
Adet olduktan sonra zlynda başla dedi başladım bitmeye yakın yeşiller de adet başladı bu şekilde gidiyor
Epey bir araştırma yaptım hala muamma içindeyim ama.

Çevremdeki çoğu kişi doğum kontrol hapları kısırlığa yol açıyor diyorlar
Ama zlynda ile ilgili pek bilgi sahip değiller diğer hapları kullanmışlar genelde

Aldığım eczane de yerinizde olsam bu hapı kullanmam deyince iyice kafam karıştı
1. Kutu bitti
2. Kutuya başlamam gerek 4 gün sonra

Merhaba kızlar.
Zlynda doğum kontrol hapı kullanan oldumu aranızda. Menopoz tedavisi için başladık doktorum zlynda verdi ama kafamda bazı sorular var zararı açısından. Yaş 36 bu arada çok erken menopoza girdim tedavi süreci biraz kafamı karıştırdı açıkçası buraya yazıp fikir almak istedim sizlerden.
İlk once tarlusal verdi
Adet olduktan sonra zlynda başla dedi başladım bitmeye yakın yeşiller de adet başladı bu şekilde gidiyor
Merhaba canım bende gebe kalmak için tedavi görüyorum kistlerim ve adet düzensizliğim olduğu için bana da doktorum bu hapı verdi

Merhaba canım bende gebe kalmak için tedavi görüyorum kistlerim ve adet düzensizliğim olduğu için bana da doktorum bu hapı vemer

Merhaba canım bende gebe kalmak için tedavi görüyorum kistlerim ve adet düzensizliğim olduğu için bana da doktorum bu hapı verdi
Merhaba mesajıma dönüş yaptığınız için teşekkür ederim 🤗
2. Kutuya başladım bende bugün
Sanırım regli düzene sokuyor hap anladığım kadarıyla
Tahmin ettiğim zamanda regl oldum çünkü
2. Kutu bittiğinde regl olduğumda tekrar tahlil yapılacak duruma göre devam edip etmeyeceğimize karar verilecek. Kafama takılan uzun süreli kullanımda meme kanserinden söz ediliyor ondan korktuğum için buraya yazdım
Sizin de ilk kutunuz (geçmiş olsun bu arada)

Merhaba mesajıma dönüş yaptığınız için teşekkür ederim 🤗
2. Kutuya başladım bende bugün
Sanırım regli düzene sokuyor hap anladığım kadarıyla
Tahmin ettiğim zamanda regl oldum çünkü
2. Kutu bittiğinde regl olduğumda tekrar tahlil yapılacak duruma göre devam edip etmeyeceğimize karar verilecek. Kafama takılan uzun süreli kullanımda meme kanserinden söz ediliyor ondan korktuğum için buraya yazdım
Sizin de ilk kutunuz (geçmiş olsun bu arada)
Teşekkür ederim🥰Kendinizi sakın korkutmayın her şey doktor kontrolünde gerçekleşiyorsa Allahında izniyle hicbir sıkıntı yaşamazsınız inşallah.Uzun süre kullanım önerilmiyor ama inşallah uzun süre kullanmanız gerekmez ve bir an evvel kurtulursunuz🥰

Teşekkür ederim🥰Kendinizi sakın korkutmayın her şey doktor kontrolünde gerçekleşiyorsa Allahında izniyle hicbir sıkıntı yaşamazsınız inşallah.Uzun süre kullanım önerilmiyor ama inşallah uzun süre kullanmanız gerekmez ve bir an evvel kurtulursunuz🥰
Çoookkkkkk teşekkür ederim 🤍

Merhabalar sırf sorunuzu gördüğüm için kayıt oldum az önce ve bilgilendirmek istedim. Bende zlynda hapını kullanıyorum. Emziren annelere öneriliyor bebeğe zarar vermesin diye. İçerisinde ‘galiba’ sadece progesteron hormonu bulunuyormuş Spirali taktıramadığım için benim kurtuluşum oldu açıkçası

Merhabalar sırf sorunuzu gördüğüm için kayıt oldum az önce ve bilgilendirmek istedim. Bende zlynda hapını kullanıyorum. Emziren annelere öneriliyor bebeğe zarar vermesin diye. İçerisinde ‘galiba’ sadece progesteron hormonu bulunuyormuş Spirali taktıramadığım için benim kurtuluşum oldu açıkçası
Çok teşekkür sevgili E erdonun anasi umarım şifa buluruz 🥰 düşüncelerim değişti inanın klavyenize sağlık (:-)

Uzun süre doğum kontrol hapı kullanıp birçok yan etkisini yaşayan biri olarak tavsiyem bu hapları kullanırken kesinlikle çinko takviyesi alin

Uzun süre doğum kontrol hapı kullanıp birçok yan etkisini yaşayan biri olarak tavsiyem bu hapları kullanırken kesinlikle çinko takviyesi alin
neden acaba? çinko ne işe yarıyor? ben 2 çeşit kullanmıştım, yasmin ve diane ama ikisinde de şiddetli kusma isteğim ve psikolojik yan etkilerini gördüm bıraktım. doktor zlyndanın daha az yan etkisi oldugunu söyledi deneyeceğim. size göre dediklerimi kullandıysanız yan etki bakımından hangisi daha azdır acaba?

neden acaba? çinko ne işe yarıyor? ben 2 çeşit kullanmıştım, yasmin ve diane ama ikisinde de şiddetli kusma isteğim ve psikolojik yan etkilerini gördüm bıraktım. doktor zlyndanın daha az yan etkisi oldugunu söyledi deneyeceğim. size göre dediklerimi kullandıysanız yan etki bakımından hangisi daha azdır acaba?
Cinko bağışıklık sistemini destekleyen önemli bi vitamin.dogum kontrol hapları da kandaki cinko değerlerini düşürdüğü için akne,leke vs gibi birçok soruna sebep oldu ben de.hatta pankreasimin calismasini,hormonlarimi bile bozdu.ben de bunu çok yakın bi zamanda öğrendim.o nedenle kesinlikle doğum kontrol haplarını kullananların cinko değerlerine baktirmalari lazım.
Bu söylediğin haplardan hiçbirini kullanmadım.yurtdisindayim farklı bi marka kullandım.o nedenle bi fikrim yok ama sadece söyleyebileceğim eger çok mecbur değilsen o zehirleri vücuduna sokma

Merhabalar bekarım bir buçuk senedir adet olamıyorum diye doktor verdi bana ZLYNDA ilk defa kullancam bekar olarak kullanan ve aşırı yan etkisini gören var mı veya korkacağım başka birşey söz konusu mu ?

Merhaba kızlar.
İlk once tarlusal verdi
Yaşımız aynı Bende bu ilacı kullanıyorum ağrılı regl dönemleri geçirdiğim için verdi ama 2 kutunun ortasında hamile kaldım menepoza girdim diyorsunuz ama bu konuda dikkatli olun derim başka bir fikrim yok ilaç konusunda

Yaşımız aynı Bende bu ilacı kullanıyorum ağrılı regl dönemleri geçirdiğim için verdi ama 2 kutunun ortasında hamile kaldım menepoza girdim diyorsunuz ama bu konuda dikkatli olun derim başka bir fikrim yok ilaç konusunda
Merhaba hamile kaldığınızı yazmışsınız, ilacı düzenli kullanıyor muydunuz merak ediyorum cevaplarsanız sevinirim. 4. Kutuya başladım ve 1 hafta gecikmem var, ilacı düzenli kullanmaya rağmen hamile kalmak beni tedirgin ediyor malesef.

Merhaba bende aynı sizin gibiyim hapı içmeyi bir gün unuttum acaba etkiler mi vede ara vermiştim yine başladım

X