• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zıpkınla dalan var mı?

EftelyaNergis

Hiç yokmuş aslında.
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2016
317
582
33
35
Merhaba hanımlar, iki üç yıldır zıpkına merak saldım ama etrafımda hiç kullanan olmadığı için bir türlü başlayaladım. Ekipmanlar ve zıpkını kullanmak için yardıma ihtiyacım var. Forumlarda çok gezdim ama hep erkeklere denk geldim e tabi güvenip de denize gidemedim neler neler duyuyoruz şu günlerde.:KK12:. bir de şansımı burda deneyeyim dedim. Var mı bana yardımcı olabilecek bir hatun :KK54:

Benim memlekette çok yapılır ama siz söyleyince düşündüm de hakikaten ben de hiç kadın zıpkıncı hatırlamıyorum.

Ben cinsiyetten bağımsız olarak çok tehlikeli buluyorum zıpkın işini, denizcilerden birsürü vurgun hikayesi dinledim.

Oksijensizlikten muhakeme yeteneğini kaybedip arkadaşlarına el sallayarak güle oynaya dibe doğru yüzen insanlar duydum.

Bir balığın peşine takılıp indiğiniz derinliği, nefes durumunuzu, suyun yüzeyine çıkma hızınızı ayarlayamazsanız geçmiş olsun.

Hiç şakası yok denizin.

Umarım kafanıza göre bir ekiple sorunsuz şekilde gerçekleştirirsiniz.

Benim memlekette çok yapılır ama siz söyleyince düşündüm de hakikaten ben de hiç kadın zıpkıncı hatırlamıyorum.

Ben cinsiyetten bağımsız olarak çok tehlikeli buluyorum zıpkın işini, denizcilerden birsürü vurgun hikayesi dinledim.

Oksijensizlikten muhakeme yeteneğini kaybedip arkadaşlarına el sallayarak güle oynaya dibe doğru yüzen insanlar duydum.

Bir balığın peşine takılıp indiğiniz derinliği, nefes durumunuzu, suyun yüzeyine çıkma hızınızı ayarlayamazsanız geçmiş olsun.

Hiç şakası yok denizin.

Umarım kafanıza göre bir ekiple sorunsuz şekilde gerçekleştirirsiniz.
Evet gerçekten tehlikeli olabiliyor. Yüzücülüğüm iyidir çok da araştırdım dediğiniz gibi senkop vs onlar hakkında teorik olarak bilgilerim tam. 1 dakikadan fazla dalmak önerilmiyor kesinlikle bende öyle yapıyorum ama bir tek zıpkınım eksik işte:110: Sadece nasıl bir zıpkın almam gerektiği ve nasıl kullanmam gerektiğini öğretecek biri lazım..

Eşim dalıyor tüplü ve tüpsüz şekilde. Dalgıç kıyafetleri, tüpü falan var. Tüpsüz dalabilirmişsin ama 2 metreyi geçmemen gerekliymiş. Mesafeyi ayarlamazsan kafan güzel olurmuş ve dipte kalırmışsın. Vurgun yersen derinlik algın kayboluyormuş, algılar gidiyormuş. Mesela balığı gördün peşine takılıp gidersen geri dönüşün tek başına Allah'a kalmış olur. Tek başına böyle şeyler yapma bence. Bele kadar suda,su altında nefes tutmayla başlayacakmışsın . Egzersiz yaptıracaksın ciğerlerine. Derinliği belli yerlerde başla önce. En iyisini sorarsan kurslara git.

Suyun altında zıpkını kurmak güç gerektiriyormuş. Güçsüz isen 40'lık havalı zıpkın alman, kaslı güçlü bir kadınsan 60'lık normal lastikli zıpkın alman gerekliymiş. Havalı zıpkınla başla bence. Ben olsam basitle başlarım.

Eşim dalıyor tüplü ve tüpsüz şekilde. Dalgıç kıyafetleri, tüpü falan var. Tüpsüz dalabilirmişsin ama 2 metreyi geçmemen gerekliymiş. Mesafeyi ayarlamazsan kafan güzel olurmuş ve dipte kalırmışsın. Vurgun yersen derinlik algın kayboluyormuş, algılar gidiyormuş. Mesela balığı gördün peşine takılıp gidersen geri dönüşün tek başına Allah'a kalmış olur. Tek başına böyle şeyler yapma bence. Bele kadar suda,su altında nefes tutmayla başlayacakmışsın . Egzersiz yaptıracaksın ciğerlerine. Derinliği belli yerlerde başla önce. En iyisini sorarsan kurslara git.
Çok teşekkür ederim zahmet edip öğrenip yazmışsınız. Söylediğiniz antrenmanlarım tamam hepsi. Tüpsüz dalıyorum ben. Aynen güçlü bir kadın değilim 40lık alırım ama işte yanımda danışabileceğim birisi lazım.

Benim kayinpeder daliyor ama kucuklugunu denizde gecirmis. Buna ragmen arada bir tehlike atlattigi oluyor. Size tavsiyem dalma konusunda iyice uzmam olun zipkin isi cok sonra. Once guvenlik...

Benim kayinpeder daliyor ama kucuklugunu denizde gecirmis. Buna ragmen arada bir tehlike atlattigi oluyor. Size tavsiyem dalma konusunda iyice uzmam olun zipkin isi cok sonra. Once guvenlik...
Teşekkür ederim bende denizde büyüdüüm diyebilirim. Ah bir yardım eden bulabilsem..

Av için mi dalacaksınız? Yani avladığınız hayvanla karın doyurmak için mi?
Yoksa
Zevk, spor uğruna mı?

Tavsiyem, tecrübem YÖK, merak ettim yalnızca

Av için mi dalacaksınız? Yani avladığınız hayvanla karın doyurmak için mi?
Yoksa
Zevk, spor uğruna mı?

Tavsiyem, tecrübem YÖK, merak ettim yalnızca
Şuan olta balıkçılığı yapıyorum büyük keyif alıyorum. Yakaladıklarım belirli bir büyüklükteyse alıyorum, küçükse hemen suya geri bırakıyorum.

Back
X