gözünüzü korkutmak istemedim ama benim çektiklerimi başkası yaşamasın diye de başlığı görünce yazmadan edemedim.
bir kere, asla ve asla kendi dişin gibi olmuyor. hissiz, yabancı bir şey. kendi dişlerini kestirme aşaması da çok kötü. ağrısını bırak, fena bir deneyim. hadi 1 hafta, 10 gün sürer en fazla, onlar bitti diyelim. zaten ömürlük değil. diş hekimleri söylemez ama yaşlanınca diş eti çekilmesi olduğunda o dişlerden eser kalmayacak. hatta o zamana kadar bile dayanamayabilirmiş.
ikincisi, diyelim zirkonun altında kalan kendi dişlerinize bir şey oldu, mesela kanal tedavisi gerekti ki gerekebiliyor. o zirkonu kırmaları gerekiyor. yan o paranın hepsini olmasa bile bir kısmını yeniden vermek zorunda kalabilirsiniz.
ilk taktırdığınızda 1 ay kadar konuşma zorluğu yaşayacaksınız. zaten s harfinin geri gelmesi 3 haftayı bulabiliyor.
bende şöyle de bir sorun oldu. yapışkanı kalıcı olmasına rağmen gevşedi. şu an zirkon sallanıyor ama çıkmıyor da. zirkona zarar vermemek için yapılacak tek şey beklemek. tabii hem yemek yerken hem de konuşurken işkence gibi bir durum oluşuyor.
bir de zirkonun rengini kendi dişlerinize uydurmak kolay değil. zirkon öyle takma diş gibi farklı durabilir. bende öyle olmadı ama olan kişiler gördüm.
tel en fazla 6 ay kalıcı oluyor. 6 aydan sonra bir şekle giriyor ve görünmez telleri takıyorsunuz. hem de sapasağlam, doğal kendi dişleriniz oluyor.
karar tabii ki sizin. ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.