• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zıt duygular arasında bir anda geçiş yaptım şimdi çok tuhaf hissediyorum neoldu bana?

KKyesim

Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2012
97
5
16
İstanbul
dün uzun zamandır beklediğim beni çok mutlu eden bir haber aldım.ama öyle böyle değil aşırı mutlu oldum.mutluluğun etkisinden donakaldım yani o derece.bugün ise beni çok üzen bir haber aldım.mutlu olduğum kadar üzüldüm.yine şok oldum üzüntüden.çünkü beklemiyordum böyle bir olayı.yani kısacası birgün aşırı mutluyken ertesi gün aşırı mutsuz oldum,bir anda zıt duygular arasında geçiş yaptım.ve üzüntülü haberi aldığımdan beri içimde bir öfke var ama aynı zamanda halsiz hissediyorum.bugün öğlen 12de kalkmama rağmen bu saatte çok uykum geldi.birde çığlık atacak kadar öfkeliyim ama çığlık atmaya halim hiç yok.aynı zamanda iştahımda kapandı.ne oldu bana?daha öncede sevindiğim,üzüldüğüm oldu tabiki ama bu seferki kadar tuhaf bir hal içine düşmemiştim.mantıklı düşünemiyorum.sevgi hissedemiyorum.iyi,güzel duyguları hissedemiyorum.güzel şarkılar dinliyorum anlayamıyorum.o şarkının hissettirdiği güzel duyguları önceden hissederdim bugün hissedemedim.tek hissediğim yorgunluk ve öfke.nedir bana olanlar?benim şimdi yaşadığım duygunun bir adı varmı?sizde böyle birşey yaşadınızmı acaba?
yalnız psikoloğa gitmek dışında cevaplar istiyorum...

Son düzenleyen: Moderatör:
Zıt duygular arasındaki geçişin bir anda olmamış ki.
Güzel bir haberle sevinip mutlu olmuşsun.
Ertesi gün kötü ve beklemediğin bir haber alıp mutsuz olmuşsun.
Yani bariz sebepler sonucu doğal olan bir şey yaşamışsın.
Herkes aynı tepkiyi verir böyle durumlarda.

Aldığın tatsız haber seni sıkıntıya ve öfkeye itmiştir, hissizleştirmiştir.
Normal bir şey bana göre.
Yani kafanda büyütebileceğin bir durum olduğunda, üzüntüden şok olduğunda bunlar yaşanır.

Aynı durumu sürekli yaşadığım için sana diyebileceğim şey sakin ol bu durum gayet normal..sen diğer insanlara göre daha derinden yaşıyorsun mutluluğunu da hüznünüde :) ben de çok kafama takıyordum bu durumu hatta senin psikolok dışında bi öneri dediğin psikologa bile gittim..hiç bi faydası yok bu senin yapın..sadece daha az düşünmeye çalış bazı şeyleri..bi de mutlu oldugun zaman yaptığın bi hareket edin mesela yumruğunu sıkmak gibi,üzüntülü oluncada aynı hareketi yap enerji dolacaksın,daha iyi hissedeceksin..ama önce o hareketi bikaç kez mutluyken yap :)

Aynı durumu sürekli yaşadığım için sana diyebileceğim şey sakin ol bu durum gayet normal..sen diğer insanlara göre daha derinden yaşıyorsun mutluluğunu da hüznünüde :) ben de çok kafama takıyordum bu durumu hatta senin psikolok dışında bi öneri dediğin psikologa bile gittim..hiç bi faydası yok bu senin yapın..sadece daha az düşünmeye çalış bazı şeyleri..bi de mutlu oldugun zaman yaptığın bi hareket edin mesela yumruğunu sıkmak gibi,üzüntülü oluncada aynı hareketi yap enerji dolacaksın,daha iyi hissedeceksin..ama önce o hareketi bikaç kez mutluyken yap :)

Ortada büyük bir fark var. Sen her zaman yaşıyorsun.
Ama o ilk defa yaşıyor. Bu durumda bir kişilik yapısından söz edilemez.
Eğer kronikleşirse yapın budur denebilir.

Inşallah arkadaşımız bu durumu ilk ve son kez yaşıyordur ancak bu bidaha olmayacağı anlamına gelmez..aklınızda bulunsun sonuçta tavsiyemdir..ve de çooook işe yarıyor...
Duygularını dolu dolu yaşayan biri olarak halimdeen çok da memnunum :) şükür ve dua ile...

Inşallah arkadaşımız bu durumu ilk ve son kez yaşıyordur ancak bu bidaha olmayacağı anlamına gelmez..aklınızda bulunsun sonuçta tavsiyemdir..ve de çooook işe yarıyor...
Duygularını dolu dolu yaşayan biri olarak halimdeen çok da memnunum :) şükür ve dua ile...

Peki psikoloğa gittiğinde herhangi bir teşhis konuldu mu sana?

Bide bu duruma psikologlar ''öfke patlaması veya öfkeyi ,duyguları kontrol edememe'' diyorlar ..tedavisi hobiler elde etmek daha az düüşünmek..:)

duyguları kontrol edememe..derler

Hmmm anladım.
Bunların hayatı zorlaştıran versiyonları borderline ya da bipolar olarak kendini gösteriyor genelde, acaba ikisinden biri mi var diye merak ettim.
Demek ki sende o kadar ağır semptomları yok.
Güzel o zaman. Kendi kendine aşabilmen harika. :)

Hmmm anladım.
Bunların hayatı zorlaştıran versiyonları borderline ya da bipolar olarak kendini gösteriyor genelde, acaba ikisinden biri mi var diye merak ettim.
Demek ki sende o kadar ağır semptomları yok.
Güzel o zaman. Kendi kendine aşabilmen harika. :)
ÇOK şükür aştım :) o hastalıklar genelde geçmişte yaşanan travmaların sonucu oluşuyor..hani anne baba kaybetmek,tecavüz falan...
benim kontrolsüzleşmemin sebebi kpss idi..baya hassaslaşmıştım ama o geçince rahatladım

Anladım cevaplar için teşekkürler.Bugün daha iyi hissediyorum kendimi.bir anda derken mutluluğum aynı şok durumuyla devam ederken aşırı üzüleceğim bir haberi o anda aldım bu yüzden bir anda duygular arası geçiş yaptım.dün bayağı kötüydüm içimde öfke var herşeyleri kırıp dökesinm vardı ama hiç halim yoktu çok tuhaf hisediyordum kendimi.Şükür kurtuldum bugün daha iyiyim.

Back