Yöresel Tarif Zerrin Arkadaşımın Sürpriz Tatlısı ( Mum Işığı Sponsorluğunda )

Yöresel Yemekler

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
869
168
33
Sürpriz Tatlımın Malzemeleriyle başlıyorum ;

Burdan Tatlının mimarı Dolma adlı üyeye ( yani Zerrin ' e ) selam ederim

3-4 kaşık pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 lt süt
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket chocolateria çikolatalı fındıklı puding
2 adet muz
1 bardak fındık (ceviz veya şam fıstığı da olabilir)
İsteğe göre 1 paket bisküvi (ben koymadım)

Muhallebisi için ; öncelikle pirinç unu ,nişasta,şeker,vanilya ve sütü ekleyip pişiriyoruz

Muhallebimiz boncuk boncuk olduğunda ocaktan alıyoruz ve kaselerin yarısı dolacak şekilde koyuyoruz

Muhallebimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz ve tarife göre pudingimizi pişiriyoruz

Daha sonra soğuyan muhallebimizin üzerine doğradığımız muzları ekliyoruz ve üzerine fındıkları da ilave ediyoruz

Soğuyan pudingimizle muhallebinin üstünü kapatıyoruz

Ve arzuya göre süsleyip dolapta yaklaşık 3-4 saat soğutuyoruz

Sürpriz tatlımız hazırrr

Tadı harika

Ve gelelim iftar soframa 2 kişi olduğumuz için pek bir şey hazırlamadım bu yüzden sofram biraz boş görünüyor olabilir ama gayet lezzetli ve doyurucu idi yaptıklarım

Malesef ki iftara doğru elektrikler kesildi ve baya bir zaman da gelmedi bu yüzden biraz karanlık resimler :105::105:

Fırında kaşarlı köfte patates ve mısırlı pilavım

Rus salatası ve çiğ köfteyle birlikte mum ışığı eşliğinde romantik masam

Ellerine sağlık canım mum ışığında pek romantik olmuştur ki bana çiğ köftemi ver gerisi arkadaşına kalsın

güzel ve hafif bir tatlı canım tam ramazan sofrasına göre eline sağlık
romantik masanız da ayrı bir hava katmış

Ellerine sağlık Masa da hoş

Ellerine sağlık canım.Bana oradan iki tabak uzatıver.İnşallah eşinle de romantik bir akşam geçireceğin masaları eklemek nasip olur buraya.

cnm eline sağlık sofram boş görünüyor demişsin sofrayı dolduranlar bence yemekten ziyade hoş sohbetler 1 çeşit yemek bile olsa iyi yürekli kişilerle yenen yemekler kadar zengin sofralar yoktur bence

Ellerine sağlık canım.Bana oradan iki tabak uzatıver.İnşallah eşinle de romantik bir akşam geçireceğin masaları eklemek nasip olur buraya.
sağol canım buyur tabi

inşallah tatlım çok teşekkür ederim aminn
cnm eline sağlık sofram boş görünüyor demişsin sofrayı dolduranlar bence yemekten ziyade hoş sohbetler 1 çeşit yemek bile olsa iyi yürekli kişilerle yenen yemekler kadar zengin sofralar yoktur bence

sağol canım evet öyle tabi onları bile bitiremedik yani ramazanda pek yenmiyor zaten

bence de önemli olan niyet sohbet muhabbet

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…