• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zeytin ağacı

Aşkım Kapışmak yapamaz mı yani, neydi o adamın mesleği 😂 diziyi izlediniz mi? Sizin çalışma da ordaki gibi miydi

Valla var meslek sınırlandırması, uygun değilse yapamaz. Ben bilmiyorum eğitim durumunu vs.

Dizide tabi ki abartılı yani başka boyuta geçiş yapmış gibi bir sistem değil. Ama ben verimli buldum. Yaptırdığım kişiye cumartesi günü de babamın dizimi var :D

Bence olabilir yani . Sonuçta genlerin tam olarak işlevi açıklanamıyor . Dede koruk yemiş torunun dişi kamaşmış demiş atalar . Armut dibine düşer de olabilir . Katrandan olur mu şeker , cinsine tükürdüğüm cinsine çeker gibi bir sürü atasözü var. Diziyi izlemedim ama öylesine yorum yaptım

Diziyi izledim..Böyle bir terapi yöntemi gerçekten var mı,sizce biz büyük annelerimizin,dedelerimizin,atalarımızın travmalarından dolayı yanlış kararlar alıp,yanlış seçimler yapıp,yanlış hayatlar,sorunlar ya da sıkıntılar yaşıyor olabilir miyiz?Böyle bi şey mümkün mü?
Diziyi izlemedim. Yöntemi bilmiyorum. Fakat evet aile büyüklerimizin travmaları bizleri etkiliyor

Seninle Başlamadı diye bir kitap var. Konu ilginizi çektiyse okuyun bunu.

Bilimsel bir açıklama var mi henüz bilmiyorum ama birkaç örnek var aklımda.

Uyurken düşerek uyanıyoruz ya, o hissin şuna dayandığı düşünülüyor. Atalarimiz, çoook eski atalarımız vahşi hayvanlardan korunmak için ağaçta uyurken düşerlermiş. Bizdeki o uyanma hissi ona dayanıyormuş.

Bir de bir kadın atiyorum 25 yaşına geldiğinde yemek yemeyle ilgili bir problemi başlamış. Sanirim boğazinda bir sorun. Kadin yiyemiyormuş. Her türlü testler tahliller yapilmiş ama bir şey çıkmamış. Psikologa gitmiş. Sanirim bu teknik uygulanmış. Ya da baska bir türlü ortaya çıkmış ki büyükannesi 25 yaşına geldiginde yemek yerken boğulup ölmüş. O da bu sebeple yemek yemeye korku üretmiş ve bogazinda bir hastalik oluşmuş.

Hikaye detaylari tam olmayabilir ama genel itibariyle boyle bir konuydu.

zeytin ağacı dizisi zaten seninle başlamadı kitabından uyarlama.

İlginizi çektiyse Seninle Başlamadı kitabını okumanızı ben de öneririm. Aile travmalarımızdan etkilendiğimizi gösteren birkaç çalışma var ama ne seviyede etkileniyoruz, sınırları nelerdir, genetik olarak ne kadar kodlanıyor onu bilemiyorum. Araştırırsanız daha fazla kaynak bulabilirsiniz

İlginizi çektiyse Seninle Başlamadı kitabını okumanızı ben de öneririm. Aile travmalarımızdan etkilendiğimizi gösteren birkaç çalışma var ama ne seviyede etkileniyoruz, sınırları nelerdir, genetik olarak ne kadar kodlanıyor onu bilemiyorum. Araştırırsanız daha fazla kaynak bulabilirsiniz
Herkes o kitabı önermiş bakacağım mutlaka

Diziyi izlemedim ama evet genetik olarak ailemizin travmalarını yaşıyoruz buna inanıyorum . Çünkü ailede yaşanan büyük bir travmanın genetiğe kodlandığı ve genler yoluyla aktarıldığı üzerinde çalışmalar incelenmiştim ( zamanında çok meraklıydım böyle çalışmalara 😅)

Ben de izledim. Keşke öyle bir yöntem olsa ama bence şeyden kaynaklanıyor. Büyükler bizi kendi tramvaları doğrultusunda büyütüyor. Bunlar da bizim bilinçaltımızda kalıyor.
Var zaten öyle bir yöntem. Ancak bazı şeyler bu diziyle öğrenilmişse idrak konusunda sorun yaşanabilir.

Bir zamanlar bir yoga kursunda aile dizilimi ile ilgili bir çalışma yapmıştık bir arkadaşımız için. Oldukça duygusal yoğunlukta geçmişti ve bir kaç farklı hikaye çıkmıştı aile geçmişi ile ilgili. Yapılan arkadaş iyi hissettiğini söylemişti.
Atalarımızın bir sözü var dede koruk yer torunun dişi kamaşır diye atalardan getirilen bir takım yükler olabilir gerçekten, atalarımız boş konuşmaz :)

Diziyi izledim..Böyle bir terapi yöntemi gerçekten var mı,sizce biz büyük annelerimizin,dedelerimizin,atalarımızın travmalarından dolayı yanlış kararlar alıp,yanlış seçimler yapıp,yanlış hayatlar,sorunlar ya da sıkıntılar yaşıyor olabilir miyiz?Böyle bi şey mümkün mü?
Evet mümkün. Seninle başlamadı - Mark Wolynn kitabında bunların hepsini anlatıyor.

Dizi film neyse izlemedim ama bu anlattiginiz şey olabiliyor hatta kesinlikle öyle. Mesela anneniz kendi tramvalarini, korkularını sadece olumsuz şeyleri değil olumlu gudulenmeleri de size aktarıyor. Özellikle anne dedim bu çocuğun hayatında ona temel bakımı veren kişidir. Annemizin bir çok tramvasini bilmediğiniz için ya da olumlu anlamda olanları da öyle tam olarak anlamayabilirsiniz ama vakit gelip ebeveyn olduğunuzda daha iyi anlamlandiriyorsunuz. Annemizin stresini ,gerginliklerini, korkularını, tramvalarini , sevme şeklini, gösterme şeklini, mutluluklarını her şeyi taşıyorsunuz. Daha önce okuduğum bir kitapta genlerindeki kötüyü kır diyordu. Bazen öfkemi anlamsız bir şekilde yonetemesigimi fark ettim, gereksiz sinirlenmelerim vs işte uzmanlar terapi ile size bunu fark ettirip artık kendi olmak istediğiniz kişi olmanıza yardım eder. Herkesin daha iyi anlayacağı basit bir örneklem vereyim. Mesela genelde annemizin sevdiği insanları daha yakından tanımadan severiz ama aynı şey babamız için geçerli değildir. Daha doğru genellikle geçerli değildir. Annemizin sevmediklerini genellikle sevmeyiz.... Sadece tramvalar değil tüm duyguların verilen tepkilerin hep öğrenilmiş bir davranış örüntüsü vardır.

Aile dizimi çok uzun yıllardır popüler olan bir şey. Ben de bir ara ilgilenmiştim , evde iki tane kitabım vardi bunla ilgili. hatta kKDa giden arkadaşlar vardı. İçlerinden memnun kalanlar var vardı. Benim kendi tanıdığım ve giden memnun olan , bir şeyler hisseden arkadaşım da var.

Gerçek midir, bilmiyorum... Ben kendimi inanç olarak şamanizme, o ruhani şeylere yakın hissediyorum. Eski inanclarda da var buna benzer, ayinlerle danslarla translarla insanların tedavi olması. Binlerce yıl bu şekilde bir şeyler yapılmış,yani neden olmasın.
Param olsa denemek isterim kesinlikle, ne zamandır aklımda.
Bu kadar populerlesmeden önce gönüllü olarak katılabiliyordun,hani mesela seni seçerse sen ıdısının didisi oluyorsun. Onlar ucretsizdi,açılım yapan sadece ödeme yapardı. Ama sonra populer oldukça katılımcı olsan bile para alır oldular. Hele şimdi filmden sonra hem ücreti artar hem de alakasız bir sürü insan bu işe girer,ayağa düşer. Eminim

Diziyi izlemedim ancak bir zamanlar benim de ciddi ciddi kafa patlattıgım bir konuydu bu. Hatta konum bile var burda :)

Ben mantikli olduğuna inanıyorum ancak güvenilir birini bulup nasil yardım aliriz onu bilemedim.

Seninle Başlamadı diye bir kitap var. Konu ilginizi çektiyse okuyun bunu.

Bilimsel bir açıklama var mi henüz bilmiyorum ama birkaç örnek var aklımda.

Uyurken düşerek uyanıyoruz ya, o hissin şuna dayandığı düşünülüyor. Atalarimiz, çoook eski atalarımız vahşi hayvanlardan korunmak için ağaçta uyurken düşerlermiş. Bizdeki o uyanma hissi ona dayanıyormuş.

Bir de bir kadın atiyorum 25 yaşına geldiğinde yemek yemeyle ilgili bir problemi başlamış. Sanirim boğazinda bir sorun. Kadin yiyemiyormuş. Her türlü testler tahliller yapilmiş ama bir şey çıkmamış. Psikologa gitmiş. Sanirim bu teknik uygulanmış. Ya da baska bir türlü ortaya çıkmış ki büyükannesi 25 yaşına geldiginde yemek yerken boğulup ölmüş. O da bu sebeple yemek yemeye korku üretmiş ve bogazinda bir hastalik oluşmuş.

Hikaye detaylari tam olmayabilir ama genel itibariyle boyle bir konuydu.
Bende aldım o kitabı okuyacağım.

Diziyi izlemedim ancak bir zamanlar benim de ciddi ciddi kafa patlattıgım bir konuydu bu. Hatta konum bile var burda :)

Ben mantikli olduğuna inanıyorum ancak güvenilir birini bulup nasil yardım aliriz onu bilemedim.
Bildiğim isimleri size özelden yazayım mi ? Ben yaptırmadım ama arkadaşlarım bir iki yıldır bu konudan bahsediyorlar o yüzden bilgi sahibiyim

Back