• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yöresel Tarif Zerrin Arkadaşımın Sürpriz Tatlısı ( Mum Işığı Sponsorluğunda )

Yöresel Yemekler

coffee91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
25.045
869
168
33
Sürpriz Tatlımın Malzemeleriyle başlıyorum ;

Burdan Tatlının mimarı Dolma adlı üyeye ( yani Zerrin ' e ) selam ederim :42::27:

3-4 kaşık pirinç unu
1 kaşık nişasta
1 lt süt
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
1 paket chocolateria çikolatalı fındıklı puding
2 adet muz
1 bardak fındık (ceviz veya şam fıstığı da olabilir)
İsteğe göre 1 paket bisküvi (ben koymadım)

$1.jpg

Muhallebisi için ; öncelikle pirinç unu ,nişasta,şeker,vanilya ve sütü ekleyip pişiriyoruz

$2.jpg $3.jpg

Muhallebimiz boncuk boncuk olduğunda ocaktan alıyoruz ve kaselerin yarısı dolacak şekilde koyuyoruz

$4.jpg $5.jpg

Muhallebimizi bir kenarda soğumaya bırakıyoruz ve tarife göre pudingimizi pişiriyoruz

$6.jpg $9.jpg

Daha sonra soğuyan muhallebimizin üzerine doğradığımız muzları ekliyoruz ve üzerine fındıkları da ilave ediyoruz

$7.jpg $8.jpg
Soğuyan pudingimizle muhallebinin üstünü kapatıyoruz

$10.jpg

Ve arzuya göre süsleyip dolapta yaklaşık 3-4 saat soğutuyoruz

$11.jpg

Sürpriz tatlımız hazırrr :16:

$12.jpg

Tadı harika :56:

$13.jpg

Ve gelelim iftar soframa 2 kişi olduğumuz için pek bir şey hazırlamadım bu yüzden sofram biraz boş görünüyor :5::5: olabilir ama gayet lezzetli ve doyurucu idi yaptıklarım :17::9:

Malesef ki iftara doğru elektrikler kesildi ve baya bir zaman da gelmedi bu yüzden biraz karanlık resimler :105::105:

Fırında kaşarlı köfte patates ve mısırlı pilavım :56:

$14.jpg

Rus salatası ve çiğ köfteyle birlikte mum ışığı eşliğinde romantik masam :23::9::9:

$15.jpg

$16.jpg

Ellerine sağlık canım mum ışığında pek romantik olmuştur ki :52: bana çiğ köftemi ver gerisi arkadaşına kalsın:27:

güzel ve hafif bir tatlı canım tam ramazan sofrasına göre eline sağlık :56:
romantik masanız da ayrı bir hava katmış :1:

Ellerine sağlık canım.Bana oradan iki tabak uzatıver.:1:İnşallah eşinle de romantik bir akşam geçireceğin masaları eklemek nasip olur buraya.:16:

cnm eline sağlık:16: sofram boş görünüyor demişsin sofrayı dolduranlar bence yemekten ziyade hoş sohbetler 1 çeşit yemek bile olsa iyi yürekli kişilerle yenen yemekler kadar zengin sofralar yoktur bence:16:

Ellerine sağlık canım.Bana oradan iki tabak uzatıver.:1:İnşallah eşinle de romantik bir akşam geçireceğin masaları eklemek nasip olur buraya.:16:
sağol canım buyur tabi :1::16::16:

inşallah tatlım çok teşekkür ederim aminn :5::16::16:
cnm eline sağlık:16: sofram boş görünüyor demişsin sofrayı dolduranlar bence yemekten ziyade hoş sohbetler 1 çeşit yemek bile olsa iyi yürekli kişilerle yenen yemekler kadar zengin sofralar yoktur bence:16:

sağol canım :16::16: evet öyle tabi onları bile bitiremedik yani ramazanda pek yenmiyor zaten :1:

bence de önemli olan niyet sohbet muhabbet :16::16::16:

Back