atalarımızın travmalarını genetik hafıza yoluyla taşıyoruz bu doğruDiziyi izledim..Böyle bir terapi yöntemi gerçekten var mı,sizce biz büyük annelerimizin,dedelerimizin,atalarımızın travmalarından dolayı yanlış kararlar alıp,yanlış seçimler yapıp,yanlış hayatlar,sorunlar ya da sıkıntılar yaşıyor olabilir miyiz?Böyle bi şey mümkün mü?
Aynen böyle bir şey,bilimsel olarak bi açıklaması ya da somut örnekleri var mı merak ettimTıbben mümkün değil, henüz. Ama diğer taraftan aktarılıp beynimizde yer bulmuş belli şeyler var mesela yılan korkusu. Yılan veya benzeri bir cisim gördüğümüzde tüm insanların beyninde aynı bölgede nöron aktifleşmesi oluyor. Bu da evrimsel süreçte aktarıla aktarıla bütün yenidoğanlara geçmiş bir şey sonuçta. Diziyi izlemedim ama eğer bahsettiğiniz Barış Muslu tarzı bir aktarımsa bilimsel açıklaması yok.
Dimi?Böyle bi terapi yöntemi var da dizide ondan mı esinlenilmiş diye merak ettim,çok gerçekçi değil evetTakip ettiğim bir psikolog şöyle demiş evet aile kökenleri bizleri etkiler bu doğru ama orda olduğu gibi onların ruh haline bürünmelerinin hiç bir bilimsel açıklamasi yok
Aile dizimi diziyi izlemeden önce duymuştum. Merak ediyordum. Ama mantığıma da pek yatmıyordu. Ama izleyince ben de şahsen o ortamı daha fazla merak etmeye başladım. Ya bir de bunu online falan yapanlar varmış. Madem orada bir tiyatro sahnesi kuruluyor. Herkes birbirine dokunuyor. Nasıl online yapılıyor. Beyaz yakadan para kazanmanın yeni bir yöntemi gibi. 750 liradan başlıyor sanırım fiyatlar:)Dizide seçilen insanların boğazım acıyor , mideme sancı girdi şeklindeki hisleri yaşaması bana pek olası gelmedi. hipnoz mu oluyorlar en başta nedir öyle bir şey olmalı herhalde.. beyaz yaka silkeleme yöntemlerinden biri daha bana kalırsa
aile dizimi terapisi var tabiiki de dizideki gibi birebir öyle yaşanılan birşey var mı bilemem o dizi için biraz abartılmış romantize edilmiş sankiDimi?Böyle bi terapi yöntemi var da dizide ondan mı esinlenilmiş diye merak ettim,çok gerçekçi değil evet
Gerçek hayatlardan alınmış hikayeler mi aslında onu merak ettim…mümkün mü bu anlattığınız,gerçek bi hikaye mi hayalgücü ile uydurulmuş bir hikaye mi..Seninle Başlamadı diye bir kitap var. Konu ilginizi çektiyse okuyun bunu.
Bilimsel bir açıklama var mi henüz bilmiyorum ama birkaç örnek var aklımda.
Uyurken düşerek uyanıyoruz ya, o hissin şuna dayandığı düşünülüyor. Atalarimiz, çoook eski atalarımız vahşi hayvanlardan korunmak için ağaçta uyurken düşerlermiş. Bizdeki o uyanma hissi ona dayanıyormuş.
Bir de bir kadın atiyorum 25 yaşına geldiğinde yemek yemeyle ilgili bir problemi başlamış. Sanirim boğazinda bir sorun. Kadin yiyemiyormuş. Her türlü testler tahliller yapilmiş ama bir şey çıkmamış. Psikologa gitmiş. Sanirim bu teknik uygulanmış. Ya da baska bir türlü ortaya çıkmış ki büyükannesi 25 yaşına geldiginde yemek yerken boğulup ölmüş. O da bu sebeple yemek yemeye korku üretmiş ve bogazinda bir hastalik oluşmuş.
Hikaye detaylari tam olmayabilir ama genel itibariyle boyle bir konuydu.
Diziyi izlemedim. Dizi gerçek hayattan alınmış değildir. Gerçek hayattan alınmış denen her şeyin bir pazarlama taktiği olduğunu düşünüyorum. Ama teknik var. Aile dizimi var.Gerçek hayatlardan alınmış hikayeler mi aslında onu merak ettim…mümkün mü bu anlattığınız,gerçek bi hikaye mi hayalgücü ile uydurulmuş bir hikaye mi..
İlk önerme doğru olsa da ikincisi yanlış oluyor.Seninle Başlamadı diye bir kitap var. Konu ilginizi çektiyse okuyun bunu.
Bilimsel bir açıklama var mi henüz bilmiyorum ama birkaç örnek var aklımda.
Uyurken düşerek uyanıyoruz ya, o hissin şuna dayandığı düşünülüyor. Atalarimiz, çoook eski atalarımız vahşi hayvanlardan korunmak için ağaçta uyurken düşerlermiş. Bizdeki o uyanma hissi ona dayanıyormuş.
Bir de bir kadın atiyorum 25 yaşına geldiğinde yemek yemeyle ilgili bir problemi başlamış. Sanirim boğazinda bir sorun. Kadin yiyemiyormuş. Her türlü testler tahliller yapilmiş ama bir şey çıkmamış. Psikologa gitmiş. Sanirim bu teknik uygulanmış. Ya da baska bir türlü ortaya çıkmış ki büyükannesi 25 yaşına geldiginde yemek yerken boğulup ölmüş. O da bu sebeple yemek yemeye korku üretmiş ve bogazinda bir hastalik oluşmuş.
Hikaye detaylari tam olmayabilir ama genel itibariyle boyle bir konuydu.
Aşkım Kapışmak yapamaz mı yani, neydi o adamın mesleğiAile dizimi yaptırdım geçen hafta.
Çok verimli bir çalışmaydı benim için. Ben de önyargılıydım hatta, ama onlineda bile çok güzel bir enerji alanı oluşuyormuş.
Bu çalışmayı doktor, psikolog, sosyolog vs olmayan kişiler yapamaz. Ona dikkat edin. Elini sallayan dizim yapmaya başladı.
diziyi izlemedim. bu aile dizimi ya da atalardan gelen kök inanç dediklerini sistemin doğru olduğunu düşünüyorum. hatta 36 göbek geriye gittiğini bu inanç sisteminin katıldığım bir theta seansında duymuştum. bütün bunların birilerinin söylemi olduğunu da düşünebiliriz ama seninle başlamadı kitabını okuduğunuz da çok şaşırıyorsunuzDiziyi izledim..Böyle bir terapi yöntemi gerçekten var mı,sizce biz büyük annelerimizin,dedelerimizin,atalarımızın travmalarından dolayı yanlış kararlar alıp,yanlış seçimler yapıp,yanlış hayatlar,sorunlar ya da sıkıntılar yaşıyor olabilir miyiz?Böyle bi şey mümkün mü?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?