Bebek Beslenmesi Zinco

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
İnternette persentil tablosuna bakarak fikir sahibi olabilirsiniz.

Bir de bu aralar sosyal medyada anne bebek sayfalarında bebeğinin hangi öğünde ne kadar yediğini yazan anneler türedi. Bir de takipçilere soruyorlar.

Bir bakıyorum benim 18 aylık oğlumun yemediği şeyleri 9 aylık 11 aylık bebekler çok rahat yiyor

Ama ben oğlumun normalini biliyorum. Ki hiç kilolarını ne alt ne de üst sınırda aldı. Her kontrolde ortalama kilo aldığını gördük. Doktor kilosu %25 persentilin altında ama boyu %75 üstünde derdi.
O yüzden hiç bir zaman dert etmedim. Benim oğlum 18 aylık 11 kilo. Ben öleyim o zaman. Yağ tutmuyor benimki..

Benim oglumda 9 aylik ve 8800. Soyle diyim size 2 ay kadar once 9200 olan bir bebekti. Oglunuzun kilosu cok iyi . Bebekler artik cok hareketli oldugu icin kilo alimi degil verimi olacagini soledo doktorumuz. Bebeginizin yumrugu kadar midesi var bunu unutmayin. Masallahi da var allah nazardan saklasin

Te
Teşekkür ederim tek çocuk olduğu için endişeliyim sadece çok zayıf durduğu için küçük geldi gözüme

Haklı olabilirsiniz arkadaşlar zaten 20 yaşındayım ilk çocuğum olduğu için endişeliyim biraz
Endişeli değil de bilgisizsiniz. İnternete 9 aylık bebek kaç kilo olmalı yazınca ben bile bulabiliyorum. 9 aylıkken olması gereken maksimum kiloda zaten çocuğunuz. Biraz daha kilo alırsa obez olur. Çevreden duyduklarını boşver de konuyla ilgili kitaplar oku, araştır.

Haklı olabilirsiniz arkadaşlar zaten 20 yaşındayım ilk çocuğum olduğu için endişeliyim biraz
Cok genc cok tecrubesizsiniz. Bebek bakimiyla ilgili kitaplar edinin bence. Doktora danismadan asla bir sey kullanmayin dert de etmeyin. Strese sokarsiniz kendinizi de cocugu da.

Bebeğin kız mı erkek mi? Ona göre yazacağım değerlerini..

Bu aylarda kilo alımı durabilir hatta verebilir de.
Hem hareketleniyorlar hem de yaradılıştan gelen bir durum. Eğer kilo alımı sınırlandırılmış olmasaydı bebekler 1 yaşında 20 kiloya varabilirlerdi. Düşünebiliyor musun o zaman nasıl bir tablo çıkacağını? :)
Etrafındaki teyzelere kulak asma :)

Pardon ama sizden azar işitmek içim yazmadım ben önerilerinizi almak için yazdım ama yorumlarınızı okudukça bilgi alıyorum zaten sert olmanıza gerek de yok teşekkür ederim tekrardan da

Teşekkür ederim

Pardon ama sizden azar işitmek içim yazmadım ben önerilerinizi almak için yazdım ama yorumlarınızı okudukça bilgi alıyorum zaten sert olmanıza gerek de yok teşekkür ederim tekrardan da
Azarlamıyorum ki, ne haddime. Ama buradaki yorumlara da güvenmeyin diyorum ben zaten, buradan alınan bilgiyle bebek bakılmaz. Uzman kişilerin bilgilerine başvurun, çevreden duyduklarınıza değil.

Erkek bebeğim zaten ben gidip de alacak değilim hemen ilacı bilgi toplamak istiyorum sadece İnternete gezinirken gördüm ama haklısınız teyzelerden duyup da strese girmemek lazım

O çok bilen teyzeler insanın annelik duygularını kullanıp öyle bir hiptonize ediyor ki sen ortada sorun var sanarsın :)
Sen bir şey dediklerinde "kontrollerini oluyor doktoru kilosuna boyuna güzel dedi" de geç.

Kilolu bebek aynı zamanda sağlıklı bebektir yönünde bir algımiz var toplum olarak ve anneleri de sürekli " bu bebek zayıfladı mi ne" diyerek huzursuz eden aile üyeleri var ne yazık ki! Bebeğinizle tek iletişim yolunuz yemek yedirmek olursa yeme problemleri ortaya çıkabiliyor

O çok bilen teyzeler insanın annelik duygularını kullanıp öyle bir hiptonize ediyor ki sen ortada sorun var sanarsın :)
Sen bir şey dediklerinde "kontrollerini oluyor doktoru kilosuna boyuna güzel dedi" de geç.
Teşekkür ederim gerçekten de içim rahatladı biraz etrafımda büyük insan olmadığı için bu kadar sitrese gidiyorum zaten sorup danışamadığım için tekrardan teşekkür ederim iyi günler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…