• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zirkonyum kaplama diş yaptırmak istiyorum..

Porselen için 3bin bana çok pahalı geldi.Zirkonyum neden yapılamazmış ki?Ayrıca metal destekli porselen sakın yaptırma tamam çok sağlam oluyor ama estetik açıdan hiç güzel durmuyor.İçindeki metal gözüküyor birsüre sonra kötü görüntü oluşuyor.Bence başka doktorlara da görün.

evt banada pahalı geldi başka doktorlarada gidicem ama güvenilir bir doktor bulmak çok zor..porselenler yurt dışından geliyormuş almanyaydı sanırım diş beyazlatma ve diş etinde oynama yapıcakmış 3 bin lira fiyat verdi..biraz daha araştırmam lazım..izmirde dişlerini yaptırıp memnun kalan varmı?çene yapmdan dolayı porselen daha iyi olur dedi off bilmiyorum napsam:26:

arkadaslar banada ankarada zirkonyum kaplama konusunda iyi olan bir diş hekimi onerebilir misniz benim ön dört dişim porselen kaplama ama memnun değilim doğal durmuyorlar maalesef

ben de Ankarada zirkonyum kaplama yapacak iyi bir doktor arıyorum ve fiyatı da merak ediyorum..yaptıran bilen yazarsa memnun olurum:)

Ya şimdi gözümü korkuttun, ben yaqptırdığım şeyin risklerinden çok korkarım :14:
pouff çok fazla derdi var derken mesela n egibi sıkıntıları var?

bende yeni yaptırdım ve mecbur kalmadığın sürece yaptırma derim, yapılırken ayrı eziyet bittiğinde ayrı eziyet hala yanlışlardan kaynaklanan sorunlarım devam ediyor , korkumdan gitmiyorum

Arkadaşlar ben de 18yaşımda dişlerimdeki lekelenmelerden rahatsız olup lamine yaptırmıştım,sonuç muhteşemdi.6yıl içinde diş sıkma alışkanlığımdan ve sigara kullanıyor oluşumdan ötürü aşınmalar, sarı-kahverengi pis lekeler oluştu. yine aynı işlemi yaptırıp belki ön iki ya da dört dişime kaplama yaptırırım düşüncesiyle bir doktora gittim.ve dişçiye gittiğim dönemde bunalımdaydım.. bunalımıma dişlerimi saklamadan gülebilmek rahat konuşabilmek istekleri de yoğunca eklenmişti.. nasıl bir tüccara denk geldiysem, lamina yapılan ve aşınan dişlere tekrar lamina yapılamayacağına ve birkaç dişe kaplama yapıldığında sırıtacağına beni ikna ederek güldüğümde görünen üst on tane dişime zirkonyum yapmaya beni maalesef ikna etti. sağlıklı bir ruh halinde olsam asla on tane dişime kaplama yaptırmazdım bunda benim de şuursuzluğumun etkisi var. ancak iyi bir "hekim"e denk gelseydim muhtemelen kaplamadan beni caydırırdı. iyi hekimler sağlam dişleri mümkün olduğunca korumaya çalışırlar çünkü.. ilkin alışmada müthiş problem yaşadım,eski halinden büyük dişler yapıldı yüz hatlarıma gideceği için.. diş etleri diş aralarını doldurana kadar kendimi çok çirkin hissettim.. bir yıl içinde alıştım estetik açıdan bir problem yok hatta yeni tanıştığım insanlar dişlerime iltifat ediyorlardı. ancak şimdi diş etlerimde çekilmeler başladı.Klinik klinik gezdim.. çoğu doktor yeniden yapmaya korkuyor gerekçeleri de "alttaki dişlerinizin nasıl yontulduğunu bilmiyoruz" oluyor. bir yıl geçti nerdeyse 6ay rüyamda dökülen dişler gördüm. mutlaka iyi bir hekime gidin iyi araştırın..ve kesinlikle tek derdinizin dişleriniz olduğu bi dönemde gidin.. iyi hissetmek için para harcadığım yetmedi bir de eskisinden sağlıksız bir ağızla kaldım.. bir de ortodontik problemim için tel taktırmayı da düşünüyordum,öncesinde dişlerim lamine olduğu için takılan telin hepsini çürüteceğini söyledi. meğer çürütmeyen elmas teller filan varmış.. çok gerekmediği sürece asla tavsiye etmiyorum ne zirkon ne full porselen.

Son düzenleme:
ben de Ankarada zirkonyum kaplama yapacak iyi bir doktor arıyorum ve fiyatı da merak ediyorum..yaptıran bilen yazarsa memnun olurum:)

eğer hala arıyorsan Can dental'i öneririm.Kuğulu park'ın yanında ceviz'in üstündeki işhanında. dişlerine zarar vermeden istediğin halegelmesiiçin titiz çalışacaklardır eminim.

ben zirkonyum diş fiyatları buradan baktım 500 tl falan diyor ama büyük bir hastane galiba... tanıdık birine sordum oda 300 tl dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam,
Ben ön dört dişime kaplama yaptırmak isyiorum, biraz araştırdım ve en doğal görüntüyü veren kaplama zirkon kaplamaymış öyle okudum. Fakat nereye baktıysam fiyatlarına ait bir bilgi bulamadım :20:
Ortalama ne kadara patlar bu bana bu konuda bir bilgisi olan var mı ben de gerçekten gülmek istiyorum lütfenn.31:

benim sadece iki ön dişim 1 milyardı tatlım

ben 6 dişime yaptırdım. üstelik izmirde çok iyi bir yere. asla tavsiye etmiyorum. hatta hayatımın pişmanlığı diyebilirim. öncelikle, iki dişimi arkaya çektiğimiz için kanal tedavisi yaptırmak zorunda kaldım, yaptıralı iki ay oldu ama hala ağrı çekiyorum. ayrıca yapışkanı zamanla gevşeyebiliyor vs. çok fazla derdi var. keşke sabredip tel taktırsaymışım :(

ya ben önümüzdeki ay yaptırmak istiyorum 19 diş ama korkuttun.şimdi ne durumdasın

gözünüzü korkutmak istemedim ama benim çektiklerimi başkası yaşamasın diye de başlığı görünce yazmadan edemedim.

bir kere, asla ve asla kendi dişin gibi olmuyor. hissiz, yabancı bir şey. kendi dişlerini kestirme aşaması da çok kötü. ağrısını bırak, fena bir deneyim. hadi 1 hafta, 10 gün sürer en fazla, onlar bitti diyelim. zaten ömürlük değil. diş hekimleri söylemez ama yaşlanınca diş eti çekilmesi olduğunda o dişlerden eser kalmayacak. hatta o zamana kadar bile dayanamayabilirmiş.

ikincisi, diyelim zirkonun altında kalan kendi dişlerinize bir şey oldu, mesela kanal tedavisi gerekti ki gerekebiliyor. o zirkonu kırmaları gerekiyor. yan o paranın hepsini olmasa bile bir kısmını yeniden vermek zorunda kalabilirsiniz.

ilk taktırdığınızda 1 ay kadar konuşma zorluğu yaşayacaksınız. zaten s harfinin geri gelmesi 3 haftayı bulabiliyor.

bende şöyle de bir sorun oldu. yapışkanı kalıcı olmasına rağmen gevşedi. şu an zirkon sallanıyor ama çıkmıyor da. zirkona zarar vermemek için yapılacak tek şey beklemek. tabii hem yemek yerken hem de konuşurken işkence gibi bir durum oluşuyor.

bir de zirkonun rengini kendi dişlerinize uydurmak kolay değil. zirkon öyle takma diş gibi farklı durabilir. bende öyle olmadı ama olan kişiler gördüm.

tel en fazla 6 ay kalıcı oluyor. 6 aydan sonra bir şekle giriyor ve görünmez telleri takıyorsunuz. hem de sapasağlam, doğal kendi dişleriniz oluyor.

karar tabii ki sizin. ben sadece kendi tecrübemi paylaşmak istedim.

benimkiler telle düzelecek gibi değil.bu sıkıntılardan dolayı yıllarca cesaret edemedim.napayım bilmiyorum

Arkadaşlar ben de 18yaşımda dişlerimdeki lekelenmelerden rahatsız olup lamine yaptırmıştım,sonuç muhteşemdi.6yıl içinde diş sıkma alışkanlığımdan ve sigara kullanıyor oluşumdan ötürü aşınmalar, sarı-kahverengi pis lekeler oluştu. yine aynı işlemi yaptırıp belki ön iki ya da dört dişime kaplama yaptırırım düşüncesiyle bir doktora gittim.ve dişçiye gittiğim dönemde bunalımdaydım.. bunalımıma dişlerimi saklamadan gülebilmek rahat konuşabilmek istekleri de yoğunca eklenmişti.. nasıl bir tüccara denk geldiysem, lamina yapılan ve aşınan dişlere tekrar lamina yapılamayacağına ve birkaç dişe kaplama yapıldığında sırıtacağına beni ikna ederek güldüğümde görünen üst on tane dişime zirkonyum yapmaya beni maalesef ikna etti. sağlıklı bir ruh halinde olsam asla on tane dişime kaplama yaptırmazdım bunda benim de şuursuzluğumun etkisi var. ancak iyi bir "hekim"e denk gelseydim muhtemelen kaplamadan beni caydırırdı. iyi hekimler sağlam dişleri mümkün olduğunca korumaya çalışırlar çünkü.. ilkin alışmada müthiş problem yaşadım,eski halinden büyük dişler yapıldı yüz hatlarıma gideceği için.. diş etleri diş aralarını doldurana kadar kendimi çok çirkin hissettim.. bir yıl içinde alıştım estetik açıdan bir problem yok hatta yeni tanıştığım insanlar dişlerime iltifat ediyorlardı. ancak şimdi diş etlerimde çekilmeler başladı.Klinik klinik gezdim.. çoğu doktor yeniden yapmaya korkuyor gerekçeleri de "alttaki dişlerinizin nasıl yontulduğunu bilmiyoruz" oluyor. bir yıl geçti nerdeyse 6ay rüyamda dökülen dişler gördüm. mutlaka iyi bir hekime gidin iyi araştırın..ve kesinlikle tek derdinizin dişleriniz olduğu bi dönemde gidin.. iyi hissetmek için para harcadığım yetmedi bir de eskisinden sağlıksız bir ağızla kaldım.. bir de ortodontik problemim için tel taktırmayı da düşünüyordum,öncesinde dişlerim lamine olduğu için takılan telin hepsini çürüteceğini söyledi. meğer çürütmeyen elmas teller filan varmış.. çok gerekmediği sürece asla tavsiye etmiyorum ne zirkon ne full porselen.
iyice korktum ya.yani böylemi yaşamalıyımm.napsam ki

herkeste aynı sıkıntılar olacak diye bir şey yok.Ben alt üst toplam 16 dişimi yaptırdım zirkonyum tanesi 250 tl den.tanıdık doktor olduğu için indirim yaptı.herkesten iltifatlar alıyorum ve kullanımı çok rahat tabi uzun ömürlü olması için iyi bakmak lazım

herkeste aynı sıkıntılar olacak diye bir şey yok.Ben alt üst toplam 16 dişimi yaptırdım zirkonyum tanesi 250 tl den.tanıdık doktor olduğu için indirim yaptı.herkesten iltifatlar alıyorum ve kullanımı çok rahat tabi uzun ömürlü olması için iyi bakmak lazım
merhabalar bende on ust 6 disimi zirkonyum yaptirmayi dusunuyorum ama endiselerim var tabiki ve birde iyi isinin ehli bir doktor ariyorum siz nerde yaptirdiniz acaba.memnunmusunuz dislerinizden

öndeki 4 dişimi yaptrdım ve fazlasıyla memnunum kimse kendi dişlerimden ayırt edemiyor. ben söylemediğim sürece kaplama olduğunu anlayan olmuyor :) hiçbir sorun sıkıntı yaşamadım. korkulacak bişeyde yok abartılmasın bence. tedavi süresinde de hiçbişey hissetmedim. doktorum da işinde çok iyi yine gitsem yine aynı doktora giderim. bence güzel bi gülüş herkesin hakkı ;)

doktorunuzun adını paylaşabilir misiniz acaba? msj da atamıyorum ben paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Sakın kaplama yaptırmayın. Hayatımın pişmanlığını yaşıyorum dişlerimi kestrmekle.
Hiç araştrmadım direk gittim kaplama dedim doktor tamam dedi. Hiç demedi lamina yapalım falan
4ay oldu yaptıralı. 2 kez cilaya atıldı halen bariz renk farklılığı var ve düm düz çok belli oluyor.
Eğer dişleriniz kırık veya çürük değilse sakın kestrmeyin

ben fatihte dent-ist klınıgınde mustafa colak a yaptırdım cok memnunum estetık olarak zaten beğenmeyen yok ve hıc oyle hassasıyet falanda yasamadım tedavı surecınde gecıcılerım takıldı ve gayet rahattım tavsıye ederım estetık ınsana ozguven katıyor ama hekımınızı ıyı secın bı arkadasımınkı akıde sekerı gıbı oldu ırı ve beyaz hakım onemlı 100-200 fazla verın emın ellere gıdın derım

ben fatihte dent-ist klınıgınde mustafa colak a yaptırdım cok memnunum estetık olarak zaten beğenmeyen yok ve hıc oyle hassasıyet falanda yasamadım tedavı surecınde gecıcılerım takıldı ve gayet rahattım tavsıye ederım estetık ınsana ozguven katıyor ama hekımınızı ıyı secın bı arkadasımınkı akıde sekerı gıbı oldu ırı ve beyaz hakım onemlı 100-200 fazla verın emın ellere gıdın derım

kac diş kaca yaptırdn canımm?

Back