Bebek Beslenmesi Zinco

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
9 aylikmis daha cok kucuk
Ne yiyor gun icerisinde? Takviye olarak doktor mu onerdi surubu? Gelisimi kilosu boyu ne durumda?

her şeyi denemiş, her türlü tahlili yaptırmış bir anne olarak size tavsiyem kendi haline bırakın.
ısrar etmeyin.
9 aylıksa süt ağırlıklı beslenmesinde sakınca yok.

Doktor kilosu ve boyu hakkında ne dedi?
Benim oğlumun kan ilacı ile iştahı açıldı..

70 cm boy 10 kilo

Bebeğinizin kilosu çok çok iyi. Ortalama presentilin üstü..

Dünya sağlık örgütü ortalama verilerine göre 9 aylık;
Erkek bebek 72cm. 8900gr.
Kız bebek 70cm. 8200gr. olmalıdır.

Detaylandırırsak;

Erkek bebeklerde alt sınır 64cm. 6500gr. üst sınır 77,5cm 11300gr. ortalama 71cm. 9000gr.

Kız bebeklerde alt sınır 62cm 6400gr. üst sınır 76cm. 10800gr. ortalama 69cm. 8600gr.

Siz iştahsız sanarken o aslında gelişimini çok iyi tamamlıyor. Bebeğinizi kof kilo aldırmayın. Bu ileride yeme ve kilo problemlerine neden oluyor. Lütfen etrafınızdaki insanların lafına veya bebeklerine bakarak bebeğinizi kıyaslamayın.
Doktorunuz sizi en iyi şekilde bilgilendirir.

Son düzenleme:
Boyu ve kilosu gayet iyi , boyu uzunsa zayıf görünüyor olabilir gözünüze... Benim hep zayıf gelirdi gözüme , hemşire boyu normal ayına göre uzun o yüzden size zayıf görünüyor gayet iyi kilosu demişti. Anne sütü aldıkları dönemde ek gıdaya geçseler bile çok yemek istemiyorlar zaten anne sütü yetiyor onlara.

ayrıca benim 3 yaşındaki çocuğum 13.5 kilo hiç öyle şuruplar falan kullanmadım ne gerek var ki çocuğum yeri geliyo iyi yiyo yeri geliyo az yiyo doğdugunda da zayıf bi çocuk değildi 4 kiloya yakın doğdu

X