• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zihin savaşları...

sureyyas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2025
24
40
3
39
Arkadaşlar sizde de oluyor mu, veremedigin cevaplar,bildirmedigin hadsizlikler ,saçma sapan gelen o iyilik hali ve kötünün yanında ki suskunluk..
Görüyorsun üsten üsten konuşuyor,görüyorsun alay ederek şaka yapmaya çalışıyor, görüyorsun ki kötu herkesi eziyor ezdikce zevk alıyor,ama milletin yanında en iyi insanı oynuyor...
Gerçekten yıllardır bıkmış durumdayım bu zihnimdeki o insanla sürekli kavga halini ,aslında kavga değil ona nasıl kötü biri olduğunu ,nasıl kötü kalpli ve güvenilmez olduğunu öyle güzel anlatıyorum ve haykırıyorum ki ,
Oysa aynı ortamda bu pat diye haddini aştığında ,hop söyleyip kaçtığında ,birşey diyecek olsan sende çok abartiyorsun gibi manipüle ettiğinde ,sürekli konustugunda,rahatsız edici hareketleri ve sözleri ile ben sadece ışık tutulmuş bir tavşan gibi kalıyorum, gerçekten umrumda değil çocukları için üzülüyorum sadece ,kucucukler ve mutsuzlar her hareketinin hesabını veriyorlar annelerine,bazen onları ne yapsam da kurtarabilsem diye düşünüyorum,etrafında ki herkesi kölesi olarak görüyor sanki ,herkeste öyle davranıyor ne isterse yapılıyor..
Yani demem o ki uzak mesafeliyim ama görüşmem gereken de biri ,su zihin Savaşı'ndan kurtulmak istiyorum artık çok yorucu...

Arkadaşlar sizde de oluyor mu, veremedigin cevaplar,bildirmedigin hadsizlikler ,saçma sapan gelen o iyilik hali ve kötünün yanında ki suskunluk..
Görüyorsun üsten üsten konuşuyor,görüyorsun alay ederek şaka yapmaya çalışıyor, görüyorsun ki kötu herkesi eziyor ezdikce zevk alıyor,ama milletin yanında en iyi insanı oynuyor...
Gerçekten yıllardır bıkmış durumdayım bu zihnimdeki o insanla sürekli kavga halini ,aslında kavga değil ona nasıl kötü biri olduğunu ,nasıl kötü kalpli ve güvenilmez olduğunu öyle güzel anlatıyorum ve haykırıyorum ki ,
Oysa aynı ortamda bu pat diye haddini aştığında ,hop söyleyip kaçtığında ,birşey diyecek olsan sende çok abartiyorsun gibi manipüle ettiğinde ,sürekli konustugunda,rahatsız edici hareketleri ve sözleri ile ben sadece ışık tutulmuş bir tavşan gibi kalıyorum, gerçekten umrumda değil çocukları için üzülüyorum sadece ,kucucukler ve mutsuzlar her hareketinin hesabını veriyorlar annelerine,bazen onları ne yapsam da kurtarabilsem diye düşünüyorum,etrafında ki herkesi kölesi olarak görüyor sanki ,herkeste öyle davranıyor ne isterse yapılıyor..
Yani demem o ki uzak mesafeliyim ama görüşmem gereken de biri ,su zihin Savaşı'ndan kurtulmak istiyorum artık çok yorucu...
Bu bahsettiğiniz kişi sizin neyiniz oluyor?

Ekleme: konu sahibi yazmadan öğrendim kardeşiymiş.

Qoff ancak yaşayan bilir ,benimde bir kardesim böyle ,sonradan dank ediyor alaycı lafları,kucumseyisleri,herşeye mudahele etmeleri,herşeyi bilmek istemeleri,sürekli başkaları hakkında dedikoduları ,yanyanayken canım tatlimlar.. çocuklarına bebekliklerinden itibaren herturlu şiddeti ,kontrol etme çabası,hep haklı olma çabası.. iyi olan herşeyde cinnet geçirme halleri,ama milletin yanında mükemmel görünme gayreti beni deli ediyor.. öfkem içinde öyle büyüyor ki rüyalarımda bile hesap soruyorum ,ama gerçek hayatta manipüle edince anlamıyorsun ne olduğunu.. çok zor çok ..

Ya cevap vereceksiniz, ya görmezden gelmeyi öğreneceksiniz. Yada görüşmeyeceksiniz. Başka yolu yok bunun. Zihninizde tartışarak bu sorunu çözemezsiniz.

sende çok abartiyorsun
Ömrümün yarısı bunu duymakla geçti. Duygusal insanımdır ve nahifimdir. Ancak çeşit çeşit insan var, başkalarına göre abarttığım şeyler olduğunu kabul etmekle başladım ben yolculuğuma. Kendimi tarttım, evet abartıyor olabilirim dedim. Sonra bunu kendime tekrar ettikçe, duygularımı küçümsediğimi, kendi kendimi ezdiğimi fark ettim.

Sonrasında diğer evre geldi; ben duygusal biriysem, beni incitemeyecekleri şekilde kendimi korumakla yükümlüyüm. Bunu benim adıma kimse yapmayacak. Kimse beni pamuklara sarmalamayacak, kimse salt ben rahatsız oluyorum diye fikirlerini söylemeyi bırakmayacak ve kimse, ona abartılı geldiği yerde "Hayır abartmıyorsun" demeyecek. Bazıları hususi can sıkmak için yapacak, bazılarının ise mizacı o olduğu için. :) Onlar benim manzaramı görmüyor, ben onlarınkini. Benim manzaramda onlardan atılan taşlar varsa, o halde o taşlarla kale yapmalıyım.

Kendimi ifadede geliştirdim, duygularımı güzel ifade ediyorum.
Rahatsızlığımı çekinmeden dile getirebiliyorum.
Kimseye bir şeyi açıklamak, onaylatmak, ispatlamak zorunda hissetmiyorum.
Beni kendi öfkeme yendirmeleri için ciddi bir efor sarf etmeleri gerekir ki uzun zamandır bunu başarabilen bir Allah'ın kulu olmadı.
Karşımdakinin laf sokma çabalarını, kendinde aşamadığı sorunlara veriyorum.
Gerektiği yerde de konuşuyorum:

"Duygularımı, senin belirlediğin sınırlar içinde yaşamadığım için abartmış olmuyorum. Öznel sınırlarlarımızla konuşacak olursak benim için de senin duyumsadığın aralık oldukça sığ kalıyor." dersiniz biter.

Kardeşiniz içsel mutsuz gibi geldi bana ...
Size karşıda öfkeli kıskanç yada kırgın olabilir...

Bende çok çabalıyorum ,daha sakinim eskiden çabuk parlardim ,aslında kendimden ziyade başkalarına yapılan haksızlık ve zorbalık ,buna ses cikarilmamasi ,öylece hesap sorulmadan aynı olaylarin,aynı zorbaligin ,iki yuzlulugun devam etmesi ve dahası bu insanın iyi biri diye kabul görmesi başkaları tarafından sanırım hazmedemiyorum,aslında ne kadar kötü biri olduğunu herkes bilsin istiyorum ,hesap versin,kendini iyi hale cevirsin,tedavi olsun yada yaptıklarının hesabı sorulsun ..

Kardeşiniz içsel mutsuz gibi geldi bana ...
Size karşıda öfkeli kıskanç yada kırgın olabilir...
Evet mutsuz aslında dile de getiriyor ,herkese karşı bir kiskancligi var ,bazen bu sebeple cinnet bile geçiriyor ,dost gibi davrandığı insanla arkasında mutlaka kötü konuşuyor ben artık kötü biri olduğuna ikna oldum ..
Sadece haksızlık karşısında susmak istemiyorum artık

Bende çok çabalıyorum ,daha sakinim eskiden çabuk parlardim ,aslında kendimden ziyade başkalarına yapılan haksızlık ve zorbalık ,buna ses cikarilmamasi ,öylece hesap sorulmadan aynı olaylarin,aynı zorbaligin ,iki yuzlulugun devam etmesi ve dahası bu insanın iyi biri diye kabul görmesi başkaları tarafından sanırım hazmedemiyorum,aslında ne kadar kötü biri olduğunu herkes bilsin istiyorum ,hesap versin,kendini iyi hale cevirsin,tedavi olsun yada yaptıklarının hesabı sorulsun ..
Aile içi zorbalık keşke olmasa ama var işte bazı ailelerde. Fiziksel şiddete ve ihmale dönmediği sürece duygusal şiddet görmezden geliniyor maalesef. Siz iyi örnek olun çocuklar için, tatlı güzel konuşun, hayatlarına güzellikle dokunun, gerektiği yerde savunun.
Kendinden memnun/kendinin farkında olmayan insanı da tedaviye nasıl ikna edeceksiniz? Ya da kendini sorgulamaya?

Evet mutsuz aslında dile de getiriyor ,herkese karşı bir kiskancligi var ,bazen bu sebeple cinnet bile geçiriyor ,dost gibi davrandığı insanla arkasında mutlaka kötü konuşuyor ben artık kötü biri olduğuna ikna oldum ..
Sizin için zor bir durum sonuçta kardeş ama ben mesela duygusal olarak uzaklaşmakta buldum çareyi... Kendinize zırh kuşanıp ondan gelen hiçbir enerjiyi kabul etmeyin 😉 olduğu yerden bir şekilde kaçmaya bakın psikolojiniz için faydalı olabilir.. 🪷

Tamamen ilişkiyi kesseniz? Ya da devam ediyor gibi görünüp, aramayı sormayı bırakıp zihinsel ve içsel olarak uzaklaşsanız? Elbet gerçek yüzü çıkacaktır ortaya. Kimse aptal değil, sizin gördüklerinizi gören birileri de vardır elbet.

bazen onları ne yapsam da kurtarabilsem diye düşünüyorum
haklı olabilirsiniz öfkeli kırgın bir sürü şey olabilirsiniz ama bu lafınıza katılmıyorum ve yanlış buluyorum
Başka birinin anneliğini kendi değerlendirmenize göre sınayıp bir de çocukları kurtarma planları falan yapmanız hiç iyi niyetli gelmedi bana.
İçten içe kıskanıyor da olabilir misiniz kardeşinizi?

Söylediklerim yanlış anlaşılmasın o kişiye hak vermiyorum benim de ablamla aram hiç iyi değildir sürekli bana laf sokar arkamdan konuşur ve sürekli kavga ederiz hiç görüşmeyiz mecbur kalmadıkça. Kendi hayatında yaptığı yaşadığı, yaşattığı şeylerle bu kadar ilgilenmemeye çalışıyorum.
O da kendi doğrusunu yaşıyor çünkü

Aile içinde böyle bir bireye tahammül etmek çok zordur. İster kendinize, ister başkasına olsun bir haksızlık veya zorbalık yapılıyorsa ses çıkaran siz olmanız lazım. Hayatta arada terazi ile gelip herkesi hakettiği yere koyan bir adalet perisi yok. Aslında er yada geç insanların yanlışlarının bedelini yaşadıklarına inanıyorum. Ancak bu insanların gözü önünde olup hararetin üstüne bir bardak buzlu su ferahlığında gelmiyor. Yani huzur ve mutluluğunuzu buna bağlamayın. Odağınız o oldukça ister siz herkesin gözünde iyi ve başarılı olun, o kötü ve başarısız olsun bu verimli bir durum değildir. Kaldı ki hikaye kendi perspektifimizde genelde böyle sonlanmaz.
Diğer yandan insanların kardeşinizi iyi bildiğini de zannetmiyorum. Sadece tavrı bozuk olana tahammül eşiği daha yüksektir malesef. Sizin görebildiğinizi mutlaka başkaları da görüyor.

Hayatından tamamen çıkaramıyorsan,kesinlikle arana mesafe koyman gerek. İlişkin yüzeysel sığ bir ilişkiye evrilmeli. Bu tipler ne iyi ne de kötü gününde yanında olur. Düğünde oynatmaz cenazede ağlatmaz dedikleri cinsten.
Haddini bildirsen bile bir sonraki hamlesi daha hırslı şiddetli ve acımasız olacaktır.
Tek çözüm selam selam dan ileriye gitmeyen bir diyalog.

Back
X