Zeytin çekirdeği mucizesi...

gazetede ki yazıyı okudum ve bence kesinlikle doğru mide z.çekirdeği parçalayamaz ve ince bağırsakları delebilir yani şifa beklerken hastalık kapmayın aman dikkat denenmemeli

benim nişanlım gıda mühendisi aynı şekilde cekirdeğinin cok faydalı oldugunu mideye inmeye başladığı anda hemen eridiğnin sölemişti ben de denedim acıkcası cok abartılı bir faydasını görmedim ancak kabızlığa iyi geliyor

arkadaslar kuzenim apandist ameliyatı oldu.doktor ona cekirdek mi yuttun demiş.kiraz,zeytin vb.cekirdekleri yutma demiş.valla ben onun yalancısıyım ama o günden beri yutmam

Kızlar bu konuyu okuyunca araştırayım dedim, zaman gazetesinin bu yazısı çıktı... Bilginize...

'Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın

Zeytin, sağlık için son derece faydalı bir bitki. Peki çekirdeği? Son zamanlarda birçok kişi zeytin çekirdeğinin mide, bağırsak ve hemoroite iyi geldiğini düşünüyor. Bu kanaate internette dolaşan bir yazı sebep oldu. Kimliği belirsiz birinin 'zeytin çekirdeği yutuyorum, hemoroit ve mide sorunum kalmadı.

Siz de kahvaltıda çekirdekleri atmayın yutun' önerisi e-postalar arasında dolaşıyor. Hatta Kocaeli'nden bir tüccar zeytin çekirdeğini toz haline getirip aktarlarda satmaya başladı.

Herkesin dilinde olan bu mucizenin (!) gerçekten faydalı olup olmadığını uzmanlara sorduk. Tıbbi bitkiler uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar da son günlerde konuyla ilgili onlarca soruya muhatap olmuş. Çok sayıda insanın zeytin çekirdeği yuttuğuna tanık olmuş. Alpınar, zeytin çekirdeği yutmanın hiçbir faydası olmadığını, bilakis zararlı olduğunu vurguluyor. e-postada yazdığı gibi çok sayıda zeytin çekirdeğinin yutulmasının bir felakete yol açabileceğini söyleyen Alpınar'a genel cerrah Cenap Şirin de hak veriyor. Bugüne kadar 14 bin hemoroit hastası tedavi eden Şirin bunu şöyle açıklıyor: "Zeytin çekirdeğinin iki ucu da sivridir ve çekirdeği mide öğütemez. Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin sivri uçları bağırsaklarda tahrişe sebep olabilir. Yine hemoroitli hastaların yaralarını parçalayabilir." Şirin, hemoroit hastalarının doktora gitmekten utandıkları için duydukları her yöntemi denediklerini ve istismarların kurbanı olduklarını anlatıyor. Zaten bütün bu yöntemlere rağmen sonuç bulamadıkları için nihayetinde doktora gitmek zorunda kalıyorlar. İnsanlar sadece zeytin çekirdeği yutmak değil, nohut yutmak, kaplumbağa kanı içmek, ısırgan otu sürmek gibi farklı yöntemler de deniyorlarmış. Hastaların bu tür yöntemlerle sonuç alamadıklarını söyleyen Cenap Şirin'e göre, rahatsızlığı olan kişi mutlaka doktora tedavi olmalı. ZAMAN

ınternette dolaşan geyiklere inanmayın arkadaşlar, doktorlar kesinlikle karşı buna, çekirdeği mide nasıl öğütsün, dişinizle kırabilyormusunuz ki, barsaklarnız tıkanır, sakın denemeyin......

paylaşımın için teşekkürler.Kız kardeşimin miğren sorunu var.Ona hemen söyleyeyim.Yutmaya şimdiden başlasın.

paylaşımın için teşekkürler.Kız kardeşimin miğren sorunu var.Ona hemen söyleyeyim.Yutmaya şimdiden başlasın.

mide için diyorlar mide ile migrenin ne alakası var, hem öyle kulaktan duyma bilgilere kanmayın, kurtulucaz derkez hepten iş açmayın kardeşinizin başına, bi doktora danışın bence..

gerçekten çok ilginç..
ama ben yıllar evel kulağımda kalan bir sözü hatırladım
dişinin kırmadığı şeyi yutma..
yani ağzımızda çiğneyemediğimiz,kabuk vb şeylerin yutulmadığı..
benim kıskardeşim bi oturmada 20 zeytin bile yer çekirdeklerinide yutar
şuana kadar hiçbir sorunu olmadı...
genede dikkatli olmak lazım..

bu yazıyı okudutan sonra biraz nette bakim dedim bu yazıyla karşılaştım sizce hangisi doğru

alıntı 'Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın -  ZAMAN GAZETESİ [İnternetin İlk Türk Gazetesi]

'Zeytin çekirdeği yutmak faydalı' diyenlere kanmayın

Zeytin, sağlık için son derece faydalı bir bitki. Peki çekirdeği? Son zamanlarda birçok kişi zeytin çekirdeğinin mide, bağırsak ve hemoroite iyi geldiğini düşünüyor. Bu kanaate internette dolaşan bir yazı sebep oldu. Kimliği belirsiz birinin 'zeytin çekirdeği yutuyorum, hemoroit ve mide sorunum kalmadı.

Siz de kahvaltıda çekirdekleri atmayın yutun' önerisi e-postalar arasında dolaşıyor. Hatta Kocaeli'nden bir tüccar zeytin çekirdeğini toz haline getirip aktarlarda satmaya başladı.

Herkesin dilinde olan bu mucizenin (!) gerçekten faydalı olup olmadığını uzmanlara sorduk. Tıbbi bitkiler uzmanı Prof. Dr. Kerim Alpınar da son günlerde konuyla ilgili onlarca soruya muhatap olmuş. Çok sayıda insanın zeytin çekirdeği yuttuğuna tanık olmuş. Alpınar, zeytin çekirdeği yutmanın hiçbir faydası olmadığını, bilakis zararlı olduğunu vurguluyor. e-postada yazdığı gibi çok sayıda zeytin çekirdeğinin yutulmasının bir felakete yol açabileceğini söyleyen Alpınar'a genel cerrah Cenap Şirin de hak veriyor. Bugüne kadar 14 bin hemoroit hastası tedavi eden Şirin bunu şöyle açıklıyor: "Zeytin çekirdeğinin iki ucu da sivridir ve çekirdeği mide öğütemez. Dolayısıyla zeytin çekirdeğinin sivri uçları bağırsaklarda tahrişe sebep olabilir. Yine hemoroitli hastaların yaralarını parçalayabilir." Şirin, hemoroit hastalarının doktora gitmekten utandıkları için duydukları her yöntemi denediklerini ve istismarların kurbanı olduklarını anlatıyor. Zaten bütün bu yöntemlere rağmen sonuç bulamadıkları için nihayetinde doktora gitmek zorunda kalıyorlar. ınsanlar sadece zeytin çekirdeği yutmak değil, nohut yutmak, kaplumbağa kanı içmek, ısırgan otu sürmek gibi farklı yöntemler de deniyorlarmış. Hastaların bu tür yöntemlerle sonuç alamadıklarını söyleyen Cenap Şirin'e göre, rahatsızlığı olan kişi mutlaka doktora tedavi olmalı. ZAMAN

GÜLıZAR BAKı
22 Nisan 2009, Çarşamba

Bazen öyle seyler duyuyoruz ki bize hem cok ilginc geliyor hem de sacma,mantiksiz buluyoruz...

Bundan 10 sene önce cok yakin bir arkadasim hemoroitten ameliyat olmustu...ameliyattan 2 gün sonra ziyaretine gitmistim...inanilmaz acilar cekiyordu...oturuyorduk arkadasimla ameliyati sonrasini falan anlatiyordu bana...arkadasimin kaldigi kücük özel bir klinikti kalan hastalar kim neden yatiyor biliyorlardi...neyse biz konusurken kapi caldi iceriye 65-70 yaslarin da Alman yasli bir adam geldi...girebilirmiyim dedi sizinle konusmak istiyorum...arkadasim tabi dedi...adam gecmis olsun falan dedikten sonra hemoroitten ameliyat oldugunu duydum dedi...bu hastalik gecmiyor dedi...belki 6 ay belki 1 sene belki de 5 sene sonra tekrarliyor...sana bir tavsiyem var dedi...mutlaka uygula dedi...yas maya 2 günde bir yarim yas maya sabahlari ac karnina ve 10 gün uygula dedi...cigniyerek yut dedi...arkadasim uygulamis ve 10 sene sanirim gecti hic biseyi yok...Yani tekrarlamadi...ama bilemiyorum mayadan mi...arkadasim mayanin iyi geldigini o yüzden tekrarlamadigini söylüyor ve bu hastaliktan olan herkese tavsiye ediyor...

Simdi zeytin cekirdegi bana da cok sacma geldi ama yinede bilinmiyor...belkide gercekten faydalidir...

zeytin çekirdeği mideye inmeden erirmiş. o çekirdeğin içindeki sıvı asıl yararı oymuş

benim bir arkadaşım var o yıllardır zeytin çekirdeği yuttuğunu hiç bir sindirim problemi yaşamadığını söyledi.fakat kişiden kişiye değişebilir. ama zeytin çekirdeği yutmanın sünnet olduğunuda biliyorum. zararlı bişeyin sünnet olacağını sanmıyorum. Zeytin çekirdeğinin içinde bir sıvı var onun çok faydalı olduğunu duydum onu çıkartamadıklarını biliyorum.en yararlı olanıda o sıvıymış oysa işte biz yutunca o sıvıya ulaşabiliyoruz.az önce yuttum fakat bogazımda kaldı sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…