- 21 Ocak 2013
- 25.045
- 869
- 168
- 33
Sürpriz Tatlımın Malzemeleriyle başlıyorum ;
Burdan Tatlının mimarı Dolma adlı üyeye ( yani Zerrin ' e ) selam ederim
3-4 kaşık pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 lt süt
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket chocolateria çikolatalı fındıklı puding
2 adet muz
1 bardak fındık (ceviz veya şam fıstığı da olabilir)
İsteğe göre 1 paket bisküvi (ben koymadım)
Muhallebisi için ; öncelikle pirinç unu ,nişasta,şeker,vanilya ve sütü ekleyip pişiriyoruz
Muhallebimiz boncuk boncuk olduğunda ocaktan alıyoruz ve kaselerin yarısı dolacak şekilde koyuyoruz
Muhallebimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz ve tarife göre pudingimizi pişiriyoruz
Daha sonra soğuyan muhallebimizin üzerine doğradığımız muzları ekliyoruz ve üzerine fındıkları da ilave ediyoruz
Soğuyan pudingimizle muhallebinin üstünü kapatıyoruz
Ve arzuya göre süsleyip dolapta yaklaşık 3-4 saat soğutuyoruz
Sürpriz tatlımız hazırrr
Tadı harika
Ve gelelim iftar soframa 2 kişi olduğumuz için pek bir şey hazırlamadım bu yüzden sofram biraz boş görünüyor olabilir ama gayet lezzetli ve doyurucu idi yaptıklarım
Malesef ki iftara doğru elektrikler kesildi ve baya bir zaman da gelmedi bu yüzden biraz karanlık resimler :105::105:
Fırında kaşarlı köfte patates ve mısırlı pilavım
Rus salatası ve çiğ köfteyle birlikte mum ışığı eşliğinde romantik masam
Burdan Tatlının mimarı Dolma adlı üyeye ( yani Zerrin ' e ) selam ederim
3-4 kaşık pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 lt süt
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket chocolateria çikolatalı fındıklı puding
2 adet muz
1 bardak fındık (ceviz veya şam fıstığı da olabilir)
İsteğe göre 1 paket bisküvi (ben koymadım)
Muhallebisi için ; öncelikle pirinç unu ,nişasta,şeker,vanilya ve sütü ekleyip pişiriyoruz
Muhallebimiz boncuk boncuk olduğunda ocaktan alıyoruz ve kaselerin yarısı dolacak şekilde koyuyoruz
Muhallebimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz ve tarife göre pudingimizi pişiriyoruz
Daha sonra soğuyan muhallebimizin üzerine doğradığımız muzları ekliyoruz ve üzerine fındıkları da ilave ediyoruz
Soğuyan pudingimizle muhallebinin üstünü kapatıyoruz
Ve arzuya göre süsleyip dolapta yaklaşık 3-4 saat soğutuyoruz
Sürpriz tatlımız hazırrr
Tadı harika
Ve gelelim iftar soframa 2 kişi olduğumuz için pek bir şey hazırlamadım bu yüzden sofram biraz boş görünüyor olabilir ama gayet lezzetli ve doyurucu idi yaptıklarım
Malesef ki iftara doğru elektrikler kesildi ve baya bir zaman da gelmedi bu yüzden biraz karanlık resimler :105::105:
Fırında kaşarlı köfte patates ve mısırlı pilavım
Rus salatası ve çiğ köfteyle birlikte mum ışığı eşliğinde romantik masam