- 22 Kasım 2023
- 922
- 415
- 29
- Konu Sahibi Reed Flowers
inferlitilite bölümüne gitmeye karar verdim reglimi bekliyorum bu süreçte neler yapılıyor yardımcı olur musunuz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 senedir çocuğum olmuyor o yüzden gidiliyormuş sanırımİnfertilite için gitmedim ama eğitim araştırma hastanesi ve kadın, çocuk hatalıkları üzerine olduğu için iyi bi hastane seçimi olduğunu düşünüyorum. Olabilicek her türlü şeyi araştırabilicek kapsamlı bi hastane. İnfertilite tanınız var mı?
Anladım. Muhtemelen doğru almışsınızdır hiç doktorla görüştünüz mü? Bi sebep var mı? Eşinizi de muayene ettirmeyi ihmal etmeyin1 senedir çocuğum olmuyor o yüzden gidiliyormuş sanırım
Ettirdim oda kan ve sprem testi verdi herşey hazır ama benim aklımda şu soru var neye göre inferlitiliteye gidiyorum orda dırek aşılama tüp bebek öneriyorlar yumurta takibi vs yapılmıyoAnladım. Muhtemelen doğru almışsınızdır hiç doktorla görüştünüz mü? Bi sebep var mı? Eşinizi de muayene ettirmeyi ihmal etmeyin
Ben hsg çekildim eşim sperm testi verdi hormon testlerimiz var tamam 1 senedir çocuğum olmuyo ama inferlitilitelik miyimki kafam bunda çok karışıyorEtrafımda gidenler var. Çok çok kez övüldüğüne şahit oldum. Dünyanın ilk doğum hastanesi. Türkiye nin en büyük doğum hastanesi. Türkiye de ilk defa genetikli tüp bebeğin yapıldığı hastane… diye biliyorum. Öyle söylediler yani
İnfertilite sebepli ya da sebepsiz doğurganlığın olmaması durumu sonuçta durumunuza biraz uyuyo gibi geldi. Kesin tanı almanız için o bölüme gitmelisiniz. Tedavi edilebilir yöntemler için zaten doktorlar yönlendiriyor. Bu 1 senede ilk kez gitmiyosunuz Doktor infertiliteye mi git dedi? Belki sadece araştırılması içindirEttirdim oda kan ve sprem testi verdi herşey hazır ama benim aklımda şu soru var neye göre inferlitiliteye gidiyorum orda dırek aşılama tüp bebek öneriyorlar yumurta takibi vs yapılmıyo
Normalde benim yakınım da kadın doğum doktoruma gittiğimde bana eşin sperm testi versin yumurta takibi yapalım dedi sonra hastaneden ayrıldı dımdızlak kaldım diyebilirim ben aslında yumurta takibi yaptırmak istiyorum ama inferlitilite sadece aşılama ve tüp bebek üzerineİnfertilite sebepli ya da sebepsiz doğurganlığın olmaması durumu sonuçta durumunuza biraz uyuyo gibi geldi. Kesin tanı almanız için o bölüme gitmelisiniz. Tedavi edilebilir yöntemler için zaten doktorlar yönlendiriyor. Bu 1 senede ilk kez gitmiyosunuz Doktor infertiliteye mi git dedi? Belki sadece araştırılması içindir
Kuzum ben hiç bilmiyorum. Yanlış yönlendirmeyeyim seni… benim eşimde SMA taşıyıcılığı çıkmıştı. O dönem dünyamız başımıza yıkılmıştı. Ben de peşine test verdim ama sonuçlanması 3 ay. O aralık genetikli tüp bebek merkezlerini, hocalarını araştırmaya başlamıştık. Etrafımda da 6 bebek var tüp bebek olan. Genetikli olan hiç yok açıkçası. 6 bebeğin annesiyle de konuşmuştum o zaman. Ne merkezlere, ne paralar dökülmüş olmamış. Kaç yer gezip tek tutan yer zeynep kamil olmuş 5 kişide. Bana dedikleri şey, hiç başka yerlerde sürünme. En iyi hocalar, en iyi imkanlar orada. En iyisi orası. Şöyle ilgililer, böyle ilgililer diye söylediler. Bu sohbetlerde de en az 10 hastane adı geçti ama sonuç alamadıklarını söylemişlerdi… bende de çıksaydı direk orada genetikli tüp bebek yaptıracaktım ben de. Ama benim sonucum temiz çıktı. SMA hastası olma ihtimali yok dediler. Ben de 1 sene doğal yolla deneyeyim dedim. Çünkü zaten pcos vardı. Olmazsa ben de zeynep kamile giderim diye düşündüm. Sonra gerek kalmadı gitmeme. Gitmedim. Öylelikle kaldı yani. Ama oraya gidip de sonuç almayan ben sahsen görmedim. Bir git, kaybedecek bir şeyin yok derim. Zaten yarı özel yarı devlet diye biliyorum. Çoğu yere nazaran maddi olarak da çok daha uyguna geliyor. Memnuniyeti çok yüksek. Donanımlı bir hastane. Eğer gerek görülmezse söylerler zaten. Ama bence bir git derim yaniBen hsg çekildim eşim sperm testi verdi hormon testlerimiz var tamam 1 senedir çocuğum olmuyo ama inferlitilitelik miyimki kafam bunda çok karışıyor
Tamam canım çok teşekkür ederim seni dinleyeceğim gidicem Zeynep kamile regli oluncaKuzum ben hiç bilmiyorum. Yanlış yönlendirmeyeyim seni… benim eşimde SMA taşıyıcılığı çıkmıştı. O dönem dünyamız başımıza yıkılmıştı. Ben de peşine test verdim ama sonuçlanması 3 ay. O aralık genetikli tüp bebek merkezlerini, hocalarını araştırmaya başlamıştık. Etrafımda da 6 bebek var tüp bebek olan. Genetikli olan hiç yok açıkçası. 6 bebeğin annesiyle de konuşmuştum o zaman. Ne merkezlere, ne paralar dökülmüş olmamış. Kaç yer gezip tek tutan yer zeynep kamil olmuş 5 kişide. Bana dedikleri şey, hiç başka yerlerde sürünme. En iyi hocalar, en iyi imkanlar orada. En iyisi orası. Şöyle ilgililer, böyle ilgililer diye söylediler. Bu sohbetlerde de en az 10 hastane adı geçti ama sonuç alamadıklarını söylemişlerdi… bende de çıksaydı direk orada genetikli tüp bebek yaptıracaktım ben de. Ama benim sonucum temiz çıktı. SMA hastası olma ihtimali yok dediler. Ben de 1 sene doğal yolla deneyeyim dedim. Çünkü zaten pcos vardı. Olmazsa ben de zeynep kamile giderim diye düşündüm. Sonra gerek kalmadı gitmeme. Gitmedim. Öylelikle kaldı yani. Ama oraya gidip de sonuç almayan ben sahsen görmedim. Bir git, kaybedecek bir şeyin yok derim. Zaten yarı özel yarı devlet diye biliyorum. Çoğu yere nazaran maddi olarak da çok daha uyguna geliyor. Memnuniyeti çok yüksek. Donanımlı bir hastane. Eğer gerek görülmezse söylerler zaten. Ama bence bir git derim yani
Rica ederim kuzum. Hayırlı haberlerini alırız inşallah. Rabbim gönlüne göre versin canımTamam canım çok teşekkür ederim seni dinleyeceğim gidicem Zeynep kamile regli olunca
İnşallah canım çok teşekkür ederimRica ederim kuzum. Hayırlı haberlerini alırız inşallah. Rabbim gönlüne göre versin canım
Anladım kötü olmuş. Hangi bölmüde yapılıyo bilmiyorum yumurta takibi ama infertiliteye gitmekte size bişey kaybettirmez gibiNormalde benim yakınım da kadın doğum doktoruma gittiğimde bana eşin sperm testi versin yumurta takibi yapalım dedi sonra hastaneden ayrıldı dımdızlak kaldım diyebilirim ben aslında yumurta takibi yaptırmak istiyorum ama inferlitilite sadece aşılama ve tüp bebek üzerine
Bakıcam artık canım daha vaktim var reglimeAnladım kötü olmuş. Hangi bölmüde yapılıyo bilmiyorum yumurta takibi ama infertiliteye gitmekte size bişey kaybettirmez gibi
Evet canım çektirmiştim yine aynı hastanedeCanım oraya gideceksin normal kadın doğum yumurta takibi yapmaz zaten testlerine bakıp bir sonuca varacaklar. İlaç tedavisi uygulayıp yumurtalarına bakıp ilişki de önerebilirler aşılama vs kararıda verebilirler. Hsg çektirmiş miydin