Zindan Adası - Shutter Island

atlantis

bab-ı esrar
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
1.433
9
683
Tür : Gerilim / Dram / Gizem
Gösterim Tarihi : 12 Mart 2010
Yönetmen : Martin Scorsese
Senaryo : Laeta Kalogridis , Dennis Lehane (Kitap)
Görüntü Yönetmeni : Robert Richardson
Yapım : 2009, ABD

Oyuncular

Leonardo DiCaprio (Teddy Daniels) , Mark Ruffalo (Chuck Aule) , Ben Kingsley (Dr. John Cawley) , Michelle Williams (Dolores Chanal) , Max von Sydow (Dr. Jeremiah Naehring) , Jackie Earle Haley (George Noyce) , Emily Mortimer (Rachel Solando)

Massachusetts’te suç işlemiş akıl hastalarının tedavi gördüğü adadaki hastanede bir hastanın ortadan kaybolmasıyla ilgili soruşturmayı üstlenen iki polis müdürü kendilerini şiddetli bir kasırganın ve mahkumların ayaklanmasının tam ortasında bulurlar.

Daha önce üç filmde beraber çalışan Martin Scorsese – Leonardo DiCaprio ikilisi, dördüncü kez işbirliği yapmak için Shutter Island'ı seçtiler.

Türkiye Sinemaları’nda 23 Ekim 2009’da gösterilmeye başlanacak olan aynı adlı filme kaynak olan Zindan Adası, Sean Penn ve Tim Robbins’e Oscar ödülü kazandıran Gizemli Nehir filmine kaynak olan romanın yazarının yeni yapıtıdır.

Kaynak: beyazperde.com

ızledim ve çok beğendim. Oyuncular, kurgu, atmosfer herşeyi ile çok başarılıydı. Görüntü yönetmeninin estetik zevki ve Scorsese'nin dehası da oyuncuların güçlü performansı ile birleşince kült filmler arasında yer alabilecek bir yapım çıkmış ortaya.

Mekan seçimi de çok yerindeydi ilk dakikadan itibaren o adada kendinizi kaybediyorsunuz:)

dün seyrettim. gerçekten güzel bir filmdi. ama sinemada izlemeye çok gerek yok. dvd de iş görür...

Ben de özellikle bu türün meraklılarına sinemada izlemelerini öneririm:) Hem ses hem de görüntü kalitesi açısından. Küçücük bir ekrana sığdırsaydım o adada kendimi bulur muyumdum emin değilim:)

çok merak ediyorum 1 haftadır duruyor bilgisayarda hala izleyemedim..fragmanını izlediğimde güzel birşeye benziyordu.

walla ben piskolojik gerilim hastasıyımdır.. bu filmede arkadaşlarımı sürükleyerek götürdüm.. bence inanılmaz sıkıcı,yavaş ilerleyen,uyutan bi filmdi..çıkışta arkadaşlarım bana dalmak üzerelerdi düşünün artık..yerimseniben resmen fenalık geçirdim filmin bitmesini beklerken.. sonunu daha filmin başından tahmin etmemde cabası.. ben çevremdeki hiçbi arkadaşımı göndermicem hem paralarına hem zamanlarına yazık walla.. ama tabi beyenen arkadaşlarda yazmış zevkler ve renkler tartışılmaz.. ama biz 5 arkadaş nefret ettik resmen ..:1no2:

cok begenmedim.. sinemada hala gosterliyo mu bilmiyorum ama buna gitmeyin derim..
aldigi puani hakeden bir film degil cunku..

akşam filmi izledim
izledim izlemesine de
acaba izleyen bi arkadaştan ricam
bana özelden burdan yazmasın
ney ne oldu ne bitti anlatrsa sevnrm

Sonunda izleyebildim . Büyük bir beklenti içine mi girdiğimden mi bilmiyorum ama filmi vasat buldum. Night Shyamalan dan beri süre gelen tekrar tekrar işlenen ,ters köşe filmler artık şaşırtmıyor malesef. Cast , mekan ve müzik seçimi hernekadar başarılı olsada filmi kurtarmaya yetmiyor . Yönetmenin bazı hatalarıda gözden kaçacak gibi değildi.

Mükemmel bir filmdi. Müthişti.
Leonardio Di Caprio'nun oyunculuğuna öldüm, bittim. Ne güzel ağlıyor o adam öyle. :asigim:
Ben Kingsley de aynı şekilde mükemmeldi. :asigim:
Soundtrack olağanüstüydü.
Büyüledi beni. boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…