Zayiflama pko hamile kalma istegi

Aksilik

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
26
8
1
27
Hanimlar 2.5 senedir bebek sahibi olmak istiyorummm ama olmuyoo ilk tedavi adamasini gordmmm 5 ay bi ise yaramadiii dktor degistirdim bu doktorumda polikistikover oldugunu soyledii tahminde ediyodum zaten kilo ver gel dedii 82 kiloydum suan 70 oldum hedefim 60 ama 15 gundurde 70 de takili kaldim . 2 ayim kaldi . Boylee sorunlarla karsilan varmii . Tabi morelede ihtiyac varr .

Belli bir kilodan sonra bir süre aynı kiloda takılı kalmak normal kendini üzme bana da bir doktor polikistikover var dedi tahlil yapıp diğeri ultrasonla bakıp öylebirşey yok dedi ve ben senden de kilolu hamile kaldım tedavisiz yani birşeye bağlıyor ille doktorlar sen rahatsızlığının tedavisini ol ama bebek ondan olmuyor diye düşünüp stres yapma
Kilo verme işini de hem sağlığın için hemde hamileliğin kolay geçsin diye ver

Normal... belirli bir kilo verdikten sonra takili kalirsin. Hic umudunu yitirmeden ayni gaz devam. Spor yapmiyorsan günde 30 dakika yürüyüş ekle... en gec 2 hafta sonra düşüş devam eder

Canım ben ilk adetimden beri pko idim küçük evlendim 18 yaşımda . Derken en azından 2 ayda bir gelen adetim hiç gelmedi bir dr a gebe miyim diye gittim dr bana rahim duvarın kalınlaşmamış kısır olabilirsin dedi boşanmayı bile düşünüp 1 hafta depresyon süreci geçirdim. Ardından eşim beni çapa da bir Prof a götürdü diğer hastanenin benden istediği testlere baktı ve muayene etti hiçbir şeyin YÖK Zaten hastane senden 3 adet erkeklere yapılan testlerden istemiş özel hastane normal dedi. Her hastanın vücudu başkadır , sen hem hassas hem alerjiksin bünyen her şeyi kabul etmez sesi. Kilom 67 boyum 1.68 idi ve kilo ver spor yap bel çevreni erit ve yanıma gel dedi. Pilates eğitimi aldım alırken de yaptım doğal olarak. Eşimin köyüne sık sık gidip dağ tepe gezdim. Sonuç 16 ayda 50 kg oldum o arada eşimle ayrılık aşamasına geldik. Barıştık . İlk denemede gebe kaldım ve adetlerimin düzelmiş hali 39 günde bir idi. Doğurdum. Kilo çok almıştım yine pilates emzirme 58 kg idim hep geçen sene stresli iş hayatım sonucu 72 oldum hala öyleyim ve yine pko yum benden bu kadar .

Glifor kullandınız mı yada benzeri bir ilaç?

Bende pkoluyum bak ne güzel kilo da verebiliyorsun bende o da yoktu ama 2.hamileym hemde 2.kaza dr. Sen hamile kalamazsn falan filan dedi kalsanda düser dedi kalpten ameliyat oldm o dr. Da hamile kalma cok zor gecer tasıyamazsn dedi ama cok sükür bak benim 2koca engelim varken oldu sabret rabbimin bi bildigi vardır bi zamani vardr elbet üzülme canim

Kendinizi hiç üzemeyin bu gece kandil bol bol dua edin bende sizin için dua edicem inşallah siz ve sizin gibi evlat hasreti ile yanan herkeain dualarını kabul etsin. Şu güzel gecenin hürmetine sağlıklı ve hayırlı evlatlar nasip etsin. Siz dua edin isyan etmeyin rabbim bir zaman biçmiştir kavuşmanız için bu dönemde de illa çocuk istiyorum diye ilişkiye girmeyin. Stresten uzak durun mutlu olmaya günlerinizi dolu dolu yasamaya bakın.

Bende de pco var. 1 yılda şanslıysam 5 kez adet görebildiğim zaman olmuştu onun haricinde 3 4 5 ay olmadıgım ilaçlarla söktüğüm dönem oluyordu. 3 4 ayrı doktora gittim hepsi bana senin çocuğun olmaz zaten yumurta 24 saat canlı kalıyor mümkünü yok denk gelmez eğer istersen aşılama deneyelim dediler. En son bir doktorla tanıştım ve allah bin kez razı olsun daha gençsin adet de görüyorsun bir yıl bekle olmazsa öyle gel dedi.
Hiç unutmuyorum 31 ekimde adetim bitti ve ben ocak 16 sında o tarihe kadar adet görmeden kendiliğimden gebe kaldım. Duyan çoğu doktur bu muceze olamaz dedi. Ama rabbim ol dedi ve oldu.

Ilk pco olduğumu duyduğumda geceleri sabahlara kadar ağladığım olmuştu. Annesiz büyüdüm yıllarca hayalini kurduğum yavruma kavuşamayacağım diye. Sonra eşim beni kendime getirdi sağ olsun. Akışına bırak dedi sürekli gezdirdi tatillere götürdü yemekler hazırladı oyunlar oynattı aklım dağılsın diye. O bunları yaparken ben tamamiyle unuttum ne kadar süre adet olmadığımı ama olmuştu işte şimdi bebeğim 18+4 günlük. Rabbim sağ sağlim kucağıma almayı nasip etsin.

Çok uzattım hakkınızı helal edin rabbjm inşallah gönlünüze göre tez zamn da versin.

Size katiliyorum.Hersey ama hersey allahtan 1temmuz son adet tarihim ama 19agustosta hamile kalmism arada 7.8hafta oynuyo

Size katiliyorum.Hersey ama hersey allahtan 1temmuz son adet tarihim ama 19agustosta hamile kalmism arada 7.8hafta oynuyo
Kesinlikle tıbben olmaz denen şeyleri rabbim olduruyor. Sizde 1 buçuk ay nerdeyse adet görmemişsiniz maşallah. Rabbim sağ sağlim kavuştursun. Az da kalmış inşallah kolay bir doğum olur sizin için.

Pko ve kilo:) ve gebelik:)

Uzun uzun hic yazmiyim, kafana takma, saglikli beslenmeye calis, stressiz ol, bebek eninde sonunda gelecektir... doktorlarin senin cocugun olmaz olsa da duser laflarini o kadar cok duydum ki....

Pko ve kilo:) ve gebelik:)

Uzun uzun hic yazmiyim, kafana takma, saglikli beslenmeye calis, stressiz ol, bebek eninde sonunda gelecektir... doktorlarin senin cocugun olmaz olsa da duser laflarini o kadar cok duydum ki....
Evet en meşhur ve tek bildikleri bu heralde olmaz olsa da düşer. Olduran rabbim ol dedikten sonra pco da olsa tüpler tıkalı bile olsa oluyor. :)

Kesinlikle tıbben olmaz denen şeyleri rabbim olduruyor. Sizde 1 buçuk ay nerdeyse adet görmemişsiniz maşallah. Rabbim sağ sağlim kavuştursun. Az da kalmış inşallah kolay bir doğum olur sizin için.
Kesinlikle oyle dr bna olmaz olursa da düser dedi kalp ameliyati oldm dr. Hamilelign zor gecer hamile kalma bebegi tasıyamazsn dedi bunlara ragmen oldu cok sukur.buarada tesekkürler allah sizede kolay dogumlar nasip etsin sag salim sagliklica bebegnizi kucagniza alirsnx insallah

Aslında çok güzel kilo vermişsiniz, belli zamanlarda belirli kilolarda takılı kalmak normal ama sakın azminizi kaybetmeyin ve devam edin.

Bende polikistik over sendromu var. Çok fazla doktora gittim ve çok fazla araştırdım. Polikistik over hastaları kilo almaya ve diyabete daha yatkın. Kilo aldıkça hormon dengeleri kısır döngüye giriyor. Bir çok doktorun ortak görüşü kilo vermenin yumurtalıkların çalışmasını tetiklediği yönünde. Bazı arkadaşlar ben ideal kiloma yakınım, yine de kilo vermem gerekir mi diye sormuş. Bana doktorum "70 kiloysan belki 10 kilo vermen gerekir, 50 kilo olsan bile ben zayıfım diye düşünme 3 kilo ver, belki o 3 kilo yumurtalıkşarını harekete geçirebilir" demişti.

Şekerli, hamur işi, abur cubur, hazır paketli gıdalardan uzak durmalısınız.

Eminim doktorunuz tetkik yaptırmıştır ama insülin direncinize baktırdınız mı? 12 kilo vermişsiniz, adet düzeninizde herhangi bir değişiklik oldu mu?

Evet en meşhur ve tek bildikleri bu heralde olmaz olsa da düşer. Olduran rabbim ol dedikten sonra pco da olsa tüpler tıkalı bile olsa oluyor. :)
Olmaz olsa da duser dediler ilk hamile kaldigimda korunuyordum ( kaybettim ama baska sebeplerden) ikincisinde ise tek bir defa iliski olmustu o ay:) o evladim kucagimda simdi cok sukur

Canim 6 aydir yasadiklarimi anlatsam hikaye olur. Kisa kesiyim. Bende ilk adet duzensizligi yasadikca doktora gittm cocuk dusundugunuz icin pisikolojik dedi. Dahiliyeye gittm insulin direnci cikti ve diaformin verdi 3 ay ic gel dedi.Ben 2 3 ay oyaladi psikolokk diyen doktor sonra baska doktora gittm adet olmuorm hamilede deglm die. Hormonlarima bakti ve beni baskasina yonlendirdi orda beni ilacla adet gordurduler ve pko oldugm cikti rahmimde kücükmüs. Ayrica usg istedi tekrar kan falan Kilo vermem gerektigi insulinde pko etkiledigi soylendi. 8 kilo verdm. Sogan suyu ictim ve adetm 10 gunde gecikse bu ay adet oldum ilacsiz. Ve usg cektirdm dün. Ve engel olan sey perdeymis. Rahmimde perde oldugu ve cocugu engelledigi ameliyat olmam gerektigi soylendi dunde beridir aglamaktan gozumde yas kalmadi.. beni oyaladilar surekli doktoruna düsmek önemli. Ameliayt icin tetkikleri yaptrdm persembe gunu gün vericekler ve ameliyt olucak. Sende sadece pko olmasi bence guzel. Pko ile hamile kalan bi suru insan var.. ama ben gibi olup hamile kalsam bile düsük riski cok yuksek olan biseyin olmamasi icini rahatlatsin.Benimde sinavim boyleymis korkuyorm ama Rabbim bilir isini

Canim bende buna katiliyorum pko olup hemen hamile kalan o kadar cok kisi var ki doktorlar ilk olarak rahim filmi istemeli bence benim esimde sorun yoktu iki ay duzenli adet gordum olmadi sonra 5kilo aldim adetim gecikti pko dedi bekledik 4.5 ay en sonunda klomene basladik yumurtlarin cok guzel buyuyo catliyo dedi doktor ama sonuc yine olmadi gun asiri denedik yine olmadi bu ay ovulasyon testi kullaniyorum adetime 4 gun var bu seferde olmazsa bende rahim filmi istiycem cunku insulin direncim ya da cok kilom yok en azindan rahimde bisey var mi onu ogrenmis olur ona gore tedaviye devam ederim

beni gören senin nerende kilo var diyor ben balık etliyim sadece yani. rahim filmi isteselerdi başta çoktan ameliyat olmştm ama malesef doktorlarn hatası nasip bu zamanaymş. hiçbi tedavi olmadan bunu bilmem ayrıyetten güzel çünkü perde çocuğu aşağı itekliyor ve düşürüyormş o zaman daha kötü olurdm. bende ovulasyon flan yaptm sonuç çıkmadı hiç malesef. kokruyorum ama yağcak başka bişi yok Rabbim hayırlısı ile kucağıma almayı nasip etsin bu çektiğim çilenin mükafatını böyle almak istiyorm iki gündür uyku nedir bilmyrm. herkese allah nasip ertsin yokluğnu aratmasın inşallahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…