Zefiran?

• Konu Sahibi Konu Sahibi beachbunny
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
B

beachbunny

Ziyaretçi
arkadaşlar zefiran adlı vajinal temizleme çözeltisini kullanan var mı aranızda?? yan etkisi falan var mı merak ediyorum,bildiğim kadarıyla sadece hijyen için kullanılıyor.sağlıklı biri de kullanabilir yani değilmi?:uhm:

Zefiran kullanılmıyor artık;çünkü içerisinde bakteri üreyebiliyormuş.Vajen temizliği için seba-med,numis-med vs ürünler var.Ph çok önemli.Genital bölge için olmayan temizleyici kullanmayın.

ben sağlık problemim olduğu için kullanmıştım çok da memnun kalmıştım.yan etkisi var mı bilemiyorum ama ben herhengi bir yan etkisini görmedim

kesinlikle kullanmayın zefiran muadilleri vardır mutlaka
eczaneden sorup öğrenebilirsiniz

Bana ilk zefirani tirnak battigi icin tavsiye etmislerdi,
sonra bir kac kisiye daha sordum, vajin hastaliklarinada iyi geliyormus ama cok suya bir kac damla atilacakmis diye biliyorum.

Bakteri öldürüyormus heralde...
Daha fazla bilgisi olan varsa bende merak ettim

vajinal temizlik için üretilmiş bi ilaç fakat yan etkisi veya bi zararı varsa diye korkuyorum kullanmaya.annem emekli hemşire,kullanabilirsin bi hastalığın olmasına gerek yok dedi.yinede kullanan kişilere bi danışmak istedim.zararını veye faydasını görenler yardımcı olursa çok sevinirim..a.s.

ben de bi ara kullanmıştım.doğumdan sonra
ama ben memnun kalmadım.öyle ki dikişleri bile yaktı
şahsi tecrübem kullanılmaması yönünde
menun kalanda vardır bilemiyorum

Genital bölge için en iyisi numis-med ya da seba-med.Zefiran artık kesinlikle kullanılmıyor sağlık kuruluşlarında.Ben ebeyim.Biz bile elimizdekileri imha ettik.

kuvvetli bir dezenfektandır. mesela sabun, mikropların hemen hemen hiçbirini öldürmez, üstelik de ortamı alkalikleştirerek, mantarlara elverişli ortam sağlarken, mesela alkol mikropları sadece kısa bir süre sersemletip 15-20 dakika kadar üremelerini durdururken, zefiran, ortada bakteri, virüs, mantar vb. ne var ne yok, anında dümdüz eder, temas ettiği yüzeydeki mikroskopik organizma nüfusunu sıfıra indirir.
vajinada yararlı mikroorganizmalar vardır . onlarıda yok ederse mantar veya enfeksiyon ürer.nasılkı bagzı antıbıotıkler oral(agızdan) kullandıgımızda vajende kasınma oluyor yanma oluyor sebebi yararlı mikro organızmaları oldurduguiçin tam bır dezenfekte unsuru oldugundan vajen mukazasının orjınal yapısını bozuyor .enıyı temızlık su ıle olanı
eger ki illa ürün kullanıcagım dersenız eczneye danısarak ph uygun olanı seçmeklazım

zefiranı suyun içine çok az ilave edilerek kullanıldığını biliyorum 3 dört kez kullandım kullandığım süre içerisinde yerime tarım saat oturamadım mantar hastalığı varken kullanmıştım daha sonra bi hemşire arkadaş kullanmamam gerektiğini söledi nedeni ise vajinadaki kayganlık veren sıvıyı yok ediyormuş vede kuruluk yapıyormuş bunada katılıyorum çok fazla kuruluk yaptı sana kullanma derim bu arada hemşire olan arkadaş bu zefiran her aklına geldiğinde kullanılmaz gerek görülürse haftada 1 kere kullanılır demişti vajinal temizlik için bence katkılı olan hiç bir şeyi kullanma çok fazla temizlik de iyi değil güzelim

teşekkür ederim arkadaşlar.peki mantardan korunmak için ne yapmak gerekir önereceğiniz ilaç tarzı bişey varmı??

mantardan korumak için en basta küvette veya banyo kürsüsüne oturarak banyo yapmamalı.havuza girmemeli.......
sentetik iç çamaşırı giymemeli,iç çamaşırı ıslak olmamalı veya günlük pet kullanmalı 2 saatte 1 değiştirmeli.
eğer maantar hastalıgı olursada ilaçlarla tedavi ediliyor

zefiran antiseptik bir ajandır tahriş edici özelliği olabilir ayrıca ph dengesini bozabilir sebamed genital bölge temizleyicisi en çok önerilen tavsiye edebilirim

arkadaşlar bence de kullanmayın hiç bir yerinize ben bir zefiran maduruyum ben vajina için kulanmadım ama kaşlarımı aldırmaya gittiğimde kendini çok bilgili sanan üniversite mezunu bile olmayan kadın hijyen sağlaması bakımından kaşlarımın üzerine zefiranlı pamuğu sürdü ve kaşlarımı bile kaldıramaz hale geldım o zefiranlı pamuğun değdiği yerler ise kıpkırmızı leke kaldı ayrıca bır gun sonra sabaha göz kapağım şişmiş ve kapanmış bir halde uyandım, doktor olan arkadaşlar bu reaksiyonları biliyolardır. Dokuz eylül hastanesine gittim ve iz kalma ihtimaline ve ödem yapma ihtimaline karşılık pazartesi plastik cerrahiye sevk edildim. hala izi var anlıycağınız belki zamanla geçicek kısaca arkadaşlar hiç bi şekilde kullanmamanızı şiddetle tavsiye ederim...

doktor bana mantar için fitil ve tek kullanımlık bir antibiyotik vermişti..antibiyotiği kulandım,fitili kullanmaya bile gerek kalmadı..hemen kesildi zaten..o günden beri de o bölge için sadece seba med genital bölge temizleyicisi kullanıyorum..bir daha da tekrarlamadı..tavsiye ederim..

canım ben kullandım zefiranı kokusunu çok sevdim her zaman kullanılması gerektiğini düşünüyorum hıjyen için.yan etkısı yok zaten rahatlıkla kullanabılırsın.:1hug:

arkadaşlar zefiranı ben 5 sene önce normal doğum yaptığımda özel bir hastaneden suyla karıştırılmış halde bana doktorum verdi. tuvalet ihtiyacından sonra gazlı beze dökerek o bölgeyi yumuşak hareketlerle temizlememi söyledi. Bende yaptım 1 hafta kullandım hiçbir zararını görmedim. dikişlerimdede herhangibir sorun olmadı mikrop kaptırmadım. Bu genelde dikişli falan olan verlerin temizliğinde kullanılıyor herhalde. artı yakan var diyen arkadaşlar acaba suyla karıştırmadan veya suya fazla zefiran dökerekmi yaptılar. Ama yinede mecbur olmayan hiçbir durumda ilaç kullanımına karşıyım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…