Zayıf bebek :((

Gereksiz endişe ediyorsunuz bence. Benim kızım da zayıf bir bebekti. Şimdi hatırlamıyorum 6 aylık kilosunu ama persentili bayağı düşüktü. Doktoru beslenme listesi vermişti, hiç zayıf, şunu yapın, bunu verin demedi. Sağlıklıysa lütfen takılmayın kilosuna.
Benim o oyuncak bebek gibi minik olan bebeğim şimdi 5 yaşındayken 7 yaşında gibi görünüyor Persentilde. Bebekliğini bilenler inanamıyor. Ben de çok üzülürdüm “ay bu çok minik” diyenlere. Hiç takılmayın lütfen. Gerekirse doktorunuzu değiştirin.

Bebeğinizin kilosu gayet normal. Önemli olan çok kilolu olması değil sağlıklı olması. Sağlığında bir problem yok ise, hiç endişe etmeyin.
6 aylık olduysa ek gıdaya geçebilirsiniz yavaştan. Tadım aşamalarından sonra (mutlaka 3 gün kuralı uygulayın ) kilo almasını çok istiyor iseniz kilo aldırıcı muhallebiler çorbalar hazırlayabilirsiniz. Sağlıkla büyütün inşallah

Benim kızım 20 aylık 10 kilo hep zayıftı sağlık ocağındaki ebe çok zayıf diyor hep ama doktor Doğum kilosuna göre normal dedi ben kiloyu hiç takmıyorum sağlıklı olması önemli mesela dört aydın süt ve meyve dışında hiçbir şey yemiyor önceden yediği hiçbir şeyi yemiyor tabi çikolata falan verirsem deli gibi yer her şeyi denedim takmıyorum artık
Benim için kilodan daha önemli olan antibiyotik kullanmak zorunda kalmak

Kafaya takacak ne var. Baska cocuklarla kıyaslamayasın bebek olsun cocuk okaun ya da bir yetiskin.. hepsinin boyu kilosu iştahı bir mi Allah aşkına? Kendinize de cocugunuza da bu eziyeti neden yapiyorsunuz anlamadım? Bu cocuk saglikli doğdu mu sonradan farkedilen bir saglik sorunu da yok tek derdiniz kilo mu? Olmasin ya cok yese dert az yese dert zorlamayin ne istiyorsa ne zaman ve ne kadar istiyorsa siz sağlıklı besleyin gerisini dert etmeyin.

Sakin olun bence.

Çocuktur. Zayıflar ya da kilo alır. Ama açlıktan ölmez. Öleni duymadık. Bu şekilde stress topu olursunuz. Ben bunaldım okurken.

Tıbbi olarak problem yoksa zayıflığına takılmayın. Ben öyle zayifmisim ki babam aylarca kucağına almaya korkmuş. Benimle aynı ay doğan kuzenim var, annem bir ona bakarmış bir bana morali bozulurmuş. "Sen bu çocuğu aç mı bırakıyorsun" diye çıkışanlar bile olmuş bir kere hatırlıyorum da çocuktum yaz tatilinde teyzemde kalmıştım kadın hayretler içerisine girmişti "lonely yiyor ama nasıl kilo almaz niye bu kadar zayıf o zaman" diye. Yani kısacası yapısı öyledir. Önemli olan sağlıklı olması. Ben çocukken annemin ağlayacağı kadar zayıf ve çelimsizdim. Şimdi uzun boylu yapılı kalıplı bir kadın oldum kuzenim yanımda minnak kalıyor:)) önemli olan sağlık her şeyin başı sağlık.

Doktorunuzu değistirin. Sirf kilo alimi için mama değistirmenizo öneren biri iyi bir doktor değil.

Persantll olarak nerede kiziniz? Önemli olan şisko olmasi değil, sağlikli beslenmesi ve sürekli kilo alip büyümesi. Yani grafiğin yukari gitmesi.

Sakin muhallebeler felan denemeyin. Çocuğu şekerli, nişastali gidalara aliştirma. Pekmez felan verme. Ilerde çocuk obez olur ve çok zor zamanlar geçirir.

Benim kizim neredeyse 2 yaşinda ve 10 kilo. Persantil olarak 25inci persantilde ama mytlu, enerji dolu ve özgüveni yüksek bir çocuk. Önemli olan bunlar. Etrafa bakma sen. Bir iki yil sonrada ayni insanlar bu defa "ay x'in çocuğunu gördünmü, bu yaşta bile çok kilolu" derler.

Tam buğday ve yuluf unu canım beyaz un değil bende yoğurt peynir yaptım suları mama da kahvaltasa kullanım
Tam buğday yulaf ve pirinç unu canım sadece bunları kullandım. Peynir ve yoğurtlarını kendim yaptım sularını mamasında kullandım meyve pireleri verdim hatta tarif kitabı aldım farklı şeyler denemek için

Bende öyle diyorum ki gerçekten çok şükür tek derdimiz kilo olsun insanlar ne hastalıklarla uğraşıyor minicik bebekleri için ama bi yandan da içim içimi kemiriyor hele ki kıyas yapılınca çok üzülüyorum

Haklısınız en başta sağlık ve bebeğimin mutlu olması tabi ama dışardan insanların sanki bebeğimle ilgilenmiyormuşum onu aç bırakıyormuşum gibi konuşmalarını biraz taktım persentile nasıl bakılıyor bilmiyorum kızım 6 aylık 6500 kg 66 cm

Merhabalar
Öncelikle doğum kilosuna göre bebeğinizin kilosu iyi buna takılıp kendinizi paralamayın akışına bıraktığınızda aslında her şeyin normal olduğunu ve hatta bebeğinizin kendiliğinden kilo almaya başladığını göreceksini :) bu arada geçtiğimiz yaz bebeğim 7-8 ay civarı iyi kilo almış tombul yanaklı bişey olmuştu o ara bol sebzeli ve irmikli mamalar yapardım ve irmiği neredeyse her mamasına katardım (meyve sebze) cidden kilo aldınğını farkettim irmik bebekler için çok sağlıklı ve kilo da aldırıyor aklınızda bulunsun.. 2-3 ay sonra siz de bebek irmiği alarak mamalarına katabilirsiniz sağlıcakla kalın

Belki ilerde benim kızımda öyle olur ama bu süreçte başkaları çok yıpratıyor stres yaptırıyor inşallah takmamaya çalışacağım

Teşekkür ederim inşallah sağlığı yerinde şimdilik

Allah şifa versin canım çocuk bakmak gerçekten zormuş anne olunca anlıyor insan

İrmiği çok nadir birkaç kez manasına attım ama sindiremez diye biraz daha erteledim inşallah geçici bi süreç olur bu dönemm benim için

Belki ilerde benim kızımda öyle olur ama bu süreçte başkaları çok yıpratıyor stres yaptırıyor inşallah takmamaya çalışacağım
Hep zayıf olsun, ne olur? Yeter ki sağlığı yerinde olsun. Ben hep cılızdım mesela. Hem de evlenene kadar. Etrafımdaki herkes bir sürü şey söylüyordu. Kilo alamıyordum ama sağlıklıydım. Şimdi 36 yaşındayım, kilo vermeye çalışıyorum.
Etrafı takarsak hiç bir zaman huzurlu olamayız.

Evet ne geliyorsa başımıza etraftaki boş boğazlardan geliyor keşke herkes kendi hayatına baksa da rahat etsek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…