- 21 Şubat 2012
- 2.670
- 1.269
-
- Konu Sahibi gulceayyuzlum
Bu alistigimiz salcayi kavurma isini yapmamaliuiz o zaman.peki lezzet kaybi olmaz miAyçiçek tadını bilmem desem yeri. Zeytinyağı elim ayağım kolumdur. Her şeye çok rahat kullanabilirsin. Isıya dayanıklıdır fakaaat vitamini minerali ısıya değdikçe azalır. O sebepten ben yemeklerimi pişirdikten sonra yemeğin üstünden gezdiririm ki kaybolmasın diye.
Kızartmayı da nerdeyse unuttuk :)
Kızartma yerine fırına fanlı ayarda atıyorum aynı kızartma tadı oluyor. Tavsiye ederim :)
Çok kavurmam gerekirse en minik ısıda çok az döndürüyorum. Yemeği de düşük ısıda pişiriyorum. Karatay'ın kitaplarında yazan şekilde pişiriyorum yemeklerimi artık.Bu alistigimiz salcayi kavurma isini yapmamaliuiz o zaman.peki lezzet kaybi olmaz mi
Arkadaslar belki guleceksiniz fakat bilmemek ayip degil ogrenmemek ayip deyip konuya gireyim:)
Zeytinyagini sadece salatalara kullaniyordum
Artik yemeklere koyma karari aldim
Alismak oldukca guc olsada yavas yavas alismaya başladık.
Simdi bilmedigim bir husus var
Acaba zeytin yaginda salca,sogan kavuruluyormu?
Sicaga dayanikli bir yagmidir
Mesela kizartma yapilabilirmi
Aslinda bunun cevabini en iyi zeytin yagi ureten memleketteki arkadaslar bilir vede anneleri uzun yillardir zeytin yagiyla mutfakta ugrasan arkadaslar cvp verirseniz sevinirim.
Merhaba, siz daha iyi bilirsiniz, %0,5 , %0,2 asitli falan yağlar oluyor da son aldığımda %0,04 yazıyordu. Etiket yanlış sanırım, değil mi?Zeytinyağı satan biri olarak şunu söyleyim zeytinyağı çabuk yanan bir yağ kızartma yapılır ama yağ çabuk yanacağından etraf duman olur ayçiçek el karıştıranilirsin yemeklerini de normal nasıl yapıyorsan öyle yap hiç sıkıntı olmaz zeytinyağı candır eve başka yağ girmiyor gibi bişey bizim
Canan Karatay'ın yazılarını okumanızı tavsiye ederim. Trans yağa dönüştüğü için ayçiçek, mısır, kanola vs vs hiçbirini önermiyor.Zeytin yagi cig olarak veya yemeklerde rahatlikla kullanilabilir.
Kizartmalarda kesinlikle kullanilmamasi gereken bir yag.
Yüksek isida zararli maddeler olusuyor. Bu kizartmanin genel problemi gibi görülsede, daha az zararli daha cok zararli diye siralarsak, kizartmalarda ay cicek kullaniniz.
Asit miktari ne kadar az olursa agir kokusu o kadar eksilir.
Canan Karatay'ın yazılarını okumanızı tavsiye ederim. Trans yağa dönüştüğü için ayçiçek, mısır, kanola vs vs hiçbirini önermiyor.
Bir de kızartma olabildiğince yapmamaya çalışın. Fırın alternatifi deneyin gerçekten büyük kolaylık oluyor ve tatları aynı oluyor.
Söylemekte fayda var zeytinyağı ısındıkça sağlık faydası azalır ama zararı artmaz.
Güvenle tüketebilirsiniz, canan hoca kendini güncellememiş maalesef bu konularda yeterince.