Zengin olanlar mutlu insanlar mdr?....Fakir mutlu deil mi?..

BENOZ

GECE VE GÜNDÜZ ÇIBIK
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2007
2.495
1
356
İzmir
dilimizden düşürmeyiz param olsa şöyle yaparım böyle yaparım diye
peki o paraya kavuşunca dediklerini gerçekten yapabiliyorlarmı
gerçekten para huzur veriyormu
nereye kadar zenginlik sınırı var
zengin kimdir
herkes zengin olamadığına göre
ozaman zengin olmayanlar hep mutsuzmu
elimizde olanlarla mutluluğu bulamıyormuyuz........

soru değil düşünceleri merak ediyorum
mutluluk paradanmı geçiyor
para bir araçsa biz satınmı alıyoruz mutluluğu veya huzuru.........

para mutlululuğu asla satın alamaz... tabiki ihitiyaç, gerekli olduğu kadar olması en güzeli

ihtiyacın olduğu kadar olması yeterli daha fazlası daha fazlası diye istemeye gerek yok..

ben parayla mutluluk olcağına inanmıyorum...fakirlik varsa da huzur olmayacak diye kural yoktur fikrimce.. geçim sıkıntısı zordur elbet ama mutluluk farklı bişey bence..

para mutlulukta önemli bi araç ama tamamen mutluluğun kaynağı değil bence

çok zengin ve çok mutsuz tanıdıklarım var çünkü aile bağları çok kötü sevgilerinin değeri maddiyat olmuş

orta halli bir hayat yeter bana sevdiklerimle.

kesinlikle mutluluk = para değildir benim için...
evimdeki huzur,sağlığımızın yerinde olması ve ailemin
huzuru en büyük zenginliğimdir,mutluluğumdur...
para yaşamak için şarttır sadece...
çok paranın da,insanları sapıttırdığını düşünüyorum...
çok paranın insanları mutsuz ettiğini düşünüyorum...
çünkü herşeye sahip bir insanın,bir amacı olmaz,yaşamaktan zevk almaz bana göre...
sonuç olarak mutluluğu değilde,mutsuzluğu satın alıyoruz çok parayla...
sevgiler...

Son düzenleme:
Para insana mutluluk geitrse bile biyere kadar.Mutluluk öyle bişeyki maddiyatla ölçülemez bile.

parayla mutsuzluğu satabilirsiniz belli bir süre için
ama mutluluğu satın alamazsınız...

çok zengin biri alışverişle, dünya turları, değişik tutkularla bir süre mutsuzluk faktörünü ortadan kaldırabilir
ama bunlar mutsuz bir insanı mutlu etmeye yetmez

ve mutluluk bir tek şeye bağlı değildir bence,
zengini de mutlu olur fakiri de...
yaşlısı da genci de...
evlisi de bekarı da...
erkeği de kadını da...

para sadece bı gerec gerktıgı kadar olsun yeter ama parası olupta ılla mutlu olacak yada fakır dıye mutsuz olacak dıye bır kaıde yok

evet hep oye hayaller kurarız..
ama okadar paramız olsada buserfrde harcamamk için amann surayaa koyayımm kımseler gormesınn.. yok bu tarafa koyayımm bende harcamıyım dursun deriz..
çoğu insan vardır zengin ama pintinin önde gidenidir.. 5 kuruş harcıcam die ödü patlar..
yada evlerinde varlık olupta yokluk içinde yasayanlarda çoktur.. gozlerıyle kılıtlerler, kımse alamaz ordan bişeyi .. yiyipte bogazından gecmez zaten..
hep huzursuzdur.. parasıda malıda mulkude gozune hep az gelır nerde daha varsa almak ister ama hiç veresi yoktur.. zaten kendısıde harcamaya kıyamaz..
sakla sakla nereye kadar sanki öbür tarafta harcayacaksın bee adam..

fakir insanlarsa bırakın para istemeyı muhtac oldukların bile gizlemeye calsıırlar ..ovunmeleri yoktur asla.. 5kurus onşlar için çok degerlıdır.. hatta o parayı arttırıp couluguna cocuguna okula gıderken harclık olarak verırler.. yada o 5kurusluk paradan arta kalanı onlardan maddiyatı daha dusuk insalara verırler.. mutlumudurlar.. belki.. en azından aile bagları kopmamıstır..
en azından huzurları tamdır.. ama paranın kıymetını bılırler.. para onları onları mutlu etmek için bir aractır (cunku parasız olmuyor hiçbirsey)

birde fakırlıkten sonra aniden patt die zenginlige gecen insanlar vardır ''ne oldum delisi insanlar'', bu insanlarr param var nidalarında konusurlar..paramla doverım gibi:))
övünmekten kendılerını alamazlar.. daima etrafında şakşakçı isterler.. paranın kıymetını bılmezler.. pintide olmazlar ama huzurlu gibi gorunup huzursuzdurlar.. ayrıca bı zamanlar nerden geldıgını unuturlar vee fakırlıkte dalga gecerler.. daima en zengınle arkadas olmaya calısırlar.. bılmezlerkı insanlık olmadan zengınlık bişeye yaramıyor..

sonuc bana gore herseyın orta halli olması..

Para yemeğin tuzu gibi gerekli.
Ama tek başına yenmiyor.
O olmayınca da hayatta bazı tatlar olmuyor.
Allah sağlığımızı elimizden almasın,para olur nasılsayerimseniben

paranın getirdiği mutluluk paran olmadan mahrum kaldıklarınla ölçülebilir bence ve kişinin hayattan beklentileriylede
ben mutlulukta önemli birolü olduğunu düşünüyorum paranın ama başrolde değil tabi
olmadan mı daha mutlu olunur olduğundamı diye sorarsanız olduğunda derim çünkü kişiyi mutsuz eden bazı seyler paranın varlığıyla hafifler
bu; eğer sağlık probleminiz varsa daha iyi tedavi görmenizi sağlar ha eğer tedavi edilmiyosa bunun verdiği mutsuzluk para olmasaydıda aynı olucaktı hatta iç huzuru olmucaktı belki kişinin hep keşke para olsaydı diyecekti
yani bu bir örnek sadece para insanın tatmin duygularını okşar ama elbette tek başına değil

azdırmayacak kadar para mutlaka olmalı.para olmadan mutlu olabileceğimi sanmam.bu ay kirayı nasıl ödicem,çocuğu hastaneye nasıl götürcem diyerek bu ömür çok zor geçer.
Allah kimseyi darda bırakmasın.herkese bol huzur ve azdırmayacak kadar para versin

Allah çok verip azdırması, az verip gezdirmesin...
Milli piyangodan zengin olup dünyaca ünlü bir işadamı olan kaç kişi tanıyoruz, ben intihar edenleri duydum fakat mutlu olanları duymadım açıkçası...

parayla mutluluk satın alınmaz
özgürlük satın alınır
belki biraz sert bi tabir oldu ama ben nöyle düşünüyorum sabah konuştuk eşimle bu konuyu onada aynı şeyi söyledim
tatminkar biriysen parasızda mutlu olursun sağlığına şükredersin ama hep küçük adımlar atmak zorunda kalırsın.

neye sahipsen -yeterince- o yönde de tatminsindir,
bütünün parçasıdır,dilimidir yalnızca..
buradan; çok parası olanlar madden mutludurlar anlamı geliyor,
maddeye tamah ediliyorsa elbette yeterlidir..
maneviyat da aranıyorsa, madden doyumludur, manen eksiktir bahsi geçen kişi-ler- ,
derim ben ..

Para Para Para.

ınsan yaşamını devam ettirebilmek için yemeye, içmeye, barınmaya, giyinmeye vs. ihtiyaç duyar. Doğa bütün bu ihtiyaçları karşılayamaz. O yüzden para ( satın alma gücü ) gereklidir.

Şu bir gerçek ki; geçim derdi, maddi sıkıntılar vs. sorunları beraberinde getiriyor.

Bu sorunlar aile içinde huzursuzluk, mutsuzluk oluşmasına sebep oluyor.

Ancak maddi güce sahip olup, mutluluğu bulamayan insanlarda var. Maddi yönden doyuma ulaşıp manevi yönden aç kalan insanlar...

Evet, para = mutluluk değil ...

Maddi güçlük çektirmeyecek bir kazanç yeterli ailenin mutlu ve huzurlu bir yaşam sürebilmesi için.

Ön şart; Sağlık, Sevgi, Saygı, Güven, Sakadat vs.

Daha ne olsun opuyorumnanaktan

altın tabaktan (mecazi anlamda) bal da yedim altın tabaktan zehir de yedim ...
yetmiyor özümüm yetmiyor...para mutlu olmaya yetmiyor...

hayatımı kimselere muhtaç olmadan idame ettirmeye yetecek kadar kadar param variyetim olsun yeter.

özümüm benim için en büyük zenginlik bir yudum huzurdur.

parayı seviyorum, paranın bana sağladıklarını seviyorum kendi doğrularımla...
o kadar...
paranın beni mutlu etmesi ya da daha fazla paranın daha çok mutluluk sağladığını düşünmüyorum...
hiç bir zaman para sıkıntısı çekmedim... ortalamanın üzerinde bir hayat yaşadım...
ama çok mutsuz olduğum zamanlar oldu...
mutluluk başka bir şey... ucu bucağı yok, içten gelir...zamanla keşfedilir... kendini keşfettikçe.. toplumun üzerinden bakınca hayata...
parada öyle... parada yürekte yapılır mutluluk gibi...her şey birbirine paralel gelişir... bilinci bollukla çalışan bir insanın fakirlik çekmesi zaten mümkün değildir ki...
para kötü, pis, kaka bir şey değildir... ya da zenginler kötü fakirler iyi insan değildir....iyidir para...
kısaca para kazanmak iyidir.. paraya hükmetmek iyidir... ama mutluluk vereceğini düşünmek ahmakçadır...

birincisi ben hep derim aza kanmayan cogu hic bulamaz diye
insan elinde olanlarla yetinmeyi bilmeli mutlu olmali
fazlada hic gözüm yoktur
ama rabbim herkezede versin
sagligim huzurum yerinde olmadiktan sonra para neye yarar
iki gönülde bir olunca samanlik seyran olurmus anca beraber kanca beraber elimizdekilerle yetinip sükrediyoruz
hayatdayiz saglikliyiz mutluyuz huzurluyuz ve birlikteyiz daha ne isterimki
ac diil acikta diilim cok sükür
cok parasi olup mutsuz olanda var az parasi olup mutlu olanda cok bunun bi ortalamasi yok

Back