Meraba arkadaşlar. Benim 38 günlük bi bebeğim var ve aşırı gazlı bi bebek. 1 aylıkken hepatit aşısı yaptirdik ve o gün zinco damla kullanmaya başladık. Ama o günden sonra bebeğim kabız oldu. Hergun 5-6 defa yapan çocuk bi anda yapmamaya başladı. Doktora goturdum aşıdan bisey olmaz zincoyuda bilemem dedi. Zinco kullanipta bebeği kabız olan varmı acaba??
Bende ilkten sab kullanmıştım ama pek fayda etmedi gibi ama herşeyi normaldir. Bide 10 güne kadar yapmaması normal dedi doktor. Bende zincodan şüphelendim. Bakalım tekrardan sab kullaniyim yapar inşallah ya zorlaya zorlaya bi hal oldu çocuğum.
Zico nun damlasini ben oğluma kullandım ama kabızlık felan yapmadı. 5 güne kadar tuvalete çıkmaması normal ondan sonrası için doktora gidin.
Bi çay kaşığı zeytinyağına biraz kendi sutunuzden damlatip bebeginize verebilirsiniz
Zico nun damlasini ben oğluma kullandım ama kabızlık felan yapmadı. 5 güne kadar tuvalete çıkmaması normal ondan sonrası için doktora gidin.
Bi çay kaşığı zeytinyağına biraz kendi sutunuzden damlatip bebeginize verebilirsiniz
Evet damlasini kullaniyorum. Zincoyu bıraktım sab kullanmaya başladım hemen yaptı. Tesadüf mü yoksa damladan mi bilmiyorum ama artık sab a devam etmeye karar verdim. Düzenli kullanınca gazada iyi geldi. Zeytinyaginida denedim bu arada. Fikir için teşekkürler :)
Ben de oğluma zinko damla kullanmıştım çok iyi geliyordu öyle pek kabızlık falan da yapmadı ama içinde alkol olduğunu öğrenince sab kullandım. bir de daha çok Nurse Harvey s aliniyomus sanırım daha etkili.alkol de içermiyormus
Sab simplex kullan canım,bizimki bebekken kurtarıcımızdı, zinco ise şu an ishal olunca şurubundan veriyorum 22 aylığız yani kabız yapabilir ,zinco bir nevi bağışıklık sistemi destekleyici içinde çinko elementi varmış,ama gaz için verildiğini hiç duymamıştım
45 günlük Kızıma üç gün evvel zinco damla kullanmaya başladım. İlk gün Bebek daha beter oldu 12 saat hiç uyumadı ıkınmaktan, ki normalde kızımın gece 12 de başlar sabah 6 gibi sızardı ıkınmalardan. Damla'dan sonra ki gün 12 saat uyumayınca damla çocuğu daha beter yaptı diye düşündük ama devam ettik. Bebek iki gündür normal bebekler gibi uyuyor. Emiyor biraz etrafı izliyor oynuyor ve uyuyor. Sanırım bizde işe yaradı bu damla. 3 haftalıktan beri hiç gece uyumayan ben iki gündür uyuyorum sayesinde. Kızımda cok mutlu Allah bulanlardan razı olsun.
Bu arada damlanın iki çeşidi var sakın gidip yanlış Damla'yı almayın. Birinde rezene anason falan var bu işe yarayan damla. Diğerinde farklı bi içerik ve şeker var. İkinci Damla'yı doktorlar 1 yaş üzeri bebeklere gıda takviyesi olarak veriyormuş.
İşe yaramadı diyenler dikkat etsin yanlış damla almış olabilirler