Zayıf bebek :((

Kızlar daha önce de bu konu hakkında yazmıştım. 6 aylık bebeğim var kilosu 6500 herkesin bebeği en az 8-9 kilo tombik tombik kim bebeğimi görse çok minik çok zayıf çok sıska vs diyor. Çok ama çok üzülüyorum gerçekten diğer bebeklerin yanında onların yarısı gibi 3 aylık gibi. Bi ara ciddi meme reddi yaşadık hala aşmış değiliz zar zor emziriyorum biberon maması da bikaç marka denedim. Ek gıdaya geçtik mamalar yapıyorum kilo alsın diye muhallebiler yapıyorum ama onları da zorla yiyor ne yapsam bilemedim resmen hayattaki tek hedefim ona kilo aldırmak oldu: ( tek istediğim kemikleri gelişsin birazda toparlasın bana bi yol gösterin lütfen. Bu arada doktor da geri de kaldığını söylüyor tüm mamaları dene dedi ama biz denedikçe bebeğimde gaz yaptı daha beter olduk. Bebeği zayıf olup kilo aldıranlar bana bi yol gösterin lütfenn. Son olarak bebeğim aylık 300 grm civarı alıyor bu normal mi?
Onu haftalik almasi gerekiyor. Aylık 800-1000 gram olmali. Benimki de 3 aylik ama kilosu normalden az. Memeyi de birakti mamayi da iciyor ama cok gaz yapiyor onun yuzunden 6-8 ogun icmesi gerekirken 4 ancak iciyor.

Boşu boşuna paraliyorsunuz kendinizi. Zayıf olsa zararı ne, kilolu olsa faydası ne? Bu onun sağlığının garantisi değil ki. Benim kızım da 7 aydan sonra baya zayıfladı, boyu da ortada şu an. Şimdi 3.5 yaşında ve anaokuluna gidiyor. Çocukların hepsi hastalıktan kırıldı, kızım okuldan kalmadı hiç. Maşallah ilaç, şurup, serum almadan atlatıyor hastalıklarını. Siz sağlıklı olması için elinizden geleni yapın yeter. İştahı bazen artar, bazen azalır. Mutlu ve sağlıklı bebek olsun kafi.

Asil mesele zayif olmasi degil. Neden emmek istemiyor, mama neden reddiyor? Kan degerlerine baktırdiniz mi, alerji yada reflu durumu var mi? Benim kizim mama icti. 3 ay emzirdim. Normalde mama icin bebeklerin kof şiştiği soylenir ama benim kizimda oyle olmadi. 17 aylik hala geceleri devaam sutu veriyorum. Yemesi asiri iyi degil. Ama 1 yasa kadar ek gidaya gecemedik diyebilirim. Demir eksikligi vardi ve alerjiden supheleniliyor. Dogum kgsuna gore kkgsu cok asiri dusuk degil sanki boyu ne kadar ve baş cevresi falan asiri mi dusuk?

Kızlar daha önce de bu konu hakkında yazmıştım. 6 aylık bebeğim var kilosu 6500 herkesin bebeği en az 8-9 kilo tombik tombik kim bebeğimi görse çok minik çok zayıf çok sıska vs diyor. Çok ama çok üzülüyorum gerçekten diğer bebeklerin yanında onların yarısı gibi 3 aylık gibi. Bi ara ciddi meme reddi yaşadık hala aşmış değiliz zar zor emziriyorum biberon maması da bikaç marka denedim. Ek gıdaya geçtik mamalar yapıyorum kilo alsın diye muhallebiler yapıyorum ama onları da zorla yiyor ne yapsam bilemedim resmen hayattaki tek hedefim ona kilo aldırmak oldu: ( tek istediğim kemikleri gelişsin birazda toparlasın bana bi yol gösterin lütfen. Bu arada doktor da geri de kaldığını söylüyor tüm mamaları dene dedi ama biz denedikçe bebeğimde gaz yaptı daha beter olduk. Bebeği zayıf olup kilo aldıranlar bana bi yol gösterin lütfenn. Son olarak bebeğim aylık 300 grm civarı alıyor bu normal mi?
Doktorunuz sorun yok diyorsa dert etmeyin benimde iki oglum var masllah biri tosun digeride sanki evde yemek verilmiyormus gibi zayif her bunye her cocuk bir degil belki yasinda sonra alir kilosunu zayif diyenlere doktor iyi diyor gec bizim millet cok biliyor masllah hepsi tip bitirip gelisim okumus yok oyle olur yok onu ver onu yesin siz sadece doktoru dinleyin .Allah yardimciniz olsun

Aptamil comformil 2 ye başlayın.
Merak etmeyin sağlıklı olması herşeyden önemli.

Bin bir türlü hastalık varken sağlıklı bebeğinizi muhallebi ve mamalarla şişirmeye mi çalışıyor sunuz, gerçekten? Kendinize başka hobi bulun ve bebeğinizi rahat bırakın. Şuan ergenlikte gelişecek obezliğe yatırım yapıyor sunuz, ileri de yeme çocuğum şiştin diyeceksiniz.
Evet benim kızım çok fit sağlıklı besleniyor diyip geçin, çok mu önemli? Aynı kişiler ileride insanlarla şişman diye dalga geçecek olanlar. Bu kısır döngüye girmeyin.

Bol bol, bol bol emzirin tek ihtiyacı olan şey bu şuan. Daha minnacık, onu bu yarışa sokmayın.

O
Biz 3 aylıkken meme reddi yaşadık emzirmeye çalışınca deli ağlayıp kendini atıyordu memeden günde 3 kez zorla 5-10 dk emiyordu ek gıdaya erken başladım o yüzden kabız nadiren oluyor
3 ve 4. Aylarda meme reddi oluyor diş döneminde de oluyor biraz sabredince memeyi bıraktırmayinca bi süre sonra onlar bırakmak istemiyo iki yaşına kadar mutlu mesut emiyorlar. Benim ikinci bebeğim şuan 9 aylık meme reddi yasiyorum ben de kırk takla atıyorum birkaç dk emzirene kadar ek gıdayı tek öğüne düşürdüm emsin diye sadece anne sütü kilo alımı çok iyi. Öyle çok sütü olan biri de değilim ama bebek aç olup çekince geliyor . Tabi siz bebeğinizin durumunu daha iyi bilirsiniz annesi olarak. Benimki nacizane tavsiye.

SMA mama dene toparlar bebeğin.Hem küçük olsun zayıf olsun önemi yok ki.Sağlığı yerinde mi ,bağışıklığı iyi mi ona bak.Benim ikizlerim evimize geldiğinde 1600 gr.dı ve hiç kiloyla ilgilkenmedim sadece güzel baktım şimdi prematüre gibi bile hiiç durmuyorlar ,millete bakma benimkiler 5,5 yaşında hala zayıf diyen var bana göre ise ideal yapıları var

Haklısınız en başta sağlık ve bebeğimin mutlu olması tabi ama dışardan insanların sanki bebeğimle ilgilenmiyormuşum onu aç bırakıyormuşum gibi konuşmalarını biraz taktım :KK43: persentile nasıl bakılıyor bilmiyorum kızım 6 aylık 6500 kg 66 cm

Persentil bilgisini doktor veriyor. Bebeklerin "bu yasta bu kadar boy ve kiloda olmali" diye bir standart yok. Her bebek ayri. Dogum kilo ve boya bakiliyor ve bebegin gelisimine bakiliyor. Mama degistirmek mesela boy ve kiloya etkisi yok. Sadece cok gazli bir bebek ise su ve mama'yi degistirmek faydali olabilir.

Ve seni tamamen anliyorum. Bende bir ara takmistim fakat baktim doktorum sorun yok diyor, bebegimde cok mutlu, hic takmiyorum artik. Sebze, meyvesine dikkat ederim, abur cubur yedirmem o kadar.

Senden baska kimse o cocugu daha fazla düsünmez. Sen onun annesisin. Simdiden bile kizini savunmalisin. "Kizim saglikli, doktor birsey demiyor, yoksa hayirdir sizin tip diplomanizmi var?" diye etrafin agzini kapat.

Ve kesinlikle doktoru degistir. Iyi bir doktor olsa bu kadar endisenlenmezdin.

Doğum kilosu 2600 şu an 6 aylık 6500 3 aylık olunca ikiye katlaması gerekiyordu diye biliyorum ama şu an gerçekten çok zayıf çok kafaya taktım
Merhaba.. kizim 6 aylikken 6800 gr kadar, 1yasindayken 8 kilo civariydi..su an 2yasinda ve yeni yeni 10kilo oldu..
Ben mama falan kullanmadim yalniz muhallebi puding vs denedim kendim yaparak. Fakat kizim hic bi zaman oyle kaselerle tabaklarla yemedi. Hep uc kasik dort kasik.. Su siralar cikolatayla besleniyor. Babasi teyzesi anneannesi falan simartti.. ben de yildim artik yesin diyorum.. Oyle iste :/

Neden?? Anne sütü dururken Aptamil comformili ne yapsın Allah aşkınıza? Emziriyor ne güzel. Meme reddi her bebekte olabilir.
Valla size iki saat bilimsel açıklamasını yapamıcam.bu konuda uzman sayılabilecek tecrübe ve bilgi sahibiyim.tabiki anne sütü herşeyden önce gelir bu konu tartışılmaz.konu sahibi ztn mama denediğini yazdgı için tavsiyede bulundum.anneden gelen süt bazen yetersiz kalabilir.zaten normalin altında ise kilosu doktor tavsiye etmiştir mamayı.lütfen at gözlüğü takmayı bırakın

Benım bebegım yarın dort ayını dolduracak dogum kılosu 3330 du suan boyu 67 cm kılosu 7.900 kg önde gıdıyor. Hem emzırıyorum gece gündüz tabı baslarda cok ugrastım 35 gün meme ucu acısı cektım. sütüm yetmıyo ek olarak hero babynın mamasını verıyorum. Ilk aylar bebelac verdım. Bı paket doyurucu olsun dıye kasık maması arı mama kullandım. Istahlı bı bebek agzına meyve falan tutuyorum dısı olsa yıcek. Yanı hep cesıtlı seyler denedım sızde canınızı sıkıp mılletın dedıgıne bakmayın lutfen saglıgı yerındeyse kilo sorun olmaz sanırım. Ama farklı seyler deneyın derım.

Kızlar hepinizin yorumlarına teşekkür ederim tabiki benim için de öncelik sağlıklı olması çok şükür sağlık sorunumuz yok ama doktora bile gidince boyu kadar kilosuna da bakılıyor sonuçta oda gelişimiyle ilgili bi konu. Ve bebeğim ciddi şekilde zayıf duruyor boyu fena değil ama kilosu 3 aylık bebek gibi gösteriyor. 6 aylık olduğuna kimse inanmıyor. Hepsini geçtim kucağıma aldığımda kemiklerini tek tek sayabilecek kadar elime geliyor. Bazılarınız zayıf olsun ne olacak falan demiş ama öyle olmuyor neden daha gelişik olmasın ki neden çabalamayayım? Ben zaten aşırı kilolu hantal bir bebek istemiyorum sadece akranları gibi ideal bir kiloda olmasını istiyorum. Bunun için de en azından 1,5 kg ma ihtiyacımız var. Bebeğimi düşünüp çözüm aramam çok doğal değil mi? Zayıf olduğundan gaz çıkarmaya bile gücü yetmiyor saatlerce masaj yapıyorum geceleri sık sık gaz yüzünden uyanıyor.

Tatlım annem bizleri hep 3 Aydan fazla emzirememis 3. Ayda kesilirms sutu hep ben sizi bebe bisküvisini sutle ıslatıp mama yapar yedirirdm hepinzde tosun gibiydinz der eski bı yöntem ama biz hep fazla kiloluymsz kucukken annem soranlara ayimizi buyuk söylermiş hatta belki denemissndr bide iştahsız bebekler ver bazi bebekler ne versen her bazıları yemek yemeyi sevmez belki senin minigin öyledir sagligi yerindeyse uzulme hic anne olarak su arayisin bile o kadar normalki insallah büyüdükçe dahada istahlanir sevgiler ikinizede:anne:

Merhaba.. kizim 6 aylikken 6800 gr kadar, 1yasindayken 8 kilo civariydi..su an 2yasinda ve yeni yeni 10kilo oldu..
Ben mama falan kullanmadim yalniz muhallebi puding vs denedim kendim yaparak. Fakat kizim hic bi zaman oyle kaselerle tabaklarla yemedi. Hep uc kasik dort kasik.. Su siralar cikolatayla besleniyor. Babasi teyzesi anneannesi falan simartti.. ben de yildim artik yesin diyorum.. Oyle iste :/
Yazınızı yeni okudum sizle aynı dertten muzdaribim 27 aylık bir kızım var ve 12 kilo .. yemek yemeyi kesinlikle sevmiyor anaokuluna göndermeyi düşünüyorum 3 yaşına gelince bellii düzene girer diye.. sizin kizinizin iştah ve kilosunda düzelme var mı ? Bana umut olursunuz inşallah çünkü çok takıyorum 😔😔

O
3 ve 4. Aylarda meme reddi oluyor diş döneminde de oluyor biraz sabredince memeyi bıraktırmayinca bi süre sonra onlar bırakmak istemiyo iki yaşına kadar mutlu mesut emiyorlar. Benim ikinci bebeğim şuan 9 aylık meme reddi yasiyorum ben de kırk takla atıyorum birkaç dk emzirene kadar ek gıdayı tek öğüne düşürdüm emsin diye sadece anne sütü kilo alımı çok iyi. Öyle çok sütü olan biri de değilim ama bebek aç olup çekince geliyor . Tabi siz bebeğinizin durumunu daha iyi bilirsiniz annesi olarak. Benimki nacizane tavsiye.
Merhaba yazalı çok olmuş ama araştırmaktan çok yoruldum artık sizin yazınıza rastladım
Kızım 9 aylık meme reddi yaşıyorum asla ağzına almıyor bir gün gece uykusuna geçerken çok ağladı emzirip uyusun dedm kafasını bi çevirdi o çeviriş asla almıyor
Uykudayken emzirmeye çalıştım almadı ağladı hep gündüzde asla almıyor
Siz nasıl yendiniz bu reddi

Back