- 28 Haziran 2011
- 59.337
- 149.731
Canım KK ' nın Güzel Kadınları
Size özellikle bu aralar canımın çok istediği bir tarif yapacağım ödüm koptu nevoştan benden önce biri alacak diye neyse ki gitmeden yakaladım çok popüler olmasa bile ben çok seviyorum yetmez mi bence yeter
Hadi başlayalım
yarım paket oda ısısında margarin
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı dolu dolu Pınar Labne
1 tatlı kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 kase çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin
aldığı kadar un
Üzeri için
susam, çörekotu,yumurta sarısı
Yapılışı:
margarin, yumurta, yağ, yoğurt, labne, şeker, tuz,sirkeyi bir kapta karıştıyoruz. Sonra un, kabartma tozu, karbonatı katıp güzelce hamurumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğruyoruz. Hamurumuza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
küçük parçalar alıp yuvarlak yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Isterseniz hamura karıştırmadan da yaparsınız ama ben böyle sevdiğim için böyle yapıyorum. Üzerine yumurta sarısı, susam çörekotu döküyoruz. Önceden ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Haydi sunum zamanı
Size özellikle bu aralar canımın çok istediği bir tarif yapacağım ödüm koptu nevoştan benden önce biri alacak diye neyse ki gitmeden yakaladım çok popüler olmasa bile ben çok seviyorum yetmez mi bence yeter
Hadi başlayalım
yarım paket oda ısısında margarin
2 yumurta ( birinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı dolu dolu Pınar Labne
1 tatlı kaşığı şeker
yarım tatlı kaşığı tuz
1yemek kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 kase çekirdeği çıkarılmış doğranmış zeytin
aldığı kadar un
Üzeri için
susam, çörekotu,yumurta sarısı
Yapılışı:
margarin, yumurta, yağ, yoğurt, labne, şeker, tuz,sirkeyi bir kapta karıştıyoruz. Sonra un, kabartma tozu, karbonatı katıp güzelce hamurumuzu ekliyoruz. Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
zeytinlerin çekirdeklerini çıkartıp doğruyoruz. Hamurumuza ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
küçük parçalar alıp yuvarlak yapıyoruz ve tepsiye diziyoruz. Isterseniz hamura karıştırmadan da yaparsınız ama ben böyle sevdiğim için böyle yapıyorum. Üzerine yumurta sarısı, susam çörekotu döküyoruz. Önceden ısınmış fırında altı ve üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Haydi sunum zamanı
Son düzenleyen: Moderatör: