zayıflayarak hayatımızda değişen şeyler?

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
318
İstanbul
merhaba arkadaşlar. zayıflama yolunda gidiyorum. ve motive olmak istiyorum. daha önce böyle bir konu açıldımı bilmiyorum. şimdi kilo verip zayıflayan arkadaşlarımızdan destek istiyorum. hayatınızda neler değişti? özgüven olsun, dolabınız olsun, sosyal hayatınız olsun, cildiniz, sağlığınız, çevrenin size bakış açısı, karşı cinsin size yaklaşımı vs... :)

Elbette değişmiştir,değişmez olur mu? Ben çok fazla kilolu olan biri değilim hafif balık etliyim 5 kilo filan vermem gerekiyor.
Genel olarak en başta insana özgüven gelir çünkü giyisi yönünden sınırlama yoktur hep büyük beden aramak zorunda kalmazsın.Merdiven inip çıkmak işkence haline gelmez.Benim aklıma gelen bunlar :)

haklısınız. bende 20 kilo versem hayatım değişcek yaa en en önemlisi özgüvenim yerine gelcek ve dolabım düzelcek ve en güzeli büyük beden aramak zorunda kalmıcam ve utanmıyam insan içine çıkabilcem

Kilolu olmak özgüveni mahveder
Gerek iş ortamı gerek diğer ortamlarda insanla istediği kıyafeti vs. giyebilirken kilolu kadınlar yağlarını gizleyecek giysiler giyer
Çoğu zamanda yakışmaz
Ama zayıfsan, tüm giysiler senin, tüm topuklular senin :)

Zayıfladığında hayatında değişen ilk şey, aynaya baktığında ki gülümseyişindir
Kendini sevişindir
Diğer değişimler buna + değerdir :)

özgüven eksiliğin büyük ihtimalle kendini beğenmediğin için
Yapabilirsin, başarabilirsin

Kesinlikle degisen cok sey olur. En onemlisi herkesin dedigi gibi ozguven. Disarda istedigini giyip gezmek,aynaya baktiginda gulumsemek ve ben istesem her seyi yapabilirim demek benim cok az kilo fazlam olmama ragmen bunlari yasiyorum her hafta :))

sizce gerçekten zayıflarsan özgüvenim yerine gelir mi özgüvenimin olmaması sadece kilomlamı alakalı yoksa başka yaşadığım olumsuz şeylere de bağlı mı bilemiyorum

Kilo o kadar etkiliyor ki..özgüven eksikliğiniz var çünkü, kilolu olduğunuz için giydiğinizi yakıştırmıyorsunuz,yakışmayınca ya da giyecek bir şey bulamayınca dışarı çıkılmak istenmiyor, dışarı çıkılmayınca sosyal hayat sıfır oluyor,arkadaş çevrenizle aranız açılıyor..hiç bir şey yapmak içinizden gelmiyor ve çok çabuk pes ediyorsunuz her konuda.. direk psikolojiyi etkiliyor kilo problemi.. Ama zayıfladığınızı düşünün bi..her giydiğiniz yakışıyor,evde durmak istemiyorsunuz, yeni insanlar tanıyorsunuz, iltifatlar alıyorsunuz,çevreniz genişliyor böylece özgüveniniz yerine gelir o zaman da yapamayacağım şey yok deyip her şeye daha olumlu bakıp başarıyorsunuz vs vs.. ayy ne çok konuştum Demem o ki, kilolar gitmeden bu hayat aynen devam eder,olan zamana ve giden yıllara olur,geriye sadece bitmiş bir gençlik ve pişmanlık kalır.. bu da hiç hoş olmaz çünkü bidaha geri gelmeyecek şeyler bunlar Kiloları verip hayatın tadına bak canım..

Son düzenleme:
arkadaşlar kilolu insan hayata 1-0 falan değil 5-0 geriden başlıyor.nerden mi biliyorum çünkü çok uzun bi dönemdir yaşıyorum.ama kurtulmama çok az kaldı inşallah. ben mayıs ayında 102 kiloydum sonra bi azmettim akşam yemeğini hayatımdan çıkardım yazın bol bol yürüdüm derken şimdi 82 kiloyum hedefim 68 boyum da 1.68:) insanların bana bakışı bile değişti normalde de pozitiftim ama herhangi birisi birşey söyleyecek diye konuşmaya çekinirdim sanki herkes dalga geçecek sanırdım. şu anda çok rahatım artık insanlar gelip soruyor nasıl zayıfladın zaten çok güzeldin ama şimdi çok daha iyisin diye:) daha 23 yaşındayım çok aç yattım ama hepsine değdi yürümekten ayaklarımın altının şişmesinede aç uyuyamamaya da ...sadece başlamak gerekiyor arkası zaten gelir.... artık çok mutluyum hareketlerim bile serileşti nefesim tıkanmıyor saatlerce yürüyebiliyorum koşabiliyorum gülebiliyorum konuşabiliyorum ve bi ortamda acaba dikkat çekersem patavatsız birisi birşey söylerde rezil olurmuyum diye korkmadan eğlenebiliyorum yeterki sabredelim bence herşey başarılabilir :)

ben 4,5 ayda 20 kılo verdım ve hayatım degıstı.90 kılodan 70 kıloya ındım boyum 168 . nelermı yasadım anlatayım, bı kere artık BUYUK BEDEN deılsın ya super demı hıc bır magzadan burda benım bedenıme gore bısı yoktur dıyerek cıkmıyorsun . 38 bedene lıkralıda olsa gırebılmenın tarıfı ımkansız hazzını yasıyorsun. aynadakı gordugun kısıye hayran kalıyorsun aynalardan kacmıyorsun. artık koskoca bır gobegın olmadıgı ıcın gunluk aktıvıtelerını cok rahatlıkla yapıyorsun daha dınamık daha hareketlısın. ve en guzelı kendınle barısıksın kısacası KILO VERMEK DUNYANIN EN GUZEL SEYLERINDEN BIRI VE INSANIN KENDISI ICIN YAPTIGI EN BUYUK IYILIKKK umarım motıve edebılmısımdır

herkese yorumalrı için çok teşekkür ederim. zayıflama yolunda ilerliyorum. inanıyorum ki bunları tadıcam. artık mutlu olucam. kendime özgüvenim olucak :)

özgüven ben de biraz kiloluyum güzel olduğumu düşünüyorum ama bu kilolar her şeyi mahvediyor tabi özellikle kilo şakaları insan gülsede içinden çok üzülüyor şöyle fit bi bayan olsam erkekleri elimde döndürürdüm valla hemde sonuçta sağlık yani

kilo vermiş biri olarak cok mutluyum gecen sene bu zaman baslayarak 3 ayda 11 kilo verdim 68den 57 düştüm insanın kendine özgüveni geliyo kim görse ay ne güzel olmuşsun dediklerinde cok mutlu oluyodum size tavsiyem bol bol yürüyüş ve 3 litre su için bn böyle yaparak zoru basardım inş sende basarırsın bişe yicegin zaman aklına cıtır olcam gelsin hadi kolay gelsin ....

Gözyaşaları içerisinde okudum mesajını Çok kötü hissettiğim dönemlerden birindeyim. Burda bile kaç kilo oldugumu söyleyecek cesarete sahip değilim. İnsallah bende başarabilirim, başlayabilirim

ben de 90 kilodan 60a kadar düşmüş bi insan olarak bir iki şey çiziktireyim şuraya :)

sokakta yürürken bile farklı bakıyor artık insanlar

gerçekten insan olduğunuzu hissediyorsunuz

mağazalara girince utançtan iki büklüm olmuyorsunuz

m beden için bu bana büyük gelir deyip elinizden atabiliyorsunuz

aynada kendinize bakmaktan zevk alıyorsunuz

şişman olduğunuz için 2. sınıf vatandaş muamelesi görmekten kurtuluyosunuz

bir ortama girdiğinizde sizinle ilgili konuşulan artık fazla kilolarınız olmuyor

şişman ama yüzü güzel değil gerçekten güzelliğinize kavuşuyosunuz

daha neler neler sayılır :)

ben yeniden doğdum

sıra sizde hadi :)

Gözyaşaları içerisinde okudum mesajını Çok kötü hissettiğim dönemlerden birindeyim. Burda bile kaç kilo oldugumu söyleyecek cesarete sahip değilim. İnsallah bende başarabilirim, başlayabilirim

Hiç gözyaşı dökme canım, her şey senin elinde sonuçta.. nasıl kilo alabiliyorsak verebiliriz de bu imkansız bir şey değil ki.. Madem kötü zamanlar yaşıyorsun biran önce başla bir yerden.. bir kaç ay sonrayı düşünürsen daha çok azimlenirsin.. başarırsın da emin ol..kilon fazla olabilir ama bu veremeyeceğin anlamına gelmez.. Sıkma canını..biraz spor biraz da yediklerine dikkat edersin, suyu da bol içtin mi tamamdır..

Tebrik ediyorum sizi. nasıl başardınız 30 kilo vermeyi? ve ne kadar zamanda :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…